GoĹÄ: alek IP: *.dyn.grandenetworks.net 05.04.07, 21:30 oj jak dostana w plecy to bedzie..... cos czuje ze stana sie drugim "szeptelem"..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinowski11 Jaki pomysł na rynek ma Play? 05.04.07, 21:32 - Dzieci na nic nie są chore, a przesłanie reklamy jest dla mnie jasne. Małe dzieci pokazują małą stawkę. A fakt, że są takie same, pokazuje, że stawka jest identyczna dla wszystkich. Bardzo jasne. ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
fathom Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 05.04.07, 21:38 o wlasnie, chcialam tez o tym - milo, ze przynajmniej jedna osoba wie, o co chodzi:D Inna sprawa, ze jemu to wytlumaczyli koledzy z agencji reklamowej, jak prezentowali projekt:D BTW, z czym Wam sie kojarzy palec z geby/w gebie? Mnie z jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kinga PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 20:32 Przecież ta reklama ma jasby przekaz, nie rozumiem jak można go nie rozumieć? Bardzo podoba mi się kampania PLAY, jest oryginalna i fakt czasem ostra, ale przynajmniej wychodzi z oklepanych schematów i za to duży plus! Oferta też jest całkiem korzystna, dlatego rozważam możliwość przyłączenia się do PLAY, bo przepłacać nie lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Te dzieci są chore i budzą litość. 10.04.07, 10:32 To, że dzieci wyglądają na ciężko chore i budzą litość (przeplataną z obrzydzeniem). Co do oferty. Przejrzałem Playkartę i porównałem z POPem. Play jest nieopłacalna. Już pominę sam fakt, że na swojej stronie w porównaniu ofert na kartę nie uwględniła pakietów 600 SMS za 1 grosz wykupowanych w POPie (w sumie największy atut tej sieci). "Kreatywna księgowość" tabelki porównawczej Playa mnie nie przekonuje, zwłaszcza, że niewykorzystane minuty nie przechodzą na następny okres. ps. reklama z dziećmi ODRAŻAJĄCA! Bardziej znośna reklama ala "Adam i Ewa", ale ta kobieta jest niesympatyczna i kretyńsko buźkę rozdziawia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: United Re: Te dzieci są chore i budzą litość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:10 Nie bierzesz tez kompletnie pod uwage tego, ze z pakietow we wszystkich sieciach korzysta ok 20 proc. uzytkownikow. Dla reszty - 80 proc. pre-paidowcow, ktorzy sa w taktak, orange go, pop, ss, simplus, heyaj - oferta Play jest BARDZO korzystna! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: Te dzieci są chore i budzą litość. IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 10:27 reklama jest specyficzna. dobrze ze nie patrze na reklamy tylko ceny. bo bym mial Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: PLAY 10.04.07, 12:36 A czemu te dzieci siedzą przy kieliszku i papierosku? W ogóle to mam dość drastycznych plakatów na mieście - np. ten z obciętymi palcami. To bardzo drastyczny obraz nawet dla mnie a co dopiero dla małych dzieci, które chcąc nie chcąc też muszą na to patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bzdura [...] IP: *.lanet.net.pl 05.04.07, 21:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miczu Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:46 Mnie śmieszy, jak mówią że ofertę kierują do inteligencji. Sam myślę czy się do takowej zaliczam czy nie (pewnie nie). Czy moje IQ jest wystarczające żeby mieć u nich telefon. Fakt jest jeden Netia ma pecha do „inteligentów” którzy nią zarządzają. Proszę tylko zobaczyć: w tpsa/netia w kwietniu 2007 będą/są plany z darmowymi rozmowami 24/7. Za ile taki plan pojawi się w Netii ? Ja stawiam 8-12 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
vegas Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 05.04.07, 22:02 Kto powiedział, że kierują ofertę do inteligencji? Nic takiego nie jest napisane w artykule. Nie rozumiem tych reklam, bo widocznie nie jestem grupą docelową kampanii. Widocznie nie jestem "liderem technologicznym". Nie jest nim też chyba żaden z moich znajomych bo nikt nie rozumie o co biega w tych reklamach. Ale nie mam żalu o to, że nie adresują do mnie reklam. Przecież staram się nie wybierać produktów na podstawie reklam ale na podstawie analizy wad i zalet oferty. Jedno trzeba przyznać - nie ważne jak o nich mówią, ważne, że mówią. I o to chodzi w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
fathom Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 05.04.07, 22:07 tak, ale to gadanie musi sie przekladac na zainteresowanie. Chyba ze nastepnie wykonaja gwaltowny zwrot reklamowy i wszyscy ich pokochaja oraz beda wiedzieli, kto zacz. Ja musze przyznac, ze nawet mnie nie kusi zajrzec na ich strone, tez nie jestem targetem najwyrazniej. Ale pseudo-inteligente reklamy, kryjace jakies pseudo-wnetrza to niezbyt dobry sposob na budowe wizerunku marki. A przeciez pierwsza kampania reklamowa ten wizerunek wlasnie buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Skaczące banerki z dziećmi wkur** na długo! 10.04.07, 10:36 Playowi nie zapomnę, że którykolwiek portal otworzyć, to szczerzą się te obrzydliwe gęby! To nie jest tak, że wszystko dobrze, "byle się mówiło dużo". Heya miała uczciwą reklamę mówiącą co za ile i dlatego zyskała wielu ludzi. Play zraziło mnie na dłuuuugi czas. Wątpię bym tej marce kiedykolwiek zaufał! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewelina Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.szwajcarska.pl 09.04.07, 14:19 Proszę tylko zobaczyć ale Tele2 ma już taki plan z darmowymi rozmowami, który nazywa się Darmowe Rozmowy Non Stop i kosztuje tylko 99 zł, TP będzie miała drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.devs.futuro.pl 09.04.07, 14:29 Tepsa dawno by miała już ten plan, tylko że Streżyńska nie pozwala go wprowadzić. A wiesz dlaczego tele2 ma taniej? Bo Streżyńska, były członek rady nadzorczej tele2 zmusza tepsę do sprzedawania minut w hurcie z upustem 46.99%, więc skoro takie tele2 ma kilkunastu pracowników, nie musi dbać o infrastrukturę, bo jej po prostu nie ma, to wali kasę bez żadnych inwestycji w rynek... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hex Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.as.kn.pl 11.04.07, 13:38 ojojjo biedna TPSA jak dla mnie mogli by pojsc z torbami. Wrog publiczny nr 2 zaraz po Listkiewiczu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maciomat Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.chello.pl 05.04.07, 21:56 Ja nie wiem na jakich liderów opinii oni stawiają. Patrząc na te ich reklamy, to sie ograniczają do miłośników clubbingu. Życzę szczęścia... wielu takich nie ma. Reklamy są idiotyczne. A organizacja typowa dla netii. W domu i firmie miałem mieć od nich neta, ale nie doczekałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: geodeta zasięg IP: 213.199.198.* 05.04.07, 22:03 co mi da rozmowa za 29gr. kiedy .... halo .... no k... yyy... Odpowiedz Link Zgłoś
blq play powstał i wygrał przetarg tylko w jednym celu 05.04.07, 22:10 A cel był jasny: nie dopuścić na nasz rynek operatorów z prawdziwego zdarzenia. To co jest w naszym smutnym kraju zakrawa o skandal: operatorzy mierni, stawki mierne, pracownicy operatorów mierni (w przeważającej większości zero wiedzy na temat sprzedawanych telefonów + polecanie tego co GÓRA WYMAGA, a nie tego co dobre); kompletnie nietrafione posuniecia marketingowe, zakupy tysięcy złomofonów (do dziś sprzedawane TANIE nokie sprzed 2-3 lat), praktycznie zerowa dostępność zaawansowanych technologicznie telefonów i palmofonów (kto w Pl zna telefony HTC, ETEN, ASUS?); żenujące błędy merytoryczne na stronach operatorów (głównie dotyczące specyfikacji technicznej komórek). I na tle tej mizerii mógł się pojawić Hutchison ze swoim Three i zmieść konkurencję. Albo przynajmniej zmusić ją do profesjonalizmu. Ale nie... powstał P4, karzeł, miernota jeszcze większa niż pozostałe polskie Opy. I oni chca trafić do "liderów technologicznych"? hehe... liderzy technologiczni mają w D... reklamę, a kierują się własną opinią, wyrabianą poprzez lekturę i doświadczenie. PLAY trafia jedynie do znudzonych dzieciaków z przedmieść, w liczbie 100-200tyś. Z których większość zrezygnuje, bo nie będzie się mogła dogadać przez komórkę ze znajomkami, kiedy i gdzie imprezka i kto załatwia bakę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: play powstał i wygrał przetarg tylko w jednym 09.04.07, 10:16 blq napisał: > I na tle tej mizerii mógł się pojawić Hutchison ze swoim Three i zmieść > konkurencję. Albo przynajmniej zmusić ją do profesjonalizmu. Ale nie... powstał > P4, karzeł, miernota jeszcze większa niż pozostałe polskie Opy. A może przyjdzie dopiero teraz, już na gotowe i zrobi porządek :) Odpowiedz Link Zgłoś
blq może i przyjdzie. 09.04.07, 12:36 to też jak najbardziej prawdopodobny scenariusz, Play zdobywa koncesje, zadłuża się na reklamę i nadajniki, plajtuje, odsprzedaje firmę. być może TO właśnie był początkowy scenariusz. tak czy inaczej - jestem pewien że Netia NIE wierzyła i nie wierzy nadal w swoje przedsięwzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pj cymru Re: play powstał i wygrał przetarg tylko w jednym IP: 194.75.37.* 10.04.07, 10:33 przez 18 miesiecy meczylem sie z Three.Beznadziejny zasieg, uslugi 3G praktycznie tylko w miastach, obsluga klienta-czarna rozpacz.Teraz korzystam z Orange. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: United Re: play powstał i wygrał przetarg tylko w jednym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:17 Gdyby Hutchison chcial to wszedlby na Polski rynek. Z tego, co pamietam zaoferowali za koncesje 100 mln zl a Netia 350.. Wybor byl prosty. A azjatyckiemu tygrysowi nie zalezalo na pustych kieszeniach Polakow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bg Re: play powstał i wygrał przetarg tylko w jednym IP: *.chello.pl 10.04.07, 11:00 NIC DODAC NIC UJAC... TRAFILES W SEDNO.. SZACUN a mialo byc tak pieknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leman Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.echostar.pl 05.04.07, 22:17 1. Nie mieli wyjscia. Zeby przebic sie przez gaszcz reklam innych operatorow trzeba bylo zrobic "cos innego". 2. RISPEKT dla agencji i brand menagerow firmy, ze sie na to zdecydowali. 3. Te reklamy sa bardzo estetyczne. 4. Nie pracuje dla Play ani dla ich agencji :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prosty pomysl Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 170.252.72.* 05.04.07, 23:21 > 1. Nie mieli wyjscia. Zeby przebic sie przez gaszcz reklam innych operatorow > trzeba bylo zrobic "cos innego". Swieta prawda > 2. RISPEKT dla agencji i brand menagerow firmy, ze sie na to zdecydowali. Prawda > 3. Te reklamy sa bardzo estetyczne. No niektore (dzieci sa antyestetyczne) > 4. Nie pracuje dla Play ani dla ich agencji :P :P a zapomniales dodac jeszcze jeden punkt 5. to wszystko musi ze soba grac i miec to COS dlaczego polubisz ta marke i uznasz za swoja (to co mumio zrobilo dla plusa a Kondrat dla ing). A tego elementu mi tu strasznie brakuje. Dla mnie to jest plastikowy glut dla kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rolek Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.crowley.pl 06.04.07, 09:32 Hmmm... Testerów sieci było 20 tysięcy, a nie 10. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowy_szczur1 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 06.04.07, 09:44 Małe dzieci są metaforą (trudne słowo)małej stawki, a fakt, że są takie same, jest alegorią (jeszcze trudniejsze słowo) jednej stawki dla wszystkich. Taką mam koncepcję. Pzdr! Szyba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zuzz Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 12:03 o rany jaka dyskusja. Faktycznie dzieci są brzydkie ale reklama przemawia do ludzi. Mi osobiscie podoba ja sie wszystkie reklamy Play. Sa inne. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 10:42 "INNE" to te reklamy z pewnością są. Zniechęcające. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DzikiPiesDingo Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:15 o rany rany, chyba nie zrozumiałąć (bardzo trudne sowa). +-) Odpowiedz Link Zgłoś
danka25_25 Jaki pomysł na rynek ma Play? 06.04.07, 12:19 reklamy mają prowokować i przyciągać uwagę, przy okazji informować i ich reklamy swoją rolę spełniają. co do dostawy telefonów do domu, to problem jest z firmami kurierskimi a nie z playem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Amatorzy ! ! ! IP: 195.47.201.* 06.04.07, 13:11 Powinni stracić koncesję - przecież działają na szkodę klienta. Inna - poważna forma powinna ja otrzymać. UOKiK musi działać na rzecz rozwoju konkurencji, a ta śmieszna firemka tylko mami klientów obietnicami i nie przyczyni się do rozwoju konkurencji. Nie można kupić telefonu z umową (jeszcze nie dotarły do zachodniopomorskiego), nie ma możliwości posiadania abonamentu na nielimitowany (lub po prostu stały) dostęp do internetu (w sieci, która zapowiadała się jak MULTIMEDIALNA). Dużo hałasu, a wyszło śmierdzące pierdnięcie. Wreszcie - ceny wcale nie są konkurencyjne a jeżeli chodzi o internet - po prostu NAJWYŻSZE (z racji tego, że płaci się za transfer). ŻENADA ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amper Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.chello.pl 06.04.07, 14:01 Człowieku co Ty piszesz?! Sprawdź ich ofertę, gdzie masz podstawową stawkę do wszystkich sieci za 49 gr ? A co do cen za transfer, to będzie pierwsza rzecz jaką poprawią w najbliższym czasie, więc nie widzę sensu dawać takie osądy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.viknet.pl 06.04.07, 21:13 Piszę o tym co JEST. W przyszłości to Plus i inne sieci mogą mieć połączenia za 20 gr do wszystkich sieci - nie pisz więc co play będzie miał w przyszłości. Zaś za taką jakość połączeń te 49 gr to za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tripp Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.acn.waw.pl 06.04.07, 23:26 z tego co wiem, to realny koszt minuty w Play to 24 - 35 groszy, do wszystkich sieci, nie wiem gdzie masz taniej, alem chętnie się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.viknet.pl 07.04.07, 10:45 OK. Dajcie już spokój cenie minuty. Firma, która zapowiada rewolucję i integrację usług multimedialnych, niezapewniająca stałego dostępu do internetu w ramach pakietu, po prostu się kompromituje. To jak wstawić na targi samochodowe pięknie wyglądający samochód ale bez silnika. Może mieć piękne felgi i tapicerkę, zestaw głośnomówiący, radio i GPS ale nie jedzie. Falstart i kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Amatorzy ! ! ! 09.04.07, 10:23 Gość portalu: amper napisał(a): > Człowieku co Ty piszesz?! Sprawdź ich ofertę, gdzie masz podstawową stawkę do > wszystkich sieci za 49 gr ? A co do cen za transfer, to będzie pierwsza rzecz > jaką poprawią w najbliższym czasie, więc nie widzę sensu dawać takie osądy Poniżej, jak dla mnie wychodzi taniej :) www.samiswoi.pl/u235/navi/31610#kraj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ana Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 12:23 haha..sami swoi to najgorszy szit na rynku.. nie znam nikgo kto by miał to gie :P hhee a ta ich nowa propocja 40zl w prezencie co za porażka.. :| play ma o wiele leszą oferte. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Amatorzy ! ! ! 09.04.07, 16:42 Gość portalu: ana napisał(a): > haha..sami swoi to najgorszy szit na rynku.. nie znam nikgo kto by miał to gie > :P Ja i moja najbliższa rodzina mamy :) Wiem, że SS jest nie modne, ale aby się "dogadać" wystarczy. Dzwonię praktycznie tylko w SS i na stacjonarne więc co mi jeszcze potrzeba ? Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Amatorzy ! ! ! 10.04.07, 06:59 Gość portalu: ana napisał(a): > haha..sami swoi to najgorszy szit na rynku.. nie znam nikgo kto by miał to gie > :P > hhee a ta ich nowa propocja 40zl w prezencie co za porażka.. :| > play ma o wiele leszą oferte. No i tu ujawniło się, że jednak pomysł playa na snobków-snopków, którzy płacą za g... byle było modne i reklamowane "whatever" (że tak na luzie i po angielsku) wcale nie był taki zły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pesymik Re: Amatorzy ! ! ! IP: *.dpksystem.pl 10.04.07, 09:34 No ale tutaj jest 66 gr za minutę. Gdzie ta oszczędność??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Amatorzy ! ! ! 10.04.07, 09:54 Gość portalu: pesymik napisał(a): > No ale tutaj jest 66 gr za minutę. Gdzie ta oszczędność??? To chyba do mnie :) Jak poczytasz moje wcześniejsze posty to zobaczysz, że dzwonię w większości wypadków na "SS" i stacjonarne więc jest taniej... Na "SS" i stacjonarne jest 25 groszy taniej, a na inne komórki jest 17 groszy drożej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szczery Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.broker.com.pl 06.04.07, 15:03 Nie wiem kto wymyśli kampanie reklamową Play, ale ten ktoś powinien być dawno zwolniony. Choć nie tylko on. Ich start to jedna wielka tragedia pod każdym względem. Ich kampania jest dla wszystkich i dla nikogo. Ilość błędów jest tak wielka, że nie chce mi się nawet o tym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonia Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:37 Pewnie nie chce ci sie pisac,bo nie bardzo masz argumenty....kampania moze sie podobac lub nie.Kwestia gustu.Ja nie widze w niej nic ani dziwnego,ani obrazajacego.Wazne jest jaka maja oferte.A ta jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sandra Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:58 Zgodzę się, że Play nie dopiął wszystkiego na ostatni guzik przed startem sieci. Jednak przypomnijcie sobie, u którego operatora wszystko było od samego początku jak należy. Okazuje się, że u żadnego. ta firma musi sie dotrzeć, a w jakich warunkach zrobi to lepiej niż działając na rynku??? Przedstawiciele Play zapowiadają częste promocje, zwiększenie liczby swoich masztów, ale wszystko musi potrwać. Jeśli zaś o reklamie mowa, to uważam, że ma coś w sobie. Wszyscy skupiają się na kontrowersyjnych billboardach, ale jest jeszcze tv, wlepki w metrze, uchwyty w autobusach. Mnóstwo fajnych pomysłów. Tylko niestety Polacy myślą konwencjonalni i wszystko co niestandardowe ich denerwuje. Ale i z tym Play obie poradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 06.04.07, 22:26 Dotrzeć? Sandra, otrzeźwiej!!! P4 (operator Play) należy do Netii. Jak długo ta firma ma "docierać się" na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 08.04.07, 12:32 Sandra jest pracownikiem Netii, więc musi bronić jej wizerunku. Nie dyskutuj z nią, szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konrad Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.04.07, 12:30 A jak dlugo na przyklad dociera orange usluge neostrada? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: h Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:18 Może nie tyle dociera co rozwija. Rynek połaczeń internetowych z telefonów komórkowych wciąż rośnie i chyba nie dziwne, że wciąż dodawane są nowe usługi. Orange przedstawia się na tym polu całkiem nieźle; teraz chyba uruchamiają połaczenia o prędkości 3,6 Mb w ofercie dla firm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: United Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:22 To, ze Netia jest wlascicielem operatora nie znaczy, ze P4 ma podobny sposob dzialania! Poza tym Netia, sama w sobie "dotarta" jest. Play dziala na rynku kilka tygodni. Za 3 miesiace zobaczysz - Play bedzie liderem pod wzgledem sprzedazy. Tylko... dlaczego? Reklamy? NIE! KORZYSTNA oferta! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_vaco Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 11:48 Ktoś kiedyś powiedział " nie ważne jak o mnie mówią ważne żeby dobrze wymawiali moje nazwisko" a to jak widać i słychać, kolesie od reklamy Play'a, osiągneli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DzikiPiesDingo Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:22 wątpie żeby mnie wszyscy polubili od wkółkomówienia 'idiota' Odpowiedz Link Zgłoś
kubama Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 06.04.07, 22:39 Hmmm ... a mnie te dzieci kogoś przypominają. Gdzieś ten wyraz twarzy widzialem ... znam ... ale skąd? No nie wiem ... czy Premiera czy Prezydenta ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boncia Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.chello.pl 06.04.07, 23:36 a ja miałam z tym plakatem skojarzenie następujące: dzieci, to tak naprawdę dorośli (wskazują na to ich ubiory i pozy), którzy się bawią jak dzieci (to te dziecięce twarze). wynikające stąd hasło: PLAy jest dla umiejących się bawić jak dzieci. Jako tester Nadchodzi4 mogę potwierdzić, że to, czego od nas wynagano, to iście małolackich zabaw (jednych akceptowalnych, innych nie). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?? Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:55 Gość portalu: boncia napisał(a): Jako > tester Nadchodzi4 mogę potwierdzić, że to, czego od nas wynagano, to iście > małolackich zabaw (jednych akceptowalnych, innych nie). A te nieakceptowalne to przepraszam było co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DzikiPiesDingo Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:24 Ja za to na testera się nie załapałem, godny nie byłem więc piłeczkę odbić trzeba i olać ich z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 13:12 A ja nie miałem praktycznie żadnego skojarzenia z plakatem. Dla mnie to był plakat z treścią celną niczym kulą w płot. Jedynie zrobiono fotomontaż z przyklejeniem głowy pojedyńczego dziecka (tylko z różną miną i różnym uczesaniem) do ciał dorosłych, ot wszystko. Nie wiem jak ludzie to mogli odebrać inaczej. A przesłanie _na_ __siłę__ dla mnie jest jedynie takie że to są dorośli którzy są debilami bez własnego zdania, pozerami którzy chcą być trendy i zebrali się razem nie wiadomo w jakim celu. No ale kampania Play jest wyjątkowo nietrafna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Frake Jaki pomysł Play! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:19 Pomysł na rynek? co to za bezsensowne hasło. Rynek jest jeden, jego zasady jasne, i wygra ten o którym głośno i ma dobre stawki - PLAY spełnia oba te warunki, więc na pewno nie będzie w plecy.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ghjk Re: Jaki pomysł Play! IP: *.blt.pl 08.04.07, 11:00 Gość portalu: Frake napisał(a): > Pomysł na rynek? co to za bezsensowne hasło. Rynek jest jeden, jego zasady > jasne, i wygra ten o którym głośno i ma dobre stawki - PLAY spełnia oba te > warunki, więc na pewno nie będzie w plecy.. a pominąłeś jakości, jakość!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 07.04.07, 20:32 "Magda Borowik, analityk z IDC Polska: - Kampania jest udziwniona, bo taka miała być. Play próbuje trafić do tzw. liderów technologicznych, czyli osób, które w swoim środowisku znane są z testowania różnych gadżetów." OK. może to i prawda, tylko gdzie, do cholery, są te gadzety? Telefony? Jakoś hitów technologicznych nie dostrzgłem. Usługi? Też bez rewolucji. Jedynym gadżetem jaki dostrzegam w tym wszystkim to sam "Play", ale jak długie jest życie gadżetów? P4 winno wziąć się za solidną pracę, w szczególności zintensyfikować pracę nad budową sieci. To jedyny sposób by rzeczywiście mogli wprowadzić nowoczesne usługi do sieci. Na razie są jedynie czwartym operatorem. A tak na prawdę piątym, bo póki co... wirtualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: United Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:31 Ilosc masztow do transmisji tylko czesciowo zalezy od Play. Wszystkiemu winne jest kretynskie prawo w Polsce i decyzje o uwarunkowaniach srodowiskowych, ktore musza byc wydawane nie tylko dla anten telekomunikacyjnyc, ale nawet dla przebudowy chodnika.. Polskie prawo to BUBEL! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzes Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 21:48 wiecie co, mam żal do portalu że tak chamsko traktuje play, przecież on dopiero wszedł na rynek, jakieś problemy przeciez mogą być, w orange nie da się dzwonić w czasie swiat czy sylwestra i jest dobrze, albo że czasem smsy nie dochodzą, i na to nikt sie nie skarży, a na to że przerwało mu rozmowę: mógł zadzwonić ze stacjonarnego, hehe a jak chciał zaoszczędzić to musiał liczyć się z potencjalnymi kłopotami, wtedy to była faza beta... i nie oczekujmy że w ciągu m-ca play pokryje zasięgiem całą Polskę, ponieważ na to potrzeba czasu, a roaming tez jest ważny, i niskie stawki też, więc w czym problem? trzeba czekać, a play napewno na tym zyska... co do reklam to one sa intrygujące, jak kwestionujesz ich zasadność czy moralność to zobacz choćby filmy na YouTube, tam dopiero roi sie od brutalnych akcji... heyah używała owieczki i podpalała ją czy to było nieetyczne rownież? dobra bo denerwuje sie niepotrzebnie... kto będzie chcial wybrac play to wybierze, i kropka :D Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 08.04.07, 23:19 > nie oczekujmy że w ciągu m-ca play pokryje zasięgiem całą Polskę, ponieważ na > to potrzeba czasu, Zgoda. "Play" działa od miesiąca. Jednak operator (jako Netia Mobile) koncesję otrzymał pod koniec sierpnia 2005 roku, w październiku 2005 zmienili nazwę na P4 (Project 4). W ówczesnych zapowiedziach ogłaszano komercyjny start w III kwartale 2006 roku. Jak wiemy wystartowali pod koniec I kwartału 2007, faktycznie bez własnej sieci (zaledwie kilkadziesiąt własnych BTSów z szumnie zapowiadanych pięciuset). Podstawowe pytanie brzmi więc: czym zajmował się operator od września 2005 do marca 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: United Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 02:36 Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak buduje sie tak skomplikowana firme.. ile potrzeba papierow, zezwolen, pozwolen. Powiem CI co robil wtedy P4: - organizowal srodki na budowe sieci (kredyt w China Bank) - dogadywal sie z producentami terminali - ustalal i testowal procedury sprzedazy, reklamacji i wielu innych - opracowywanie struktury sieci - budowa sieci sprzedazy - rekrutacja pracownikow - dogadywanie sie z partnerami biznesowymi - .. i wiele, wiele innych. Faktem jest jedno - P4 za pozno zaczelo skladac wnioski o pozwolenia na buodwe swoich masztow, w tym o wydanie zaswiadczen o uwarunkowaniach srodowiskowych. Mysleli, ze to pojdzie latwo a tym czasem szlo, jak krew z nosa, przez biurokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 17.04.07, 11:43 Gość portalu: United napisał(a): > Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak buduje sie tak skomplikowana firme.. > ile potrzeba papierow, zezwolen, pozwolen. Powiem CI co robil wtedy P4: > - organizowal srodki na budowe sieci (kredyt w China Bank) > - dogadywal sie z producentami terminali > - ustalal i testowal procedury sprzedazy, reklamacji i wielu innych > - opracowywanie struktury sieci > - budowa sieci sprzedazy > - rekrutacja pracownikow > - dogadywanie sie z partnerami biznesowymi > - .. i wiele, wiele innych. Zapominasz o jednym. Do budowy sieci nadajników P4 powołano spółkę 3GNS. Spółka ma za zadanie załatwienie wszstkich formalności administracyjnych, wybudowanie sieci i przekazanie jej operatorowi. > Faktem jest jedno - P4 za pozno zaczelo skladac wnioski o pozwolenia na buodwe > swoich masztow, w tym o wydanie zaswiadczen o uwarunkowaniach srodowiskowych. > Mysleli, ze to pojdzie latwo a tym czasem szlo, jak krew z nosa, przez > biurokracje. Nie znasz procedur. Bez decyzji (nie zaświadczdnia) o uwarunkowaniach środowiskowych, nie otrzymasz pnb. Ciekawe, że taki problem ze spełnieniem wymogów formalnych ma tylko ten operator, a pozostali z większymi bądź mniejszymi problemami sieci jednak budują? Skoro trzem z czterech "jakoś idzie" to może w P4 jakaś "mądra głowa" powinna w końcu zastanowić się nad tym co robią "nie tak", zamiast przesiadywać na forum gazety i pisać bzdury o złym prawie? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 12:43 Żeby obejrzeć reklamę na YouTube musisz specjalnie wejść na tą stronę i celowo kliknąć "odtwarzaj". Ja i moje dziecko musimy oglądać rękę z poucinanymi palcami codziennie rano w drodze do żłobka/pracy. Bueeeeh. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artus Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.subscribers.sferia.net 08.04.07, 20:18 Jak tylko minuty będą przechodziły na nast. miesiąc, albo w prepaidzie Premię będzie można wykorzystać nie w 30, ale 180 dni, to Play bedzie miał 2 mln, a nie 500 tys. użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asmith Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.centertel.pl 08.04.07, 22:43 Racja - jakość oferty jest ważniejsza od jakości reklamy. Pierwsi klienci, jeśli mają zachęcać następnych, muszą mówić, że są zadowoleni z usługi i niskich kosztów, a nie że dali się wciągnąć przez intrygujące reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajmax Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.aster.pl 09.04.07, 14:19 Też tak myślę. Ten abonament za 150 zł (a jeszcze bardziej karta 150 zł na 180 dni) daje 600 min. po 25 gr/min do wszystkich bez różnicy. To bardzo wygodne rozwiązanie. Problemem są te dodatkowe 150 zł (w abonamencie i w karcie), które trzeba bardzo szybko wykorzystać, co nie zawsze jest w danej chwili potrzebne. Dzień przejścia minut i dłuższego okresu premii na karcie, będzie dniem płaczu i zgrzytania zębami dla innych operatorów. A jeżeli Play doda gratisowe numery, to wyjście Izraelczyków z Egiptu będzie niewinną wycieczką w porównaniu do exodusu od operatorów GSM w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 07:05 ...to wyjście Izraelczyków z Egiptu będzie... Boisz się tego słowa na Ż? Czy z Egiptu wychodziła Golda Meir z Ben Gurionem? Politpoprawność to straszna przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: saskiaplus1 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 213.184.19.* 10.04.07, 08:05 Dla mnie ta kampania reklamowa ma jedną dużą zaletę - łatwo się dzięki niej zorientowałam, że to marka nie dla mnie i nie zawracam nią sobie głowy. Nie chcę być z nią identyfikowana i wstydziłabym się mieć ich numer, czy choćby logo na telefonie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arek Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:26 A ja już od 30 marca czekam na telefon z aktywacją kupiony w Orange on line, tam też panuje chaos, tak więc Play czerpie z "dobrych " wzorców Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Najgorsza oferta na rynku - Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:36 Play mydli oczy że ma niskie stawki i jest taka innowacyjna ale nikt nie przeczytał regulaminu i to co jest napisane małą czcionką: 1) PLAY nie ma naliczania sekundowego - rozmawiałeś 10 sekund - naliczą minutę 2) W PLAY stawa na 3G i internet, ale ma najdroższe stawi za każde 100kb przesyłu danych na rynku. 3) Poza tym ich własna sieć jest oparta na chińskim sprzęcie telekomunikacyjnym, dlatego to nie działa. Działa tylko kiedy telefon jest zalogowany w infrastrukturze Polkomtela. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trish Re: Najgorsza oferta na rynku - Play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:44 Areczku, Play posiada naliczanie sekundowe. Najpierw się czegoś dowiedz a potem dopiero gadaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pesymik Re: Najgorsza oferta na rynku - Play IP: *.dpksystem.pl 10.04.07, 09:51 Przecież jest naliczanie sekundowe co ty pieprzysz.Po drugie: co teraz nie jest produkowane w Chinach? Tylko ofertę mają jak dla mnie mało zróżnicowaną i za drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc portalu Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:00 "a przesłanie reklamy jest dla mnie jasne. Małe dzieci pokazują małą stawkę." Kreatywni chyba za bardzo odlecieli w swoich kreacjach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mzyo Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:19 Moim zdaniem reklama trafia do ludzi, w strone ktorych była kierowana. Otwartych, 'technokraktów', kreatorow trendow, ciekawych swiata. Bardzo dobra kampania. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Jaki pomysł na rynek ma Play? 10.04.07, 09:26 > Moim zdaniem reklama trafia do ludzi, w strone ktorych była kierowana. > Otwartych, 'technokraktów', kreatorow trendow, ciekawych swiata. Bardzo dobra > kampania. Oooooooooo... !!! Tylko oferta do dupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aztec Jak zweykle czarny PR IP: 81.219.95.* 10.04.07, 09:48 nawet nie bede komentowal dla jakiej firmy jest to typowe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ex tester play Jaki pomysł na rynek ma Play? IP: 212.160.172.* 10.04.07, 10:06 Ta sieć po prostu nie działa dodzwonić się z niej w czasie testów graniczyło z cudem ...+ badziewny samsung z bateria do kitu jedynie wyświetlacz był porządny... mieszkam na kabatach kilka kilometrów od SIEDZIBY tej całej marki a problem z zasiegiem był stały i nieustający ... po wybraniu numeru było głucho i telefon rozłączał połaczenie .Żeby było śmieszniej taki problem był też na Styjeńskich jakieś 2 kilosy od pileckiego czyli ich formalnej siedziby to jakaś żenada... Odpowiedz Link Zgłoś