czechoslowacja 12.12.08, 22:23 Niedawno kupiłam TS2W i mój sim ma już wszystkie 45 wspomnień z podróż. Jeżeli ktoś z was ma problem z przejściem czegoś to chętnię pomogę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza41 Re: The Sims 2 Wakacje 15.12.08, 19:14 Pamiętam, że miałam problem z ninją, gdyż ten, robiąc mi zapewne na złość nie pojawiał się. Po krótkim czasie kombinacji, wróciłam z simem do domu, i aby przywołać ninja użyłam kodu boolProp... na skrzynce pocztowej Czechsłowacja a Twój ninja jak się spisywał? Pozdr.; Odpowiedz Link Zgłoś
luiza41 Re: The Sims 2 Wakacje 15.12.08, 19:15 Przepraszam- czechosłowacja, a nie czechsłowacja xD Sorrki. Odpowiedz Link Zgłoś
czechoslowacja Re: The Sims 2 Wakacje 18.12.08, 21:07 Z tym ninją jest trudno Zanim kupiłam tę grę przeczytałam tutaj sporo wypowiedzi i od razu się uczuliłam na niego, jak tylko go upolowałam to nie chciałam żeby przepadł. Kilka razy mi uciekł ale potem go dorwałam i nauczyłam sima teleportować. Z ninją jest jak z wampirami z nocnego życia- trzeba mieć szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
benjamin_franklin Re: The Sims 2 Wakacje 26.12.08, 17:18 Mam ten dodatek od niedawna i mam pewien problem : Co oznacza stwierdzenie " Zdobądź kudłatego przyjaciela"? Wielka Stopa jest już przyjacielem mojej simki a miejsce na to wspomnienie wciąż jest puste. Odpowiedz Link Zgłoś
czechoslowacja Wielka Stopa 27.12.08, 12:27 Miałam ten sam problem. Pierwszym simem zaprzyjaźniłam się z Wielką Stopą i nic. Sim siedział tam i długo się przytulali itp. aż mięli 100/100. Nadal nic. Dopiero, gdy poprosiłam Wielką Stopę do wprowadzenia się to to wspomnienie się pojawiło. Następnym simem znowu się tam udałam i pomyślałam, że trudno, tego jednego wspomnienia nie będzie miał. A tu działa normalnie- zaprzyjaźnił się i się pojawiło. To widocznie błąd w grze, trzeba ściągnąć łatkę, może tam coś będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
onlyt Re: The Sims 2 Wakacje 30.12.08, 00:10 Ja mam mały problem z gestem z Wyspy Tiki. Siedzę tam już po raz wtóry a nikt nie chce mnie z nim zapoznać. I co mam zrobić by mieć "baw się z tubylcami". I mam jeszcze problem ze znalezieniem skarbu. Moja simka przeorała już całą plażę (tą gdzie jest statek) a dalej go nie mam. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
czechoslowacja Re: The Sims 2 Wakacje 30.12.08, 13:31 Gesty to mój osobiście znienawidzony punkt. Miejscowi wcale nie są chętni do witania. Zazwyczaj robię tak, że jeśli jeden sim na osiedlu umie się witać to wita wszystkich sąsiadów i w ten sposób umieją wszyscy. A co do nauczenia się na wyspie- zagaduj do miejscowych, zabawiaj, a potem stań przy nich i nic nie rób. U mnie to działa. Tylko to jest czasochłonne, nieraz trwa kilka simogodzin. Co do wykopywania skarbów to próbuj na różnych parcelach. Mój sim wykopał dwa skarby pod rząd u siebie w ogródku. Na wakacjach ani razu. Ale często jest tak, że na jednej parceli wykopuje same kamienie i kości a na innej w kółko wazy. Jedyna rada to często zmieniaj miejsca kopania Odpowiedz Link Zgłoś