Dodaj do ulubionych

Alternatywy 24: Beyond Good & Evil

IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 21:33
quiiiii!!!!
Obserwuj wątek
    • own3d1n1 Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 22.07.09, 21:54
      Oczywiście, że po tylu latach gra nadal niezwykle bawi i wciąga. Jest jedyna w swoim rodzaju. Z niecierpliwością czekam na część drugą.
    • marloon-1987 Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 22.07.09, 22:04
      2003 to był dobry rok dla Ubisoftu. Splinter Cell, PoP Sand of Time i Beyond Good & Evil zrobiły z tego wydawnictwa prawdziwego potentata
    • kubeusz_k Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 22.07.09, 22:08
      u mnie na kompie ta gra po 6 latach wciaz nie pojdzie tongue_out
      ---------------
      www.minigierki.blox.pl
    • illi666 Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 22.07.09, 22:53
      Oczywiście, gra nadal bawi. Ma to "coś" co przyciąga do ekranu.Ma dobrą fabułę,grafika nadal wygląda ładnie.
      Czekam na dwójeczkę.
      PS.Ma ktoś jakieś nowe informacje na temat drugiej części?
    • xxyy50 Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 22.07.09, 23:10
      @marloon-1987
      Beyond Good & Evil raczej z Ubi potentata nie zrobiło, bo gra się ponoć nie sprzedała.
    • Gość: a Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.chello.pl 22.07.09, 23:17
      bardzo mile wspominam tą grę ;]
    • Gość: Banita Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: 83.238.68.* 22.07.09, 23:21
      Do polskiej wersji trzeba było ściągnąć małą łatkę, żeby można było dokończyć rozgrywkę.. Ja przszedłem BG&E jakieś 2 lata temu i gra mi się podobała. Z tym, że do hura-optymistycznych opini na jej temat podchodziłem dość sceptycznie.
    • Gość: . Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.acn.waw.pl 22.07.09, 23:26
      illi666

Poza trailerem sprzed bodajże roku nie ma żadnych nowych informacji. Pare miechów był niby wyciek pokazujący fragment rozgrywki trochę w styly mirror's edge
    • Gość: ECH Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:13
      TA GRA KOSZTUJE 5? NA STEAM. PO CO PRZEPŁACAĆ?
      Podawanie wyższej ceny z gog.com naprawdę wygląda na płatną reklamę
    • d_pawel Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 00:22
      ECH -> Nie wiedziałem o tym, dodam do tego.

A, i tak, rzeczywiście jest płatną reklamą. Zapłaciłem 30 zł z mojej kieszeni za grę. Płatne jak cholera.
    • Gość: eL Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: 212.76.37.* 23.07.09, 00:25
      nie zawodzi nie zawodzi. swietna gra, dlugo siedziala mi w pamieci, do dzis uwazam to za jedna z najlepszych gier w jaką gralem.
    • Gość: henry o Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.09, 00:32
      Miałem okazję grać w tą produkcję na pc równo niemal równo z premierą, zachęcony recenzjami jakie dostała wersja konsolowa. Wtedy jeszcze nie do końca kminiłem całej tej mentalności konsolowców i byłem mocno zdziwiony tym, że gra jest w sumie cienka. Takie jakby mario64 na speedzie, jeżeli miałbym już porównywać. Hopla, hopla, bum, bum, bum, boss, bum bum, Mega Boss, po drodze wychodzi, że świnia to świnia i koniec. W sumie estyma, jaką cieszy się ta gra w gronach koneserskich jest dla mnie wciąż zagadką, która intryguje, czy jednak fakt ten wystarczy do stwierdzenia, że należałoby dać bg&e jeszcze jedną szansę?
    • Gość: ECH Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:34
      =) dlatego napisałem "wygląda na", a nie wiem czemu zapomniałem dodać uśmiechu na końcu.

Właściwie, jakby nie patrząc, 32 czy 23 złote za kilka godzin porządnej rozrywki to żadna różnica. Tyle powinno kosztować takie Assassins Creed.

Oczywiście system komentarzy nie akceptuje znaku euro - "?"
    • d_pawel Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 00:45
      Ech -> smile. Troszkę za ostro zareagowałem, ale czytanie po raz enty, że się sprzedaliśmy, zaczyna mnie troszeczkę irytować wink.

O GOG napisałem głównie z tego powodu, bo sam tam kupiłem BG&E. Jakbym wiedzial o Steamie, to zapewne tam bym kupił (GOG oferuje jeszcze m.in. soundtrack, z czego parę kawałków jest niezłych także poza grą smile ).

Banita -> Z tego co pamiętam, to mnie zniechęciły problemy z synchronizacją napisów, ale może mi się coś pokićkało smile.
    • bad_puppy Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 08:16
      Ja do tej gry podchodziłem w podobnym nastroju jakoś rok temu. Problemy ze sterowaniem i ogólna "głupkowatość" mnie zniechęciła od razu. Bardzo specyficzny infantylizm wszystkiego w tej grze mnie rozłożył na łopatki, mimo że uwielbiam pojechane światy i postacie.
    • Gość: Kartofelek Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 08:37
      A ja się nie zgodzę z przedmówcami. Dla mnie jedna z lepszych platformówek forever. Stoi na piedestale tuż obok Raymana. Scenariusz bardzo fajny, dobra rozgrywka i wszystko to, co dobra przygoda/platformówka powinna mieć. A sterowanie? Nie grałem w wersję na konsole, ale na PC dawało radę - kwestia przyzwyczajenia. Trochę tylko styl gry mógł czasami denerwować, bo osobiście w takich produkcjach wolę mniej stresującą rozgrywkę a nie takie skradanie na styk. Czekam na dalsze przygody ^^
    • galnospoke Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 09:02
      Jedna z lepszych gier w jakie gralem kiedykolwiek. W swojej klasie na rowni z HL2, Diablo itd.
    • Gość: hmm.. Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.12g.piotrkow.pilicka.pl 23.07.09, 09:22
      Przeszedłem te grę ok. rok temu,i muszę powiedzieć, że miło mnie zaskoczyła. Nie mogę doczekać się drugiej części.
    • pankomentarz Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 09:27
      W sumie trochę to niesprawiedliwe. Pompować sobie balonik z opinii recenzentów (którzy wiadomo że się nie znają) i graczy (którzy są albo na tak albo na nie), a później gdy balonik pęknie, to wyżyć się na grze. No brawo, panie Pawle, brawo, co ta gra Panu zrobiła?
    • Gość: Alex Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.polskielng.pl 23.07.09, 10:05
      z tego co pamiętam pc-towa wersja miała buga, który uniemożliwiał ukończenie gry, nie pojawiał się klucz gdzieś tak po 3/4 gry
    • d_pawel Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 10:07
      "No brawo, panie Pawle, brawo, co ta gra Panu zrobiła?"

Hmm, czy ja ci tego wczoraj nie tłumaczyłem na GG?
    • Gość: arbolitox Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil IP: *.net.brewet.pl 23.07.09, 10:10
      najlepsza platformówka, w jaką grałem. wszystkie soniki, raymany itp mogą się chować. sterowanie jest akceptowalne. najważniejsza jest jednak historia, sympatyczni bohaterowie, ciekawy świat, specyficzny styl graficzny. gra nie jest infantylna - więcej powiem, to jedna z najdojrzalszych gier spośród platformówek - tylko trzeba się zagłębić w opowieść, a n ie zakończyć po półgodzinie. chyba sobie znowu zainstalujęsmile
    • mis_iu Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 10:54
      Nie mam nic przeciwko tej grze, ale... jakoś nie pasuje mi do "alternatyw". Myślałem, że z założenia dział ten ma być o małych / niskobudżetowych / niezależnych / mało znanych gier.
    • d_pawel Re: Alternatywy 24: Beyond Good & Evil 23.07.09, 11:12
      mis_iu -> "Czasem wspominamy gry starsze, nieco zapomniane, ale z pewnością godne uwagi."

Ze strony opisu serii smile. BG&E wcale nie był wielkim sukcesem, ta gra się naprawdę słabo sprzedała i sądzę, że warto było ją przypomnieć smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka