Dodaj do ulubionych

Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • biker48 Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 06.05.09, 16:15
      Hymm czy jest o niebo lepszy to ja bym nie powiedział.. Jest OK ale tan naprawdę swobodnie mógłby być SP2 do Visty. Ale MS chce po prostu wyciągnąć kasę od userów... I przestać się borykać ze złą opinią jaką ma Vista... A jest to nie do przeskoczenia. Każdy nowy user jak tylko słyszy Vista to jest reakcja nie bo nie... Bo szwagier, kolega ciocia Ania i inne tego typu logiczne uzasadnienia
    • Gość: RaVek Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: 91.197.155.* 06.05.09, 16:24
      "O tym, że Win7 jest 7x lepszy o Visty a także prawdopodobnie lepszy od XP" a to dziwne, fakty mowia ze Vista jest lepsza niz Xp, wiec to zdanie to chyba z sufitu wziete, tak, tak wiem kampania przeciw Viscie, osob które pewnie jej nie uzytkowaly na swoim pcie, trwa nadal i bawi nadal smile
    • Gość: BUNCH Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.2-0.pl 06.05.09, 16:26
      Pamiętam jaki był szał na Vistę. Zawsze tak jest, wychodzi nowość to każdy jest podniecony a biegiem czasu zauważa mankamenty... Ciekawe jak to będzie w przypadku 7. Ja Viste ominąłem szerokim łukiem. Jestem zdania, że jeżeli coś działa to nie zmieniajmy tego na siłę.
    • Gość: b_sk Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.elkomtech.com.pl 06.05.09, 16:41
      @RaVek
      Nie wiem jak fakty, ale w domu mam dwa kompy z Vistą, dwa kompy z XP, a do tego od czasu do czasu używam jeszcze Linuxa i z mojego punktu widzenia Vista to porażka na całej linii.
    • Gość: ;( Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:50
      szał na vistę? ja nie pamietam ani jednej osoby wypowiadającej się pozytywnie o tym systemie. i dalej nie mogę takiej znaleźć wink
    • Gość: F Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.05.09, 16:50
      Ja miałem Vistę na lapku,którego już nie mam. I po powrocie na XP odczuwam straszliwie brak paru fajnych rzeczy. Jedyny problem z Vistą jest taki, że była zbyt często instalowana na dziadowskim sprzęcie, który jej nie potrafił uciągnąć. Gdy się czeka 5 sekund na pojawienie się pytania o zgodę administratora to można się nieźle wkurzyć, ale gdy się to pojawia natychmiast, to nie jest takie denerwujące. Ale przede wszystkim - wyszukiwanie w pasku menu - ja bez tego w xpku żyć nie mogę ;p. Tylko mi tu nie plujcie jadem, że to było w jakichś Aple'ach, mało mnie to obchodzi i nic o tym nie wiem - wiem, że jest w Viście i nie ma w xp.
    • Gość: Usmy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wypisany Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 06.05.09, 17:02
      Poczekam na wersję finalną. I tak będę miał za darmo, więc mam czas na przygotowanie przesiadki.
    • Gość: elmo Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.tessel.pl 06.05.09, 17:16
      FuuuuuJ!
    • Gość: lol Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.kol.tke.pl 06.05.09, 17:17
      7 ma większe wymagania od Visty, więc gdzie te zmiany?

www.microsoft.com/presspass/press/2009/apr09/04-30Windows7RCPR.mspx
    • Gość: bz Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.ptr.magnet.ie 06.05.09, 17:41
      toscie sie obudzili szybko z tym windowsem
    • niguel Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 06.05.09, 18:36
      Mam Vistę na laptopie i jako normalny użytnikownik (który nie grzebie w systemie) jestem z niej bardzo zadowolony. Więkoszość złych opini o Viście bierzę się stąd, że ktoś usłyszał, że ten system jest do bani i tyle. Sam przez dłuższy okres czasu byłem przeciwnikiem Visty. Zmieniło się to od momentu w którym zacząłem z niej korzystać.

Wracając do tematu www.umpcportal.com/2009/05/windows-7-rc1-testing-on-the-gigabyte-touchnote-and-kohjinsha-sc3-intel-netbook-and-umpc ktoś zainstalował Siódemkę na netbooku i naprawdę daje radę
    • Gość: gosc Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 18:44
      Predzej czy pozniej trzeba bedzie usiasc do tej 7. U mnie w firmie długo wszyscy bronili sie przed officem 2007, a teraz nie ma zmiłuj trzeba sie przesiadac bo SharePoint sie lepiej z tym gównem integruje wink
    • Gość: pro Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:15
      windows 7 w wersji ultimate ma 105-procentowe wsparcie dla xp wiec nie jest mozliwe zeby jakakolwiek aplikacja z xp niedzialala
    • aquiller Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 06.05.09, 19:47
      Ale fajnie byc studetnem i miec dostep do MSDN Academic Alliance. big_grin
    • Gość: gość Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 20:49
      Były sobie okienka 95 gdy pjawiły się 98. Nastał lament,że 98 to kicha....
      MIlenium nie istnieje
      Było sobie 98 i pojawił się Xp. Nastał lament,że XP to kicha....
      Vista nie istnieje
      Było sobie XP i pojawił się W7. NAstał lament, że W7 to kicha....
      smile
    • Gość: Likki Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 21:09
      Vista jest dobrym systemem dla ludzi, którzy od kompa wymagają jedynie by się włączał, odpalał Firefoxa/Office'a/Jabbera (precz z GG!) i się wyłączał. No i miał fajną tapetkę.

Ja osobiście jestem grafikiem 3D i po prostu nie wyobrażam sobie komputera przeznaczonego do 3D z systemem operacyjnym, zabierającym połowę zasobów, więc sorki... Linux + Blender lub Cinema, to wszystko czego mi potrzeba... więc...

Dziękuje, ja komputera nie truję...
    • Gość: gość Re: Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 21:16
      NIedawno w innym temacie na poly albo tu była już mała wojenka na temat win i linuxa oraz zastosowań na nich programów do pracy i ogolnie co jeast lepszesmile. MOze kolejny flame? smile
      BTW słyszałem od grafików,żę to system MAC jest lepszy dla nich niż linux. Co osoba to inny pogląd i paliwo dla ognia smile
    • Gość: Maribot Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: 91.123.161.* 06.05.09, 21:41
      Panie SS.
      Proponuję zrezygnować z Team Speak'a i przesiąść się na Mumble - program, który ma o wiele więcej opcji niż TS, wbudowanego ovrlaya i co najwspanialsze - obsługę dźwięku pozycyjnego w Battlefield 2 i wielu innych grach
      Bardzo przydatne w rozgrywkach smile
    • Gość: Kefir Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 08:23
      testuję od tygodnia (RC dla klientów MSDN była już 30 kwietnia smile. nie licząc kilku głupiutkich bugów działa sprawnie, szybko i na razie wszystkie programy mi w taki czy inny sposób działały smile Na razie wrażenia mam pozytywne (wcześniej 2 lata jechałem na Vista Home Premium... i też nie narzekałem tongue_out)
    • toxicworld Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 07.05.09, 08:55
      sssssssssssss
      XP korzystałem n-lat, wista mi się nie podoba(wizualnie, domowo, szkolne, pracująco, profesjonalnie) wiec wróciłem do xp, a za to 7 moim skromnym zdaniem to genialny system sama beta nie zaskoczyła a później było tylko lepiej.
      Z 7 jestem 5 dni i co dnia odkrywam coś nowego (siedzę po parę godzin dziennie 3-4 około) i muszę powiedzieć ze 7 jest genialna i chyba nie wrócę do XP
    • slawomir.serafin Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? 07.05.09, 09:25
      Panie Maribot smile

Znam Mumble i chętnie bym się przeniósł, ale to nie chodzi o mnie, tylko o kilkusetosobową społeczność, która też by się musiała przenieść. A takie społeczności mają potworną inercję smile
    • Gość: PRZECZYTAJ Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 10:32
      Czy wiesz że IQ Nicole Kidman oszacowano na 132, Shakiry na 140, Sharon Stone na 154, Przemka Salety na 102 a Dody na 156. A ty wiesz jakie masz IQ? Nie wiesz? Sprawdź się! www.iqtest24.pl
    • Gość: rasta Windows 7 RC dostępny - kto chce potestować? IP: *.media-com.com.pl 07.05.09, 16:58
      a ja zainstalowałem już bete na moim ASUSie EEE900 i powiem jedno: Windows 7 miażdży, działa zdecydowanie płynniej od okrojonego XP, naprawde udany system (właśnie instaluje RC) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka