syrena2005 01.09.06, 21:09 czy ktos moze mi powiedziec jaka jest roznica medzy nasionami pecherznicy kalinolistnej luteus, a diabolo?? pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: dla znawcy nasion 01.09.06, 23:00 Jeżeli siejesz nasiona jakiejkolwiek odmiany, dzieci nie mogą nazywać się tak jak odmiana, bo z siewu wychodzi nie wiadomo co.Odmiany rozmnaża się wegetatywnie.Niektóre rasy roślin mogą nazywać się jak rodzice, wtedy są oznaczone jako str. Jeśli chodzi o różnicę w kształcie nasion, to obejrzyj pod lupą. Odpowiedz Link Zgłoś
syrena2005 Re: dla znawcy nasion 02.09.06, 01:19 no alw jezeli ktos chce mi sprzedac nasiona jakiejsc rosliny, a sa dwie odmiany z zielonymi lisci i bordowymi to kupujac nasiona kupuje w ciemno i nie wiem co wyjdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: dla znawcy nasion 02.09.06, 07:30 Moga wyjść bordowe w różnych odcieniach, albo część dobrze wybarwionych, a część zielonych.Wysiew nasion to dobra zabawa, trafiają się różne niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś