Dodaj do ulubionych

Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft stawia...

19.06.09, 17:16
A co z "więzią serc" u Snake'a? u Dantego? Dobrze, że chociaż Kratos jest stały w uczuciach...
Obserwuj wątek
    • rorkdcr Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 17:18
      Kratos nie ma wyboru, jego tyłek należy do sony.Co do Splinter Cella, mi tam wszystko jedno, najwyżej będę grał na PC.
    • xm16e1 Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 17:18
      Dziwne zeby GOW pojawil sie na Xboxie skoro marka nalezy do Sony wink
      Mi tam w sumie nie zalezy na Rybaku , i tak juz tyle gier wychodzi na PS3 dla mnie ktore mi sie podobaja ,ze chyba nie mialbym czasu na sprawdzenie tego tytulu smile
      Pozdro.
    • neozeo Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 17:38
      A ja myślę, że przykład Final Fantasy nie był tam bez powodu tongue_out

Obstawiam na roczne opóźnienie dla PS3.
    • marcin-ka Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 17:40
      Moment, przecież wszystkie poprzednie części SC wychodziły na co się tylko dało...
    • brutetzki Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 18:00
      I dobrze, exclusivy też są potrzebne. W końcu musi być powód by sięgnąć po daną platformę.
    • nechrist_pl Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 18:27
      "Więc pomiędzy serią a platformą mamy tu "więź serc"."
      wiez $erc... ku... ich mac.
      MGSy i Splinter Cell'e to byly najlepsze moje gry na PS2. gdybym nie mial DA na PS2, to na pewno bym go nabyl na PS3.
      a tak liczylem na te gre. coraz bardziej mnie to wszystko wkurza.
      Activision grozi Sony, Ubisoft czuje wiez z Microsoftem. no zesz ku... mac! co sie dzieje??
      moze i rozwazylbym kupno x'a, ale jak widze, po blipowym wpisie autora newsa, moglby to byc kiepski pomysl.

brutetzki, wybacz cierpkie slowo, ale na to co napisales mam tylko jedna odpowiedz... ssij.
    • chips_bekonowy Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 18:28
      Co to za exclusive skoro w niego zagram na PC?
    • xiem Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 19:05
      Exclusive microsoftu, proste.
    • szczurekpb Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 19:28
      No właśni, exclusive Microsoftu. Mają dwie platformy: Xbox i Windows i to normalne, że wspierają obydwie.
      Gdyby Sony miało Windowsa to też by pewnie wydawało na niego gry takie jak na PS3.
    • stulejarzf23 Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 19:44
      "brutetzki
      Exklusivz sa potryebne? Powiedz mi kto na tym zyska? Czy jest choć jedna osoba która ma zysk z exklusivów? Microsoft i Sony nie bo jak jedni zapłaca kupe siana za exa to zaraz zrobią to drudzy. Producenci gier też nie bardzo bo pewnie więcej by zarobili pisząc dwie wersje. No może w niektórych przypadkach jakiś tam niewielki zysk mają. A co powiedziec o najbardziej zainteresowanych czyli graczach? Chyba wszyscy się z tym zgodzą że to my najbardziej na tym tracimy. Ja tam nie kupię dwóch konsol chyba że tą drugą będzie Wii ale sa tacy co dla jednej gry kupują dodatkową konsole. Jednym słowem paranoja. Nie siedzę w grach tak głeboko aby wiedzieć co za mądrala wymyślił exclusiv czy to ktoś z MS czy Sony ale powinien za to pójść siedzieć za okradanie ludzie nie mówiąc już fanbojskich wojnach gimbusów na forach które muszę nieraz przecierpieć aby znaleźć parę sensownych komentarzy.
    • genkamyk Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 20:01
      trudno, trzeba będzie odkurzyć odkurzacz :] a tak serio to czekam na SCC bardziej niz na jakies Halo SHIT a i Alan Wake mnie troche rozczarował. Crackdown 2 bedzie tej zimy?
    • prezii Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 20:07
      @stulejarzf23
      Nie, naprawdę takich bredni to dawno nie czytałem.
      brak exów - to po co dwie konsole na rynku?
      jedna konsola - niekorzystna sytuacja na rynku dla konsumenta
      "jakiś tam niewielki zysk"big_grin
      I dlatego microsoft ładuje kupę szmalcu w lost&damned, bo ma mały zysk z tego i to wogóle durna firma jest, charytatywnie dają użytkownikom iksa ekskluzywne DLC.

pzdr i miłego weekendu
    • lethaldoze Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 20:15
      @brutetzki, zgoda ale nie w przypadku serii, której wszystkie części wychodziły na konsole Sony.
    • brutetzki Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 20:39
      Miałem na myśli podział na exclusivy konsolowe i pctowe. Dla mnie nieporozumieniem jest wydawanie slasherów pokroju Devil MayCry na piecyku. Z drugiej strony robienie rts-ów na konsoli. Multiplaformowość jest dobra dla producentów, bo zarabiają, niekoniecznie dla graczy: pecetowa wersja GTA4.
      Po za tym fajnie jest mieć coś na własność.Nie wszyscy Xboksowcy chcieliby dzielić się swoimi ulubionymi markami podobnie jak druga strona
      Strulejarz myślisz, że znikną antagonizmy jeśli wszystkie gry będą wieloplatformowe. Wystarczy, że jedna wersja ma gorsze tekstury i już jest powód do konfliktu.
    • stulejarzf23 Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 20:42
      @prezii
      Dziwi mnie twoje podejscie, może i ty jesteś hardkorowym graczem który 24/7 przegrywa życie grając w durne gierki i jeśli wyszłoby 10 nowych konsol to kupiłbyś wszystkie. Ale jesteś w mniejszości.

MS i Sony niech wymyślą nowy sposób na promocje swych konsol a nie exclusivy przez które tracą wszyscy. Widzisz co się dzieje z PS3. To nie pierwsze głosy że producenci rezygnują z pisania na nią gier. Za 2-3 lata na konsole Sony robić będą gry tylko dla japończyków i japonofilów. Na czym oczywiście stracą posiadacze XB360 z powodu braku konkurencji. Fajną drogę obrało Wii, poszłą własną drogą i ma w doopie exy.
    • pankrytyk Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 21:03
      najlepiej olac ubisoft, francuzi nie potrafia robic przelomowych gier tak jak nie potrafia produkowac dobrych samochodow. zaloze sie ze jeszcze zechca wydac gre ale ja jej nie kupie.
    • prezii Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 21:09
      @stulejarzf23
      Tu nie chodzi o podejście. Jestem byłym pecetowcem, mam xklocka od pół roku. Nie stać mnie w tym momencie na zakup drugiej konsoli, co nie oznacza, że kiedyś nie kupię i co nie oznacza również, że nie patrze z zazdrością widząc takie Uncharted, Killzone czy Metal Gear Solid. Chodzi raczej o zrozumienie praw, jakimi rządzi się rynek konsolowy i działań obu firm (sony i ms).

"Dziwi mnie twoje podejscie, może i ty jesteś hardkorowym graczem który 24/7 przegrywa życie grając w durne gierki i jeśli wyszłoby 10 nowych konsol to kupiłbyś wszystkie. Ale jesteś w mniejszości."

Jeśli piszesz takie rzeczy, to naprawdę szkoda mi się wysilać i tłumaczyć pewne rzeczy.
    • man-eater Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 21:35
      Exclusivy muszą byc!!! Jaki sens miałoby wtedy kupowanie droższej konsoli, skoro na tańszą jest to samo... Co niektórzy nie mają zielonego pojęcia jak życie wyglądasmile Dobrze że są exy, i dobrze że SC, będzie dostępny tylko na X360, tak jak dobrze że Last Guardian będzie tylko na PS3.
    • szczwanygapa Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 21:44
      @stulejarzf23
      Dżizas, co ty bredzisz, chłopcze?
      Na exclusive'ach tracą wszyscy? Chyba tylko ci, którzy nie potrafią dokonać wyboru.
      "You can't always get what you want" jak spiewali Rolling Stonesi.
      Skoro chcesz przegrywać 24/7 we wszystkie gry świata jakie wychodzą to droga wolna, bierz kredyt i jazda.
      Nie masz bladego pojęcia o tym, jakimi prawami rządzi się ten rynek (albo rynek w ogóle).
    • twilitekid Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 22:03
      @pankrytyk
      "najlepiej olac ubisoft, francuzi nie potrafia robic przelomowych gier"

a) Splinter Cell robią Kanadyjczycy, nie Francuzi.
      b) Takie nazwiska jak Ancel czy Cage coś ci mówią? Rayman, Beyond Good & Evil, Omikron? To francuskie gry.
    • barracudo Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 19.06.09, 22:20
      Ja tam w wojenkę się nie mieszam smile Wiem jedno , czekam na tą grę.
    • fach0v1ec Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 20.06.09, 08:28
      Po prostu w dzisiejszych czasach trzeba mieć dwie konsole.
    • janci0 Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 20.06.09, 08:49
      Za cenę 10 nowych gier masz dwie konsole. Jak komuś brakuje gier na jednej, to 10 gier to niewiele...
    • freeman46 Re: Splinter Cell Conviction na PS3? Ubisoft staw 20.06.09, 08:57
      A ja za 6 dni kupuję X0 smile i jestem zadowolony :}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka