Dodaj do ulubionych

Na szybko - Achievement Whore

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:52
lol!
Obserwuj wątek
    • dzierzba-pustynna Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 09:55
      Również próbuje ale tylko wtedy kiedy jest to dla mnie osiągalne. Jeśli nie jest, to choć próbuje w takiej grze zdobyć pucharki na moje siły. Ale tak, łapie się na tym, że dla nich potrafię przejść jeszcze raz grę, czy pozaliczać jakieś poboczne bzdurki.
      W Uncharted miałbym już platynę. Niestety zacząłem zdobywać trofea zanim podłączyłem konsole do netu. I mój wysiłek okazał się nadaremny, nic mi nie zaliczyło. Ale będę próbował jeszcze raz, bo to naprawdę dobra gra.
    • deamon-pl Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 10:03
      Ja tam nie lubię nabijać dziecinny + bezwartościowych Achievement.
    • Gość: Polarny Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 10:13
      Dla mnie niektore achievy sa punktem honoru big_grin jak mile high club w cod4 big_grin albo na powaznie 2.0 w girsach XD
    • Gość: Orwell Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.12.rev.vline.pl 21.07.09, 10:19
      Once a whore, always a whore...
    • j_uk_dev Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 10:54
      @Pawel, mógłbyś pogadać o tym z moją dziewczyną. Wczoraj ze stoperem w ręku walczyła o odblokowanie jednego sekretu w TR:Anniversary. Nie wiem czy jej się to udało ( trzeba odblokować go w 1:30 ), ale wiem, że mimo niepowodzeń nie poddawała się - wszystko dla achievementa na końcu za wszystkie sekrety wink Niektórzy tak po prostu mają i jest to swego rodzaju wyzwanie zrobić coś w 100%. Mnie to nie pociąga, ale może dlatego, że ja nie mam tyle czasu i wole po prostu pograć wink. Spróbuj zdobyć 100% w "Wipeout HD" wink
    • Gość: Kefir Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:23
      buehehehehe, zajebisty filmik big_grin
    • the_emjoot Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 12:39
      niektorzy potrzebuja powiekszac swojego ePenisa smile
    • noone.x360 Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 12:45
      @Polarny, już odblokowałeś "na poważnie 2.0"? Szacun big_grin Ja jestem aktualnie gdzieś około 62-63K, aczkolwiek ostatnie zmiany w rozgrywce lekko mnie odpychają od dalszego grania...

Z osiągnięciami to w ogóle jest ciekawie. Nie mówię o robieniu ich na siłę, ale jeśli np.: w grze jest do zebrania 100 monet, do przejścia gry jest wymagane 50, a do osiągnięcia 60, to człowiek poszuka tych brakujących 10 właśnie dla osiągnięcia. A także dlatego, że nie jest to w sumie już duży wysiłek.

Czasem gdy w grze uda mi się zrobić jakąś scenkę/sekwencję/level/kombos (itd.) na 100% i nie wyskakuje achievement (bo twórcy nie przewidzieli) to jestem odrobinę zawiedziony wink

Popatrzcie też jak system osiągnięć wzbogaca grę. W Dead Space jest osiągnięcie za przejście całej gry tylko z piłą jako broń. I wiele osób to robi, właśnie dla osiągnięcia. A przecież są jeszcze osiągnięcia za zabijanie innymi broniami, no to przechodzi się kolejny raz... Przykłady można mnożyć. Czasem po prostu w grze robisz coś właśnie dlatego, że jest za to osiągnięcie, inaczej byś się za to nie zabrał. Ale jak już to robisz to się nagle okazuje, że jest to fajne smile

A filmik stary ale jary big_grin
    • Gość: Polarny Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 13:00
      @none.x360 niee no az tak szybki nie jestem big_grin ale pracuje nad tym ciezko big_grin do czego bardzo dobrze przyczynia sie brumak big_grin swoja droga to co piszesz o dead space jest dobrym przykladem na zdrowe podejscie big_grin ja teraz robie mirrors edge bez robienia komukolwiek krzywdy a przeciez mozna by bylo jak taran ale tak jest smaczek big_grin
    • the_emjoot Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 13:06
      Np. w RE5 masz osiagniecia za przechodzenie gry na roznych poziomach trudnosci. Za upgrade i znalezienie wszystkich broni. Za znalezienie wszystkich typow klejnotow. Za headshota w locie. Itp. To sprawia wiele funu (i frustracji czasem), ale jak sie uda, to jest radocha. I punkciki.
    • wypisany Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 13:09
      @Polarny
      A to jest achievement za przejście całej gry bez używania broni? Wydaje mi się, że wystarczy jeden rozdział tak przejść i dostajesz achieve "Pacifist"
    • hidden_pl Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 13:12
      Właśnie robię achievmentsy w PESie 2009.Nikomu nie życzę tej mordęgi.Jak na razie 620/1000.

PS.Napiszcie coś o trzecim "Map Pack'u" do Call of Duty World at War.Został oficjalnie zapowiedziany.Odcinanie kuponów trwa wink
    • j_uk_dev Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 13:45
      @wypisany, jest taki achievement, ale różni się on w wersji X360 i PS3. Na PS3 nie możesz nikogo postrzelić, na X360 nie możesz wystrzelić żadnej kuli z tego co się orientuję ( choć może to zmienili ). Achievement/trofeum nazywa się "Test of Faith".
    • d_pawel Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 13:56
      j_uk_dev -> Wipeout HD nie mam nawet zakupione, ale chyba czas to zrobić.

BTW. Możemy kiedyś pograć w BF1943 smile. Nick na PS3 mam taki sam jak tutaj (D_Pawel)

noone.x360 -> Ja właśnie będę starał się Uncharted zrobić na 100%, przechodząc na wszystkich poziomach itp. czego nigdy dotąd nie robiłem. No ale może się uda i zdobędę platynę wink.
    • Gość: Polarny Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 14:05
      @_uk_dev dokladnie nie mozna wystrzelic zadnej kuli big_grin przynajmniej tak ostatnio widzialem big_grin po przejsciu pierwszego rozdzialu bez zadnego starcia dostajesz pacyfista big_grin
    • kamil.bogusiewicz Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 14:26
      @Polarny, wypisany - Pacifist jest za przejście rozdziału bez użycia broni, a bodajże "Test of Faith" otrzymuje się za ukończenie gry bez korzystania z giwer.
    • Gość: Polarny Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 14:43
      @kamil.bogusiewicz myslalem ze tu jest zasada nieodpisywania niezalogowanym big_grin
      Tym bardziej milo mi ze potwierdzasz moje slowa pacyfista dostalem a teraz w imie achievmenta unikam zamieszek z bronia w reku big_grin Czasem cos przeocze ale widze ze dobrze pamietalem
    • d_pawel Re: Na szybko - Achievement Whore 21.07.09, 15:29
      "myslalem ze tu jest zasada nieodpisywania niezalogowanym big_grin "

Eee, a skąd takie wnioski?
    • Gość: mądrala Re: Na szybko - Achievement Whore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:43
      "noone.x360" Popatrzcie też jak system osiągnięć wzbogaca grę. W Dead Space jest osiągnięcie za przejście całej gry tylko z piłą jako broń. I wiele osób to robi, właśnie dla osiągnięcia. A przecież są jeszcze osiągnięcia za zabijanie innymi broniami, no to przechodzi się kolejny raz... Przykłady można mnożyć. Czasem po prostu w grze robisz coś właśnie dlatego, że jest za to osiągnięcie, inaczej byś się za to nie zabrał. Ale jak już to robisz to się nagle okazuje, że jest to fajne smile a teraz moje zdanie " i właśnie to jest żałosne przechodzić nudną grę 5 razy dla cyferek w gamescorze i co taki debil jeden z drugim myśli że jak zdobędzie achiewementa to jest lepszym człowiekiem zę coś osiągnał ? hahahaha jeśli chcecie sie podbudować to zróbcie coś naprawdę pożądnego nauczcie się programować malować rysować ćwiczyć gimnastykę komponować to są prawdziwe achiewementy a nie jakieś gó... w gierce które potrafią zdobyć jakieś lamery i drechy i wmawiają sobie żałosne istoty że są wspaniali tyle ode mnie wiem ze mam racje nie próbujcie spekulować
    • aima_m Re: Na szybko - Achievement Whore 22.07.09, 17:07
      @d_pawel powodzenia z tym przechodzeniem Uncharted na 100% tongue_out. Tam wszystko jest cacy proste poza ostatnim - przejście gry na poziomie crushing... można wyjść z siebie czasami suspicious.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka