Dodaj do ulubionych

Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP

22.06.09, 15:28
Trzymam kciuki za R*.
Obserwuj wątek
    • robberpl Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:28
      o tak, kocham was R*!!!
    • yanogore Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:29
      piszesz ze robia NOWA wersje na psp zeby odbic koszty robienia wersji na ds - smart! To im chyba raczej podniesie koszty...?
    • hollowone Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:32
      jakie odbicie kosztów, skoro to nowy silnik to nowa gra i nowe koszty produkcji. Na jakim silniku to ma być, LCS?

Koszty to sobie pewnie odbiją dopiero na Alan Wake i westernie. Nawet R* jak widać potrafi zrobić produkt na stracie.
      • beniamin.durski Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:37
        No jak mają gotowe assety z Chinatown Wars (wstawki pewnie będą te same), nie
        potrzebują opracowywać historii i pewnie sporej części misji + silnik pewnie
        wezmą z LCS/VCS. Przy okazji bardziej się boję nawet, że to nie będzie na
        silniku LCS/VCS, a raczej tym DSowym...

Jak to nie jest odbijanie sobie kosztów to ja nie wiem co jest ;P. Smart...
    • tomszak_pl Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:39
      @góra GTA 3, VC, SA, LCS i VCS są na tym samym silniku (Render Ware)którego już nie ma ( pl.wikipedia.org/wiki/RenderWare#Koniec_RenderWare ) , na czym oni to zrobią ?
    • barracudo Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:44
      Super ! Ja czekam z niecierpliwością !
    • hollowone Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:44
      @beniamin:
      Assety jak wstawki jak fabuła i design wokół story = fakt odpadnie. ale jak to będzie nowy silnik (LCS czy cokolwiek) to nawet jak silnik już mają to wciąż trzeba całe miasto zaprojektować i scenariusz rozgrywki pod te miasto. To jest robota i koszt zarazem dodatkowy, który raczeje nie zamknie się w paru tygodniach (imho). Jeśli zaś jak tomszak pisze, i silnik będą chcieli napisać od nowa to wtedy te assety wstawek i fabuła to jednak niewiele daje w oszczędnościach.
      • ols Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:47
        Nie jest tak jak pisze: Tekst linka
        "RenderWare is no longer available for purchase, although EA still honors old contracts, meaning that external developers who licensed the technology before the Criterion acquisition may still use the technology. "
    • barracudo Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:46
      Co do NDS to tą konsolę posiadają głównie casuale, więc nie ma co się dziwić , że gra pokroju GTA nie sprzedała się najlepiej.
    • rorkdcr Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:49
      kolejny powód żeby kupić PSP
    • doomny Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:50
      Powrót do korzeni. W końcu GTA: LCS jest najlepiej sprzedaną grą na PSP. Szkoda tylko, że Sony dało spiratować konsolkę, bo więcej softu by dawali producenci uncertain
    • beniamin.durski Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:51
      @hollowone: Dlatego sądzę, że pojadą na silniku DSowej wersji jednak. Będzie to taki szybki porcik.

Z drugiej strony czemu twierdzisz, że miasto muszą pisać na nowo, skoro Liberty City mają z LCS? Generalnie to tak jakbyś opisywał inne misje w LC, oczywiście wymaga pracy, ale na pewno mniej niż konstruowanie go od nowa.

Chciałbym jednak by nie był to widok z góry, ale raczej nie ma co liczyć na to.
    • neozeo Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:53
      Kurde, co raz więcej powodów, aby kupić psp sad Teraz już nie ma wymówek sad
    • radek.zaleski Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:56
      must buy psp.
    • at0m Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 15:58
      GTA na DS wcale nie sprzedało się tak słabo (ponad 500.000) i pewnie do końca roku dopije do 1 miliona. Koszta produkcji GTA na DS były śmiesznie niskie w porównaniu do wcześniejszych wersji wiec pewnie zwróciły się już kilkakrotnie.
    • yanogore Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 16:14
      Beniamin.durski@polygamia.pl twoje wnioski moim zdaniem (i jak widac nie tylko moim) sa wyssane z palca, czywiscie ze juz cos tam maja z poprzednich wersji ale koszty produkji gier to nie tworzenie cut scenek czy historii, to przedewszystkim praca ludzi takich jak programisci, graficy, management produkcji i marketing....
    • mhjk Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 16:50
      @ hollowone

Nie rozpędzaj się tak, Rockstar nie ma nic wspólnego z Alan Wake wink

Co do tematu - sweet, kolejny musthave się szykuje, niech no tylko dorwę własne PSP big_grin
    • barracudo Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 17:09
      @at0m
      Według Ciebie 500 tys. to dużo ? Człowieku nie rozśmieszaj mnie. Zobacz sobie ile jest sprzedanych DS-ow to od razu sobie uświadomisz, że liczba 500 tys czy 1 mln wygląda przy liczbie potencjalnych nabywców co najmniej śmiesznie.
    • barracudo Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 17:16
      Podpowiem że do 1 marca 2009 roku zanotowano około 99 mln sprzedanych konsol, no ale cóż, oni wolą Super Mario Bros od dobrego GTA. Dla mnie to lepiej , ja na pewno zakupie nowe GTA na PSP.
    • beniamin.durski Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 17:47
      @yanogore: Myślę, że nie masz racji, bo jeśli wykorzystają ten sam silnik to liczba programistów wymaganych do pracy jest już zdecydowanie mniejsza. Graficy po co? Dla tych kilku rzeczy, które będą wymagały poprawy/zmiany. Assety są na pewno gotowe w wyższej rozdzielczości...
      Marketing no jasne i wcale nie skorzystają z tego, że już raz promowali Chinatown Wars itd.
      To są koszty, które zebrane razem podzielą się w dużym stopniu na to, co zostało już stworzone na DSa.

Zakładając wyższą sprzedaż na PSP (co jest więcej niż prawdopodobne) zdecydowanie jest to niwelowanie części kosztów produkcyjnych włożonych w wersję na DSa i nikt mi nie wmówi inaczej. Mogliby przecież zrobić nową grę, zaczynając całkowicie od początku...
    • lda77 Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 18:52
      ale o co chodzi... niech sobie niwelują ile wlezie, na zdrowie! Kolejna fajna gra trafi na "umierające" PSP wink Proponuję to w tę stronę analizować: taki developer jak R* zauważył, że lepiej zrobić grę na PSP niż na DS'a. Mam nadzieję, że sprzeda się o niebo lepiej żeby pokazać innym co jest warta dobra produkcja na PSP
    • rashefster Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 19:36
      Gta Chinatown Wars PSP - 200 tys. sprzedanych , 2,2mln - zpiraconych.
    • xello Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 20:50
      rashefster - sugerujesz, że na DSi stosunek jest odwrotny? 200 tys. sprzedanych , 2,2 tys - spiraconych? To tym gorzej świadczy o DSi big_grin
    • powercontrols Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 21:15
      A ja sie nie boje, ze Chinatown Wars bedzie na silniku z DSa. Ba! Bardzo bym tego chcial.
    • haldop Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 21:58
      Życzę PSP portu z DSa. Takiego GTA nie było od GTA II na PC...
    • dziubin Re: Rockstar ogłasza GTA: Chinatown Wars na PSP 22.06.09, 22:16
      Jak nic będzie port, poza Tym - na DSie ta gra była właśnie czymś niesamowitym dzięki mini-gierkom, które na PSP nie będą już takie rajcowne... Jak dla mnie, mogliby wyprodukować coś całkiem innego, może pomysłów na fabułę brakuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka