szymek0009 11.09.10, 21:59 dlaczego jej nie zaliczono???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marwi75 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 11.09.10, 22:10 szymek0009 napisał: > dlaczego jej nie zaliczono???? ponieważ po jego dośrodkowaniu piłkę odbił obrońca Śląska Celeban Odpowiedz Link Zgłoś
mrozowsk2 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 11.09.10, 23:04 A skąd taka teza bo na pewno nie z powtórki akcji na ekstraklasa tv. Nie widać żadnego odbicia Celebana. Odpowiedz Link Zgłoś
skarp52 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 11.09.10, 23:12 Marwi skąd ta skłonność do preferowania negatywnych interpretacji. Piłka musnęła rękawek lub włosy obrońcy i już mamy samobój. Podobnie z asystami. Znowu ta piłka kogoś musnęła? Uważam, że zdecydowanie preferowany powinien być kreatywny udział po stronie atakującej. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes-33 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 11.09.10, 23:25 Panowie, no bez jaj. Naprawdę widzieliście powtórkę tej sytuacji czy piszecie tak na wszelki wypadek? O asyście nie może być mowy. Piłkę ewidentnie odbił a nie musnął obrońca Śląska Celeban. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mrozowsk2 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 11.09.10, 23:26 oglądałem na powiększeniu z pauzą kilka razy i może wzrok mam juz nie ten ale żadnego odbicia Celebana nie widziałem. Nie widziałem też aby to Celeban przejął piłkę po dośrodkowaniu Kikuta, ale byc może oglądaliśmy nie ten sam materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
2second Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 12.09.10, 00:55 Obstawiam Panowie Prezesi że we wszystkich sportowych gazetach będzie asysta Kikuta przecież po to był Marcin poproszony studia Canal+. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstrakasa Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 12.09.10, 19:14 Zdecydowanie nie można przyznać Kikutowi asysty, bo obrońca Śląska zaliczył wyraźny kontakt z piłką (zbyt krótkie wybicie piłki). Odpowiedz Link Zgłoś
becks01 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 15.09.10, 12:50 przyznanie Kikutowi asysty w tym wypadku to jedna z większych kompromitacji organizatorów. Każdy szanujący się dziennik sportowy, i program piłkarski zgodnie stwierdził że Kikut wypracował bramkę dla Rudnevsa. Dominująca rola obrońcy, aktywny udział tego zawodnika przy akcji. Skandal, skandal i zgrzytanie zębów. Naprawdę tak ciężko jest obiektywnie spojrzeć kiedy ktoś zalicza asystę, a kiedy nie? Przy bramkach samobójczych też najczęściej piłka jest mocno dośrodkowywana w pole karne gdzie obrońcy przecinają podania, albo próbują zapobiec dojściu do piłki i np. pustej bramki napastnikowi. Gość robi całą akcję, bramkę itp, a organizator ignorant to lekceważy! Asysta dla Kikuta! p.s niektórzy grają nie tylko dla zabawy,ale tez dla pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
2second Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 15.09.10, 20:29 Prezesie becks01 ma Pan całkowicie rację,pisałem co mogłem,jeden z Prezesów zarzucił mi czemu tak często piszę ,chodzi o zasady w piłce nożnej. Pan Marwi75 napisał żebym nie zabierał głosu jak się nie znam.Grać w tę grę nie muszę. Natomiast jak Pan Marwi75 poda gdzie i kiedy i powoła swoją komisję jestem skłonny poddać się ocenie kto się bardziej zna. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes-33 Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 15.09.10, 21:45 Proponuję zgłosić się do posła Macierewicza z Pisu. On lubi stawać na czele różnych komisji, zna się na wszystkim a jeszcze jak się dowie że chodzi o ewentualne przywalenie Agorze i Wyborczej no to będzie wniebowzięty! A tak na poważnie to w przypadku zagrania Kikuta o asyście mowy być nie może. Zasługa w wypracowaniu bramki a przyznanie za to zagranie asysty to nie to samo. Celeban wyraźnie przeciął lot piłki a w takich sytuacjach asysty, przynajmniej w WL się nie przyznaje. I to już od dawna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
2second Re: Kikut asysta??? WHY NOT.??? 16.09.10, 09:18 Prezesie-33 niestarannie śledzi Pan przebieg dyskusji Gazeta Wyborcza zaliczyła asystę Kikuta ,zresztą zaliczyły ją wszystkie ogólnopolskie gazety sportowe. Zresztą czołowi gracze też nie mają Kikuta dlatego powiedzenie Pana Marwi75 że Kikut "zasługuje na asystę" świadczy o czym? Wszyscy gracze" na niczym się nie znają ", niech nie zabierają głosu ,dajemy im zabawkę to niech się cieszą .Jeżeli to Pana zadowala to już Pana sprawa.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś