Dodaj do ulubionych

Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta

03.04.09, 05:36
A co ma mowic jak ma premie od sprzedazy. Na ps2 duzo ludzi woli nowe po 39 czy 49zl niz uzywane po 30zl co nie dziwi. Moze by tak nintendo brylantowego hita z dsa jak mario kart, pokemony, mario 64,i inne puscilo po 39zl? Obiecuje kupic nowke.
Obserwuj wątek
    • hill.01 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 06:49
      Akurat Nintendo zawsze miało swoich klientów (zwłaszcza fanów) głeboko w d..e. I nie jest to swieża sprawa, już w latach 80-tych dostali kare za praktyki monopolistyczne. Takie widac mają standardy korporacyjne, bo dziś posiadacze konsol N dalej traktowani są jak... dzieci, delikatnie mówiąc. Wypowiedź R.F-A pieknie się wpisuje w dialog klient-Nintendo.
    • zbynek5g Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 08:47
      Gry są za drogie to jest rynek wtórny.Mi przynajmniej żal dupe ściska jak mam wydać 200PLN albo i więcej na 8-10h rozrywki przy jednym tytule.
      Dodam jeszcze że coraz wiecej reklam agresywnie skacze z ekranu podczas gry,co moim zdaniem powinno obniżyć cene o połowe przynajmniej,albo powinni nam dać wybór tańsza wersja z i ta w obecnych cenach bez reklam.
    • xiem Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 08:55
      Dobrych gier nikt nie sprzedaje (pewnie jakieś osobnik są).
      Ale jeżeli grę można ukończyć w 6-8 h (albo mniej) i nie ma w niej nic, co powodowałoby chęć ponownego jej przejścia...to po cholerę ją trzymać?
    • franekk7 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 09:08
      Dokładnie.
      Pewnie gdybyśmy mieli Euro w Polsce, to dałbym już to 60? za nową gre, i miałbym ładną kolekcje gier na półce...
      Ale jak mam płacic 200zł... to sorry, ale nie stać mnie...
      Thank God, for Rynek gier używanych! ^^
    • chester8885 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 09:47
      A ja się zastanawiam kiedy w końcu któryś z tych mądrych Panów Wydawców zrozumie, że nie każdy gracz "sypia" na górze pieniędzy. Takie są realia, że trzeba kombinować i moim zdaniem rynek wtórny jest niezbędny, bo napędza rynek pierwotny. W końcu który z nas nie kupiłby nowego tytułu, po sprzedaniu starego za który dostał około połowę funduszy na ten nowy. Wydaje mi się, że tak właśnie wygląda standardowy scenariusz.
    • janci0 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 10:32
      Ale dekiel. Mógłby doczytać, albo sprawdzić - rynek używanych CD/DVD/Vinyl jest w USA całkiem spory. Wystarczy odwiedzić takie sklepy jak Cheapo, czy Disc-Go-Round. Niektóre mają bazę online, w której możemy sprawdzić co jest w którym sklepie. Sam kupiłem parę fajnych CD i winyli po $3-$9.
    • janci0 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 11:00
      BTW - Gościu jeszcze powinien, za Jachimkiem, powiedzieć:
      - Używane gry?
      - Złoooooo.... wink
    • yanogore Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 12:42
      Przed premiera Wii, N zapewniealo ze gry beda tanie a jak do tej pory to jeszcze zadnej taniej gry na wii nie widzialem poza tymi z n-tej reki. Mam kilka konsol w domu i na wii gier mam najmniej bo po pierwsze duzo szmiry a po 2 nie uwazam ze sa warte ceny jaka wola N, wiec bojkotuje i nowych gier na wii nie kupuje na ds tez zreszta...
    • scorpinor Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 03.04.09, 17:49
      Czyli standardowe: "ble ble ble,- dajcie nam więcej kasy, bo to w waszym dobrze pojętym interesie, ble, ble, ble". Dla mnie gry na konsole to w 3/4 gry używane. Zapomina się jednak o tym, że za moją kasę ta osoba od której kupiłem ma po dołożeniu trochę pieniądze na kolejną nową grę. W przeciwnym razie ja nie kupowałbym nowych a tamta osoba miałaby mniejszą ilość pieniędzy na kolejne produkcje. I tak koło się zamyka.
    • mulin303 Re: Nintendo: używane gry są złe dla konsumenta 04.04.09, 01:21
      W końcu do jasnej ciasnej przeholują!!!
      Mało się panowie nachapali?!
      Żenuła!!!
      Szkoda słów...Nie chce się denerwować,bo mam wysokie ciśnienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka