martin1841 27.06.09, 22:21 orientuje sie ktoś czy wyjdzie ta gra na x360? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ale_glupota Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 22:37 ne wyjdzie jesli dobze pamietam ex dla ps3 i pc oO Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 22:43 szczurekpb: trine-thegame.com/site/ widzisz tam gdzies xboxa? Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 23:19 Gra jak dla mnie wzięła się znikąd- nie słyszałem wcześniej, i z miejsca zarządziła. Fajne użycie fizyki, cudny dizajn, art- no malina. Tylko... z muzyką w sensie technicznym coś nie tak- miejscami jakby przesterowana, gdzie indziej jakby kompresja za mocna. Mam nadzieję że to tylko demko, celem ograniczenia rozmiaru pliku... Pliczek o ile pamiętam mały, zatem warto ściągnąć, oj warto. Nie wiem czemu kojarzy mi się to z furry of the furries Ach! Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 23:19 Tak, gra wyjdzie na Xboxa 360. Wydawcą jest Atlus. Źródło: www.joystiq.com/2009/06/04/atlus-publishing-trine-on-xbla/ "The XBLA version of Trine should be out "later this year," according to Atlus, at some unspecified time that happens to fall after the "later this year" release for the PSN and PC versions. " Gra ukaże się w bliżej nieokreślonym czasie, po premierze na PS3 i PC. Odpowiedz Link Zgłoś
kondy.pl Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 23:25 Nawet jest miejsce na stronie na znaczek xboxa wyjdzie w późniejszym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
doomny Re: Rozgrywka: Trine 27.06.09, 23:45 Moim zdaniem gra nie powinna wychodzić na PC. Jest za dobra, a skończy jak World of Goo. Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 01:44 Słyszałem że ma mieć platynke ;] - dużo osób ją pewnie kupi... już są 2 powody;] dobra gierka na ps3, i platynka (w drugiej grze z PSN) Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 08:24 beniamin.durski: "Gra ukaże się w bliżej nieokreślonym czasie" - rewelacyjne tlumaczenie 8) kondy.pl: rownie dobrze moze to miejsce byc zarezerwowane dla atari jaguar Odpowiedz Link Zgłoś
beniamin.durski Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 09:36 Czyżby zabolało, że gra ukaże się też na Xa :]? Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 09:45 oczywiscie, ze nie niech i na xboxa pokaze sie w koncu jakas sensowna gra a nie wylacznie "tepe strzelanki" Odpowiedz Link Zgłoś
szczurekpb Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 10:03 Właśnie, np Castle Crashers - tępa siekanka... oO Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 10:09 Wyglada super, szkoda ze bede musial poczekac... Oby "pozniej" nie znaczylo "za pol roku". Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 10:23 szczurekpb: czyzby od czasu ukazania sie CC nie wyszlo nic godnego uwagi? rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 10:43 Piękna muzyka, świetna narracja, ciesząca oko grafika. I do tego wszystkiego wspaniała grywalność! Kupię na PC i będzie na dysku tuż obok Braid - dwie gry z zabójczą estetyką. Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 11:27 Braid to idiotyczny, ultra-zręcznościowy krap z, niestety, fajną historyjką dla której się człowiek męczy z tym krapem. Trine to na szczęście inna sprawa jeśli o elementy zręcznościowe chodzi, natomiast na fabułę to bym akurat tu nie liczył:\ Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 13:08 braid (średnia 92%) crapem? fajnie jakby takie crapy w ogóle były na psn Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 14:17 Ultra-zręcznościowy? Zwyczajna platformówka. Zagadki z manipulacją czasem wymagają kombinowania, nie zręczności. Do tego jest doskonale zrobiona - cała oprawa. Ale są różne gusta - ja na przykład nie trawię Bioshocka. Akurat o fabułę w Trine nie trzeba się będzie martwić - narrator towarzyszy bohaterom od pierwszych chwil. Czy będzie dobra, czy będzie złe - wszystko jedno, to nie RPG, a gra jest i bez tego bardzo grywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 14:42 @tracer87 A co mi tam: Jak ktoś lubi zręcznościówki to faktycznie, wtedy nie jest to krap. Jak ktoś wyrósł (dawno temu...) ze skakania przeciwnikom po głowach celem ich unicestwienia to w braid nie ma czego szukać. Ta gra zmusza do skakania po tych głowach (czasami) celem wybicia się wyżej i... rozwiązania zagadki... Do tego postać jest nieco "bezwładna" a detekcja kolizji- kiepściutka. Rozpoznaje kolizje z niektórymi przeciwnikami dopiero jak "wejdziesz" na jakieś 2piksele w niego... A od innych giniesz od razu po dotknięciu "krawędzi"... Niektórzy przeciwnicy umiejscowieni są JAWNIE w takich miejscach, coby uprzykrzyć ci życie... Podchodzisz do dzwi-koniec etapu, a tu wyskakuje ci spod nóg potworek i cię zabija... Nonsens! Gra tworzy swoje, właściwe tylko jej, nierealne i NIELOGICZNE (!!!- i to jest gra... logiczna?!) zasady gry, I JESZCZE NON STOP JE ZMIENIA... każąc ci co level uczyć się nowych zasad, a później je pokonywać. Pytanie tylko...po co? Jak ci ktoś zrobi grę, w świecie której będzie istniała "inna" matematyka, to będziesz się jej uczył, tylko po to coby przejść grę...? Tzn.- zręcznościówkę...? Jeszcze bym rozumiał zagadki (pseudo...)logiczne, problemem braida jest to że one są maksymalnie "upierdliwione" przez tych przeciwników, których do tego czasem trzeba "użyć" do rozwiązania zagadki... A to jest czysta zręcznościówka wtedy... Z kiepskim sterowaniem do tego. Autor braida na swojej stronie napisał tak: puzzles in Braid don't require you to do anything random; they don't require guessing. They don't require trial and error. The solutions tend to be simple and natural. NIC z tego nie jest prawdą, jest DOKŁADNIE odwrotnie i mógłbym długo pisać dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 15:17 Powiedz po prosu, że taki typ gier Ci się nie podoba, nie dorabiaj do tego ideologii, bo wychodzi śmiesznie. "Do tego postać jest nieco "bezwładna" a detekcja kolizji- kiepściutka." Bezwładność to element fizyki także w naszym świecie. Z detekcją kolizji nie ma najmniejszych problemów. "Podchodzisz do dzwi-koniec etapu, a tu wyskakuje ci spod nóg potworek i cię zabija..." Nie przypominam sobie takiej sytuacji. Jedynie "króliczki" wyskakują i są zawsze w oznakowanych miejscach. Żaden nie wyskakuje celowo pod koniec poziomu. Zresztą to nie jest ŻADEN problem - wystarczy wcisnąć shift i cofnąć czas kilka sekund. "Jak ci ktoś zrobi grę, w świecie której będzie istniała "inna" matematyka, to będziesz się jej uczył, tylko po to coby przejść grę...? Tzn.- zręcznościówkę...?" O czym Ty w ogóle piszesz? W każdej grze trzeba się nauczyć zasad. W szachach, w pokera, w fps, strategie. Nawet w ponga. Że zasady się zmieniają co planszę? To jest element fabuły i urozmaica rozgrywkę. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś urozmaicenie rozgrywki traktował jako minus. Przyznaj się - idealna gra dla Ciebie, to 100 plansz Tetrisa, byle tylko nie zwiększała się prędkość i nie pojawiały nowe klocki, bo to zmiana zasad. "Jeszcze bym rozumiał zagadki (pseudo...)logiczne," Pesudo-logiczna to jest niestety Twoja interpunkcja. "problemem braida jest to że one są maksymalnie "upierdliwione" przez tych przeciwników, których do tego czasem trzeba "użyć" do rozwiązania zagadki..." It's not a bug - it's a feature. "A to jest czysta zręcznościówka wtedy... Z kiepskim sterowaniem do tego." Przepraszam bardzo, a Ty chciałeś pograć w RPG, przygodówkę, czy RTS? Odpowiedz mi jeszcze na pytanie czy kupiłeś grę, czy grałeś w pirata lub tylko w demo? Odpowiedz Link Zgłoś
prezii Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 17:17 Braid crapem?? Są gusta i guściki, ale to już przesada. @e-e - podpisuję się pod tym co napisałeś rękami i nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
adic83 Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 22:27 "Bezwładność to element fizyki także w naszym świecie" No i? Ja piszę że ona jest, i przyczynia się do dalszego "uzręcznościowienia" gry już i bez tego przesadnie zręcznościowej. A o tej zręcznościowości to w reckach raczej cicho. Czy ta bezwładność jest potrzebna do zagadek? Hę? Nie, ona tylko ma ci uprzykrzyć życie. "Z detekcją kolizji nie ma najmniejszych problemów." Że ich nie widzisz nie znaczy że ich nie ma. Tym "futrzakom" -bodaj pierwszy przeciwnik w grze- możesz naskoczyć na koniec lub początek ciała i NIC im się nie stanie... "Podchodzisz do dzwi-koniec etapu, a tu wyskakuje ci spod nóg potworek i cię zabija... Nie przypominam sobie takiej sytuacji. Jedynie "króliczki" wyskakują" Ano właśnie. I po co tak wyskakują? Właśnie spod samych drzwi na jednym z pierwszych leveli? Żeby ci życie uprzykrzyć, tylko po to. Albo przy przecinających się wiązkach kul z armat ci taki wyskakuje żebyś miał jeszcze mniejsze pole manewru... No cóż, zręcznościówka. "problemem braida jest to że one są maksymalnie "upierdliwione" przez tych przeciwników, których do tego czasem trzeba "użyć" do rozwiązania zagadki..." It's not a bug - it's a feature." No właśnie. Tylko w recenzjach tego nie piszą... Wszędzie zachwyty nad zachwytami, ew. napiszą ci że "trudna" ale bez rozróżnienia czy zręcznościowo trudna, czy logicznie? "Jak ci ktoś zrobi grę, w świecie której będzie istniała "inna" matematyka, to będziesz się jej uczył, tylko po to coby przejść grę...? Tzn.- zręcznościówkę...?" O czym Ty w ogóle piszesz? W każdej grze trzeba się nauczyć zasad." i "Jeszcze bym rozumiał zagadki (pseudo...)logiczne," Pesudo-logiczna to jest niestety Twoja interpunkcja. Zasady braida są wzięte z choinki, i nie każdemu musi się to podobać. Każdy etap zaczyna się od robienia rzeczy "na pałę", bo za choinę nie wiesz co akurat ten etap od ciebie chce, jak działa. Czy działa tak czy tak. A twórca gry jeszcze ci bezczelnie napisze na swojej stronie że niby nic na pałę, wszystko logicznie itp. Czy w sytuacji gdzie stoisz nad dziurą, klucz w dziurze, wiesz że jak wskoczysz to już nie wyskoczysz, czy masz szansę domyślić się że "na klucz czas nie dziła"...? Czy można się domyślić że świeczniki które zrzucasz bossowi na łeb możesz "cofnąć" jednocześnie nie cofając stanu zdrowia bossa...? To są wszystko rzeczy które odkrywasz metodą "na pałę"... To są nielogiczności. Że te ruchome platformy blokują ci postać- nie przejdziesz przez nie co jest niby oczywiste, ale dlaczego przechodzisz przez nie magicznie- cofając czas...? "czy kupiłeś grę, czy grałeś w pirata lub tylko w demo?" A co, jesteś z tych co chcą coby im skriny na dowód podsyłać? "Braid crapem?? Są gusta i guściki, ale to już przesada." racja, racja- przesadziłem. Jest krapem DLA MNIE. Dla mnie gra logiczna to taka gdzie nie muszę próbować na zasadzie "zobaczymy co wyjdzie" tylko mogę stanąć, pomyśleć i robić dopiero jak już wiem co i po co robię. Braid tak nie działa. W ogóle to nie temat o braid, a o znacznie lepszej grze I to tyle z mojej strony na temat krap... wróć! braida znaczy. 10/10 i te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: Rozgrywka: Trine 28.06.09, 23:23 "Braid crapem?? Są gusta i guściki, ale to już przesada." racja, racja- przesadziłem. Jest krapem DLA MNIE. No właśnie, o to chodziło. "A co, jesteś z tych co chcą coby im skriny na dowód podsyłać?" Bardziej docenia się gry, a które wydało się ciężko zarobione pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś