Dodaj do ulubionych

Psuje się ponad 50% Xboksów 360

• wujahimen Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:33
      hellghan, Badania awaryjnosci BluRyja na PS3 43% dotycza wlasnie wersji 60GB, 40 oraz 80 xD
      FUSY FUSY FUSY i jedyny ktory wie jaka naprawde jest awaryjnosc konsoli to sam producent jej, ktory wam tego faktu nie zdadzi.. A wiec tego typu newsy nie powinny w ogole miec miejsca fanbojkikiss*

P.S. Ja bedac fanbojem PS3 i majac mozliwosc wypelnienia ankiety zaznaczylbym rowniez awaryjnosc swojego (wyimaginowanego) x360, a wiec takie ankiety o kant d*py rozbic.
    • wujahimen Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:34
      A GameInformer to tak jak u nas PSXextreme (same fanbojki PS3 - oblookajcie ich oceniaczke gier na PS3 a na x360) BUZIkiss
    • metamorphosus Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:35
      Matko przenajświętsza. Nie wiem kto przy zdrowych zmysłach uznaje ankietę za obiektywną statystykę. Może ją wypełnić KAŻDY, niezależnie od tego czy posiada(ł) daną platformę, czy też nie.

Oczywistością jest, że nie można brać tych wyników na serio. Liczni zazdrośnicy (czy jak kto woli, "fanboje") mogli wypełnić ankietę na niekorzyść, lub korzyść swojej "ukochanej" platformy.

Kompletną bzdurą jest także czas potrzebny na naprawienie konsoli. X360 nie mam, ale konsola mojego znajomego padła raz (warto zaznaczyć, że jest z "pierwszego rzutu", kupił ją niedługo po premierze), i to niedawno. Microsoft zdaje sobie sprawę z wadliwości WCZESNYCH wersji Xboksa 360, żadnych kłopotów nie było, a sama konsola wróciła do niego, ku mojemu zdziwieniu, już po paru dniach.
    • majorzero Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:38
      fuudimitzu@ też racja.
    • metamorphosus Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:39
      Aha, jeszcze jedna rzecz. Na posty użytkownika "kauczuchowski" zalecam nie odpowiadać, najlepiej w ogóle je ignorować. W akcji widziałem go też na innym forum, jest tam z niego równie irytująca persona. Na szczęście już ktoś zwrócił mu tam uwagę na jego prowokacyjne zachowanie, więc mam nadzieję, że kiedyś w końcu się poprawi.
    • fatality001 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:39
      Nawet jeśli Jasper jest mniej awaryjny to na rynku nadal jest znaczna większość tych bardziej awaryjnych, wcześniejszych egzemplarzy. Kiedy Jasper wszedł? W listopadzie ubiegłego roku, poprawcie mnie jesli myle. Oznacza to, że ludzie nadal maja X360 kupione zanim Jasper się pojawił i one wciąż się psują. Tych będzie ponad 20 mln...
    • pankrytyk Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:40
      a szacowanie wyborow prezydenckich i do sejmu to tez loteria? wszystko to dziala na zasadzie ankiety i sie sprawdza. od teraz kazdemu komu odmowie zakupu ixa powiem ze ix nie pali sie co trzeci a co drugi, m$ lipa na maxa!
    • michal999-live Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:40
      Prawda jest taka że ta ankieta to bujda a czas na naprawę wynosi od 1-2 tyg.Przy falconie podawano że awaryjność spadła do 25% teraz gdy jest jasper będzie tylko lepiej.Jasper chodzi o wiele ciszej i powietrze które wylatuje z tyłu konsoli jest zimne, nawet po kilku godzinach, do tego pobór mocy to tylko 150W.
    • lethaldoze Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:42
      @julmar7, czytaj wszystkie komentarze
    • krisk91 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:44
      Mój kupiony prawie rok temu xbox chodzi idealnie. Tak więc to ogólnoPaolygamiowego psioczenia na MS się nie przyłączę.
    • lee_van_dowski Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:44
      Panowie, w Europie czas naprawy to faktycznie do 2 tyg. Jak jest w USA nie wiemy, a to tam wypełniano ankietę.
    • barracudo Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:45
      Z wadliwością to szczera prawda , mój xbox rozleciał się niedawno po raz drugi. Ale jeśli chodzi o ten tekst z serwisem to jak dla mnie jeden stek bzdur, za pierwszym razem konsolę dostałem po 1,5 tygodnia od wysłania jej do M$, za drugim razem w TYDZIEŃ była u mnie. Serwis uznaję z znakomity, krótka piłka. biorą konsolę i raz dwa ją naprawiają
    • jojok21 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:47
      Jestem nawet w stanie uwierzyć w wyniki tej ankiety, X360 to awaryjny sprzęt. Ja miałem o tyle szczęścia, że kupiony w lipcu 2007 roku padł mi w kwietniu 09. Wysyłka kurierem i po około 10 dniach miałem konsolę z powrotem z serwisu. Serwis działa wzorowo - może akurat w Niemczech mają jakiś wyjątkowo dobry, skoro inni gracze którzy brali udział w ankiecie się skarżą.
      Ciekawe kiedy mi znowu padnie, już na to czekam smile. Do lipca 2010 jestem spokojny, mam nadzieję, że padnie w czerwcu 2010 smile(gwara jeszcze ważna)
      Własnie sie zabezpieczm i w razie czego robię skan rachunku żeby się nie zagubił.
      To wszystko nie zmienia faktu, że mając 3 letnią gwarę, najlepszą konsolę na rynku (IMO) i potem w razie potrzeby (po upłynieciu gwarancji)dosyć tanią naprawę, jestem zadowolony.
    • neozeo Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:48
      metamorphosus
      Zabawne, jak wpierw podważasz wiarygodność ankiety, a następnie dla kontrastu przytaczasz jeden przypadek w celu... określenia normy? tongue_out

Ale racja, ankieta ta nie może być traktowana poważnie. Gdyby przeprowadzono ją wśród wyłącznie posiadaczy Xboxa, wtedy wyniki byłyby bardziej wiarygodne smile
    • hellghan Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:49
      jojok 24 oooooooooo to masz też ps3smile
    • bigdaddyy Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 21:59
      Tak jak mówiłem zawisłość fanów sony działa smile

doskonałym przykładem jest @bigdaddyyciota który podszywa się pod mój nick i innych na poly, pewnie armia mu podobnych wypełnia takie ankiety i mamy wynik. Tyle w temacie

ps. błagam banujcie takich jak bdciota na IP, na innym portalu już dawno by poleciał
    • metamorphosus Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:01
      neozeo

Nie miałem na celu podważanie wiarygodności ankiety. Podzieliłem się po prostu moim doświadczeniem z konsolą X360. wink Nie ma też możliwości przeprowadzenia ankiety tylko wśród posiadaczy X360 - w internecie jesteś anonimowy, równie dobrze mogę podszyć się pod posiadacza PS3 i obrzucać go gównem.
    • psychol324 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:05
      Ja mam xbox'a 360 i nawet mogłem zamiast jego kupić PS3 lecz i tak po przeczytaniu tematu jebłem niezłego ROFLA xDDD. Jak dla mnie po prostu ludzie głosowali dla jaj na TAK, tak samo jak na youtube czasami po prostu dla zasady dajemy 5 gwiazdek jakiemuś filmikowi który już je ma albo 1 jeśli parę ocen już dało ocenę 1 gwiazdka tongue_out
      A teraz uraczę was moją historią otóż mi mrugnął xbox czerwonym oczkiem z 20 razy ale co dziwne po restarcie działał normalnie, miał ktoś tak też z 20 razy? że np. konsola się zawiesza i nagle rrod i po restarcie wszystko śmiga?
    • the_automator Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:05
      Nawet tak prostego faktu jak nienormalnie wysoka awaryjność konsoli XO niektórzy nie przyjmują do świadomości. Ludzie tu nie ma się o co spierać - przecież o tym wiadomo od lat...
    • jojok21 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:15
      hellghan - cholerka, ktoś się teraz pode mnie podszywa. O jojoku 24 pierwsze słyszę, do kogo piszesz? smile
    • ilovegames Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:17
      Awaryjnosc xpudla jest wysoka,ale zeby od razu 54,2%? Pff...co za bzdura. Chyba tylko fanboje PS3 w to wierza. Moj klocek to Falcon, zakupiony w lutym 2008, zadnego RRoD'a. ;]
    • michal999-live Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:17
      Fanboye sony o tym wiedzą tylko że czasy się zmieniają i na rynku są dwa rodzaje płyt głównych do X360, ale fanboye ps3 nie zrozumieją tego nigdy.Awaryjność chyba nigdy nie była na poziomie 50% nawet w 2006 roku gdy xboxy padały jak muchy.Teraz w konsoli jest cpu i gpu w 0.65nm z miedźianymi radiatorami z head pipe.
    • kac309 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:24
      Do tej pory moj X360 wracal max po 2 tygodniach z napraw (x3). Co nie zmienia faktu, ze po uplywie gwarancji moze byc nie wesolo. Chyba bym sie nie zdecydowal na ponowny zakup tej konsoli jesli wyzionie ducha po raz kolejny.
      Na powrot PS3 z serwisu czekam juz ponad miesiac i ani widu ani slychu. Nawet zdarzylem na urlop pojechac i wrocic big_grin
    • franekk7 Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:47
      Od zawsze było wiadomo że Ps3 jest mniej awaryjne niż X. I o co tu się kłócić? Tą ankiete mogli wypełniać ludzie którzy np "tylko słyszeli że xbox jest bardziej awaryjny niż ps3" więc wg mnie ankieta senseless...
      Już jutro konferencja Sony ;] czyżby jutro Forza miała konkurenta ;]?
    • sivkins Re: Psuje się ponad 50% Xboksów 360 17.08.09, 22:47
      Moja "elitka" uraczyła mnie ośmioma miesiącami bez awaryjnej pracy po tym czasie rrod Po wgraniu org. firmware wysyłka do serwisu i po upływie dokładnie 15 dni wraca cała i zdrowa smile Allegro i out wink Teraz jestem posiadaczem jasperka oby wytrzymał jak najdłużej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka