Dodaj do ulubionych

Trailer: Dante`s Inferno

29.05.09, 10:54
a ja mam pytanie - bo duzo ludzi mowi, ze nie podoba im sie, ze zrobiono to, a nie cos innego z Boską Komedią. A jaki gatunek mogłaby reprezentowac gra, oparta mocniej na pierwowzorze?... Bo jedyne co mi sie kojarzy, to produkcja w stylu SYBERII - jakas chodzona gra z zagadkami. Jestem fanem tego arcydzieła literackiego, ale wydaje mi sie, ze gra by byla o wiele mniej atrakcyjna... niszowa produkcja, ktora by sie po prostu nie sprzedała...
Obserwuj wątek
    • hansatan Re: Trailer: Dante`s Inferno 29.05.09, 11:44
      IMHO brakuje tych niszowych produkcji, które są dla ludzi którzy używają szarych komórek ;]
    • ajamambanana Re: Trailer: Dante`s Inferno 29.05.09, 13:01
      You never get the girl, Dante! Powalający tekst. Oni chcą mu na złość po prostu zrobić, czy jak?
      Kiedy to wychodzi właściwie? Bo jeśli blisko GoWIII to marnie widzę jej sprzedasz, przynajmniej na ps3... Już ta gra z seksowną, nie wiem z której strony bohaterką, wydaje się zdecydowanie lepsza ;]
    • powercontrols Re: Trailer: Dante`s Inferno 29.05.09, 13:37
      "Mimo, iż nie do końca odpowiada mi, to co zrobiono z literackim pierwowzorem.." bla bla. Tak z reka na sercu to czytal pan "Boska Komedie" panie Gnyp?wink
    • xiem Re: Trailer: Dante`s Inferno 29.05.09, 14:08
      Ludzie... czy tak ciężko jest zrozumieć, że to adaptacja?

"Adaptacja (łac. adaptatio - przystosowanie) - przetworzenie dzieła sztuki lub publikacji do odbioru za pomocą innego środka przekazu niż to planowano pierwotnie, np. adaptacja dzieła literackiego na potrzeby filmu lub przeróbka dzieła sztuki na potrzeby nowych odbiorców, np. liczne adaptacje dla dzieci Robinsona Crusoe.

Adaptacje mogą się różnić stopniem przetworzenia i w zależności od sposobu jego przeprowadzenia w związku ze zmianą sposobu rozpowszechniania mogą przekazywać treść w niemal niezmieniony sposób lub z nieznacznymi zmianami dostosowującymi - np. zmiany cenzorskie czy przeróbki utworów dla dorosłych na użytek młodego czytelnika, ale też mogą być kreowane jako nowe (wzbogacone o elementy odautorskie przetwórcy) dzieła tworzone "na podstawie" pierwowzoru."

Jeżeli tak jak to było mówione, na jednej z polygadek, będzie to dobry klon God of War, to biorę grę w ciemno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka