kocia_noga 08.03.11, 20:32 Już nie tylko przebiśniegi, ale i krokusy! Wiosna jednak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: Trututu, trututu, ogłaszam 08.03.11, 21:40 będzie będzie, Lilie wodne mają wielkie pączki, hortensje budzą się do życia>Magnolia ... mam wrażenie że krzyczy: chcę kwitnąc. Tylko ta cholerna zima przeszkadza. Cóż, jeszcze kilka dni. Wiosno kochamy cię. Przemysław Jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Trututu, trututu, ogłaszam 09.03.11, 06:27 uff, to kamień z serca, bo już się bałam, że odwołali w tym roku ;) u mnie żadnych oznak nie stwierdzono - ziemia zamarznięta na kamień... Odpowiedz Link Zgłoś
lisiaczapa Re: Trututu, trututu, ogłaszam 09.03.11, 10:45 U mnie przebiśniegi wyściubiły maleńkie białe noski i zakwitła jedna stokrotka, tak się cieszę, tak się cieszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: Trututu, trututu, ogłaszam 09.03.11, 17:15 U mnie pokazały się tez pierwsze ciemierniki, których kwiaty odsłoniło słonce wytapiając śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Trututu, trututu, ogłaszam 09.03.11, 20:07 U mnie, w małopolsce śniegu już dawno nie ma, są bazie, leszczyna oczywiście zaczyna kwitnąć, olcha, a u mnie w ogródku wcale nie takim ciepłym, od wschodu, pzrebiśniegi kwitły już od dawna, a wczoraj zauważyłam krokusy fioletowe, dzisiaj dołączyły do nich paskowane niebieskie. Ciemiernik coś mi zmarniał zeszłego roku go pzresadzałam i odpuścił sobie kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Trututu, trututu, ogłaszam 10.03.11, 15:16 w koncu. Przebisniegi zakwitly jeszcze przed ostatnimi mrozami. Mam nadzieje, ze sie jeszcze podniosa. Krokusy jeszcze w fazie malych szczypiorkow. Mam zamiar polatac na grabiach w weekend ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doratos Re: Trututu, trututu, ogłaszam 10.03.11, 15:28 A u nas na północy tylko kotki na wierzbie....... Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Trututu, trututu, ogłaszam 11.03.11, 16:32 doratos napisała: > A u nas na północy tylko kotki na wierzbie....... a pod Wilanowem tak samo - tylko bazie czyli kotki na wierzbie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Trututu, trututu, ogłaszam 12.03.11, 21:51 A u mnie już miodunka dołączyła :) Odpowiedz Link Zgłoś