Dodaj do ulubionych

Recenzja: DiRT 2

• luk4sho-pgr Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 15:56
      glupota_mnie_drazni te 96% wpisalem dlatego ze kiedys sie czepiali ze kazdy podaje takie okragle numerki wink A co do glosu pilota w pierwszej czesci gry to rzeczywiscie, zapomnialem. Gre mam skonczona na 100% ale gralem zaraz po premierze wiec pamiec nie ta sama tongue_out Sorki za wprowadzenie w blad
    • hqpoznan Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 16:16
      Jutro zagram sprawdze ale mysle ze bedzie to lepsze niz nfs shit
    • akasuri Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 18:50
      Nieprzydatna kamera ze środka?! To po jakiego grzyba kupiłem kierownicę, żeby tylko pograć w shift'a i grida?
    • glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 19:00
      akasuri - no to Cie zmartwiem bo GRID jest kompletnie niegrywalny na kierownicy. w DIRT2 od biedy da sie grac, ale i ta gra jest pisana glownie pod pada - na kolku jest znacznie trudniej, mniej intuicyjnie i do tego mniej frajdy... uncertain
    • luk4sho-pgr Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 19:35
      akasuri jak to po co?wink Pod Forze 3 i 2 big_grin No i do tego MidnightClub gra sie rewelacyjnie na kierze, o wiele lepiej niz na padzie uwierz mi
    • j23-nadaje Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 20:38
      W dwójce rewelką była afryka Uk, w 4i5 Szwecja Finlandia UK Hiszpania.w dirtcie wszystkie trasy oprócz torów były takie same, nie pamiętam żadnej nazwy nuda, przez pól roku nie potrafię wprowadzić auta w poślizg, lipa totalna. Dirt 2 odchodzi od WRC a ja odejdę emocjonalnie od Colina, kolejna ściganka, żeby Colina porównać do NF Shita, hańba.
    • snow_man_s Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 20:56
      Moje pytania do recenzji:
      Czy w dwójce występuje deszcz, albo śnieg? Czy są trasy w mroku lub półmroku? Czy można jechać z urwanym jednym kołem? Czy można wybrać "głos" pilota?
      Moja uwaga ogólna. Zauważyliście jakie teraz nazwiska jeżdżą w Colinie?
    • info0 Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 21:12
      A na PC i tak będzie najładniejszą grą samochodową ;D. DX11 ziom big_grin.

Ci co szykują się na NFS: Shift, kupcie sobie kierownicę i pojeździjcie kilka kółek w GTR. Ta gra nie będzie tym co reszta NFSów ;0. To będzie sim z prawdziwego zdarzenia...
    • pamejudd Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 21:19
      Zooltar?! Tutaj?! O w morde, ale mi sie nostalgia wlaczyla...
    • c00kiemonstah Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 21:45
      a wg mnie odejscie od WRC to byl blad, plus to zamerykanizowanie wszystkiego w tej czesci jeszcze bardziej odrzucilo mnie od tej gry
    • mistrzuu28 Re: Recenzja: DiRT 2 07.09.09, 23:38
      Tez chcialbym zeby powstala gra stricte rajdowa - taka jak stare Coliny albo seria WRC z genialna czwarta czescia. Dirt to takie gatunkowe niewiadomoco, ni to pies ni to wydra cos na ksztalt swidra
    • jurget Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 08:00
      Ściągnąłem demo i żenada - wyścigi tramwajów. Model jazdy nieco lepszy niż w Ridge Racer. Ogólnie grafika wypas, a model jazdy tylko dla niedzielnych graczy.
    • screwbalski Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 08:54
      Grałem w demko i bardzo mi się podobało, do tego rewelacyjny soundtrack. Fajnie też użyli (uwaga, będę strzelał popisa) aberracji chromatycznej przy mocnych dzwonach - czyli bardziej po polsku "rozjazdu kolorów" wink Bardzo ładnie podkręca moc uderzenia.

pzdr
    • k372 Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 10:27
      Czy gra się lepiej na kierownicy czy padzie? Sprawdzał ktoś?
    • glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 11:02
      jurget +1

k372 - zdecydowanie na padzie
    • luk4sho-pgr Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 11:04
      info0 no to teraz pojechales big_grin NFS jako sim z prawdziwego zdarzenia hehe big_grin Zooltar wypowiadal sie kiedys w komentarzach ze bez wspomagaczy to tagi Grid tak wiec wybacz. Zreszta ta gra od poczatku na symulator nie wygladala wiec jak mogles cas takiego nawet pomyslec? tongue_out heh
    • flaters Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 11:22
      Na kierownicy da się miło pograć, czego można było zrobić przy Dirt jedynce. Tutaj jest o niebo lepiej. Nadal jednak widać ze gra jest typowo pod pada robiona.
    • bigddaddyy Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 11:42
      to hiv w PE coś pojechał za ostro bo dał 7+ a średnia dirt po 10 reckach to 89% smile
    • glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 14:15
      flaters - owszem, grac sie w DIRT2 na kolku da, jest znacznie lepiej niz w czesci pierwszej, ale nadal daleko do doskonalosci. znacznie, znacznie lepiej to wygladalo w starych Colinach (2, 3, 04, 05), czy nawet w Sega Rally. gra wyscigowa, w ktora granie na kierownicy jest mniej przyjemne niz na padzie? ja sie sprzeciwiam i zwyczajnie nie kupuje suspicious
    • adamus7856 Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 14:37
      Stanowczo najlepsza gra wyścigowa tego roku - teoretycznie pokonać ja może tylko Forza 3 no i pewnie GT5 - ale nie ma bata biore - byle do premiery
    • flaters Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 15:30
      W pierwszego Dirta nie dało się grać kierownicą. Trzeba było posiedzieć troche nad gra żeby przyzwyczaić się do skopanego modelu jazdy na kółku. W Dirt 2 jest znacznie lepiej. Ja kupuje ta grę i będę grał na kierownicy ze względu na frajde jaką daje taka konfiguracja. Aczkolwiek nie jest tajemnicą że padem kręci się lepsze czasy. Zupełnie odwrotnie ma się sytuacja w przypadku takiech gier jak Gran Turismo 5 Prologue czy Supercar Challenge gdzie kierownicą można pobijać rekordy a padem jedynie pograć dla zabawy.
    • wojtek205 Re: Recenzja: DiRT 2 08.09.09, 21:32
      Gra powinna sie nazywać "Ken Block Dirt" a nie ŚP. Colin Mcrae. To troche lekka przesada że Colina w tej grze mało a dużo tego lansiarza i jego marki "DC"... rozumiem że jakoś musi na siebie zarobić, dla mnie to jest profanacja Colina jako rajdowca.
    • kheed Re: Recenzja: DiRT 2 09.09.09, 11:42
      Bardzo fajna recenzja, ale nie zgodzę się z twierdzeniem, że widok ze środka jest nieprzydatny! naprawdę zaje* się jedzie, nawet lepiej czuć samochód, nie wiem czemu, ale o wiele lepiej mi się jedzie z takiej kamery w trybie Rally niż na innych kamerach (tak samo jeździłem w Dircie 1), po prostu przekozacko/niesamowicie wtedy to wszystko wygląda i do tego ten water splash, masakra i także się nie zgodzę, że się z takiej kamery nie da jeździć, da się, przecież ten splash nie trwa pięć sek, tylko z dwie.

I nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy korzystają w grach wyścigowych z kamery z nad maski, lol, dla mnie to odbieranie sobie przyjemności z podziwiania całej oprawy.
    • xiem Re: Recenzja: DiRT 2 11.09.09, 00:52
      Cóż, zamówiłem Dirt2, jednak tylko z tego powodu, że nie ma teraz innych gier.
      Gra, nie dorasta do pięt "starym" CMR.
      Wolałbym, żeby jednak seria pozostała przy WRC, osobiście mam dość tego elo ziomalskiego klimatu z NFSow, którym nowy Dirt, aż ocieka.
      Dziwią mnie tak wysokie oceny.
    • isentor Re: Recenzja: DiRT 2 11.09.09, 10:24
      Jeśli nie pasuje ci widok z kokpitu to najprawdopodobniej nigdy nie prowadziłeś prawdziwego samochodu. Tyle z mojej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka