jola.iza 29.01.09, 09:26 Trzy doniczki z cebulkami. Szafirki już kwitną, tulipany mają pączki, narcyze czekają.Ponieważ doniczki są malutkie, mam pytanie. Czy mogę to wszystko razem przełożyć do szklanego naczynia z biożelem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Kupiłam w Biedronce 29.01.09, 18:15 Oooo, kogo widzę! :) Co prawda nie do końca wiem, co to jest biożel, ale myślę, że możesz. Swojego tulipanka też z miejsca przesadziłam, do ziemi co prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza Re: Kupiłam w Biedronce 29.01.09, 23:30 Yomo, Ty mnie nie widź:)) To ja Cię szukam :)) Chodzi mi o te kulki kolorowe. Czy ja mogę w kryształ Mamy włożyć?? Bo doniczki malutkie, korzonki dołem dziurkami wyłażą, a nic a nic się nie znam :( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kupiłam w Biedronce 30.01.09, 11:26 Jeśli ten biożel jest do hodowli roślin, to jak najbardziej. Skądś te wyłażące korzonki muszą czerpać pokarm, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kupiłam w Biedronce 30.01.09, 13:11 W ogole zasada jest generalnie taka, że to, co kupione, to się zaraz przesadza -bo doniczki producenckie służą tylko do wyhodowania i sprzedaży, a nie komfortu rośliny. Stąd te wyłażące korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza Re: Kupiłam w Biedronce 30.01.09, 15:36 Dyg w podzięce:)) O to mi chodziło: www.swistak.pl/a1732197,Zel-do-kwiatow-zamiast-zwyklej-ziemi-.html Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kupiłam w Biedronce 30.01.09, 19:26 Mniej więcej tak myślałam. Osobiście nie trenowałam, więc i ozora strzępić nie będę, w każdym razie przesadzać można, a nawet należy :) Odpowiedz Link Zgłoś