Dodaj do ulubionych

Call of Duty 5 - recenzja

• Gość: ziutek Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 11:34
      Jeśli masz 7-8 godzin wolnego czasu i masz ochotę na monotonną, pełna błędów i głupoty grę niewymagającą myślenia to Call of Duty: World at war jest dla ciebie. Ja ze swojej strony odradzam ten tytuł. (copyright Underek) to z końcówki recki z linka wyżej- 100% racji CoD WoW jest sakramęcko bezsensownym pomysłem na wydanie 100 zł z hakiem. "Konsolowatość" w najgorszym tego słowa znaczeniu wylewa się z monitora hektolitrami.
    • Gość: SB Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.175.* 02.01.09, 12:03
      Jeżeli ktoś gra w Calla dla klimatu II w. św. to część 5 jest dla niego lepsza. Jeśli komuś nie zależy na grze w tamtych realiach - niech wraca do 4.
      Ja osobiście wolę część 4. Nie ze względu, że nie podoba mi się klimat II w. św. ale dlatego, że gdy po raz kolejny przechodzę 4 część gram we wszystkie misje po kolei, bo wszystkie są świetne. W przypadku 5-tki gram wybiórczo, bo niektóre misje są po prostu słabe.
    • Gość: SB Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.175.* 02.01.09, 12:05
      Jeżeli ktoś gra w Calla dla klimatu II w. św. to część 5 jest dla niego lepsza. Jeśli komuś nie zależy na grze w tamtych realiach - niech wraca do 4.
      Ja osobiście wolę część 4. Nie ze względu, że nie podoba mi się klimat II w. św. ale dlatego, że gdy po raz kolejny przechodzę 4 część gram we wszystkie misje po kolei, bo wszystkie są świetne. W przypadku 5-tki gram wybiórczo, bo niektóre misje są po prostu słabe.
      Co do MP się nie wypowiadam. Grałem tylko w ten w 4-ce.
    • Gość: snskr Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:18
      Offtop: Co robi na pierwszym zdjeciu Nico Bellic ;P ?
    • Gość: hehadto Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.ghnet.pl 02.01.09, 12:21
      Panie redaktorze! W jezyku polskim nie ma slowa przyekonywujaco. Jest "przekonujaco" lub "przekonywajaco". Moze potrzebuje Pan pomocy technicznej lub merytorycznej?
      Oferuje wspolprace. Mam niezle referencje.

Czekam na powazna oferte.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Kszaqu Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 13:39
      Książki dobrze wpływają na naukę języka polskiego smile polecam oderwać się od sprzętu i zająć się lekturą ^___^ papier i farba nie zabija ani nie wywołuje skutków ubocznych :p
    • Gość: h311 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.legnica.vectranet.pl 02.01.09, 13:46
      Wg. mnie CoD 5 to totalna porazka. Nie wiem jak to jest, że ludzie śmieją sie z jakiegoś Marine Sharpshooter 4 i FPSów od City Interactive, a gdy da im się identyczny badziew tylko z lepszą grafika i nazwą Call of Duty to sa wniebowzięci. O ile IW podołało z 4 (choć też singiel strasznie kulał z powodu braku jakiejkolwiek AI) tak Treyarch zrobił gniota, przy którym strasznie silili się na filmowość a tak naprawdę ich gra powoduje jedynie smiech, oraz straszy nieudolnymi skryptami i nudnymi poziomami. Multi zerżneli z 4, a co-op fajny jest tylko w trybie zombie. Nie lubię Kominka, ale zgadzam się w 100% z jego recnzją.
    • cz-x Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 14:04
      ĆoD 5 to niestety porażka. I mowie tu głównie o multi, bo w to przede wszystkim gram. Kampania single podobna jak w każdej poprzedniej części. Ale multi to marna podróba 4, która jest najlepsza grą w jaką do tej pory grałem. Brak podstawowych komend, takich jak nagrywanie dem i ilości fps w multi, w dniu premiery mocno ją pogrzebały. Wystarczy spojrzeć na clan base, ile jest klanów grających w 5, a ile 4. Różnica jest przytłaczająca na korzyść 4. Poza tym brak zainteresowania twórców gry modami takimi jak promod. Znacznie utrudniają rozgrywanie clan wars. Nie wspominając już o skopanym dźwięku, nie sposób określić skąd nadchodzi przeciwnik, a to jeden z najważniejszych aspektów gry on-line. Popatrzcie na takie strony jak esport.pl, scena już pogrzebała tą część i wątpię czy coś jej pomoże. No cóż pozostaje czekać na MW2.
    • Gość: wsws Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.chello.pl 02.01.09, 14:12
      Co to te skrypty? Naprawdę nie wiem... sad
    • Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:20
      "Poza tymi momentami mamy jedynie zwykłą, acz samą w sobie całkiem przyjemną młóckę." - przepraszam ale ani trochę się z tym nie zgodze. Klimat jest nawet silniejszy niż w CoD4, a gra nie polega na samym nawalaniu, ale jest dużo ciekawsza.

Poza tym co do Garanda - a autor tekstu zauważył, że przeładowuje się cholernie długo (znacznie dłużej niż normalnie - jako jedyna broń) jeśli się to robi przed wystrzelaniem całego magazynka?
    • Gość: Payacito Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.27.* 02.01.09, 14:53
      "pomysl w 4 byl nowatorski, osadzenie akcji w naszych czsach to samo to bylo juz wciagajace."

Chciałbym zauważyć, że wcale nie taki nowatorski. Battlefield 2 był wcześniej ;]
    • Gość: Payacito Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.27.* 02.01.09, 14:56
      Aczkolwiek nie było w nim SP wink
    • shadow493 Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 15:30
      Ja zdecydowanie wolę "czwórkę". Mam ją od października '07 roku i jeszcze mi się nie znudziła (oczywiście multi) tryb hardcore jest genialny (jak zresztą w 5). COD5 nigdy nie miałem u siebie na PC jedynie grałem u kolegi. Tryb z zombie jest świetny ale ja tam wole CPT. Price'a i jego wierną kompanię. Pamiętacie misję snajperską w 4 ehh...majstersztyk.

BTW. "Jak widać my sterujemy prawdziwym herosa" Sławek literówka smile
    • d_pawel Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 16:05
      Darkes -> Jak kto woli, klimat oczywiście jest, ale są to tylko migawki, treści jako tako samej w sobie nie stanowi. W Call of Duty 5 nie ma fabuły jak w 4. No i klimatu Czarnobyla 5 na pewno nie przebiła smile.

shadow493 -> Jaki Sławek? smile
    • Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:41
      Hmmm... no nie wiem, czy samej treści nie stanowi. Im dalej szedłem przez Berlin tym gorsze wrażenie na mnie robiły "płomienne" przemówienia Reznowa, a w misjach na Pacyfiku realnie miałem wrażenie, że oni naprawdę są wszędzie (szczególnie w misji, w której przebijamy się przez okopy z miotaczem ognia, a na drzewach snajperzy... mniej więcej połowa gry). Stalingrad może nie przebił Czarnobyla z 4, ale prawie mu dorównał. Szczególnie, że w Czarnobylu to by byliśmy myśliwymi, a tu role się zamieniają smile

Jak najbardziej zgodzę się, że 4 była lepsza (i w nią zamierzam "poważnie" grać w MP, w sensie klan itd.), jednak CoD5 trzyma poziom serii (jednej z niewielu, która ma już cztery części - nie liczę 3 - i wszystkie są świetne) nie jest pozbawiona klimatu i bardzo przyjemnie gra się w MP. Choć nie zgodzę się z zachwytami nad trybem HC, dla mnie to była zawsze tylko odskocznia od "prawdziwego" MP - w HC liczy się w zasadzie tylko refleks, a chyba nie o to chodzi w drużynowych FPSach jak CoD.
    • Gość: des Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 89.100.11.* 02.01.09, 16:54
      ja nawet nie ruszalem singla, wole multi. I bardziej mi sie podoba od cod4, w ktore naprawde sporo gralem - bardziej zroznicowany teren, nieco lepsza, nie taka 'czysta' grafika, przemyslane plansze i sporo zabawy. o gustach sie nie powinno dyskutowac, a nie ma tu zadnych innych problemow, poza osobistymi preferencjami
      a co do flagi... no bez przegiec, flaga jest jak byc powinna, jak mieli to zrobic? pomalowas helmy na zolto? walnac napic nad kazda postacia: "thats NOT the polish flag' ? ja jakos nie mialem z tym problemu. Tworcy takich gier terz naprawde korzystaja z pomocy tabunu historykow.
    • Gość: zouz Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 89.16.87.* 02.01.09, 17:13
      ja juz na call of duty XII czekam
    • Gość: Gość Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.aster.pl 02.01.09, 17:59
      Fatalne tłumaczenia. Armia uderzeniowa ??!? Karabin okopowy ?!?!? Kto to w ogóle tłumaczył.
    • Gość: Soho Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 18:13
      Gra jest za krótka. Przeszedłem ją błyskawicznie. Są duże problemy z uruchomieniem gry nawet na najbardziej wypasionych komputerach, trzeba jakichś chorych cudów wyczyniać jak spowalnienie DVD, włączanie 48 Hz na karcie audio - po prostu chore.
    • Gość: wwwwww Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.209.34.195.revers.nsm.pl 02.01.09, 18:17
      Kampania single jest taka sobie. Dodatek psów do multi skuteczni mnie zniechęca do gry. IMO nie warto.
    • Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:36
      Co do tłumaczenia się zgodzę... CoD4 przetłumaczono bardzo solidnie i mógłbym się doczepić paru dosłownie szczegółów. Tu niektóre rzeczy wywołują u mnie ból zębów (na pierwszym miejscu zdecydowanie "Moc powstrzymująca" jako tłumaczenie "Stopping power" w multi)...
    • Gość: lupacz Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:33
      Nowe serwery do COD5. Firma mocno sie stara, dba o klienta. Super niskie pingi, dobre parametry. Sprobujcie:

www.direktplay.pl

Bardzo dobry serwer
    • Gość: CWS Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:33
      ZAWSZE DOBRZE POSTRZ DO NIEMIECKICGH ZŁODZIEI ZA TO CO ZROBILI NASZYM DZIADKOM I NAM...
    • Gość: perpetek Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:53
      Desant na Tarawe w MoH Pacific Assault jest najlepszym desantem w historii gier komputerowych !!!!
    • Gość: Kszaqu Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:21
      Lepszy jest atak na Omaha Beach w MOH AA smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka