Dodaj do ulubionych

Recenzja: Tom Clancy`s HAWX

23.03.09, 19:23
Niestety muszę zgodzić się z Maćkiem. Jako fan Ace Combat jeszcze z czasów ps2 miałem nadzieję na podobną do Ace'a grywalność i patetyczną fabułę. Uwielbiam kiedy symulator między misjami daje nam szansę poznania członków swojej eskadry, utożsamienia się z głównym bohaterem i poznania ciekawej historii. Daleko pod tym względem Hawx'owi do Ace Combat 5: Unsung War. Tego zabrakło w grze Ubisoftu, chociaż całkiem nieźle wyszło w poprzedniej grze rumunów, czyli Blazing Angels. Ale skoro na bezrybiu i rak ryba, starałem się czerpać jak najwięcej przyjemności z gry i stwierdzam, że jest całkiem dobrze. Muszę tylko jeszcze sprawdzić co-op. Może wtedy moja ocena nawet wzrośnie...
Obserwuj wątek
    • eszuran Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 23.03.09, 19:38
      Wow, ale obrodziło w recenzje na Polygamii.

HAWX wygląda fajnie na zdjęciach, ale w ruchu traci sporo uroku, zwłaszcza przy niskich przelotach. Ta gra wywołuje we mnie mieszane uczucia - tzn. jej recenzje i filmiki z niej, bo sam nie grałem. To dobrze, że pojawia się strzelanka powietrzna na X-a, ale chyba nie jest to szczytowe osiągnięcie w gatunku. Wolałbym jednak jakąkolwiek strzelankę kosmiczną niż nawet najlepszą samolotową... Jeden Sylpheed wiosny nie czyni, zwłaszcza że jest wkurzający.
      --------------
      kultturystyka.blox.pl - Smętarz dla zwierzaków i inne rzeczy z 80's
    • qgar83 Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 23.03.09, 19:44
      Najwieksza żenua w tej grze to zachowanie sie samolotow. Przyklad: lecisz na full throttle i dajesz ziomkom polecenie ataku. Mimo ze leca takimi samymi maszynami jak my, nagle dostaja boosta jakby siedzieli za sterami x-wingow albo innych tie fighterow. W ktorejs misji takze widzialem jak jakis kolos transportowy skrecil niemalze natychmiast o 90 stopni.
    • gramczasami Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 23.03.09, 19:49
      Ach! Racja! Mi też marzy się na konsole coś w stylu Freespace'a lub Wing Commandera...
    • szozii Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 23.03.09, 21:43
      Dobrze, że gram na pc i nie znam ACsmile Dla mnie gra piękna (oczywiście tak samo jak na konsoli tekstury z bliska są słabe), chodzi doskonale (na 8800 gt i c2D 3.5 ponad 100 fps) i jest bardzo gywalna.
      Maćku jednak jakaś fabuła jest w grze, nie można tylko za szybko continue wciskać bo można przeoczyćsmile
    • smx420 Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 26.03.09, 15:11
      Echh, ja to bym poprosił o konwersę AC6 na PS3, bo gry z ubisoft to raczej zawsze takie bez polotu.
    • dent0n Re: Recenzja: Tom Clancy`s HAWX 05.04.09, 11:22
      Brak fabuly? Grales w ta gre w ogole czy moze dostales do testow chinska wersje jezykowa i niezbyt wiedziales "o co kaman"? Jak na tego typu gre wydaje mi sie, ze fabula jest ok. Fajne sa nawiazania do serii "Ghost Recon".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka