taziuta 17.06.26, 18:33 Dlaczego nie przepadamy za Rosjanami? Wiadomo. Ale dlaczego prawie cały cywilizowany (bardziej lub mniej) świat nie lubi USA? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Na pewno również 17.06.26, 20:03 senioryta13 napisał: > .Re: Zazdrosc n/t Myślę, że największym problemem Amerykanów jest to, że sięgają po najprostsze wyjaśnienia zagadnienie, które jest bardzo złożone. Innymi słowy, nie mając pojęcia że (co) źle czynią brną w to złe czynienie. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 18:40 Mali i zakompleksione ludzi zawsze nie lubia silnych i pozbawionych kompleksow. Jak to pisze nasz forumowy Doktor: czy pomoglem tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 18:50 igor_2025 napisał: > Mali i zakompleksione ludzi zawsze nie lubia silnych i pozbawionych kompleksow. > Jak to pisze nasz forumowy Doktor: czy pomoglem tobie? Napisałeś głupotę. Lubisz tępych barbarzyńców, wiem, ale to nie jest odpowiedź. Siadaj, dwója! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 19:01 No dobrze, tępi barbarzyńcy nie powinni być lubiani. A co z barbarzyńcami nietępymi? Ich nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_2025 Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 19:11 taziuta napisał: > Napisałeś głupotę. Nie, taziuta, napisalem jak jest. Zawsze, bez wzgledu na geografie, ustroje polityczne, rase, mieszkancy mniejszych panstw nie lubia sasiedzkie wieksze. Nawet w obrembie jednego panstwa, mieszkancy duzych miast, a zwlaszcza stolic, sa nie lubiany przez mieszkancow z prowincji. Mam szwagra, ktory ponas 20 lat mieszkal w kanadzie, otoz z jego slow wynikalo, ze Kanadyjczyc nie lubia Amerykanow. I co dla mnie jest dziwne, ani jedni, ani ddrudzy nie sa rdzennymi mieszkancami tych ziem. >Lubisz tępych barbarzyńców, wiem, ale to nie jest odpowiedź. Taziuta, Ty moj niekumaty, ale bardzo dla mnie drogi czlowieczek, Ty nie potrafiles zrozumiec o co mnie chodzi - to byla taka alegoria. Gdzie pod malymi i zakomleksionymi ludzmi, ja mialem na uwadze male i slabe panstwa, i odpowiednio duze i silne panstwa. Na wszelkie wypadek wytlumacze czym jest alegoria. Otoz, Alegoria - to element , który oprócz znaczenia doslownego ma jedno stałe, umowne i jednoznaczne znaczenie przenosne.Sens alegorii jest łatwo odczytywany dla odbiorcy, posiadajacy jako taki intelekt. > Siadaj, dwója! Nawet nie wiem, jak mam ocenic Twoja wiedze. Na razie, dopoki jeszcze wierze, ze da sie Ciebie czemus nauczyc, powstrzymam sie z ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k igor to chwalebnie, ze chciales ziucie pomuc :) 17.06.26, 22:53 ale nie kazdemu "pomuc" sie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k podpowiem, ziuta. 17.06.26, 22:57 taziuta napisał: > Dlaczego nie przepadamy za Rosjanami? Wiadomo. > Ale dlaczego prawie cały cywilizowany (bardziej lub mniej) świat nie lubi USA? z tego samego powodu. dla ktorego Demoludy nie lubily Sovietow, a potem ich spadkobiercow Rosjan. ano dlatego, ze zaden maly nie lubi - gdy DUZY narzuca mu swoja wole. - chociaz to czeste, niestety. co Cie tu , hoopcze, w polityce dziwi ? - moze lepiej zajac sie kopaniem ogrodka ? Odpowiedz Link Zgłoś