Dodaj do ulubionych

YANKEE Go Home - Why?

17.06.26, 18:33
Dlaczego nie przepadamy za Rosjanami? Wiadomo.
Ale dlaczego prawie cały cywilizowany (bardziej lub mniej) świat nie lubi USA? No właśnie.
Obserwuj wątek
    • senioryta13 Re: Zazdrosc n/t 17.06.26, 18:38
      .
      • taziuta Na pewno również 17.06.26, 20:03
        senioryta13 napisał:

> .Re: Zazdrosc n/t

Myślę, że największym problemem Amerykanów jest to, że sięgają po najprostsze wyjaśnienia zagadnienie, które jest bardzo złożone. Innymi słowy, nie mając pojęcia że (co) źle czynią brną w to złe czynienie.
    • igor_2025 To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 18:40
      Mali i zakompleksione ludzi zawsze nie lubia silnych i pozbawionych kompleksow.
      Jak to pisze nasz forumowy Doktor: czy pomoglem tobie?
      • taziuta Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 18:50
        igor_2025 napisał:

> Mali i zakompleksione ludzi zawsze nie lubia silnych i pozbawionych kompleksow.
        > Jak to pisze nasz forumowy Doktor: czy pomoglem tobie?

Napisałeś głupotę. Lubisz tępych barbarzyńców, wiem, ale to nie jest odpowiedź. Siadaj, dwója!
        • felusiak1 Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 19:01
          No dobrze, tępi barbarzyńcy nie powinni być lubiani. A co z barbarzyńcami nietępymi? Ich nie brakuje.
        • igor_2025 Re: To bardzo latwo wytlumaczyc 17.06.26, 19:11
          taziuta napisał:

> Napisałeś głupotę.

Nie, taziuta, napisalem jak jest. Zawsze, bez wzgledu na geografie, ustroje polityczne, rase, mieszkancy mniejszych panstw nie lubia sasiedzkie wieksze. Nawet w obrembie jednego panstwa, mieszkancy duzych miast, a zwlaszcza stolic, sa nie lubiany przez mieszkancow z prowincji. Mam szwagra, ktory ponas 20 lat mieszkal w kanadzie, otoz z jego slow wynikalo, ze Kanadyjczyc nie lubia Amerykanow. I co dla mnie jest dziwne, ani jedni, ani ddrudzy nie sa rdzennymi mieszkancami tych ziem.

>Lubisz tępych barbarzyńców, wiem, ale to nie jest odpowiedź.

Taziuta, Ty moj niekumaty, ale bardzo dla mnie drogi czlowieczek, Ty nie potrafiles zrozumiec o co mnie chodzi - to byla taka alegoria. Gdzie pod malymi i zakomleksionymi ludzmi, ja mialem na uwadze male i slabe panstwa, i odpowiednio duze i silne panstwa.
          Na wszelkie wypadek wytlumacze czym jest alegoria.
          Otoz, Alegoria - to element , który oprócz znaczenia doslownego ma jedno stałe, umowne i jednoznaczne znaczenie przenosne.Sens alegorii jest łatwo odczytywany dla odbiorcy, posiadajacy jako taki intelekt.

> Siadaj, dwója!

Nawet nie wiem, jak mam ocenic Twoja wiedze. Na razie, dopoki jeszcze wierze, ze da sie Ciebie czemus nauczyc, powstrzymam sie z ocena.
          • j-k igor to chwalebnie, ze chciales ziucie pomuc :) 17.06.26, 22:53
            ale nie kazdemu "pomuc" sie da :)
    • j-k podpowiem, ziuta. 17.06.26, 22:57
      taziuta napisał:

> Dlaczego nie przepadamy za Rosjanami? Wiadomo.
      > Ale dlaczego prawie cały cywilizowany (bardziej lub mniej) świat nie lubi USA?

z tego samego powodu. dla ktorego Demoludy nie lubily Sovietow, a potem ich spadkobiercow Rosjan.

ano dlatego, ze zaden maly nie lubi - gdy DUZY narzuca mu swoja wole. - chociaz to czeste, niestety.

co Cie tu , hoopcze, w polityce dziwi ?

- moze lepiej zajac sie kopaniem ogrodka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka