Dodaj do ulubionych

Mario Galaxy w 720p

06.07.09, 18:19
Zaraz wpadnie jakiś pctowiec z gejmkornerasmile i powie coś w stylu "pc rula, nie dla psa kiełbasa" itp.

Podobnie jak kiedyś powiedział mój kumpel odpalając u siebie mojego Silent Hilla 1 na swoim "megawypaśnym" emu-pc, i od razu się zaczęło "jaki to komp lepszy od konsoli" itp. ZUPEŁNIE nie zauważył (bo i jak...) że brakuje śniegu (!) i np.(na początku gry) odgłosów biegu Cheryl...
To samo tu, o czym informują na innych forach ludki coto próbowały emulować wii.
Tyle w temacie.
Obserwuj wątek
    • ratlov Re: Mario Galaxy w 720p 06.07.09, 20:32
      A Twój cały tekst adic83 to miał dotyczyć czego? Chciałeś dostać gotowy emulator? 100% kompatybilności? Ja się cieszę, że taki emulator powstaje. Chwilowo wole realny sprzęt ale pewnie za 5 lat zechcę wrócić do jakiegoś tytułu i nie będę miał w planie szukać i podłączać konsoli. Poza tym już w tej chwili widać, że emulator będzie wyciągał 150% albo i 200% z jakości oryginalnej gry.
      Do autorów emulatora, dużo cierpliwości życzę wink
    • igis92 Re: Mario Galaxy w 720p 06.07.09, 21:11
      To wyglada tak,jakby te gry bły tworzone pod hd! ikonki w HUDzie i tekstury powinny stracić wiele na jakości a tu proszę różnic prawie nie widać.
    • adic83 Re: Mario Galaxy w 720p 06.07.09, 23:10
      ratlov
      Nie mam nic przeciw emu, przeciwnie- życzę im jak najlepiej. I sam nawet czasem korzystam. Napisałem tylko że mimo wyjątków które są względnie dobrze emulowane (a mario galaxy nim nie jest, bo ma masę problemów, czego oczywiście na szotach nie pokażą...), uważam że emu to... żadne granie. i otym był mój post. Ale co mi tam:

Jeżeli widzę "mario galxy w 720p" to uznaję że to ma sens, jeśli to faktycznie będzie dana gra w 720p, a nie jakieś pocięte dziadostwo, tyle że w wyższej rozdziałce. Co to za bonus że grę wyświetla w 1080p, jak tu brakuje tekstur, tam coś miga, dźwięk się rwie... raz jest 100fps a za chwilę 5. To jest granie...?
      Może jak na pctowe "standardy", konsolowe granie to to nie jest.
      O tym był mój post. A że na tych skrinach nic nie miga- marketingsmile wiadomo że nie pokażą co NIE działa, tylko pokażą to co działa,a "resztę" przemilcząsmile Polecam się "pobrudzić" z emu, to nie takie piękne że sobie włączasz i działa, i to lepiej jak w oryginale.

To że zamierzasz "grać" za np. 5 lat (?) w grę ze starego sprzętu na pc, a nie tym sprzęcie to Twoja sprawa, i czy ja Ci się doczepiam? (i patrz sam dół mojego -tego- postusmile I że Tobie nie przeszkadza pocięty dźwięk, znikające tekstury, brak muzyki czy efektów- i nawet nie będziesz wiedział że czegoś brakuje, bo i skąd miałbyś wiedzieć...? (Tak jak ten mój kumpel w pierwszym poście). A mi przeszkadza, i ja nie uznaję takiego czegoś, dla mnie to że coś działa w wyższej rozdziałce to żaden bonus jak gra nie jest w 100% zgodna z oryginałem.

"Poza tym już w tej chwili widać, że emulator będzie wyciągał 150% albo i 200% z jakości oryginalnej gry. "

Emu to już tak ma że można czekać w nieskończoność i się nie doczekasz. 15-letnie gry z psx nie mają poprawnej emulacji (poza wybranymi), z 9letnią ps2 jest znacznie gorzej, a Ty chcesz za 5 lat dzisiejsze platformy... Też bym chciał, ale jak mawiał Psycho w krajzisie- not gonna happen, mate!
      A że "bym chciał 100@ jakości itp." - no wiadomo że taksmile Wiem że chodzi Ci o szybkość ukazania się takiego emu, że wii dopiero co wyszło a ja już chcę perfekcji emulacji.
      Tyle że...
      Emu Wii to niemal to samo co emu gejmkjubasmile toż to ten sam sprzęt, tylko zegary szybsze, cache i ram większy itp. Ten sam emu obsługuje gamecube, i wii.
      Zatem co, minęło ile...? 8 lat od premiery gacka i nie umiemy za bardzo nawet jego emulować- np. ten nieszczęsny dźwięk, to zresztą tyczy się każdej niemal emulowanej gry z dowolnej platformy. Także cudów bym nie oczekiwał, nawet za lat 20. 20-letnie gry nie są dobrze emulowane a co dopiero z w miarę nowego, delikatnie mówiąc bardziej skomplikowanego sprzętu, nie mówiąc już o skomplikowaniu samych gier...

W skrócie- ja nie mówię że emu to ZUUUOO (czy jak to się dziś piszesmile, tylko że emu to ciekawostka a nie prawdziwe granie, i żadne cudne rozdzielczości nic nie dadzą, jak jakość nie=100% oryginału...

A emulatorom powodzenia, tylko pisanie że "gra xxx w 720p na pc" powinno brzmieć "gra xxx w wersji 0.8435 , tyle że w 720p" smile To trochę różnica.

I o tym był mój postsmile Sam nie tak dawno ciorałem w kanon fodera jedynkę na emu amigismile Dźwięk ssał, niestety.

Wiem o tym bo grałem w swoim czasie na a600 i wiem jak ten dźwięk brzmiał NAPRAWDĘ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka