Gość: ziutek Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 11:34 Jeśli masz 7-8 godzin wolnego czasu i masz ochotę na monotonną, pełna błędów i głupoty grę niewymagającą myślenia to Call of Duty: World at war jest dla ciebie. Ja ze swojej strony odradzam ten tytuł. (copyright Underek) to z końcówki recki z linka wyżej- 100% racji CoD WoW jest sakramęcko bezsensownym pomysłem na wydanie 100 zł z hakiem. "Konsolowatość" w najgorszym tego słowa znaczeniu wylewa się z monitora hektolitrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.175.* 02.01.09, 12:03 Jeżeli ktoś gra w Calla dla klimatu II w. św. to część 5 jest dla niego lepsza. Jeśli komuś nie zależy na grze w tamtych realiach - niech wraca do 4. Ja osobiście wolę część 4. Nie ze względu, że nie podoba mi się klimat II w. św. ale dlatego, że gdy po raz kolejny przechodzę 4 część gram we wszystkie misje po kolei, bo wszystkie są świetne. W przypadku 5-tki gram wybiórczo, bo niektóre misje są po prostu słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.175.* 02.01.09, 12:05 Jeżeli ktoś gra w Calla dla klimatu II w. św. to część 5 jest dla niego lepsza. Jeśli komuś nie zależy na grze w tamtych realiach - niech wraca do 4. Ja osobiście wolę część 4. Nie ze względu, że nie podoba mi się klimat II w. św. ale dlatego, że gdy po raz kolejny przechodzę 4 część gram we wszystkie misje po kolei, bo wszystkie są świetne. W przypadku 5-tki gram wybiórczo, bo niektóre misje są po prostu słabe. Co do MP się nie wypowiadam. Grałem tylko w ten w 4-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snskr Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:18 Offtop: Co robi na pierwszym zdjeciu Nico Bellic ;P ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehadto Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.ghnet.pl 02.01.09, 12:21 Panie redaktorze! W jezyku polskim nie ma slowa przyekonywujaco. Jest "przekonujaco" lub "przekonywajaco". Moze potrzebuje Pan pomocy technicznej lub merytorycznej? Oferuje wspolprace. Mam niezle referencje. Czekam na powazna oferte. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kszaqu Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 13:39 Książki dobrze wpływają na naukę języka polskiego polecam oderwać się od sprzętu i zająć się lekturą ^___^ papier i farba nie zabija ani nie wywołuje skutków ubocznych :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h311 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.legnica.vectranet.pl 02.01.09, 13:46 Wg. mnie CoD 5 to totalna porazka. Nie wiem jak to jest, że ludzie śmieją sie z jakiegoś Marine Sharpshooter 4 i FPSów od City Interactive, a gdy da im się identyczny badziew tylko z lepszą grafika i nazwą Call of Duty to sa wniebowzięci. O ile IW podołało z 4 (choć też singiel strasznie kulał z powodu braku jakiejkolwiek AI) tak Treyarch zrobił gniota, przy którym strasznie silili się na filmowość a tak naprawdę ich gra powoduje jedynie smiech, oraz straszy nieudolnymi skryptami i nudnymi poziomami. Multi zerżneli z 4, a co-op fajny jest tylko w trybie zombie. Nie lubię Kominka, ale zgadzam się w 100% z jego recnzją. Odpowiedz Link Zgłoś
cz-x Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 14:04 ĆoD 5 to niestety porażka. I mowie tu głównie o multi, bo w to przede wszystkim gram. Kampania single podobna jak w każdej poprzedniej części. Ale multi to marna podróba 4, która jest najlepsza grą w jaką do tej pory grałem. Brak podstawowych komend, takich jak nagrywanie dem i ilości fps w multi, w dniu premiery mocno ją pogrzebały. Wystarczy spojrzeć na clan base, ile jest klanów grających w 5, a ile 4. Różnica jest przytłaczająca na korzyść 4. Poza tym brak zainteresowania twórców gry modami takimi jak promod. Znacznie utrudniają rozgrywanie clan wars. Nie wspominając już o skopanym dźwięku, nie sposób określić skąd nadchodzi przeciwnik, a to jeden z najważniejszych aspektów gry on-line. Popatrzcie na takie strony jak esport.pl, scena już pogrzebała tą część i wątpię czy coś jej pomoże. No cóż pozostaje czekać na MW2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsws Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.chello.pl 02.01.09, 14:12 Co to te skrypty? Naprawdę nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:20 "Poza tymi momentami mamy jedynie zwykłą, acz samą w sobie całkiem przyjemną młóckę." - przepraszam ale ani trochę się z tym nie zgodze. Klimat jest nawet silniejszy niż w CoD4, a gra nie polega na samym nawalaniu, ale jest dużo ciekawsza. Poza tym co do Garanda - a autor tekstu zauważył, że przeładowuje się cholernie długo (znacznie dłużej niż normalnie - jako jedyna broń) jeśli się to robi przed wystrzelaniem całego magazynka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Payacito Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.27.* 02.01.09, 14:53 "pomysl w 4 byl nowatorski, osadzenie akcji w naszych czsach to samo to bylo juz wciagajace." Chciałbym zauważyć, że wcale nie taki nowatorski. Battlefield 2 był wcześniej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Payacito Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 195.116.27.* 02.01.09, 14:56 Aczkolwiek nie było w nim SP Odpowiedz Link Zgłoś
shadow493 Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 15:30 Ja zdecydowanie wolę "czwórkę". Mam ją od października '07 roku i jeszcze mi się nie znudziła (oczywiście multi) tryb hardcore jest genialny (jak zresztą w 5). COD5 nigdy nie miałem u siebie na PC jedynie grałem u kolegi. Tryb z zombie jest świetny ale ja tam wole CPT. Price'a i jego wierną kompanię. Pamiętacie misję snajperską w 4 ehh...majstersztyk. BTW. "Jak widać my sterujemy prawdziwym herosa" Sławek literówka Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Call of Duty 5 - recenzja 02.01.09, 16:05 Darkes -> Jak kto woli, klimat oczywiście jest, ale są to tylko migawki, treści jako tako samej w sobie nie stanowi. W Call of Duty 5 nie ma fabuły jak w 4. No i klimatu Czarnobyla 5 na pewno nie przebiła . shadow493 -> Jaki Sławek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:41 Hmmm... no nie wiem, czy samej treści nie stanowi. Im dalej szedłem przez Berlin tym gorsze wrażenie na mnie robiły "płomienne" przemówienia Reznowa, a w misjach na Pacyfiku realnie miałem wrażenie, że oni naprawdę są wszędzie (szczególnie w misji, w której przebijamy się przez okopy z miotaczem ognia, a na drzewach snajperzy... mniej więcej połowa gry). Stalingrad może nie przebił Czarnobyla z 4, ale prawie mu dorównał. Szczególnie, że w Czarnobylu to by byliśmy myśliwymi, a tu role się zamieniają Jak najbardziej zgodzę się, że 4 była lepsza (i w nią zamierzam "poważnie" grać w MP, w sensie klan itd.), jednak CoD5 trzyma poziom serii (jednej z niewielu, która ma już cztery części - nie liczę 3 - i wszystkie są świetne) nie jest pozbawiona klimatu i bardzo przyjemnie gra się w MP. Choć nie zgodzę się z zachwytami nad trybem HC, dla mnie to była zawsze tylko odskocznia od "prawdziwego" MP - w HC liczy się w zasadzie tylko refleks, a chyba nie o to chodzi w drużynowych FPSach jak CoD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 89.100.11.* 02.01.09, 16:54 ja nawet nie ruszalem singla, wole multi. I bardziej mi sie podoba od cod4, w ktore naprawde sporo gralem - bardziej zroznicowany teren, nieco lepsza, nie taka 'czysta' grafika, przemyslane plansze i sporo zabawy. o gustach sie nie powinno dyskutowac, a nie ma tu zadnych innych problemow, poza osobistymi preferencjami a co do flagi... no bez przegiec, flaga jest jak byc powinna, jak mieli to zrobic? pomalowas helmy na zolto? walnac napic nad kazda postacia: "thats NOT the polish flag' ? ja jakos nie mialem z tym problemu. Tworcy takich gier terz naprawde korzystaja z pomocy tabunu historykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zouz Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: 89.16.87.* 02.01.09, 17:13 ja juz na call of duty XII czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.aster.pl 02.01.09, 17:59 Fatalne tłumaczenia. Armia uderzeniowa ??!? Karabin okopowy ?!?!? Kto to w ogóle tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soho Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.gprs.plus.pl 02.01.09, 18:13 Gra jest za krótka. Przeszedłem ją błyskawicznie. Są duże problemy z uruchomieniem gry nawet na najbardziej wypasionych komputerach, trzeba jakichś chorych cudów wyczyniać jak spowalnienie DVD, włączanie 48 Hz na karcie audio - po prostu chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwww Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.209.34.195.revers.nsm.pl 02.01.09, 18:17 Kampania single jest taka sobie. Dodatek psów do multi skuteczni mnie zniechęca do gry. IMO nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkes7 Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 18:36 Co do tłumaczenia się zgodzę... CoD4 przetłumaczono bardzo solidnie i mógłbym się doczepić paru dosłownie szczegółów. Tu niektóre rzeczy wywołują u mnie ból zębów (na pierwszym miejscu zdecydowanie "Moc powstrzymująca" jako tłumaczenie "Stopping power" w multi)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupacz Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:33 Nowe serwery do COD5. Firma mocno sie stara, dba o klienta. Super niskie pingi, dobre parametry. Sprobujcie: www.direktplay.pl Bardzo dobry serwer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CWS Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:33 ZAWSZE DOBRZE POSTRZ DO NIEMIECKICGH ZŁODZIEI ZA TO CO ZROBILI NASZYM DZIADKOM I NAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perpetek Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 19:53 Desant na Tarawe w MoH Pacific Assault jest najlepszym desantem w historii gier komputerowych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kszaqu Re: Call of Duty 5 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 20:21 Lepszy jest atak na Omaha Beach w MOH AA Odpowiedz Link Zgłoś