Dodaj do ulubionych

PSP2? Jakie znowu PSP2?

18.12.08, 22:36
Jak to "plyty sa lipne"? W jaki sposob lipne? Ze sa analogowe i trzeba po nich igielka jezdzic tudziez paznogciem? A moze sa nierowne i zaciagaja przy kazdym obrocie?

Nie rozumiem tego jezdzenia po UMD. Jak dla mnie to swietny format, przynajmniej dla gier. Jak na mozliwosci PSP, ich pojemnosc wystarcza w zupelnosci, zas stosunek mozliwosci/rozmiar jest wiecej niz zadowalajacy. Pudelka sa male i eleganckie.

A jak ktos woli gry bez pudelek, w formie zdownloadowanej, to wytkne go palcem i nazwe bezgusciem bez szacunku do sztuki. Pewnie filmy na iPodach tez sie takim osobom podobaja.
Obserwuj wątek
    • janci0 Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 18.12.08, 22:43
      Może przeczytaj jeszcze raz ten artykuł. A płytki UMD są lipne. smile
    • shim-en-core Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 18.12.08, 22:56
      Mi dyski UMD się całkiem podobają wink Konstrukcja jest bardzo przemyślana i solidna, są małe i wygodne do przenoszenia a pudełka od gier mi idealnie pasują na półkę.

Jedyną chyba wadą może być głośność. W porównaniu z bezgłośnymi kartami pamięci rzeczywiście przegrywają...
    • tidus_pl Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 18.12.08, 23:05
      Ja jestem wielkim fanem umd. Świetny rozmiarowo i pojemnościowo format wink Idealny do psp. Nie wyobrażam sobie ŻADNEJ konsoli bez napędu optycznego. Uwielbiam moje płytki i pudełka umd np z locoroco ;D Tym bardziej, że np locoroco 2 w saturnie jest po 89 a na psstore po 99 uncertain Gdyby cena gry na store oscylowała w granicach 50 zł, można by się zastanowić.
    • beme Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 18.12.08, 23:22
      PSP-swietny przenosny odtwarzacz filmow z mozliwoscia uruchamiania gier, oczywiscie z karty.
    • eszuran Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 07:39
      UMD jest rewelacyjne nie tylko ze wzgledu na rozmiar i pojemnosc - takze oslona na plyte to swietny pomysl. Przedluza to jej trwalosc o eony w porownaniu ze zwyklymi plytami.

To kolejny argument za UMD. Czy teraz moze mi ktos powiedziec, ale tak szczerze, czemu ten format jest lipny?
    • screwbalski Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 08:37
      Powiem czemu ten format jest lipny. I to nie ze swojej perspektywy, tylko mojego ojca, któremu jakiś czas temu kupiłem PSP. Jemu zupełnie nie chce się zmieniać tych płytek, gdzieś je odkładać, patrzeć na pudełka i się tym podniecać. Generalnie, zanim nie odpaliłem PS store - był z tym problem. Teraz wszystkie gierki ma w jednym miejscu, gra w tą, na którą ma ochotę i jest po prostu zadowolonym ojcem wink

pozdr
    • eszuran Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 09:14
      Kurcze, skoro tak, to np. PS3 jest lipna, bo nie chce mi sie wkladac do niej tych plytek, a potem je skladowac. Swoja droga jesli jest tu jakas nagroda za najbardziej kuriozalna wypowiedz, to masz ja jak w banku - plytki sa zle, bo to plytki. Male, pojemne, dobrze zabezpieczone, ale to plytki, wiec sa lipne. DVD jest lipne. Blu-ray jest lipny. W sumie to nawet konsole sa lipne, bo trzeba joypad brac do reki, no i na tv patrzec, a to tylko miejsce zajmuje i trzeba pilotem obslugiwac. Lipne i juz.
    • shastorm Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 12:00
      Ej no eszuran nie przesadzaj. Screwbalski ma rację. Mi też przeszkadza wożenie ze sobą tony płytek. Przeszkadza mi że wieczorem jestem zmuszony grać w to co akurat mam włożone w PS3 bo mi się wstać nie chce z sofy big_grin

Tak, dystrybucja cyfrowa ma swoje wielkie zalety.

Ale tak, i mi pomimo wad fizyczności nośnika UMD podoba on mi się bardzo. Poprostu rozwalają mnie estetycznie niektóre rysunki na płytce big_grin Są fajne i tego nie da mi żadna MPtrójka albo gra z PSN uncertain

A w dodatku jak dać w prezencie Patapony siostrze? Na karcie? Jerk smile
    • kac309 Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 18:09
      UMD sam w sobie nie jest zlym formatem ale do PSP mi srednio pasuje. Jest glosny, trzeba ze soba nosic te wszystkie gry, a jak wiadomo urzadzenie przenosne powinno zajmowac jak najmniej miejsca. Pewnie ze wole fizyczne nosniki, pudelka, itd. ale w domu.
    • tidus_pl Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 19.12.08, 23:04
      Głośny? Głośny to jest x360. Chyba, że masz wadliwe psp uncertain
    • gregmcrazy Re: PSP2? Jakie znowu PSP2? 20.12.08, 10:06
      Zabłysnąłeś tidus_pl smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka