Dodaj do ulubionych

Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento...

IP: *.elsat.net.pl 02.06.08, 09:45
Nie jestem ekspertem ale się nie zgadzam. W dalszym ciągu rozmowy w sieciach
komórkowych średnio są kilkakrotnie droższe niż dla sieci stacjonarnych. Ceny
dla połączeń z komórek na stacjonarne są zazwyczaj w cenie połączeń pomiędzy
telefonami w sieci tego samego operatora. Jeśli się ma telefon stacjonarny
bezabonamentowy (czyli najczęściej VoIPa) to często koszty użytkowania są
mniejsze od komórek - wielu operatorów VoIP ma preferencyjne stawki połączeń
na komórki. Jako, że bezprzewodowe telefony IP to na razie daleka przyszłość
(oczywiście w Polsce) to telefonia stacjonarna jeszcze długo będzie miała się
bardzo dobrze
Obserwuj wątek
    • bak_on Wiecej konkurencji 02.06.08, 10:02
      Roztrzygajaca jest oczywisicie cena. Dotychczas TP starala sie o jak najwiekszy
      zysk, jak to jest mozliwe. Efektem stala sie ucieczka klientow do telefonow
      komorkowych, bo tam jest prawdziwa konkurencja. Przy wprowadzeniu calych
      pakietow w rozsadnych cenach, ktore obejmuja ryczaltem najczeststsze uslugi,
      telefonia stacjonarna zyskalaby na atrakcyjnosci. Przykladowo w Niemczech pakiet
      obejmujacy wszystkie rozmowy krajowe (stacjonarne) wraz z szybkim dostepem do
      interneru (DSL flate rate) w zaleznosci od firmy, zaczyna sie ponizej 30 euro. W
      innych krajach jeszcze taniej.
      • Gość: jozefk Re: Wiecej konkurencji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 13:31
        Tak apropo Niemiec to dostępne są pakiety z nielimitowanymi darmowymi rozmowami
        na stacjonarne w całej Unii Europejskiej, a dodatkowo jakies pareset minut do
        Turcji, Rosji, itp + internet 16 Mb za np. 50 euro.
        Ciekawe kiedy u nas wprowadza darmowe rozmowy zagraniczne :)))
        • em_obywatel VoIP pozwala ciąć koszty 02.06.08, 14:39
          VoIP pozwala ciąć koszty połączeń między opratorami i pewnie wiele firm w
          Niemczech używa rozwiązań VoIP żeby obciąć koszty połączeń międzynarodowych.
          • Gość: były abonent TPSA TPSA to złodzieje i wydrwigrosze IP: 79.139.3.* 03.06.08, 07:21
            W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, tzw. pakiecie 14, mamy rozmowy
            do Ery, Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 14 groszy za
            minutę. A jeśli ktoś ostatnio skorzystał z promocji "podwójne
            doładowanie", to wychodzi nieco ponad 7 groszy. Jak podzielimy
            chociażby najtańszy abonament w TPSA przez ilość tzw. "darmowych
            minut" to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3 minutowy impuls, bez
            naliczania sekundowego. Więc gdzie tu logika? Poza tym komórkę mamy
            zawsze przy sobie.
            Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na
            ostatnią fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za
            miesiąc z góry, mimo że już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że
            się nie połapiecie, a w razie czego zawsze mogą oddać, tyle że
            kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy.
            • Gość: Iza Re: TPSA to złodzieje i wydrwigrosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:29
              Tak.To są złodzieje i mają w dodatku gdzieś klientów!!! W mojej miejscowości TP
              zerwała umowę z pocztą i zleciła wysłanie rachunków niby jakieś firmie
              kurierskiej:/ Rachunki nie doszły do teraz,większość ludzi uznała,że skoro nie
              przysłali to przyślą później i się zapłaci.Teraz TP.naliczyła kosmiczne odsetki
              i dzwonią po ludziach strasząc ich odsetkami,odcięciem telefonu itp.Po
              zadzwonieniu na niebieska linię nie da się wyciągnąć informacji,dlaczego TP.nie
              raczy nawet wysłać faktury,odpowiadają że rachunki zostały wysłane,w takim razie
              powinnam odpowiedzieć to samo-zapłaciłam...a że nie doszło.To jakiś cyrk na
              kółkach,czy nikt nie zauważył,że rachunki nie zostały zapłacone w całej jednej
              miejscowości-widocznie w TP pracują ludzie upośledzeni psychicznie albo
              coś.Robią tylko sobie na złość,ponieważ większość tych osób będzie składało
              rezygnację z ich usług.Nikt nie będzie tracił nerwów dla tych idiotów którzy nie
              potrafią przysłać rachunku na czas-chyba mamy prawo być pisemnie informowani o
              rachunku za telefon!!!
              • Gość: nowy Re: TPSA to złodzieje i wydrwigrosze IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.08, 21:22
                a tak swoją drogą to po co nam rachunki? a że mają obowiązek to inna sprawa.
      • Gość: manhu Re: Wiecej konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:51
        Niech wreszcie zmniejszą abonament! To podstawa.

Ponadto UKE tak powinien wyregulować rynek (w tym komórkowy), by zmniejszyć ilość planów taryfowych, jak też ceny powinny stać się bardziej ... no właśnie nie bardziej ale ... przejrzyste!
        Póki co firmy jadą na kruczkach i oszustwie klientów, którzy nie wiedzą ile za co płacą. Np. takim oszustwem jest plan TP 60min za darmo, chamskie oszustwo, bo w te 60min się niemal nic nie wlicza.
        • Gość: user Re: Wiecej konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:55
          Zgadzam się z tym.TP s.a. namolnie przekonywała ludzi do planu "darmowych 60min".Plan standardowy daje 3 min. na jednostkę lub 6 min. poza szczytem za cenę 36 groszy.Plan darmowych 60min. za 3 minuty trzeba płacic 3x12=36gr plus 20gr za "inicjację połączenia",czyli w sumie 56gr.Przyczym 60 min. wcale nie jest darmowych-płaci się za to prawie 8zł w abonamencie. Za ten czas po staremu płaciło się do 20 impulsów zależnie czy w szczycie czy poza nim,tj. 20x0.36=7,2zl .Nowy abonament to 50zł zamiast 42zl-wychodzi nam to drożej niż po planie standardowym.
      • Gość: angelo Re: Wiecej konkurencji IP: *.pools.arcor-ip.net 03.06.08, 10:22
        w RFN od 30 euro wzwyz

a wykupujac pakiet placisz potem astronomiczne ceny rozmów na komórke np. 20c za
        minute

• Gość: sirius Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento... IP: 212.160.172.* 02.06.08, 10:14
      ja jako ogólnoświatowy proorok i ekspert również przewiduje niedługi
      koniec silnika spalinowego
      uważajcie bo to na pewno niedługo się już stanie :-)
      wtedy będziemy jeździć samochodem z silnikiem elektrycznym z komórką
      w ręku jako jedynym kontakcie do firmy
      • Gość: tadeusz bzdura , komorki nie sa az tak potrzebne IP: 78.52.227.* 02.06.08, 11:05
        ja nie uzywam komorki i super mi sie z tym zyje. znam wielu takich co tez nie
        maja , i mysla podobnie
        jak ktos ma firme i musi byc dostepny to ok ale prywatnie to po co jak 99%
        rozmow przez komorke to:
        -gdzie jestes?
        -juz do ciebie jade
        -zenek kup majonez
        i inne , wszystkie podobne

wystarczy telefon z aut.sekretarka, jak ktos cos chce to sie nagra, zadzwoni,
        nie jest sie uwiazanym jak pies
        • Gość: Krychaj Re: bzdura , komorki nie sa az tak potrzebne IP: 62.242.2.* 02.06.08, 11:28
          Komorka jest praktyczna. Widac do tej pory nie miales sytuacji w
          ktorej bylaby niezbedna. Jak na przyklad wezwac pomoc drogowa jak
          stanie Ci auto? albo karetke? - mnie zlapal raz bardzo ostry atak
          zoladka i dzieki komorce moglem zadzwonic po pogotowie - a byl to
          wczesny ranek w niedziele i zywej duzy na ulicy nie bylo. Ale nie
          wazne. W kazdym razie oporcz stcjonarnych telefonow i jest jeszcze
          skype. Stacjonarne maja szanse przetrwac jak wprowadza cos takiego
          jak bezplatne rozmowy a danym okregu - np obreb miasta, gminy itp.
          Tak jest w USA i na Bialorusi (mam rodzine w Minsku). NO ale nasza
          TP w strategii rozwoju ma tylko podwyzszanie abonamentu.
        • Gość: jozefk Re: bzdura , komorki nie sa az tak potrzebne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 14:00
          Szczerze mowiac to wole kupic ten majonez po drodze, a nie wejsc do domu i potem
          się wracac do sklepu :P
        • Gość: x Re: bzdura , komorki nie sa az tak potrzebne IP: *.chello.pl 03.06.08, 10:22
          Jak ktoś mieszka w małej miejscowości, pracuje od lat w tym samym miejscu, obcuje wciąż z tymi samymi ludźmi, prowadzi w miarę regularny tryb życia i nie rusza tyłka poza tę swoją niszę to komórka faktycznie jest zbędna. Byle wyjazd i od razu widać, że przenośny telefon to jest jednak świetny wynalazek. Wiem po sobie - na codzień komórka przykrywa się kurzem, a jak tylko pojawia się odchylenie od normy "dom-praca-relaks-dom-praca..." to rachunki rosną w zawrotnym tempie.
    • Gość: Eldo Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:02
      TP rżnie głupa: dlaczego nie obniżą abonamentu?
      • Gość: g Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien IP: *.autocom.pl 02.06.08, 11:13
        Bo to stały i przewidywalny dochód, a dla większości ludzi telefon stacjonarny
        służy głównie do odbierania a nie dzwonienia.
        Ludzie płacą za komórki z jakimiś minutami wliczonymi w abonament i wolą
        wydzwaniać to za co już wcześniej zapłacili.
        Obniżenie abonamentu o 1 zł przy iluś milionach telefonów to tyle milionów zł
        mniej wpływów miesięcznie.
    • Gość: Andrzej Czy zgubiliście kiedyś komórkę? IP: *.scansafe.net 02.06.08, 11:13
      Kiedy zgubiłem firmowa komórkę na ulicy doceniłem jak bardzo
      potzrebne sa budki telefoniczne.
      Musiałm szybko kupić kartę tel. na poczcie by skontaktowac sie z
      firmą, by odpowiedzialna za komórki osoba skontaktowała sie z naszym
      operatorem.
      Budki tel. muszą koniecznie pozostać.
    • naprawdetrzezwy Banda debili. 02.06.08, 11:23
      Nie upust, a opust, bo ceny się nie upuszcza (bo by spadła na mordę)
      tylko opuszcza się z ceny (trochę, lub sporo).

Jesteście w Polsce, więc postarajcie się pisać po polsku...
      • Gość: tak, tak, jasne Re: Banda debili. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:33
        sjp.pwn.pl/lista.php?co=upust
      • Gość: lou Re: Banda debili. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:53
        Hcesz jeszce kogos poóczać? Dalej nie krempój sie.
      • obatala Re: Banda debili. 02.06.08, 12:45
        to tylko teoria profesora KB. Inne źródła nie potwierdzają...
    • alex-alexander Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. 02.06.08, 11:47
      ABONAMENT TP JEST WYJATKOWO WYSOKI.
    • Gość: Agata Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:56
      a koszt abonamentu podstawowego? na "komórkach" za 50 zł/3m-ce
      (czyli 16,666 m-cznie) jest ok 70 minut rozmów i to naliczanych
      sekundowo, a nie jak na stacjonarnym 1 rozmowa to 3 minuty od
      razu,choc rozmowa trwała 30 sek. Łatwo policzyć, co się bardziej
      opłaca, tym bardziej,że są tez tańsze oferty "komórkowe"
    • Gość: Late Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: 213.155.168.* 02.06.08, 12:03
      Z mojego domu telefon stacjonarny zniknie najwcześniej wtedy, gdy pojawi się
      przyzwoity sygnał w którejkolwiek z sieci komórkowych. Mieszkam 5,5 km w linii
      prostej od centrum Szczecina, żeby porozmawiać przez komórkę muszę wychodzić na
      spacer albo siedzieć na parapecie okna z głową przy szybie (czasem działa).
      • megasceptyk Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien 02.06.08, 13:20
        Załatw sobie taką antenkę i wzmacniacz, antenka za okno a drugi koniec kabla i mała antenka w domu i masz. Operator może ci to wypożyczyć za darmo jeśli umiejętnie zagadasz. Stare to jest jak świat, conajmniej 10 lat na rynku. Kosztuje od 600pln w górę a nazywa się repeater albo wzmacniacz GSM. Można też kupić antenkę i kabel podłączany to telefonu jeśli telefon ma wejście na antenkę a nowe nie mają.
        • Gość: Late Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien IP: 213.155.168.* 02.06.08, 14:53
          I co mam... telefon stacjonarny, tylko drożej, bo czym będzie komórka podłączona
          do kabelka? Trzeba biec do niej by porozmawiać, a podczas rozmowy siedzieć
          grzecznie na krzesełku przy kabelku.
          • megasceptyk Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien 03.06.08, 19:48
            To z kabelkiem jest znacznie tańsze, dobre do samochodu. Repeater nie ma kabelka, tak jak pisalem wcześniej, może nie zauwazyłeś/(aś). Co masz z komórki? Kilkakrotnie tańsze rozmowy na inne komórki, pakiety taniości do stacjonarnych. Jeśli nie wiesz co masz z komórki to po co ci ona?
    • Gość: mike Jak zwykle brednie pseudoanalitykow IP: *.fbx.proxad.net 02.06.08, 12:50
      oplacanych przez operatorow telefonii komorkowej.
      Nie dajcie sie nabrac na bzdurne iinformacje. Prawda jest taka, ze na zachodzie
      Europy, (mieszkam we Francji), telefonia stacjonarna VOIP jest DARMOWA, placi
      sie tylko za numery specjalne oraz za polaczenia komorkowe. WSZYSCY operatorzy
      oferuja dodatkowo darmowe rozmowy do srednio 70-80 krajow na swiecie!
      Tylko w Polsce trwa w najlepsze dozynanie klientow...
    • Gość: bartgo Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:27
      ..przyszła koza do woza...
    • Gość: Marek Ktoś zapomniał w tych przychodach IP: *.gdynia.mm.pl 02.06.08, 15:09
      uwzględnić, że aby posiadać internet wspaniała firma zwana Telekomunikacją
      Polską wymusza zakup linii telefonicznej. Więc nic dziwnego że mają jeszcze tak
      ogromne zyski z tego tytułu.
    • puma-2008 Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. 02.06.08, 15:56
      Nie mam siły już do TP, oni dobrze wiedzę w czym rzecz, ale abonamentu nie obniżą bo to dla nich stały dochód. Niech zrobią abonament za np. 10zł a rozmowy np. cztery razy droższe ;)
    • Gość: Lubelski To dlaczego połączenia komórkowe są tak drogie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:18
      A za granicę to nie ma mowy, żeby kosztowało 9 groszy na komórkę? Tylko na
      stacjonarny?
    • Gość: hUNGARY Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.08, 07:53
      Jak zakladalem telefon musialem dwa miechy czekac zeby laskawie ruszli dupe.
      walilem skargi ale to nic nie dawalo. Place 30zl abonamentu za nic bo potrzebny
      mi byl telefon do neta. Skoro nie dzwonie powinienem miec udostepnione lacze
      ADSL i zablokowane rozmowy. Zlodzieje oszusci i kretacze. Wiem juz czemu sie to
      nazywa telekomunikacja "POLSKA"
      • Gość: KLIENT Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien IP: *.pl.mediaplanning.com 23.06.08, 12:59
        no to witaj w klubie. Jezu jak szczerze nienawidze tej
        organizacji !!! To jest jakis Meksyk!!! od 5 tygodni probuje
        pzreniesc numer i nie jest mozliwe wykonanie tego !!! w koncu zlałem
        ich i postanowiłem wziac nowy numer i co i JAJCO, znowu czekam. W
        koncu sie łaskawie odezwali i mial ktos przyjechac i zainstalowac
        linie... i co ?? i JAJCO. Siedze w domu jak kretyn i nikogo nie ma.
        Dzwonie jak jeszcze wiekszy kretyn na te blekitne scieki a tam banda
        uprzejmych debili nic nie wie. Słucham muzyczek, podaje setki
        numerów, powtarzam to kilka razy i co??? i JAJCO. Nikt nic nie
        wie... nikt nie dzwoni.
        Boze jak ja szczerze nienawidze TPsy. Absilutny rekord we wku..aniu
        Klientów. Robia to w najlepszy i najbardziej wysublimowany sposób.
        Ciagle qrfa w TV napie..ja Twoj Swiat Cały Swiat. Ja chce qrfa
        tylko pieprzony telefon i neostrada i nic wiecej. Zeby jeszzcze w
        tym kraju konkurencja była a nie jakis shit, bo tylko te PSY maja
        sensowne wifi.
        Jezu - ratujcie mnie od obłedu !!!
    • Gość: kar Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.crowley.pl 03.06.08, 08:48
      A co to są nielimitowane p[ołączenia przez godzinę dziennie? Godzina
      to już limit.
    • Gość: Huk Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 09:29
      Ja mam aponament z Tele2... kończy się i panowie z TP zaczynają wydzwaniać żebym przeszedł do nich. Tak się zastanawiam - skąd oni wiedzą o tym że kończy mi się umowa? O ile się nie mylę to umowa pomiędzy klientem i Tele2 Tp nie dotyczy więc jak to? Czy to wogóle legalne?

A z innej beczki - jak ktoś potrzebuje telefonu tylko do odbierania to jest Plus za 10 zł miesięcznie (15 minut w tym abonamencei lud 70 sms'ów) samemu rzadko dzwonię i posiadam własnie ten abonament - stacjonarkę muszę mieć tylko do internetu (kolejny absurd - utrzymanie łącza jest droższe nię najtańszy abonament na telefon który... z tego łącza korzysta).
      • Gość: x Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien IP: *.chello.pl 03.06.08, 10:26
        Zdziwisz się, ale najpewniej wiedzą to od Tele2, która dorabia na Twoich danych.
        • kres.nocy Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien 03.06.08, 15:59
          zaraz teorie spiskowe ;)

tepsa ma zapisane kiedy klient przeszedl do innego operatora, i przed uplywem
          roku dzwoni do niego wiedzac ze umowa z nowym operatorem sie konczy.
    • Gość: ucel Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.datev.de 03.06.08, 09:56
      Po prostu smieszne sa te "superoferty". Mieszkam w Niemczech i mam
      telefon stacjonarny za ktory place 63€ miesiecznie (czyli jakies 212
      zl). W tej cenie mam 2 linie i do 3 numerow (lacze ISDN), lacze
      internetowe 16MBit/1MBit (down/up), pelen flat rate (nie zadne
      smieszne 1000 minut) na telefony stacjonarne (wszystkich dostawcow a
      nie tylko DT) i pelen flat rate na telefony stacjonarne wszystkich
      krajow sasiadujacych (Polska, Czechy, Austria, Szwajcaria, Francja,
      Belgia, Holandia, Dania). Ta ostatnia opcja kosztuje mnie 5€/miesiac
      (wliczone w powyzsze 63). Do tego jeszcze kupa pie..z ktorych nie
      korzystam (jak np. darmowy dostem do wszystkich HotSpotow T-Mobile).
      Dodam jeszcze, ze nie jest to najtansza oferta na rynku, mozna
      znalezc podobne za nawet 50 € i mniej. A kiedy TPSA zaoferuje cos
      podobnego swoim klientom? Za podobne ceny?
    • wokal79 Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. 03.06.08, 09:56
      Stacjonarnego nie mam i nie myślę zakładać. Generalnie komórki są tańsze -
      płacąc abonament za 50 zł masz 50 zł na rozmowy. Natomiast w TP płacisz
      kilkadziesiąt złotych za abonament a dopiero potem ekstra kasę za rozmowy. Może
      się to opłaca dla osób które naprawdę bardzo dużo dzwonią, ale dla normalnych
      ludzi mających rachunki ok. 25 - 75 zł miesięcznie to nie.

Generalnie telefony stacjonarne to już domena osób starszych i firm. Jak ktoś
      miał kilkanaście czy kilkadziesiąt lat telefon to trudno mu tak wymówić umowę -
      przecież tyle osób zna mój numer. Ale młode osoby tak naprawdę już nie zakładają
      telefonu stacjonarnego, ale internet i mają komórkę.

Wyjątkiem są firmy - dziwnie mieć poważną firmę i nie mieć numeru stacjonarnego...
      • aiczka Re: Telekomunikacja Polska chce przypomnieć klien 03.06.08, 11:18
        > Generalnie telefony stacjonarne to już domena osób starszych i firm. Jak ktoś
        > miał kilkanaście czy kilkadziesiąt lat telefon to trudno mu tak wymówić umowę -
        > przecież tyle osób zna mój numer. Ale młode osoby tak naprawdę już nie zakładaj
        > ą
        > telefonu stacjonarnego, ale internet i mają komórkę.

No a my właśnie - raczej młode osoby - nie mamy komórek przenośnych (na razie
        doskonale radzimy sobie bez, więc uważamy to za zbędny wydatek). Za to wspaniała
        oferta Telekomunikacji skłoniła nas do podpisania umowy na usługi internetowe
        oraz telefon stacjonarny z operatorem telefonii komórkowej ^_^. Reklamować nie
        będę, bo łącze internetowe bynajmniej nie jest tak szybkie jak w reklamach, ale
        z warunków umowy na telefon jesteśmy bardzo zadowoleni.
    • tomaszpaluch VoIP 03.06.08, 09:56
      Dlaczego w treści artykułu nie wspomniano o VoIP'e? Przecież, to jest główny
      gwóźdź do trumny telefonii stacjonarnej. Jakość rozmów porównywalna, cena o
      wiele niższa. Rozmowy prowadzone w ramach jednego operatora są bezpłatne, nie
      trzeba kupować (choć można) aparatów telefonicznych, bo wystarczy komputer,
      słuchawki i mikrofon. Jeżeli ktoś chce mieć dostęp do linii nawet gdy komputer
      jest wyłączony to kupuje bramkę, albo telefon IP i już ma możliwość odbierania i
      wykonywania połączeń. Moim zdaniem warto zainwestować w internet o większej
      przepływności i zainteresować się telefonią IP, choć czasem, przy przeciążeniu
      serwerów mogą wystąpić zakłócenia w postaci np. opóźnień.
    • Gość: zocha Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:05
      I pomyśleć że na podłączenie tego cuda czekałam 10 lat nie mówiąc o kwocie za
      instalację 300 zł. tylko wspomnienia zostają.
    • Gość: futurysta Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: 212.160.172.* 03.06.08, 10:14
      Pamiętać należy, że bez DRUTU rozwój szerokopasmowego Internetu w
      założonym przez UKE tempie nie jest możliwy. Internet mobilny nie
      umywa się do stacjonarnego, jest bardzo uzależniony od pogody i nie
      tylko. Dlatego zwijanie telefonii stacjonarnej jest niemądrym
      posunięciem. I może tutaj przydałyby się edukacyjne wypowiedzi tak
      zwanych analityków (myślę, że często pod tą nazwą występują piszący
      teksty w charakterze tzw "newsów").

Pozdrawiam,
      F
      • Gość: tak, tak ale my widzimy Twoje IP, wiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:15
        • Gość: futurysta Re: ale my widzimy Twoje IP, wiesz? IP: 212.160.172.* 03.06.08, 10:20
          Wiem. Piszę o faktach. Pracuję w firmie rynkowej i nie mam powodu
          się wstydzić. Masz z tym jakiś problem?

Pozdrawiam,
          F
    • Gość: ania Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.nokia.com 03.06.08, 10:57
      W Finlandii rozmowy komorkowe sa tanie jak barszcz. W rezultacie praktycznie
      nikt poza firmami nie ma juz lacza stacjonarnego. W PL tez tak bedzie.
    • trudna11 "nielimitowane połączenie przez godzinę.." 03.06.08, 11:32
      cha,cha,cha
    • Gość: gumistychy Telekomunikacja Polska chce przypomnieć kliento.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:47
      telekomunikacja to nieuczciwy monopolista.nic nie robi aby utrzymać
      klientów.czasy gdzie ludzie bili się o telefon mineły i nigdy nie
      wócą......

bosowie TP rozglądajcie się za pracą,chyba że przeżyjecie z tego
      co zagarneliście........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka