ycbo 04.09.05, 18:29 Gdzie w W-wie można kupić narzędzia firmy Wolf. Poszukuję sekatora na wysięgniku, mam duży komplet narzędzi tej firmy i nie chciał bym mieszać. W znanych mi sklepach bywają jakieś szczątki np. grabie lub łopaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifsc Re: Narzędzia WOLF 04.09.05, 21:15 Zapytaj u źródła: Poland Rol Invest Skórzewo, ul Krótka 10 60-185 Poznan Poland Tel/Fax: 0048 / 61 81 43 631 E-mail: rolinves@red.alpha.net.pl www.wolf-garten.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ycbo Re: Narzędzia WOLF 04.09.05, 22:05 Bardzo dziękuję za pomoc, po wejściu na polską stronę zrozumiałem że wybór firmy Wolf to porażka i chybiony pomysł - im poprostu nie zależy na tym rynku, mam tego bardzo dyży komplet i muszę w to brnąć choć zakup każdej nowej rzeczy to koszmar. Jeszcze raz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mifsc Re: Narzędzia WOLF 04.09.05, 23:17 ycbo napisał: "...wybór firmy Wolf to porażka i chybiony pomysł..." Nie żałuj. To są dobre narzędzia. O wiele lepsze od Gardeny. Mam je 16 lat i oprócz kosiarki (silnik B&S) nie widać na nich śladu zużycia. - im poprostu nie zależy na tym rynku..." Od początku im nie zależało i teraz się "bujają" ze sprzedażą. Wiele porządnych rzeczy Wolf już nie produkuje (a szkoda). Wprowadził kosiarki z koszem szmacianym (tego napewno nie kupię), nie ma sekatorów, tnących bukowy kij do miotły (suchy, 22 mm średnicy), jak masło. Noże do kosiarek, jednolite (przy mojej, ostrza ze skrzydełkami, są przykręcane na sworzniu). Czyżby Wolf schodził na psy? Pozdrawiam mif Odpowiedz Link Zgłoś
papryca Re: Narzędzia WOLF 04.09.05, 23:24 hej :) W ubiegłym roku całkiem spory wybór Wolfa był w Leroy Merlin (Piaseczno) Jak teraz - nie wiem, bo mam już wszystko co mi potrzebne i się nie interesowałam. A narzędzia bardzo dobrej jakości, trwałe i estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ycbo Re: Narzędzia WOLF 05.09.05, 11:45 Dziękuję za podpowiedź (Leroy Merlin). Narzędzia Wolfa w rzeczy samej bardzo dobre, w Hamburgu widziałem niespotykaną ilość i różnorodność, niestety przez szybę (była niedziela). Polski importer to koszmar, olewają ten rynek równo od góry do dołu. Jadę do Piaseczna, może jeszcze coś trafię. Odpowiedz Link Zgłoś
mikawaltari Re: Narzędzia WOLF 05.09.05, 14:07 Narzedzia tej firmy polecil mi rowniez jeden ogrodnik z Irlandii(zawodowy). Moze panie i panowie wystosujecie jakies maile do firmy, ze czujemy sie zle traktowani itp. Ja sie rowniez dolacze. Podobno krople draza skale... Odpowiedz Link Zgłoś
ycbo Re: Narzędzia WOLF 05.09.05, 21:12 To nic nie da - dzwoniłem wielokrotnie i nic nie załatwiłem (mówisz jak do ściany). Znalazłem natomiast sklep w w-wie Spółdzielnia Ogrodnicza ul. Bagatela 13, bardzo miła Pani i bez problemu udało mi się zamówić kilka brakujących pozycji z katalogu. Tak jak pisałem mam komplet składający się z kilkudziesięciu części, od kosiarki po drobne narzędzia z wieszakami włącznie, więc muszę w to brnąć ale wszystkim dopiero zaczynającym odradzam. Polski importer i przedstawiciel Wolfa to dziwna firma kierująca się przedziwnymi zasadami nie zrozumiałymi dla normalnie myślących - twierdzą np. posługując się katalogiem że nie wszystko sprowadzają bo to biedny rynek i sprzęt drogi i się nie opłaca. Przedstawicielstwa Wolfa na świecie powinny być podzielone na dwie grupy = na firmy handlujące tym sprzętem i na prowincjonalną polskę gdzie dupek decyduje o tym czy mnie na coś stać czy nie. Pozdrawiam i zapraszam na ich stronę - to pełna porażka i olewactwo. Odpowiedz Link Zgłoś