elinka1 01.04.03, 10:33 Czy ktos chodowal i wie gdzie mozna kupic sadzonki topinanbura??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filgreg Re: topinanbur 01.04.03, 13:04 mam to "ziemniaczane" zielsko i moge wyslac lub cos na wymiane pozdrawiam fil Odpowiedz Link Zgłoś
mkhj Re: topinanbur 02.04.03, 07:44 Ja mam topinambur od kilku lat i nigdy mi nie zakwitł. Czy Tobie kwitnie???? Jeżelitak to co robisz zeby kwitł. pozdrawiam mkhj Odpowiedz Link Zgłoś
elinka1 Re: topinanbur 01.04.03, 13:43 Byloby fajnie :), zastaniwiam sie co mialabym na wymiane i co przetrzymaloby podroz. W ktorym rejonie Polski mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
filgreg Re: topinanbur 03.04.03, 08:57 Witam to dziwne brak kwiatow moje zielsko rosnie w tempie szalonym i kwitnie jak slonecznik ( co do wysylki to wysyla sie bulwy )co do wymagan pisze o mojej roslinie : zero zasilania, i dodatkowego podlewania dodam ze rosnie sobie tak pare lat jestem z okolic wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
elinka1 Re: topinanbur 03.04.03, 09:52 To troche daleko od Rzeszowa (:. Mysle, ze bulwki bez przeszkod znioslyby wysylke, zwlaszcza, ze wystarczyla by mi minimalna ilosc - taka na rozmnozenie. Gorzej bedzie z sadzonkami na wymiane. Moja dzialka jest zakrzewiono - zadrzewiona wiec myslalam o jakis malych krzaczkach lub np. o mircie ktory co roku szczepi moja mama - ale jest on b. delikatny (:. chociaz ja wiem? Gdyby go wyslac firma kurierska to moze by przezyl. Napisz co o tym sadzisz. Pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: topinanbur 05.04.03, 20:57 Witam na forum Gazety! Przy uprawie słonecznika bulwiastego pamiętajcie że jest to bardzo ekspansywna roślina i gdy warunki jej będą odpowiadały będzie się go trudno pozbyć z ogrodu. Jest to raczej chwast niż roślina uprawna. Ale jego kartofelki są bardzo smaczne i pożywne. Najlepiej uprawiać go w takich miejscach gdzie nie będzie się mógł rozprzestrzeniać i uważać aby jego bulwy nie poprzenosić w inne miejsca ogrodu. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś