lukasz.dulniak Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 19:09 wyslalem to do cedepa. mam taka kumpele, specjalistke od modlitwy. ona sprawe dalej zalatwi Odpowiedz Link Zgłoś
rorkdcr Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 21:59 niech lepiej załatwi pracę ludziom którzy wylecieli całkiem niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
spellcaster Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 22:51 rorkcdr, oj no słabo słabo, też słyszałem ze zwolnili chyba z 15stu grafoli z Metropolis. Wydaje mi się, że w takim momencie nie będą w stanie skończyć takiego projektu. Szkoda z wcześniejszych screenów mogło wynikać że to naprawdę porządna produkcja ... No nic poraz kolejny złe zarządzanie i przerost kadry zarządzającej nad produkcją dał się we znaki ... Szkoda, naprawdę szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
the_developer Re: Graj utracony: GILP 01.06.09, 23:24 The City i to w dodatku full interactive, hmmm, to się źle kojarzy. Oprócz sugerowanej zmiany tytułu jestem pełen podziwu dla samego pomysłu i jako Polak z krwi i kości cieszę się, że duch w narodzie nie gaśnie, to nasz cenny kawałek historii, którym możemy się szczycić na całym świecie. Mam nadzieję, że mimo trudnej sytuacji w deweloperce ktoś kiedyś pociągnie taki projekt do samego chwalebnego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
second_hand_virgin Re: Graj utracony: GILP 02.06.09, 13:53 za taki tekst, można wybaczyć brak kontynuacji Uwikłania. Choć w ramach recyclingu, można by się tez pokusić o zrobienie polskiego silent hilla z Domofonu Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: Graj utracony: GILP 02.06.09, 22:00 ...co tu dużo pisac, genialny tekst, genialny zamysł, genialny koncept. Wszelkimi kończynami podpisuję się pod pomysłem. żaden ze mnie wielki patriota, ale od czasów "Noteki 2015" nie czułem tego... czegoś... tak silnego, tego czegoś za co kiedyś ludzie oddawali życie, a dziś, w naszej pięknej, pokojowej i jakże nudnej rzeczywistości, możemy mieć tylko posmak. O ile oczywiście chcemy i nie wywalamy tego z naszej świadomości. W kwestii gier, jak i filmów, pomysłów jest wiele, ale realizowane są raczej tylko te kiepściejsze i bardziej sztampowe. A Powstanie Warszawskie? Przydałaby się taka gra, może wreszcie na Zachodzie przestaliby mylić je z Powstaniem w Getcie. Do młodszych, tych co już nie tylko komuny, ale i trudnych lat 90tych nie pamiętają, też by trafiło. Marzenia piękna rzecz. Ale czasem kosztują zbyt wiele.... THX raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ex Re: Graj utracony: GILP 02.06.09, 22:22 bohater przypomina mi troche historie tego pana miasta.gazeta.pl/szczecin/1,88319,6305515,Kalkstein.html Odpowiedz Link Zgłoś
jibik Re: Graj utracony: GILP 03.06.09, 01:18 Podobnie jak wiekszosc tu, gratuluje tekstu. Swietny pomysl, dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_okna Re: Graj utracony: GILP 03.06.09, 01:33 Ku... mać. a już myślałem, że dzień się miło skończył.. Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game Re: Graj utracony: GILP 03.06.09, 09:54 Każdą kasę dałbym za taką grę! > Akcja zaczyna się w dniu wybuchu Powstania, w zalanej słońcem i jeszcze nie zniszczonej Warszawie. 1.08.1944 było pochmurno, chłodno i padał deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
sirmike.org Re: Graj utracony: GILP 21.06.09, 21:34 Swietny tekst - dalem sie nabrac mimo tego, ze cos mi od poczatku nie pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Re: Graj utracony: GILP 01.08.09, 12:34 Bardzo konkretny artykuł na bardzo konkretną grę. Wszystko na temat i z pomysłem,żadnych bzdur o zabranianiu itp. Czytałem z przyjemnością i zainteresowaniem. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
romusatomus Re: Graj utracony: GILP 01.08.09, 14:09 Tekst jest wyśmienity nic dodac nic ujac tylko jedno.... Bardzo milo bysmy sie zaskoczyli gdyby ktos niekoniecznie z polski zrobil taka gre ktora by byla osadzona w tamtejszych realiach powstania warszawskiego A rak od siebie to dodam ze chetnie byl pozabijal sobie nazistow jakims rodowitym Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
deereek Re: Graj utracony: GILP 01.08.09, 18:18 ja przyjmuje wersje: ADNOTACJI NIE BYLO, GRA NA ETAPIE PRODUKCJI, CZEKAM! a tak na powaznie genialna wizja, gratuluje tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
ethnoe Re: Graj utracony: GILP 01.08.09, 22:37 Trzeci raz czytam już ten tekst - pierwszy raz zaraz po publikacji, drugi po wygrzebaniu gdzieś w linkach, a teraz trzeci po wrzuceniu na główną poly. Jedno słowo - Genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
gurafikku Re: Graj utracony: GILP 02.08.09, 19:17 Choć od początku wiedziałem, że to bajka, rozbudziłeś moją fantazję, narobiłeś ogromnej ochoty i złamałeś serce za jednym rzutem. Kocham przedwojenną Warszawę, analizuję jej każdy kwartał, szukam przeszłości w dzisiejszych resztkach i wiem, że gdyby była możliwość jakiejś zbiórki finansowej bardzo chętnie bym się dołożył aby taki tytuł powstał - dla samego zwiedzania Tamtej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
swayzak77 Re: Graj utracony: GILP 03.08.09, 11:17 chciałbym tą grę, gdyby ją zrobili nawet z dofinansowaniem państwowym to była by 100x lepszą inwestycją w świadomość świata o powstaniu niż wszystkie te koncerty i bzdury które dziś się wymyśla. Musiała by być zrobiona przez Rockstar games lub sucker punch mają gotowe przyzwoite silniki i mieć jakiegoś bardzo dobrego dystrybutora np. activision żeby dotarła szeroko do świata. Odpowiedz Link Zgłoś
uzi-el1 Re: Graj utracony: GILP 29.08.09, 13:22 Bardzo dobry tekst, który udowadnia, że zamiast tworzyć grę action-fps w klimatach sf i w dodatku zlokalizowaną w Londynie można było stworzyć całkowicie polską, oryginalną produkcję z piękną i bolesną historią w tle. Życzę projektowi Metro "They" jak najlepiej ale można było jak udowodnił to autor tekstu zrobić coś bardziej oryginalnego, coś co zapadło by na długo w pamięć graczom w Polsce i na całym świecie! Odpowiedz Link Zgłoś