Dodaj do ulubionych

Six Days in Fallujah może się ukazać

09.06.09, 18:37
Oczywiście że chcemy!!!
Chciał bym to zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • martrzyk Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 18:44
      To musi zostac wydane ... Ta gra to bedzie istne "zuo" dla czesci Amerykanow, a im wiekszy szum tym wieksza sprzedaz wink a jeszcze jak zaczna palic plyty na stosach to juz calkiem (hmm ciekawe jak spala dystrybucje cyfrowa ..). Ale wsumie chetnie bym zobaczyl co takie wink
    • han_solo_79 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 18:59
      Doc game? Jak zrobią to w stylu "Bloody Sunday" Paula Greengrassa, może być to mocna rzecz.
    • Gość: gebbels Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:16
      Równie dobrze można byłoby zrobić gre o powstaniu warszawskim i jako bohaterów przedstawić niemców. bo taka bedzie retoryka tej gry ameryaknscy okupanci zabijają w faludzy walczących patriotów z armii muktady al sadra.usa zabiło tam kilka tysiecy ludzi w tym kilka set dzieci czy gra to pokaże? z pewnością nie!
      bo gra ma pokazać nazistów ot pardon!chciałem powiedzieć marines jako ofiary i ich rodzinny płaczące za swoimi SS marines!.
    • han_solo_79 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 20:29
      @gebbels

O, a kolega to od anarchlewaków czy anarchoprawaków nienawidzących hamerykanów?
    • strajker92 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 21:03
      jasne, że tak !
    • lupus_yonderboy Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 21:11
      Kopenhaga nie Kopechaga litości
    • Gość: sex Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:16
      sex
    • Gość: Himmler Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:23
      O, a kolega to od anarchlewaków czy anarchoprawaków nienawidzących hamerykanów?

====

Pewnie nie, po prostu chce aby gra była, tak jak próbują nam wmówić, dokumentem, czyli objektywna. Ten kit który próbują nam wcisnąć o poległych bohaterach USMC z wyzwoleńczego, demokratycznego kraju gdzie każdy jest równy, oddających swe Boskie życie wyzwalając odległy kraj spod okupacji jego mieszkańców aby wszyscy żyli w harmonii i dostatku (pod warunkiem, że nie wymordują wszystkich jego mieszkańców).
      W końcu jaki cel mogą mieć amerykańscy wyzwoliciele na usługach bankierów? Nie chodzi im przecież o tanią ropę, ani o strategiczną pozycję, nakręcanie biznesu zbrojeniowego dozbrajając obydwie strony konfliktu, co jest złamaniem międzynarodowych przepisów wojennych, też jest bujdą.

Dokument pełną gębą, kto by się przejmował faktami i dzikusami walczącymi po drugiej stronie, których przedstawia się w mediach jako tych złych? Ważne, że amerykanie nie są przedstawieni w złym świetle, resztę faktów się wymyśli i dopasuje.
    • jabbur Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 22:10
      Oczywiście, że chcę. O ile jedyną opcją do wybrania będzie gra jako ojciec irackiej rodziny z 4-giem dzieci, mający z jednej strony debili z AK-47, a z drugiej amerykańską nawałę ognia i stali. Oraz misję - ocalić kogokolwiek bliskiego.
    • Gość: Wilk Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 22:26
      WITAJCIE

nie wiem czy wiecie, ale CDProject, a wlasciwie michal Kicinski zapowiedzial drugą częsc Wiedzmina wraz z datą wydania w CD-Action

www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=24261.0
    • aryman222 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 22:29
      Może być niezła gra, tylko dość jednostronna. Z tego co pamiętam było chyba z 1500 do 30 dla Marines smile chyba że terroryści będą mieli możliwość używania żywych tarcz i wysadzania się wśród ludności cywilnej- wtedy walka będzie bardziej wyrównana. I nie gadajcie że macie dość grania amerykańskimi chłopakami- jak dla mnie najlepsze misje w 'modern werfare' to te gdzie grasz marines, a już ta misja gdzie w pełnym słońcu lecisz na pole walki w stadzie helikopterów nap... do terrorystów na dole- zajebista. Ten klimat, rozmach w działaniach, po prostu wiesz że tak czy inaczej cele zostaną osiągnięte, bo gdy wkraczają Marines to 'nie ma .... we wsi' smile fala ognia i do przodu smile brakuje tylko tej muzy z Czasu Apokalipsy, bodaj Lot Walkirii się to nazywało. Yes babe, let's rock smile
    • han_solo_79 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 22:49
      @Himmler

W tej samej bajce Zarkawi jest szlachetnym obrońcą narodu irackiego.

Jasne, też nie chciałbym aby doc game stała się laurką dla USMC, marudzenie rodzin i weteranów świadczy o tym, że ktoś chce weprzeć devowi własną wizję bitwy. Ale żeby pokazać okropności obydwu stron wcale nie trzeba do tego dawać możliwości grania dwoma stronami konfliktu - wystarczy w beznamiętny, bez żadnego autorskiego komentarza, sposób pokazać różne rzeczy oczami takiego Marines. Resztę Ty sobie w głowie ułożysz.
    • ealien Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 09.06.09, 23:23
      Właściwie to na tą grę bardzo czekałem... oby się ukazała smile
    • Gość: B1 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.146.rev.vline.pl 09.06.09, 23:35
      madrze tu pisza widze ;]
      ale na gre i tak czekam ;p
    • Gość: zal.uganda Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 00:14
      arcyman222
      z 'helikopterami' misja efektowna[kojarzy mi sie z black hawk down] , ale jednak 'snajperska' lepsza...
      a jak juz filmy i smiglowce, to polecam ten fragment
      www.youtube.com/watch?v=S06nIz4scvI

• han_solo_79 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 00:29
      Informuję, że na Steamie pojawił się nowy mod do Red Orchestry: Darkest Hour traktujący o Froncie zachodnim (Normandia, Market-Garden, Wacht am Rhein, Niemcy).
      Dodatkowo, America's Army 3 będzie też na steamie.
    • aryman222 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 01:39
      zal.uganda - snajperska jest zajebista, ale i tak powietrzne eskapady wymiatają smile

jazda: www.youtube.com/watch?v=vHjWDCX1Bdw

i na spokojnie: www.youtube.com/watch?v=bU0DxJVWhGw
      jesli naprawdę w końcu zrobią Call of Duty w Wietnamie to będzie wielka sznasa na gre kultową (tylko niech oddadza rózne "smaczki" tej jatki).mam też nadzieje na niesamowitą oprawę dzwiękową. m.in kawałki z powyższych filmików.
    • deamon-pl Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 05:45
      niby demokracje a nie można dać prawdy fabularnej o USA i tego ze oni okupantami dla inne państw atakowali .
      p.s:Nudzi granie po raz dobry pseudo wyzwalaczem marines .
    • infralicious Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 07:59
      upamietniac pamiec...
    • Gość: cube Re: Six Days in Fallujah może się ukazać IP: *.strazgraniczna.pl 10.06.09, 08:47
      kolejna błyskotliwa wypowiedź deamona...
    • d_pawel Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 08:50
      infralicious -> Wiedziałem, że coś tutaj nie pasuje! No dobra, nie wiedziałem. Dzięki.
    • aryman222 Re: Six Days in Fallujah może się ukazać 10.06.09, 12:01
      a swoją drogą - żadna gra i żaden film nie zmieni rzeczywistości , czy prawdy (jak by ona nie była)więc darcie szat i unoszenie się jedynie słusznym moralnym oburzeniem czy gniewem jest troche bezsensowne... to co dla mnie ważne w rozrywce jako takiej (gry i filmy generalnie) to... rozrywka (tak wiem- to było głębokie smile) ). w grach nie szukam lekcji historii, naprawiania krzywd, oddawania hołdu poległym. nie temu służą GRY. jeśli w jakiejś grze jako super agent wykradam hitlerowcom enigmę i kończę II wojne swiatową to mam gdzieś czy jako Anglik, Amerykanin czy Rosjanin. Nie załamię rąk jeśli zabraknie informacji o polskim wkładzie w łamanie kodu. byle rozrywka była pasjonująca, byle bym poczuł prawdziwie satysfakcjonujący smak zwycięstwa. takie jest zdanie gier! a jeśli zrobią Call of Duty w Wietnamie- to niech mi dadzą napalm i Kawalerię Powietrzną Kilgore'a- będziemy palić i robić rajdy. i mam nadzieje, że po bitwie dowódca będzie mógł wygłosić mowę w tym stylu:
      www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka