Dodaj do ulubionych

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -...

27.03.09, 00:31
Argh.... pierwszy Riddick był cacy i patrząc po tym arcie z tym nie jest inaczej - jednym słowem szykuje się wydatek ;].
A teraz pytanie z lekka techniczne - jak optymalizacja tego cuda wygląda bo coś dema nie mogę się doczekać by sprawdzić..

[troll mode] Pjerfffsszyyyy!!!1111[/troll mode]
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandman Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena - pierwsze spojrzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:34
      Yeah! big_grin
      Ja nie wiem, jak ja wytrzymam ten miesiąc...
    • Gość: Sandman Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:36
      Agrh!!!! Drugi... uncertain

Podpisuje się do pytania, jak optymalizacja wygląda??
    • slawomir.serafin Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 00:36
      @adk84 - nie chcę się wypowiadać w kwestii optymalizacji, bo to co ja mam to teoretycznie review code a faktycznie późna beta - są jeszcze małe niedoróbki i bugi, których pewnie nie będzie w pełnej wersji
    • slawomir.serafin Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 00:38
      ale powiem tak - C2D 1.86 GHz, 2 GB RAM, 9800 GT 512 MB - 1680x1050 na pełnych detalach ale musiałem wyłączyć AA i AF, bo Dark Athena trochę zwalniała (spadała poniżej 30 fps)
    • slawomir.serafin Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 00:39
      i link do benchmarków Riddicka

gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6352267,Riddick_kocha_Radeony___test_wydajnosci_Assault_on.html
    • Gość: zapytajnik Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena - pierwsze spojrzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:43
      A to cudo to na pc, czy konsole? Bo jak na to drugie, to dla mnie nie istnieje...Poprzednik był na pc, ale coś czytałem, że kolejna część już nie...
    • Gość: zapytajnik Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 00:46
      Jak pisałem to nie było komentarzy...heh
      W tym konfigu co S.S. podał to raczej cpu był piętą achillesową 1.8GHz to jednak przy mało...(zwłaszcza przy takiej rozdziałce)
    • Gość: lemix Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 01:19
      Szkoda ze filmu niema PitchBlack byl taki sobie ale kroniki ridicka zaebista. A mowiac o grze w jedynke zagralem kiedys przypadkowo i ta gra wciagnela mnie na dlugie godziny naprawde swietna. Slawek jesli tak mowisz ze druga czesc jest takze a nawet lepsza od jedynki do odliczam dni do premiery ;]
    • Gość: eL Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 212.76.37.* 27.03.09, 02:18
      a ja cos przypomne:"Jak faktycznie gra działa przekonamy się już za kilka, kilkanaście dni, gdy pojawi się pecetowe demo Assault on Dark Athena"

21 dni juz mineło. to więcej niz kilkanascie :]
      gdzie demo :]?
    • j_uk_dev Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 02:38
      @zapytajnik, poprzednik był na pierwszego X'a i na PC, tak samo jak "następnik" ( który co prawda nie jest na pierwszego X'a, ale na obecnego i PS3 ).

Demo nie spodobało mi się, ale ja generalnie nie byłem nigdy fanem Riddicka. Ot shooter jakich wiele z mojego punktu widzenia. Ale jak się komuś podoba, to raczej dobrze smile
    • Gość: sex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:41
      sex
    • Gość: Rid Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.hardcom.3s.pl 27.03.09, 10:00
      A kiedy na PC ???

uncertain
    • Gość: :/ Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:41
      nigdy
    • Gość: jonatan Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.efekt.net.pl 27.03.09, 13:31
      Czy mnie oczy mylą, że o konfiguracji PC mowa gdy gra miała być na konsole tylko? Byłbym za, a nawet jeszcze bardziej :]

Zresztą, wcześniej czy później, i tak się doczekamy...
    • Gość: rambo Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.09, 13:59
      Dziękuje Sławku za tą relacje.Jeszcze bardziej nie mogę się doczekać po tym co napisałeś jestem już napalony na tą grę!
    • Gość: duży maciek Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 195.245.213.* 27.03.09, 14:01
      zawsze mi się wydawało że macho-herosi z gears of war są przegięci z przymrużeniem oka... no ale jak ktoś uważa, że vin diesel jest charyzmatyczny big_grin
    • slawomir.serafin Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 14:35
      ale o co chodzi z tym PC? od początku było wiadomo, że będzie na PC i premiera PC jest równo z konsolowymi, a ja grałem w wersję PC właśnie, więc... osso chozi?
    • red.pl Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 14:51
      Czekałem na nią z niecierpliwością, a po Twoim artykule Sławku... czekam jeszcze bardziej! big_grin A tak serio to obawiałem się czy nowy Riddick podoła oczekiwaniom, i czy wytrzyma porównywania go ze starym Riddickiem, z tego co widzę daje rade! PS. tak w ogóle to czekam na kolejny film z Riddickiem w roli głównej big_grin.
    • zooltar Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 14:55
      1. slawek - riddick zakasowal HL2? w jakim swiecie? big_grin wez sie w garsc.
      2. jukdev - riddick to nie zwykla strzelanina. daj mu szanse bo warto
    • slawomir.serafin Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 15:05
      @zooltar - w moim świecie smile jak dla mnie Riddick przebił nawet HL2 w tamtym roku - HL2 mnie zmęczył już w połowie, a Riddicka przeszedłem z zapartym tchem i od razu zacząłem przechodzić drugi raz z komentarzami devów smile
    • Gość: yonek Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 81.210.27.* 27.03.09, 15:34
      @zooltar - w moim tez. Sorka ale HL2 to nudnawa strzelanka w porownaniu do pierwszego Riddicka. Nie moglem sie powstrzymac od grania w Escape... a jestem juz starym zgredem i nie czesto mi sie to zdarza. Po skonczeniu tak jak slawek przeszedlem raz jeszcze z komentarzem.
    • zooltar Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 15:41
      HL2 nudnawy? big_grin ok... no further comments
    • bleszczynski Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 27.03.09, 16:02
      Ej Sławek, nie przesadzasz trochę? Riddick to była fajna gra, tym fajniejsza, że nikt po filmówce się takiego poziomu nie spodziewał, ale trochę zbyt entuzjastycznie do niej podchodzisz wink Masa fajnych patentów, ale głuchota wrogów, krycie się w cieniu zrobione zero-jedynkowo tak, że przeciwnik o nas się obijał (próbował nas pchać, drepcząc w miejscu), a nas nie widział i te mechy irytujące mocno psuły zabawę.

Dlatego zdanie "bez wysiłku zakasowała wszelką konkurencję (czyli Far Cry, DOOM III i Half-Life 2, które miały wtedy swoje premiery)" uważam za nieprawdziwe wink Dooma zakasował bez wysiłku, fakt, ale do FC i HL2 nie ma co skakać.

Nie zmienia to faktu, że Riddicka skończyłem z przyjemnością, a i nową wersję spróbuję.
      ----
      prostozekranu.blogspot.com
    • Gość: MK Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:17
      ...pewnie chodzi o HL2-EP1 albo EP2 - skoro przeszedł to w ubiegłym roku. 'Tutuły' niespecjalnie trudne do przebicia... Starbreeze nie robi takich produkcji jak FC bo raz, ze nie ma technologii a dwa po co, żeby wszystko było na jedno kopyto.

Jak dla mnie to zdecydowanie najlepsze europejskie studio, mimo ze ich silnik nie nadaje sie za bardzo do produkcji w których lokalizacje sa mniej klaustrofobiczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka