Dodaj do ulubionych

Angielska obsada Dragon Age: Początek

IP: *.axit.pl 31.08.09, 11:04
Fajnie, fajnie, ale dlaczego najpierw wprowadzacie w błąd sugerując, że będzie to artykuł o polskiej obsadzie? Klikam w niego, a tu się okazuje że o angielskiej. Zatem klikam "wstecz" by się upewnić, czy na stronie głównej tytuł był prawidłowy i okazuje się, że jest "Angielska obsada Dragon Age: Początek". Dziwne. Chciałem Was zjechać, a chyba siebie muszę za nieuwagę smile
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.kol.tke.pl 31.08.09, 11:07
      I znowu będzie przepaść między wersją polską a angielską, mam nadzieje, że doczekam się poziomu jakim mogą pochwalić się dubbingowane filmy (Shrek itp.)
    • ragnaros Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 11:08
      Tak ja z pewnoscia podziekuje za polski dubbing i bede gral z angielskimi glosami big_grin ST:Voyager FTW
    • dj_sasek Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 11:11
      Tu się zgodzę z przedmówcą. Filmy są lepiej dubbingowane od gier. Jedyny dobry polski dubbing jaki był w nie polskiej grze to ostatnio chyba NWN2...
    • anarchius Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 11:13
      Gothic miał niezły dubbing
    • trupiec Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 11:29
      NWN2 miał dobry dubbing? Rany. Chyba miałem nagraną jakąś wersje beta tego dubbingu.
      W każdym razie, nie zauważyłem aby filmy były lepiej dubbingowane od gier. I nie chciałem przez to powiedzieć, że gry są dobrze dubbingowane. Po prostu nadal nie dorastamy do pięt zachodnim standardom.
    • Gość: A Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 12:04
      Ta Jabłczyńska jako ten diabelek w nw2 powodował, że naprawde czułem się jak w jakiejś bajce... Dobry dubbing był w wiedźminie, ale twórcy podeszli do niego jak do filmu. U nas dubbinguje się wszystko jak film animowany. I człowiek czuje sie upupiony. Gothic miał tragiczny podkład. Razem z błędami odstręczało mnie od ostatniej części. No nie mogłem i tyle. Po polsku to tylko wiedźmina mogłem pograć ostatnimi czasy. Ale to polska gra oparta o polska literaturę może dlatego tongue_out
      I Curry wymiata jako bad boy tongue_out
    • jarowars Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 12:06
      @trupiec

Standardom zachodnim? Słuchałem trochę w życiu dubbingów hiszpańskich, francuskich, włoskich itd. i zapewniam, że wcale nie są lepsze od polskich (a często gorsze).
    • Gość: gość Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 12:31
      Zamowielem juz dawno angielska wersje kolekcjonerska tutaj www.game.co.uk , niektore gry tam nawet z przesylka sa tansze niz u nas, a przede wszystkim mam czysta, natywna wersje gry, zero problemow z DLC, patchami, czy "wspaniala" lokalizacja.
    • Gość: kartofel Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.unilever.com 31.08.09, 12:33
      Claudia Black to chyba bardziej zaslynela w swiecie SF przez Farscape niz SG-1 smile
    • ender140 Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 13:06
      najwiekszym problemem polskich lokalizacji jest to, ze aktorzy nie wiedza, jakie slowa padaja przed samym tekstem. z tego wychodzi najczesciej zla intonacja glosu. czyli rezyserzy dupni.

najlepszy polski dubbing (ktory jest lepszy o niebo od oryginaluwink) to ten z Original Warsmile
    • Gość: artur Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.wmdata.fi 31.08.09, 13:28
      najlepszy polski dubbing to w BG big_grin
    • Gość: tomtom Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.icpnet.pl 31.08.09, 14:20
      śmierć dubbingom,
      do szkoły uczyć się języków leserzy !!!!
    • Gość: lol Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.kol.tke.pl 31.08.09, 14:32
      @Up
      No właśnie, i dla przykładu kupisz wersję w języku którego nie znasz i będziesz grał ze słownikiem ...czego się nie robi w imię nauki, prawda?
    • Gość: Xerxes Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: 57.66.197.* 31.08.09, 14:48
      Albo wersję w języku angielskim (większość gier takową posiada). Języku którego, pozwolę sobie dodać, uczą w każdej podstawówce.
    • Gość: Sid Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:01
      Tim Curry? Ja chcę angielską wersję!

"I'm just a Sweet Transvestite from Transexual, Transylvania..."
    • Gość: MarXman Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.chello.pl 31.08.09, 15:56
      Ja pewnie też będę grał w angielską wersję. Jak przeczytałem na jednym z serwisów, że jedną z osób podkładającą głos w polskiej wersji ma być Piotr Fronczewski to myślałem, że zejdę. Czemu Fronczewski podkłada głos pod wsyzstko co się da. Nie cierpię jego głosu i mam jużgo dość. Poza tym zgodzę sięz przedmówcami: filmy w Polsce są dubbingowane ok (np. Dubbing Shreka czy Madagaskaru dla przykładu) ale gry to już tragedia. Faktycznie, jedynie Wiedźmin był dobrze zrobiony pod względem doboru aktorów.
    • Gość: Ihtul Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 17:17
      Dobry dubbing jest też w pl wersji Warcraft III. Jak dla mnie najlepszy. W dodatku już było gorzej ale Reign of Chaos miał świetny big_grin
    • e-e Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek 31.08.09, 17:24
      Podoba mi się bardzo, chociaż bardzo ciekaw jestem roli Piotra Fronczewskiego. Jestem pewien, że on da sobie radę świetnie, boję się tylko o pozostałych aktorów.
    • Gość: Z Re: Angielska obsada Dragon Age: Początek IP: *.chello.pl 31.08.09, 19:55
      Claudia Black w SG1 tylko 1 sezon grała. Już lepiej jest znana z ucieczki w kosmos, gdzie grała rolę 1 planową. Zresztą trochę się już kobieta postarzała smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka