wypisany Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 15:49 @rafmazz Sławek ma rację - Twoje uwagi na kilometr trącą uprzedzeniem. Nie twierdzę, że materiał był idealny, bo nie był. Ale Twoje uwagi są zwyczajnie nietrafione. @deamon co to znaczy "pseudo moralna"? Mamy rozumieć, że ta gra tak naprawdę jest niemoralna? Czyli, że co? Jak wychodzimy z domu, to płyta uprawia dziki seks ze sprzętem domowym? I czemu wyskakujesz z tymi wariatami? Bo gra jest psychodeliczna? Marny argument... @Sławek Niezły nawet materiał filmowy. Nie udało się uniknąć pewnych niedociągnięć, ale i tak było fajnie. Sama gra właśnie zagościła na samym szczycie listy zakupów Nareszcie coś się dzieje w tej skostniałej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 15:53 SS : " Tu nie ma dialogow, nie ma fabuly, nie ma w zasadzie NIC ... tylko jakies oderwane doswiadczenia " - no to jak nie ma nic, to jakim sposobem znalazly sie doswiadczenia, a tak wogole to sa one elementami fabuly, bo jednak doswiadczenia te sa echami wydarzen, wiec cos sie dzieje jednak w kwestii fabuly. "zmieniajacych sie podkladow... Nie jest to muzyka ... " Ja zauwazylem melodie nucona przez dziewczynke, wiec nie jest to moze muzyka jak w filharmonii, ale jednak cos wspolnego z muzyka ma. Dlatego nie rozumiem po co sie tyle rozwodzic nad tym co to jest. Ta recenzja w mojej opinii jest nieczytelna, niespojna i jeszcze kilka wyrazow zaczynajacych sie na "nie" by sie znalazlo, ale nie bede nasladowal Twojego stylu, Panie Serafin. Nie bede pisal ze mi przykro, poprostu uwazam ze material jest slaby. Jesli nie przyjmujesz mojej krytyki na klate to mozesz sobie to tlumaczyc czepialstwem. Mnie to malo obchodzi. Szkoda tylko ze w GC nie zajmuja sie recenzjami Live osoby troche bardziej doswiadczone lub z ciekawsza merytoryka. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 15:57 Drogi Rafmazz, zapraszam do współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: The Path - recenzja wideo IP: *.chello.pl 07.04.09, 16:06 hej, 1. fajnie, że przestałeś akcentować zdania jak w tanim hiphopie 2. przesuńcie kartkę z tekstem bliżej kamery, bo masz oczy troszkę rozbiegane 3. ręce z kieszeni ! 4. słabo nagrany głos, nie wiem czy to wina sprzętu czy masteringu, ale taki trochę zamulony się wydaje, 5. popracuj nad wymową mówisz troszkę niewyraźnie i czasem "po polskiemu", a dodając do tego buczenie z pkt 4 ciężko to po prostu zrozumieć. A Tymczasem było dużo lepiej niż z Dawn of War pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: The Path - recenzja wideo IP: *.chello.pl 07.04.09, 16:09 aha no i jeszcze jeden plus, w końcu zaczęła Ci twarz pracować widać, że nie jesteś drewnianą balą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: The Path - recenzja wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:10 przeca rafmazz współpracuje. zwraca uwagę na to co poszło źle i nad czym warto popracować przed kolejną recenzją Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:16 zwraca uwagę na to co poszło źle i nad czym warto popracować przed kolejną recenzją ----- nie, nie współpracuje. Zobacz sobie post popsa dwa oczka wyżej - to jest konstruktywna krytyka skupiająca się na konkretach. A Rafmazz się zwyczajnie czepia, bo nas nie lubi. Pfff. @pops - postaramy się, z wyjątkiem tej kartki there is no kartka Odpowiedz Link Zgłoś
lcls Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:21 Musicie przyzwyczaić się do tego, że ktoś was nie lubi. Tak jak będą licealistki rzucające w was misiami i swoimi stanikami, tak będą przeciwnicy nienawidzący was i rzucający w was zgniłymi jabłkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: The Path - recenzja wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:21 musze przyznać iż moje serce zmiękło gdy SS podniósł lewą brew w trzeciej sekundzie Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:24 2. przesuńcie kartkę z tekstem bliżej kamery, bo masz oczy troszkę rozbiegane -- Jaka kartka! My wchodzimy, ustawiamy się i... mówimy. Szczerość przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:24 @lcls - to mówisz, że jesteś w stanie zorganizować te licealistki? mogą być nawet bez misiów Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:25 Jaka kartka! My wchodzimy, ustawiamy się i... mówimy. Szczerość przede wszystkim. ---- tak jest, w naszym zakładzie to norma! Odpowiedz Link Zgłoś
okoolarnik Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:27 ciężko cokolwiek zrozumieć ;< nie wiem czy winić za to dykcje pana Sławka czy to sprawka niezbyt zdolnego dźwiękowca, no ale jest ciężko. I usiądźcie w końcu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;( Re: The Path - recenzja wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:28 "post popsa dwa oczka wyżej - to jest konstruktywna krytyka skupiająca się na konkretach" te konkrety to tyle co przypudrowanie noska przed występem wobec problematyki którą poruszył rafmazz. jeden zają się rękoma w kieszeniach, drugi treścią merytoryczną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brokilon Re: The Path - recenzja wideo IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.09, 16:38 Zdecydowanie widać garba - skutek wielogodzinnego ślęczenia przed monitorem. Przydałoby się z tym powalczyć - choćby tylko na czas nagrywania video recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:42 te konkrety to tyle co przypudrowanie noska przed występem wobec problematyki którą poruszył rafmazz. ----- to że on nie potrafi zrozumieć, że nie wszystko musi być powiedziane i że należy czytać między wierszami, a także nie wszystko traktowac dosłownie, to jeszcze nie znaczy, ze porusza jakąś problematykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glitch Re: The Path - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:52 No cóż, jak pisałem kiedyś, trzeba dać głośno, ale ogólnie jest bardzo fajnie. Naturalnie i po swojemu, a nie recytowanie jak Inwokacja ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glitch Re: The Path - recenzja wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:52 No cóż, jak pisałem kiedyś, trzeba dać głośno, ale ogólnie jest bardzo fajnie. Naturalnie i po swojemu, a nie recytowanie jak Inwokacja ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
crank127 Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 16:52 fajna recenzja i na stojąco jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabciaTosia Re: The Path - recenzja wideo IP: 86.47.138.* 07.04.09, 17:18 The Patch - gierka bardzo fajna.. od jakiegos czasu zadna z nowych produkcji nie przyciagnela mnie na dluzej do komputera.. tutaj bylo odwrotnie spedzilem z 5 h grajac w ta niepozorna gierke - co na moje warunki jest naprawde wysmienitym wynikiem... i malo tego az chce mi sie dalej grac.. gra jest mroczna niespokojna i porusza wyobraznie niczym filmy Mizayakiego hehe co prawda nie jest to horror ale klimat gry bije wiele produkcji na glowe.. do tego super melodia i cena.. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: The Path - recenzja wideo 07.04.09, 17:20 MISie podoba. Fakt, Pan Sławek mówi nieco niewyraźnie, czasami dziwnie akcentuje, ale nie każdy przecież rodzi się jako spiker o anielskim głosie. Wg jest tu jakiś własny styl, sposób wyrażania się. Najbardziej podoba mi się to, iż Sławek-san po prostu... wychodzi, staje i mówi. Ta naturalność, swoboda i lekka niedbałość jest właśnie fajna. Mi się bardzo dobrze słucha tych wypowiedzi. Nie znaczy, że nie ma nad czym pracować - jest, jak najbardziej, ale baza wyjściowa już istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: The Path - recenzja wideo IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 17:57 Lepiej, ciekawiej niz poprzednio. Ale z drugiej strony i gra mniej sztampowa,wiec takze latwiej bylo cos o niej powiedziec, zeby wypadlo ok. A pan Slawek jest spoko. Tylko odrobineee dystansuu, momenty bardziej na luzie by sie przydaly, chwile dygresji itd. Krotkie, ale to ubarwia - nawet wyklady przeciez powinny miec jakies dżołki. Przeciez wyobrazni wam chyba nie brakuje ? Nie czytacie z kartki ? A moze jednak warto nie isc na zywiol ? Przeciez zazwyczaj kazdy program jest bardzo dobrze zaplanowany i tylko troche miejsca na improwizacje sie zostawia. Nie wierze ze np. w RMF to co mowia redaktorzy w przerwach miedzy kawalkami idzie na zywca. Nie 100%, ale na pewno wiekszosc jest odegrana (w sensie aktorskim, a nie ze z tasmy ) i tyle. Tak to sie chyba fachowo robi , no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: The Path - recenzja wideo IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.09, 18:01 tzn. ogolnie poza (czy sposob bycia - nie wiem) jaki przyjmuje Pan S imo daje naprawde duze mozliwosci do bycia calkiem charyzmatycznym i bardzo pozytywnie rozpoznawalnym. Brakuje tylko troche luzu, podanego w formie starego znuzonego medrca (cos jak Yoda). Ale to juz sami musicie wiedziec jak zrobic i czy chcecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borsuk Re: The Path - recenzja wideo IP: *.chello.pl 07.04.09, 18:04 Mi się podobało Wiadomo, że dopiero zaczynają, nie od razu Rzym zbudowano I przede wszystkim nie przejmujcie się tym "czepiarstwem". Jeżeli jest ktoś taki mądry to niech sam zrobi recenzję jakieś gry i pokaże nam jak to powinno wyglądać I my go wtedy odpowiednio podsumujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: The Path - recenzja wideo IP: *.chello.pl 07.04.09, 18:21 Sławek bardzo ciekawie opowiada o grach. Nie stara się być wszystkowiedzący czy natarczywy w swoich opiniach. Jest za to obiektywny. Oby tak dalej a z przyjemnością będę oglądał jego "videorecki". Odpowiedz Link Zgłoś