Dodaj do ulubionych

topinanbur

01.04.03, 10:33
Czy ktos chodowal i wie gdzie mozna kupic sadzonki topinanbura???
Obserwuj wątek
    • filgreg Re: topinanbur 01.04.03, 13:04
      mam to "ziemniaczane" zielsko i moge wyslac lub cos na wymiane
      pozdrawiam fil
      • mkhj Re: topinanbur 02.04.03, 07:44
        Ja mam topinambur od kilku lat i nigdy mi nie zakwitł.
        Czy Tobie kwitnie???? Jeżelitak to co robisz zeby kwitł.

pozdrawiam mkhj
    • elinka1 Re: topinanbur 01.04.03, 13:43
      Byloby fajnie :), zastaniwiam sie co mialabym na wymiane i co przetrzymaloby podroz. W ktorym rejonie Polski
      mieszkasz?
      • filgreg Re: topinanbur 03.04.03, 08:57
        Witam

to dziwne brak kwiatow moje zielsko rosnie w tempie szalonym i kwitnie jak
        slonecznik ( co do wysylki to wysyla sie bulwy )co do wymagan pisze o mojej
        roslinie :
        zero zasilania, i dodatkowego podlewania dodam ze rosnie sobie tak pare lat
        jestem z okolic wroclawia
        • elinka1 Re: topinanbur 03.04.03, 09:52
          To troche daleko od Rzeszowa (:. Mysle, ze bulwki bez przeszkod znioslyby wysylke, zwlaszcza, ze wystarczyla
          by mi minimalna ilosc - taka na rozmnozenie. Gorzej bedzie z sadzonkami na wymiane. Moja dzialka jest zakrzewiono -
          zadrzewiona wiec myslalam o jakis malych krzaczkach lub np. o mircie ktory co roku szczepi moja mama - ale jest on
          b. delikatny (:. chociaz ja wiem? Gdyby go wyslac firma kurierska to moze by przezyl. Napisz co o tym sadzisz.
          Pozdrawam
    • jerzy.wozniak Re: topinanbur 05.04.03, 20:57
      Witam na forum Gazety!
      Przy uprawie słonecznika bulwiastego pamiętajcie że jest to bardzo ekspansywna
      roślina i gdy warunki jej będą odpowiadały będzie się go trudno pozbyć z
      ogrodu. Jest to raczej chwast niż roślina uprawna. Ale jego kartofelki są
      bardzo smaczne i pożywne. Najlepiej uprawiać go w takich miejscach gdzie nie
      będzie się mógł rozprzestrzeniać i uważać aby jego bulwy nie poprzenosić w inne
      miejsca ogrodu.
      Pozdrowienia,
      Jerzy Woźniak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka