radek.zaleski Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 10:26 @kmh to prawda. ja sobie poradziłem ze wszystkim samemu, ale znalezienie wszystkich zagadek Riddlera może być okazać się ponad moje siły. to nie jest prosta gra jak na obecne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanboy? Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.cable.ubr11.shef.blueyonder.co.uk 01.09.09, 10:27 gra jest znakomita, oczywiscie jest to produkcja typowo konsolowa i - umówmy sie - taka wlasnie ma byc, swietna fabula polaczona z naprawde dobra grafika (oparta na silniku unreal) przywodzila mi na mysl bardziej gears of war niz solid metal gear; powiem szczerze, gra jest arcydzielem i nie tylko wielbiciele komiksu beda ja doceniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerogirl Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.p.lodz.pl 01.09.09, 10:44 @venomort Jakiś czas temu zwiedziłam kilka sklepów komiksowych w Londynie i pamiętam, że asortyment mnie jakoś nie powalił, widocznie za sprawą internetu człowiek przywykł, ze może mieć bardzo dużo tytułów na wyciągnięcie ręki Jako dziecko przezywałam ekstazę na MFK, widząc wtedy dla mnie kosmiczną liczbę stoisk. Ale to prawda komiks jakoś specjalnie eksponowany nie jest, komiksiarze kupują, ale 'przecietny' odbiorca raczej nie sięgnie po komiks ot tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 10:45 piekne slowo - najgenialniejszy. szkoda ze nie istnieje w slownikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 10:46 ciekawe, ile gostkowi zapłacili za ten smętny hymn pochwalny.. Odpowiedz Link Zgłoś
cienki_bolek_2 Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 10:47 zabawne te żale jak to w PRL'u nie było komiksów ... Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 10:59 @pankomentarz o rly www.sjp.pl/co/najgenialniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 10:59 On chyba napisal drm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.dfqs.pl 01.09.09, 11:29 grałem w Trine do 5 rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 11:46 obwieś: Powinieneś się iść przygłupie leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nesta93 Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 12:09 To byla recenzja , a gdzie minusy?? Batman ma strój , a nie kombinezon jest nawet taki kawał Dlaczego Batman miał 5 z W-Fu ? -Bo nosił strój Odpowiedz Link Zgłoś
nesta93 Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 12:10 Dlaczego Batman miał 5 z W-Fu ? -Bo nosił strój Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 12:11 Poziomy ze Scarecrow są naprawdę niezłe, a to jak zaczyna się jedna z ich odsłon... no nie chcę spoilerować Szkoda tylko, że za n-tym razem troszkę to się nudne robi, ale mimo wszystko bardzo klimatycznie jest. Czy gra genialna? Nie powiedziałbym, ale na pewno bardzo dobra i nie taka krótka jak większość obecnych produkcji. Co mnie irytowało ( gram na hard, więc nie jest trudno po tyłku oberwać solidnie ), to fakt niezapisywania upgradów i rozwiązanych zagadek. Po śmierci często trzeba od początku zbierać wszystko od ostatniego checkpointa. Za 3-4 razem zaczyna to być męczące. Poza tym w kwestii rozmieszczenia checkpointów, przydałoby się, gdyby te były bliżej "kill room'ów", bo walki mniej więcej tak są zorganizowane w grze. Nadal jednak zabawa jest przednia! Jeszcze nie ukończyłem gry, ale mniej więcej gra zajmuje przynajmniej 3 dni praktycznie grania z niewielkimi przerwami + sen ( z rozwiązaniem wszystkich zagadek + 1 ekstra ) + czas spędzony na challenge'ach ( dziewczyna mnie wyprzedziła i ukończyła nietoperka pierwsza, więc dało mi to jakiś obraz na długość gry ). Niektórzy zarzucają, że gra jest za mało mroczna. Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to, a wręcz przeciwnie, bo ma jednak pewien niepowtarzalny klimat. Na uwagę zasługuje też świetny voice acting no i Mark Hamill ponownie wcielający się w rolę Jokera - trzeba przyznać, że w Arkham Asylum jest naprawdę świetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerevar Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 01.09.09, 13:13 Ojejku, znowu się zaczyna to samo, co było z Bioshockiem. Recenzenci dobrą grę zaczynają nazywać arcydziełem, co w konsekwencji samej grze szkodzi. Arkham Asylum jest bardzo porządną grą, ale tak czy inaczej jest skradanką dla ubogich. Rozgrywka jest fajnie pomyslana i w miare gleboka, ale... Thief to to nie jest. Raczej Splinter Cell:Chaos Theory. Choc trzeba przyznac, ze w Thiefie i SC nie ma Grapple Hooka, ktory jest bardzo rajcowny. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc1313 Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 13:57 Po prostu obejrzyjcie: www.youtube.com/watch?v=RGWmJPToolM Big LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.09, 14:42 100 % się zgadzam z recenzją i od siebie tylko dodam że przez Batmana dostałem 2 RoD po raz drugi w Xboxie 360 i co gorsza płyta z grą została w napędzie... Oby mi Microsoft lub / i poczta nie zniszczyły jej bo nie ukończyłem jeszcze gry a chcę więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
jibik Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re 01.09.09, 14:45 Tez sie staroszkolnego przyczepie. Staromodny juz nie pasuje? Zapozyczenia z innych jezykow sa w porzadku, ale musi byc tym jakas logika. Tu jej brak. Sama gra na razie miazdzy, ale dopiero ja zaczalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.range81-131.btcentralplus.com 01.09.09, 15:11 O boże gdzie ja jestem!?! komiksy? o czym wy ludzie gadacie.. hehe wstyd by mi bylo sie przyznac do czytania komiksow a co dopiero sie klocic o nie.. o boshe.. mam 26 lat i w zyciu komiksu nie czytalem ..jestem nienormalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obwieś Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.chello.pl 01.09.09, 15:41 "O boże gdzie ja jestem!?! komiksy? o czym wy ludzie gadacie.. hehe wstyd by mi bylo sie przyznac do czytania komiksow a co dopiero sie klocic o nie.. o boshe.. mam 26 lat i w zyciu komiksu nie czytalem ..jestem nienormalny?" Współczuję wszystkim "dorosłym", w szczególności tym, którzy wychowywali się w atmosferze głębokiej pogardy dla zjawiska sztuki i ludzi, którzy sztuką się parają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piec Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.g-net.pl 01.09.09, 17:07 @gość Oglądaj dalej dr. queen 26 lat a tak mało wyobraźni i skąd w tobie tyle nienawiści. Zgodzę się z obwiesiem w tej sprawie. Przyznać też muszę że batman trochę jest przepakowany ale jest klimat, jest jakaś swoboda, jest trudno na wyższych poziomach trudności i jest dużo smaczków oraz fajna walka. Do tego z tego co czytałem i widziałem trudno się tam nudzić a co najważniejsze nie wystarczy wpaść i trzaskać wszystkich, trzeba sobie kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LagBzzz Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.09.09, 17:39 Ten pietyzm w poprawianiu rękawicy przypomina mi wiedźmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.2-0.pl 01.09.09, 19:40 Chyba szykuje się rewolucja i w moim growym życiu. Pierwszy oryginał, aby zagrać już w dniu premiery. Na nic nie czekam bardziej jak na "Batman: Arkham Asylum" właśnie. Prosty przepis na sukces: Zabrać się do roboty z pasją, zatrudnić rozpoznawalne głosy osób znanych z uniwersum Batmana, a nawet pokusić się o samego scenarzystę serii "Batman: The animated series". Świetna, mroczna muzyka, piękna grafika. I wszystko jest na dobrej drodze do odniesienia sukcesu. Przy okazji: widzieliście ten MASAKRYCZNY Batarang z edycji kolekcjonerskiej?! Takie rzeczy to się dostaje w zestawach Happy Meal w McDonald's! Porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sulpicjusz Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.aster.pl 01.09.09, 19:43 Eee tam Batman. Lepiej z kapitanem Żbikiem jakąś grę by zrobili albo shootera z Tytusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afalar Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 02.09.09, 12:04 kiedy ta gra wyjdzie na pc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afalar Re: Batman: Arkham Asylum, czyli gra wybitna - re IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 02.09.09, 12:05 kiedy ta gra wyjdzie na pc Odpowiedz Link Zgłoś