Dodaj do ulubionych

PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dostępne

12.03.09, 15:02
jeszcze voicechat niezależny i Sony wejdzie w erę nextgena, czyli będzie można uznać, że Ps3 wystartowało ;>
Obserwuj wątek
    • barracudo Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:17
      Predzej czy puznie $ony musialo w tej kwestii podgonic M$, bo po co trofea skoro nie mozna sie nimi nigdzie pochwalic ?
    • pablohp Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:20
      Brawa dla Sony Polska!!

@gurafikku nie przeginaj smile
      Bo napiszę, że konkurencja wystartuje dopiero jak zrobi konsolę, która na napęd HD, nie hałasuje, nie rysuje płyt, będzie ją można w Polsce legalnie podpiąć do sieci no i nie będzie czerwonym (RROD)okiem straszyła.
    • graczz11233 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:36
      napęd hd ?
      oj.. coś takiego chyba nie istanieje tongue_out
      ty przegiąłeś, a nie grafik ;d
      Gamercard i 'trofea' to rzeczy chamsko zerżnięte z X360, tak tak Lips, który 'w ogóle nie przypomina' singstara..
      nie wiem czy można bic Sony brawo za coś takiego, moim zdaniem to trzeba się cieszych że w koncu... coś takiego istnieje, lol.
    • gurafikku Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:39
      @pablohp

Ale co tu Sony Polska o którym piszesz, ma tu do gadania? Najwidoczniej nie przeczytałeś newsa i nie wiesz, że strona jest robiona, przez SCEE w UK?

Skoro piszesz "nie przeginaj smile, bo napiszę" to znaczy, że jesteś niekonsekwentny bo i tak napisałeś tongue_out

U mnie napęd nie hałasuje, bo gry odpalam z dysku, podobnie nie rysuje płyt. Podpiąłem konsolę do sieci w Polsce legalnie, policja mnie nie ściga, jak również konsola mnie nie straszy czerwonym okiem, bo to tylko kawałek elektroniki. Konsola nie może straszyć wink Za to kupując PS3 na starcie spodziewałem się, że Sony zbierając 2699zł za konsolę i mając równie wielkie zaplecze finansowe za PS2ójki będzie w stanie stworzyć w MIARĘ UŻYTKOWĄ usługę sieciową.
    • pablohp Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:42
      Jak ściągać to tylko od najlepszychsmile
    • graczz11233 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:44
      Na tym polega bisnes, ktorym są gry i konsole wink
    • pablohp Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:47
      Mogłem napisać o 'oficjalnej usłudze sieciowej' doskonale wiecie o co chodzi.
      O SCEP napisałem bo w newsie jest napisane PL.playstation.com - strona jest po polsku i prowadzona przez nasz oddział.

Moje wypowiedzi traktujcie z dystansem. Nie mam zamiaru nikogo urazić, atakować. PIS :]
    • djfurio Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:54
      Spoko ale i tak nie wiem po co to komu. O ściąganiu patentów nawet nie gadajcie, bo jakby spojrzeć w przeszłość to Ms naściągał najbardziej.
      Te id są w całości polskie.
    • asgaroth-poly Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:56
      Wygląda to całkiem fajnie, gdyby jeszcze nie ten fiolet... wink ale i tak się cieszę, że SCE ruszyło z kopyta wręcz w tym roku. Oby jak najwięcej takich rzeczy smile
    • froniupl Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 15:58
      gufafikku 2699zł ? smile to ładnie przepłaciłeś ja dałem w centrum sony 2399zł big_grin Zaplecze finansowe to za mało trzeba mieć też jakieś doświadczenie z usługami sieciowymi a sony miało znikome przy starcie ps3 i niema co porównywać do M$ którzy już w xbox1 pokazali że wiedzą co i jak smile
    • fanus-plejus Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:03
      A ja nie wiem gdzie to założyć. Szukam na tej stronce i szukam i znaleźć nie mogę sad hehe ślepy albo głupi jestem wink

A tak na marginesie i od razu mówię że nie chce rozpętać kłótni czy co, ale:
      Posiadacze Xbox360 często śmiali się że na PS3 trzeba niektóre gry instalować, a teraz jak sami dostali taką możliwość to duża część posiadaczy X-a instaluje gry na HDD choćby dla cichszego działania konsoli czy tych paru sekund mniej na loadingi w grze.

Dlatego ogólnie uważam, że nie można mówić tak jak gurafikku, że ooo wprowadzili możliwość przeglądania i chwalenia się Trofeami to teraz dopiero wystartowali. Przecież oczywistym jest, że na starcie obu konsol nikt nie mógł przewidzieć co konkurencja wprowadzi. Fajnie, że konsole się rozwijają i co trochę wprowadza się coś nowego co ulepsza ich działanie i daje ogólnie większą frajdę.

Sony jeśli chodzi o usługi sieciowe i ogólnie różnego rodzaju funkcjonalności jest nieco upośledzone w porównaniu do Xbox360, więc chyba dobrze że się od nich uczą. Jak to pablohp powiedział : jak się uczyć to od najlepszych wink
    • gurafikku Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:13

"O SCEP napisałem bo w newsie jest napisane PL.playstation.com - strona jest po polsku i prowadzona przez nasz oddział."

Nie jest. Zjedź na dół i zobacz podpis. To wyjaśnia też głupoty w mailach, błędne tłumaczenie i opisanie usług na pl.playstation.com nie dostępnych w Polsce jak np playTV.

Website ?2009 Sony Computer Entertainment Europe
    • sephirath Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:15
      Fajnie smile
    • kimsim Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:17
      "to możemy chociaż zobaczyć kto z nas poświęcił najwięcej czasu na granie."

niby gdzie bo nie widze
    • graczz11233 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:40
      >> dobrze że się od nich uczą
      to prawda.
      wzajemna bitwa o exclusivy, o usługę sieciową i ilośc dostępnych opcji wychodzi dla Nas-gracz na plus.
    • pablohp Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 16:43
      @gurafikku a jeśli moja firma ma stronę, na której jest napisane,że jest stworzona i prowadzona przez inną firmę, to znaczy, że moja firma nie jest moja? To takie szukanie dziury w całym..
      Nikogo nie da się zadowolić w 100%.
      Ja się cieszę tym co mam, jak dostanę więcej - nie będę płakałsmile
    • programmer-known-as-patrys Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 17:07
      Nie wiem, jaki tu widzicie związek z Xboksem, ale te wizytówki są tragiczne. Projektował i wykonał je chyba 12-letni siostrzeniec prezesa z dwutygodniowym doświadczeniem w "programowaniu PHP".

Czcionka jest nieczytelna i kompletnie bez hintingu i antyaliasingu, "ulubioną grę" trzeba wybrać z siedmiu pozycji, z których pewnie połowy nie macie (moją ulubioną grą z pewnością nie jest Resistance 2, ale tworząc wizytówkę musiałem wypełnić to pole). Njabardziej chyba podoba mi się ten napis na dole:

"Zdobądź przenośny identyfikatorGet a Portable ID!"

Kto mi powie, co to jest "identyfikatorGet"?
    • h4n2 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 17:21
      patrys smile ależ to jest takie typowe u sony, to pewnie zrobił jakiś dev, który już nie wytrzymał tych milionów postów na forach zebrał się i strzelił takie coś w godzinę. pewnie nikt za bardzo się nie zastanawiał jak to ma działać, wyglądać etc. takie na odpier***, dobrze że w ogóle coś dodają do usługi.
    • graczz11233 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 17:46
      Jak wprowadzą PS Store na stronce, to będzie przełom na miarę.... na miarę.. microsoftu ;d

(zachowac dystans)
    • prochaos Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 18:13
      To powinno być od początku konsoli jak i inne rzeczy, które dodali lub i nie. Dlatego sprzedałem chlebownicę i czekam aż wszystko do niej dorzucą. Wtedy powrócę do tej maszynki.
    • pablohp Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 18:17
      Dobrze, że na starcie dali możliwość uruchamiania gier, co? wink
    • prochaos Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 18:36
      pablohp - dobrze, że na starcie dali możliwość odpalania gier z ps2 bo byłaby tragedia ;].
    • gregmcrazy Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 20:27
      I te trofea aktualizują się automatycznie czy trzeba to wymusić żeby profil był aktualny?
    • mikas2 Re: PS3: Oficjalne identyfikatory graczy już dost 12.03.09, 23:14
      "fanus-plejus
      Gier na x360 się nie instaluje.
      Wrzuca się całe na dysk.
      Grasz z dysku a nie z płyty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka