Dodaj do ulubionych

Deus Ex jak nowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 13:59
to może ja się wypowiem - może od ściągania moda się powstrzymam, ale na trzecią część czekam z niecierpliwością - będzie to chyba pierwsza gra, którą zamówie (jeśli będzie) w pre orderze. Do jedynki robiłem dwa podejścia - pierwszy raz, gdy w grach byłem tak cienki, że nie umiałem wejść nawet do pierwszej bazy - za drugim razem łyknąłem gręw trzy dni - nie pamiętam, żeby iedykolwiek cośmnie tak wciągnęło! teraz gram w mass effect, fallouta 3 i kings bounty i jak porównuje te 3 dry do deus exa jedynki to mam ochotę sięna nie wyżygać tongue_out

a deus ex 2 ssie smile
Obserwuj wątek
    • Gość: V Deus Ex jak nowy IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.03.09, 14:01
      Nosiłem sie z zamiarem kupienia bo znów można dostać tanio tę gre i teraz już wiem że to zrobię ale dopiero w poniedziałek z racji braku czasu. Dziękuje za newsa big_grin
    • Gość: V Re: Deus Ex jak nowy IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.03.09, 14:37
      @sex Czyli jakby zestawienie tego co dobre zrobić to Deus Ex będzie na 2 miejscu tak ?smile
    • Gość: Alex Re: Deus Ex jak nowy IP: *.polskielng.pl 19.03.09, 14:49
      kurczę, DX to w zasadzie jedyna gra akcji typowo cyberpunkowa. Ale pamiętam, że zawsze mnie ta grafika odpychała. Ale może trzeba spróbować jeszcze raz? Choć i tak szkoda, że nie zrobiono moda w drugą stronę, tj. stara gra w nowej oprawie smile
    • Gość: me Re: Deus Ex jak nowy IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 14:57
      A ja jestem ciekawy czemu wlasciwie wszyscy tak bardzo najezdzaja na dwojke? Ok, Deus Ex 1 byl lepszy pod wzgledem klimatu i fabuly ale dwojka nie byla az tak zla. Mi sie przyjemnie gralo w obie czesci, choc jedynke ukonczylem a dwojki juz nie. Wiem, to najlepszy dowod ze dwojka byla gorsza, ale gorsza niekoniecznie oznacza beznadziejna.
    • Gość: eL Re: Deus Ex jak nowy IP: 212.76.37.* 19.03.09, 14:58
      jedynka fabularnie i swobodą działania rozkłada wiekszosc obecnych fpsow.
      wiem ze to utarte powiedzonko ale tu pasuje jak ulał : "takich gier sie juz nie robi".. a szkoda..
    • Gość: greg Re: Deus Ex jak nowy IP: *.lewandow.net.pl 19.03.09, 22:18
      Deus Ex od zawsze miał u mnie plusa za klimat cyberpunk, niewiele gier wykorzystało do tej pory ten świetny moim zdaniem świat. Ostatnio faktycznie wyszła jakaś reedycja razem z Deus Ex 2, więc wiedziony sentymentem skusiłem się...i niestety jak dla mnie to już chyba zbyt wiele lat minęło, człowiek za dużo już się naoglądał fajerwerków we współczesnych grach, za bardzo się do nich przyzwyczaił. Nie mogłem przebrnąć przez tą grafikę, pomimo historii, pomimo cuberpunk'owego klimatu. Przykre ale prawdziwe.

A Deus Ex 2? Niby ładniejszy, gładszy...ale tak cukierkowy jak nie przymierzając Simsy ; ) Może to i "cyber" ale już nie "punk" ; )
    • thirder Re: Deus Ex jak nowy 19.03.09, 22:40
      Ta grafika jest gorsza szczerze od grafiki Half-Life'a 1 ( ale obie te gry mają to coś a grafiki niestety nie mają zbyt dobrej ) .
    • Gość: panda Re: Deus Ex jak nowy IP: *.metronet.pl 19.03.09, 22:43
      Niestety wypaczenie dzisiejszą grafiką odrzuca a szkoda, ja ostatnio wymyśliłem, że przejdę half-life'a w końcu - te nostalgiczne proste lokacje zbudowane z niewielu poligonów mnie po prostu urzekły i choć gra słaba pod względem fabularnym to i tak gra się fajnie ;]
    • Gość: kinnes Re: Deus Ex jak nowy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.09, 10:02
      spać dzieci bo jutro do szkoły a jak te gry wychodziły to do przedszkola chodziliście
    • Gość: Gość Re: Deus Ex jak nowy IP: 212.59.224.* 20.03.09, 10:06
      Grafika nie jest tu najważniejsza ale fabuła i nieliniowość. Na początku mnie zniechęciła, za bardzo nie widziałem o co chodzi i jak się w to gra, ale za drugim podejściem...to co innego. Teraz do starych gier trzeba się nieco "przyłożyć" grafika jest uproszczona, mało efektowna co nie znaczy ze jest zła. Chyba, że jest się sentymentalny i pamięta się takie gry w czasach dorastania
    • black_ops Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 10:28
      Gwoli przypomnienia, cały czas w toku jest jeszcze mod HDTP - poprawiający modele i tekstury przedmiotów i broni. O TNM się nie wypowiem, bo od dobrych 5 lat obserwowałem jego rozwój - niech starczy, że 15 godzin grania minimum, trzy główne zakończenia (i kilka pobocznych), wcale niezgorzej nagrane głosy postaci (jak na nieprofesjonalną produkcję) i - przede wszystkim - poza dużą dozą humoru - deusowy klimat na poważnie.

Ok, nie jestem obiektywny.
    • black_ops Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 10:31
      Inna sprawa, że sam Warren Spector poszedł szukać egzemplarza "swojej gry", żeby pograć w The Nameless Mod (www.offtopicproductions.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=1852&start=0) - to już pewna rekomendacja, nieprawdaż? big_grin
    • Gość: gosc Re: Deus Ex jak nowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 12:23
      Dla mnie deus ex, obok system shocka 2, to gry absolutnie kultowe, w ktorych grafika nie ma takiego znaczenia. Podobnie half life i dodatki do niego - na tych shooterach sie wychowalem i odpaalajac dzis cukierkowo dopieszone pelne fajerwerkow gry typu far cry 2, meczy ich jałowość i brak pomyslu na fabule.

Inna sprawa to klimaty syberpunkowe - dzis niewielu twórców mysli o tym, bo duzo lepiej sprzedaja sie spocone orki zabijane przez elfki z 2 metrowymi nogami i miseczka D
    • Gość: J. C. Denton Re: Deus Ex jak nowy IP: *.acn.waw.pl 20.03.09, 13:04
      E tam jakiś Nameless Mod. Ja czekam na HDTP, nowe tekstury do klasycznego Deus Ex 1. To będzie hit, stary dobry Deus Ex z nową grafiką. Strona projektu to www.offtopicproductions.dreamhosters.com/hdtp - warto obejrzeć screeny. I warto czekać... Tylko ile jeszcze? wink
    • black_ops Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 13:27
      @ J.C. Denton
      Metche, koordynatorka projektu informowała ostatnio, że prace idą w odstawkę i opublikowane zostanie niepełne wydanie - tymczasem pojawiła się nowa dziewczyna od grafiki, wykańczająca obecnie brakujące bronie. Czyli nie jest tak źle.
      Jak stwierdzają, mod nie jest martwy, po prostu bardzo powoli toczy się do przodu. Głównie z powodu tego, że goście pracujący nad modem mają... normalną prace i życie. I takie tam.

A dla Twojej wiadomości - większość z ludzi pracujących nad HDTP -tworzyła- The Nameless Mod wink

• Gość: K. W. Klenczon Re: Deus Ex jak nowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 13:49
      wszystko się świeci jak psu jajca. co to za moda ostatnio na takie kolorowanki? zero mrocznego klimatu tylko jakby w jakiejś kreskówce...
    • black_ops Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 14:23
      ...to opinia na podstawie gry, czy na podstawie tych dwóch screenów?
    • Gość: X Re: Deus Ex jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 15:01
      @wszystko się świeci jak psu jajca

Tak to już jest w DX 7. Niestety większość modów ma za duże ambicje na które nie starcza czasu ani animuszu, wygląda to lekko dziwacznie żeby nie powiedzieć komicznie. Scenariusz może być ciekawy, pomysł może być ciekawy ale reszta taka sobie a zawsze ocenia się całość. Szkoda, ze nie skorzystali z nowszego silnika - chyba, ze nie mogli ze względu na licencje. Nowe enginy poza grafiką oferują także od groma narzędzi dzięki którym takie kolorowanki wyglądają o niebo lepiej.
    • pointman_tnm Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 15:28
      Hmm, interesujące opinie. Jak ktoś słusznie zapytał - a graliście już, czy oceniacie po screenshotach?

Nie to, żebym marudził, każdy ma prawo do swojej opinii, niemniej nie rozumiem, o co wam chodzi z tymi kolorowankami.

Że grafika wygląda badziewnie w porównaniu z bieżącymi superprodukcjami? Hmm, a czego można spodziewać się od gry sprzed 9 lat? Oczywiście, można było użyć innego silnika, niemniej wtedy nie byłby to mod Deus Exa, nieprawdaż?
    • Gość: X Re: Deus Ex jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 15:43
      Nieprawdaż. Mod to pochodzi od modyfikacji. Nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba się trzymać tej samej technologii np. w przypadku takiego black messa nikt się nie trzyma. Secundo, po czym mamy oceniać grafikę jak nie po screenshotach? To pierwsza informacje do decyzji czy warto to ściągnąć, zainstalować - przypuszczam, że z problemami. Na podstawie opinii cioci Zosi? Jak wizualnie jest cienko to wniosek, że grywalność jest dobra jest równie trafny jak i nietrafny.
    • pointman_tnm Re: Deus Ex jak nowy 20.03.09, 15:56
      "Niestety większość modów ma za duże ambicje na które nie starcza czasu ani animuszu, wygląda to lekko dziwacznie żeby nie powiedzieć komicznie".

Większość modów faktycznie ma za duże ambicje - i sporo z nich po prostu upada.
      Zgadzam się, że mod to dość szerokie pojęcie, spox. Po prostu dla mnnie - ten mod - zrobiony na czymkolwiek innym - nie byłby taki sam. Ot, widać jestem nieuleczalnym fanem DX, któremu nie przeszkadzają kanciaste postacie i brak ragdolla.

Odnośnie oceny (i decyzji odnośnie ściągania czy instalacji) - mimo wszystko uważam, że te dwa screeny nie mówią za wiele o całości... ale rozumiem, że niektórych stara grafa zniechęca. Tylko nadal nie rozumiem tego oskarżenia o kolorowanki, serio.

Fakt, to mod dla fanów DX. Po prostu.
    • Gość: X Re: Deus Ex jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:11
      @Fakt, to mod dla fanów DX. Po prostu.

De gustibus non est disputandum.
    • Gość: Stanczyk Re: Deus Ex jak nowy IP: *.acn.waw.pl 20.03.09, 17:52
      O co wam chodzi z ta grafika? Kurde, a jak jest dobra ksiazka na starym papierze to nie przeczytacie? Bo nie jest nowka z bialymi niepogietymi karteczkami? Jak jest film Chaplina to nie obejrzycie bo nie jest HD? Jak jest plyta Louisa Armstronga to nie bedziecie sluchac bo cos lekko trzeszczy? Idioci... Grafika to opakowanie, a liczy sie to co jest w srodku. Chociaz przynajmniej z takim podejsciem w miare latwo dziewczyne znalezc wiec moze jest to jakies wyjscie. Lalki beda zawsze...
    • Gość: @@@ Re: Deus Ex jak nowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 18:08
      Stanczyk, jak masz problemy z kobietami to chyba pomyliles watki. Jak mam do wyboru amstronga nie skrzeczocego i skrzeczocego to wybieram tego pierwszego a jak laske ladna lub brzydka to wybieram ladna albo przynajmnie kumata itd. ... zeszta chyba nie zrozumiales poprzedniego komentarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka