Dodaj do ulubionych

Grając na Playstation 3

• Gość: Kartofelek Re: Grając na Playstation 3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:31
      A najlepsze jak konsolowcy prawie zawsze mowia ze nie muszą zmieniac "bebechow" swego sprzetu. O ła! A takie zmiany w przypadku PC to sa tak trudne i częste że nie wiem ^^
      Nie oszukujmy sie. Konsole sa tanie, ale sprzedawcy nadrabiaja to cena gier. Oczywiscie najlepiej jest miec kazda konsole, ale w naszym kraju to wlasciwe podchodzi pod cud.
      Z mojej oceny - PS3 i Xbox sa dobrymi konsolami, ale grafika na nich wcale nie zachwyca. PC ze sredniej półki je zjada na sniadanie. Ot - taki choćby Fear2. Gralem u kumpla na PC. Calkiem spoko. Potem widzialem tą samą grę na PS3. I bylo "nieco" gorzej.
    • szczqcz Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:01
      Ze swojej strony konsole szanuję i lubię za istnienie gier z różnych powodów
      odjechanych i nietypowych - większość mainstreamu mnie nudzi i leję ciepłym
      moczem na 90% tytułów AAA. To na konsole powstają tytuły takie jak Ikaruga,
      Okami, Bangai-O, bijatyki 2d, kolejne wersje Megamana czy Metal Sluga. Nie
      widziałem więc do tej pory powodu, by inwestować by nextgena, zwłaszcza że
      takich gier tam w tej chwili raczej nie ma. Do moich potrzeb, do których zalicza
      się także uzależnienie od jRPG całkowicie wystarczała poczciwa PS2 i DS (który
      ilością rewelacyjnych offowych gier przewyższa moje zdolności pojmowania). Ale
      się chyba jednak złamię - i to złamię się w stronę PS3. Bo gameplay Uncharted 2
      wywołał u mnie ślinotok.
    • cienki_bolek_2 Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:04
      Zgadzam się z autorem, że plejstacja jest doskonałym uzupełnieniem peceta.
    • hidden_pl Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:20
      kartofelek@ FEAR2 wygląda też "nieco" gorzej na PS3 niż na X360.Wiem,bo grałem w dema obu wersji.

everybody@ Co z tego,ze śrdni PC wyciąga tyle samo szczegółów co konsola,skoro na konsoli chodzi to płynnie? Grałem na bardzo dobrym PC w CoD4 - 60 klatek,detale na max,a jednak nie ma tej płynności.Nie mam na myśli framedropów.
    • raffyxxx Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:24
      jeszcze jeden argument dla mnie był kluczowy:
      5 letni szkodnik big_grin Flower, "kaczki" i wywijanie SISAXISEM
      PC jest i owszem, kurzy się, z resztą szkodnik woli i tak na laptopie szkodzić.
      ostatnio miałem prezentację, wpadam spóźniony podpinam lapa rzutnik, odpalam i kopara w dół, WSZYSTKO RÓŻOWE WSZYSTKO, wzięła mi córka jakieś wróżki namontowała, na szczęście pani prezes powiedziała, że jej córka zrobiła ostatnio dokładnie to samo big_grin pośmialiśmy się i było ok...

• cienki_bolek_2 Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:25
      re wolga "K2 to super gra ale graficznie ogólnie rzecz biorąc PS3 jest w dalszym ciągu słabe. Czy wy nie macie oczu - te tekstury w K2 wygladaja jak z epoki PS2 ! Fallout 3 na PS3 to była porażka, na X360 hula jak marzenie"

- Z całym szacunkiem ale to chyba ty oczu nie masz ... W Killzone 2 największe wrażenie robią nie same textury akurat ale np efekty cząsteczkowe itd. One powalają !
      - Na temat F3 szkoda gadać, bo temat już był przerabiany: konwersje z X-a nie rzadko wyglądają dobrze - to akurat nie świadczy o możliwościach samego PS3. Oczywiście gracza to nie musi obchodzić bo liczy się efekt
    • Gość: mdf Re: Grając na Playstation 3 IP: 80.249.6.* 27.07.09, 10:33
      "Kiedy w 2006 Nintendo zrobiło niesamowite show na E3..."
      Nie można było napisać "pokaz" zamiast "show"?
    • d_pawel Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 10:36
      mdf -> W SJP te słowo występuje. I to dokładnie w tym znaczeniu, o które mi chodziło.

sjp.pwn.pl/lista.php?co=show&od=&from=os
    • Gość: A Re: Grając na Playstation 3 IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 11:08
      Pokaz to pokaz, show oznacza większe bardziej okazałe wydarzenie.
      Zauważyliście, że gó...arze teraz używają słowa plebs?? Ciekawe są te mody wśród gimnazjum.
      CO do kosztów to gry na xboxa i Ps3 są średnio 100 złotych droższe w dniu premiery niż PC. czasem nawet i więcej. Jeżeli kupiliśmy konsole za ponad 1000 to do komputera który kosztuje 3000 koszta się wyrównają po jakiś circa 20 grach (zapewne i mniej okolo 14-15? bo i różnice często są wieksze). Oczywiście kwestia żywotności konsoli jeżeli się nie psuje albo psuje na gwarancji będąc to jakieś 5 lat mamy z głowy w dniu wyjścia konsoli. Patrząc na ps2 to można przypuszczać że więcej. A że firmy wydały kupe kasy na konsole to predko nie spodziewajmy sie nowych generacji i bardzo dobrze. Natomiast PC po 3 latach trzeba już troszeczke odświeżać. Plusy są takie teraz, że konsole zatrzymają wyścig graficznych zbrojeń. Ponieważ stanowią świetny przypływ gotówki to twórcy będą robić gry pod nie ale już nie powalające graficznie. Trzebą będzie konkurować czymś innym. Tak się pocieszam, że gry będa powalały czymś innym niż tylko HDRemtongue_out
      i
      JEBAĆ FANBOJÓW
    • Gość: ER Re: Grając na Playstation 3 IP: *.icpnet.pl 27.07.09, 13:07
      @fannn
      Po co mam kupowac konsole skoro moge zobaczyc jej mozliwosci u kogos innego ?
      Dla mnie to totalna strata kasy.
      Aktualnie najbardziej dochodowym gatunkowo rynkiem sa gry MMO. Praktycznie wszyscy devsi z najwiekszych firm rzucili sie na ten gatunek. Na konsole nie ma takich tytulow tylko jakies smieszne gierki, ktore mozna odlozyc na polke po paru godzinach grania.
      Istnieje jedna istotna zasada. Konsole sa dla lamusow a PRO zostaja przy piecach i tego nie zmienicie.
      Zreszta wystarczy porownac turnieje na konsole (zenada) do zawodow na PIECA - SC,WoW,CS itd...
      Konsole ssaja, sa dla dzieci i prostakow, ktorzy nie sa zbyt rozgarnieci.
    • dj_sasek Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 13:08
      Ja to PS3 kupię tylko dla jednego tytułu. Dla Gran Turismo 5. Oczywiście jeżeli okaże się wart zakupu konsoli big_grin
    • Gość: Piotr Re: Grając na Playstation 3 IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 13:47
      Ja uważam że jednak PS3 warto mieć, choćby dla tytułów takich jak:
      -Metal Gear Solid 4
      -Infamous
      -Gran Turismo 5
    • Gość: marcin Re: Grając na Playstation 3 IP: *.wmdata.fi 27.07.09, 13:52
      A ja uważam że posiadanie dwóch zabawek do gier to przesada. Nie można żyć wyłącznie grami komputerowymi! smile
    • oduck Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 14:17
      z tym olewaniem Polski przez Nintendo to sie calkowicie zgadzam. sam mam Wii i lubie pograc w to i owo na nim, nawet bardzo. Ale szlag mnie trafia, kiedy widze w sklepie gry IDEALNE dla mojego 6letniego syna, w ktore on by bardzo chetnie pogral, bo lubi machac wiilotami, ale nie przebrnie bariery jezykowej. A jesli ktos uwaza, ze dam 200 zl za gre, przy ktore bede musial robic za lektora, a i tak to nedzne rozwiazanie, to albo sie nie zna na robocie swojej, albo chce mnie naciagnac.
      reasumujac - trzeba byc DEBILEM, zeby miec nadzieje na jakakolwiek sprzedaz konsoli nastawionej glownie na rodzinna rozrywke i nie zainwestowac w lokalizacje gier.
    • psychol324 Re: Grając na Playstation 3 27.07.09, 16:03
      Ja kupiłem z pół roku temu xboxa i z 10 razy miałem RRODA tylko, że po ponownym włączeniu ustąpił więc chyba coś z kablami jest nie tak, teraz chcę kupić albo PS3 albo nowego kompa i raczej wybiorę PC bo exclusivy to nic specjalnego, tylko marketing. Wg. mnie konsole są dla frajerów, co było tylko na PC a teraz jest na obu platformach bardzo rozczarowuje np. taki fallout teraz wyjdzie Gothic czy Risen które też nie zapowiadają się chyba ciekawie skoro gry które powinny zostać tylko na PC wyjdą na konsole.

A ja uważam że posiadanie dwóch zabawek do gier to przesada. Nie można żyć wyłącznie grami komputerowymi! smile
      -------------------------------------------------------
      te konsole obie kosztują tyle co PC więc nie widzę tu przesady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka