Dodaj do ulubionych

Terminator i NFS dostępne w AppStore

07.05.09, 23:50
Ostatnia uwaga odnośnie prędkości na iPod Touch jest nieścisła. Gra oczywiście może chodzić szybciej na iPod Touch ale tylko drugiej generacji. iPod Touch pierwszej generacji jest bardzo wolny w porównaniu z druga generacją. Kolejność urządzeń Apple według prędkości (od najszybszego do najwolniejszego):
1. iPod Touch 2nd gen
2. iPhone3G
3. iPhone2G
4. iPod Touch 1st gen

Dodać trzeba że między punktem 3 i 4 jest duża różnica.

Wkrótce mają się pojawić kolejne wersje iPhone, które mają być jeszcze szybsze.
Obserwuj wątek
    • evil-vir Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 00:04
      No i sie zaczelo, niedlugo bedzie "a moj telefon wyciaga 5FPS wiecej niz twoj! zryj piach!" lub "patrzcie na teksture 10-tego drzewa za tamtym pagorkiem, widac od razu ze iPhone 8 jest lepszy niz iPhone 7".

I miedzy innymi dlatego z iPhone taka kieszonsolka jak z koziej dupy trabka.
    • mdw2 Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 00:06
      evil-vir:
      Nie podoba się to nie kupuj. Na szczęście polscy klienci się nie liczą. Wiecznie niezadowoleni ze wszystkiego, a siedzą głównie na torrentach.
    • evil-vir Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 01:09
      Zalosny gosciu, wez sie w czolko puknij smile))))) Gratuluje toku rozumowania "nie zgadzam sie z goscie, to nazwe go piratem" - mama musi byc z ciebie cholernie dumna.

iPhone NIE nadaje sie do gier - mam od roku i do dzis jedyne gierki jakie na nim trzymam to jakies pierdoly i demka, a i w to tez gram prawie w ogole. Fatalne sterowanie i dwa nowe modele co roku absolutnie dyskredytuja ta platforme w moich oczach.
    • evil-vir Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 01:11
      ps. nie slyszalem zeby z torrenta dalo sie sciagnac telefon. Przegapilem jakis skok technologiczny? smile
    • robbo2k Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 05:15
      Evil zaprawde powiadam ci Terminator na iphonie ma lepsze sterowanie niz na takim Dsie szczegolnie fajnie dziala rozgladania. Wada terminator za krotki troszke ale ma aczivy
    • robbo2k Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 05:48
      ipod touch ma ten sam zegar i soft co iphone 2g de facto to jest ten sam model wiec roznicy szybkosci nie ma. Ipod touch 2g ma ten sam procek co reszta ale jest mniej zdeclockowany i pedzi na 524MHz bodaj stad jest lepiej. Ale NfS nie zwalnia nawet na touchu 1g poza momentem zmiany piosenki wtedy chrupie na wszystkich urzadzeniach. W NFS dziala ipod wiec moze grac Nasza muzyka w tle. Tez fajne. Ale najbardziej cieszy jape sterowanie i mechanika gry jest zupelnie inna. Nie ma guzikow wirtualnych gaz,hamulec,nitro,kierunek, wszystko gesty no i samopoziomujacy sie obraz na zakretach super patent. Co do Terminatora najlepszy TPS bez dwoch zdan, rozna bron, jezdzenie pojazdami, chowa sie connor za przeszkodami, fajni bossowie, szkoda ze krotko. Sa acziwy do zdobycia np 20headshotow, poziomy trudnosci roznia sie stopniem autocelowania po skonczeniu may dodatkowy 4poziom gdzie gramy T-600 jako calkiem gustowny blaszany terminator. Najgorszy poziom to motory, gra ma kilka bledow jak przechodzenie przez sciany czy okno ktore jest sciana. i go stoi w nim kule nas nie dosiegaja widac ktos teksturki nie zmienil po zmianie koncepcji. Ogolnie jest dobrze i sterowanie jest najlepsze z mozliwych widzianych do dzis
    • evil-vir Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 14:37
      Gesty? Jest moze demo (ups. "wersja lite") tego? Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jak to ma dzialac - cos jak iPhone'owe Force Unleashed?

Ze sterowaniem w grach jest taki problem, ze w wiekszosci przypadkow zaslaniasz sobie paluchami ekran. Do tego jak tworca sobie wymysli uzycie akcelerometru to czesto, jak widzialem po dem...lite, konczy sie na staniu na bacznosc podczas grania i do tego kompletnie nie ma jak patrzec na ekran, bo ciagle sie nim macha (byl jakis taki klon Ace Combat, gdzie sterowalo sie wychyleniami telefonu - zero widocznosci).

Natomiast co do predkosci - iPhone 3 (ten co teraz wyjdzie, nie 3G) ma byc szybszy od wczesniejszych. W przypadku telefonu w miare spoko (chociaz uklucie typu "a mam jeszcze 2 lata umowy na tym wolniejszym" pozostaje) ale platforma do gier? Glupota. Wyobrazasz sobie nowe Playstation lub XBox'a co rok? Dajesz na sprzet wor szmalu i czesto do tego wiazesz sie umowami, wiec oczekujesz ze to trwalsza inwestycja. W tym wypadku rok-dwa po zakupie iPhone'a mozesz miec cegle, ktora zacina lub nie odpala polowy gier.

Trzeci problem - dystrybucja cyfrowa. Po pierwsze nie cierpie tej formy "kupowania" gier. Po drugie jest to tak zle rozwiazane przez iTunes, ze ja akutalnie mam chyba juz czwarta aktywacje tego samego telefonu w AppStore. Jeszcze jedna i system stwierdzi, ze nie mam juz prawa "przeniesienia" kupionych programow. Najsmieszniejsze jest to, ze w tym czasie mialem tylko dwa rozne telefony. Po trzecie - model Apple i ich oplaty. Taki Wolfenstein mial byc darmowy, a jak widze kosztuje i to nie malo. Spoko, moglbym zaplacic za niego, ale zaloze sie ze gdyby nie oplaty dla Apple to ta aplikacja bylaby do zassania gratis z WWW autora.

Nie, granie na iPhone to nie dla mnie.
    • evil-vir Re: Terminator i NFS dostępne w AppStore 08.05.09, 14:43
      [edit] Tam z ta aktywacja oczywiscie chodzi o to, ze konto iTunes pozwala na autoryzowanie 5-ciu roznych telefonow, przez co kupione raz programy mozna miec na nowym telefonie np. jak stary sie popsuje. Ja mialem tak, ze 2 albo nawet 3 aktywacje poszly mi przy reinstalacji systemu mimo ze byl to jeden i ten sam telefon. Jedna poszla mi po wymianie telefonu przez serwis i teraz pojdzie kolejna (przedostatnia albo ostatnia) bo zmienilem kompa.

Troche tam zamotalem w opisie z poprzedniego postu, ogolnie chodzi o to, ze albo ja cos zle robie albo iTunes nie sprawdza numeru seryjnego telefonu i za kazdym razem mysli, ze to inny sprzet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka