Gość: tony.c Miro z PO przyciął co swoje na budowie to po co IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 16:50 komu ten tor:) www.youtube.com/watch?v=ZD2Wb6bjvgU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 16:50 Państwo powinno odkupić ten tor i go utrzymywać. Przecież to JEDEN JEDYNY tor kryty na całą Polskę. Skocznie w Wiśle, Szczyrku i w Zakopanem należą do COS, czyli do państwa, Stadion Narodowy będzie państwowy, inne stadiony - miejskie, Śląski - Wojewódzki. Skoro na kilkanaście stadionów mozna wydawać publiczną kasę to tym bardziej na jedyny w Polsce kryty tor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczur Re: Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:00 Tor trzeba nawac im.Jana Pawła 2 Wtedy przepisy pozwola na spłate długów i dofinansowanie A czasie gdy nie będzie tam zawodów można robic msze w inencji wygranych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:41 przepisy nie przeszkadzaja przejać zadłużonego obiektu, z tego co wiem. Wyraźnie pisze, ze co innego zabraniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joso Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:00 Pan min. Giersz nadal dzieli pieniądze-już nie z SLD ale z PO i PSL-fachowiec cwaniaczek! Potrzebna partia na rzecz podatnika-taką poprę! Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Już wiem jaki los czeka Stadion Narodowy w 21.02.11, 17:07 Warszawie. Powstanie Jarmark Narodowy Europa II. Odpowiedz Link Zgłoś
drupal weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głupi 21.02.11, 17:14 U nas jest 500 kolarzy? A u sąsiadów? Ukraińcy, Białorusini, Skandynawowie, państwa bałtyckie, Czesi, Słowacy a nawet Niemcy? Ile oni mają kolarzy i takich torów? Czy ktoś pomyślał o reklamie i przede wszystkim sensownej polityce cenowej (wiadomo, Polak, a polski urzędnik w szczególności chytry jest i chciwy) tak, żeby w Pruszkowie kręcili się przez cały rok kolarze torowi z całej Europy? Żeby zarobiły hotele, handlarze i sam tor na siebie? Czy ktokolwiek palcem kiwnął w tym kierunku oprócz wielkich ambicji organizowania mistrzostw świata? Jeśli tor jest rzeczywiście taki dobry to przy odpowiedniej reklamie i polityce cenowej powinien się tam kręcić biznes. Jedno zdanie aż się prosi: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głupi na posiadanie takiego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta_dla_idiotów Re: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głup IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 17:36 > w Pruszkowie kręcili się przez cały rok kolarze torowi z całej Europy? nonsens, w kolarstwie liczba dni startowych do wszystkich to 60-70%, to nie ciężary; może w zimie komuś by się chciało zrobić zgrupowanie ale to wszystko > weźcie to sprywatyzujcie a kto to kupi za więcej niż kilkanaście baniek z przeznaczeniem na magazyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athom Re: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głup IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 18:28 Prawda. Na torze jestem co tydzien (albo raczej byłem bo jak ma być koło zera to wole iść jeździć po sniegu). Głupoty pisze ktoś że ludzi nie wpuszczją, fakt trzeba jeździć na rowerze torowym ale nie po to jest tam ta cala syberyjska sosna żeby ją zasyfić smarem i brudem ze zwykłych rowerów. 1h + rower kosztuje 40 zł co jak na warunki europejskie jest bardzo tanio. Jest tam całkiem sporo gości z Norwegii i Niemiec którym się opłaca tu przyjechać niż bulić 40 Euro za godzine u siebie. Co do niszowości tego sportu to kolejna głupote gazeta piszę bo nie ma wiele więcej skoczków narciarskich w Polsce niż kolarzy torowych wg mnie a skocznie ktoś jednak utrzymuje. Poza tym każdy trochę poważniej jeżdzący na rowerze po wizycie na torze jest winiebowzięty i chcę wrócić. Dziesiątki tysięcy ludzi startujące w maratonach MTB to potencjalni klienci... Tylko trzeba dotrzeć do nich i zapewnić godziwe warunki np prąd i ogrzewanie... Niech się to wszystko rypnie, przejmie to prywatny właściciel i skorzysta z tego potencjału jaki tam jest.... Żal mi tylko że już sobie nie pojeżdze chyba tej zimy i sosny szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek.C Re: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:25 Athom -przy ogólnym bełkocie różnych frustratówtu piszących,twój głos jest super.Duma mnie rozpierała jak widziałem ten tor,że nareszcie i u nas coś powstało.Ten Leniarski to pojebus o niszowym sporcie.Byliśmy mocni na torze,kiedy byly betonowe . Czy choćby Kierzkowski,mówi wam coś to nazwisko? Niestety jesteśmy narodem brakorobem. Spieprzona skocznia w Wiśle, stadion w Pyrlandii,orliki(nie wszystkie),pękające po jednej zimie nowe trasy bo ponoć za duży ruch na nich itd.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Re: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głup IP: *.play-internet.pl 21.02.11, 23:15 Na całym świecie można jeździć po zamkniętych, drewnianych torach kolarskich nie tylko na torowych rowerach ale także na normalnych. Sam jeździłem z kumplami po takim drewnianym torze w Bordeaux na normalnych rowerach. Zresztą BOB odbywa się co roku od 10 lat i nikt nie płacz, że muszą być jakieś ostre koła, bez hamulców. Jak by można było jeździć na normalnym rowerze, to by było więcej chętnych. Franc "Rowery Poziome Rule" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farfocel Re: weźcie to sprywatyzujcie bo jesteście za głup IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.11, 08:15 > 1h + rower kosztuje 40 pl niech policzę: na torze 15 rowerów to daje 600 pln za godzinę x 16 \approx 9000 dzień czyli jakieś 2,5--3mln rocznie odsetki od 100 mln to minimum 7 mln pln pytanie tylko po jakiego ch### dofinansowujemy amatorów kolarskich z Norwegii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej a w planach jeszcze tor F1,no i tor bobslejowy!!! IP: 217.97.182.* 21.02.11, 17:19 ..a co ,niech świat wie,że nas stać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm "Zaczekamy na wybór nowych władz" IP: 89.191.147.* 21.02.11, 17:24 To jest odpowiedź - klucz. Jak umieszczą tam swoich to może odrobinkę sypną groszem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.uddi.cable.virginmedia.com 21.02.11, 17:34 ch w d politykom i ich kolesiom dzialaczom sportowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMF Tor stoi pusty, bo ludzi nie wpuszczają IP: *.stacje.agora.pl 21.02.11, 17:39 Taaaa... kiedyś chciałem wybrać się na ten tor z kolegami. Zapłacić, wynająć na kilka godzin, pościgać się we własnym gronie. Nie można, bo wpuszczają tylko na jednym typie rowerów. Który musisz u nich wynająć. Tylko, że nie każdy chce jeździć na ostrym. No to niech gnije sobie ta sosna, a ja jeżdżę z kolegami w Żyrardowie, bo tam takich fochów nie robią jak się pojawia 6-8 osób z rowerami poziomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Tor stoi pusty, bo ludzi nie wpuszczają IP: *.231.56.19.koba.pl 21.02.11, 18:34 W Żyrardowie jest stary to betonowy. Tam sobie możesz jeździć taczką na stalowych kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RMF Re: Tor stoi pusty, bo ludzi nie wpuszczają IP: *.podlaczamy.net 23.02.11, 10:39 Gość portalu: stan napisał(a): > W Żyrardowie jest stary to betonowy. I jeżdżę w Żyrardowie. Łaski bez. I ceny niższe. W Londynie na tor z sosny możesz nawet BMXem wjechać. I dzięki temu są tam ludzie, funkcjonują jakieś obiekty gastronomoczne czy handlowe. I jest z tego kasa na ogrzewanie. A u nas zbudowali na totalnym zadupiu tor tak elitarny, że prędzej przerobią go na kurnik lub stodołę niż pozwolą śmiertelnikowi nań wjechać normalnym rowerem. Mnie to pasuje, jeszcze 2 tygodnie bez ogrzewania i elitarność sosenki szlag trafi, a elitę kolarzy torowych będę spotykał zmieszanych z "plebsem w taczkach" w Żyrardowie. Albo w pociągu do Niemiec. > Tam sobie możesz jeździć taczką na stalowych kółkach. W moim rowerze jest więcej carbonu i mniej stali niż w twojej cieniarce z allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek22 Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.acn.waw.pl 21.02.11, 17:47 PO totalnie nas kompromituje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja odpowiedzialnośc Giersza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:48 toz Tusk wprowadził przepis o odpowiedzialności urzędniczej! podpisał Giersz mając swiadomośc że nie ma pieniędzy na utrzymanie?! jakies drugie dno chyba zoaczył w tym;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Tak to jest jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:54 ambicje przewyższają możliwości finansowe a zwłaszcza zdrowy rozsądek . Podobnie będzie ze stadionami na Euro 2012 . Odpowiedz Link Zgłoś
zbik.1 Stadiony na Euro-2012 budowane na koszt budżetu 21.02.11, 18:07 aby przynosiły profity EUEFa, czeka ten sam los. Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej 21.02.11, 18:13 Od dawna wiadomo że Polska to taki kraj gdzie nic sie nie opłaca a sport w szczególności, no chyba ze jest sukces wtedy mozna sie przykleić ze śniadaniem czy inna kolacją i wypiąć pierś po ordery. Sosna syberyjska nie powinn sie zmarnować, Polska to kraj gdzie lubuja sie w chodzeniu z trumnami i manifestacjach z krzyżami, będzie jak znalazł na te trumny i krzyże. Po 2012 przybędzie aren do manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 tuskowy spec od sportu obrotny niczym sam Tusk 21.02.11, 18:14 Co jak co, ale roczna nagroda, premia i dodatki za pracę dla ojczyzny Giersza nie ominą. Takich fachowców Tusk ceni najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Tajemnicą poliszynela wśród ministrów jest wiedza, IP: *.dobrafirma.com 21.02.11, 18:21 że stadiony Euro 2012 skończą tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Przerobić... 21.02.11, 18:23 Oddać w zarząd czarnym! Przerobić, czy też przemianować na kaplicę. Wówczas państwo sypnie pokornie wartkim groszem i coś się uratuje. Może nawet i jakiś malutki tor kolarski przy kapliczce. ---------------------------------------------------------------------- W piz..u 100 baniek idzie sie jeb..ć i winnych nie ma. To dopiero musi być dziki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz skutki utrzymywania PRL-owskich urzędników IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 18:26 to samo będzie ze stadionami, autostradami, itp co widać po wszystkim co państwowe - raz zbudowane natychmiast zarasta trawskiem i rdzewieje, bo do poskomunistycznego urzędasa nie dociera że coś trzeba utrzymywać - to nie mieści się w jego pustej makówie. NAJPIERW należy wyp..lić całą komunistyczną hałastrę z urzędów, łącznie ze związkami sportowymi które są siedliskiem komunistycznej mentalności, na urzędach pocztowych, komisariatach, remizach i urzędach miejskich kończąc, a POTEM budować, bo ta hołota zrujnuje wszystko. Im więcej damy im do zbudowania, tym więcej oni zmarnotrawią. Komuna żyje i ma się coraz lepiej. Tylko ile ten kraj pociągnie z takim pasożytem na garbie to inne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
poborowy102 Re: skutki utrzymywania PRL-owskich urzędników 21.02.11, 19:26 z Orlikami też tak będzie. Przecież "u mnie na wsi" 10 lat temu zbudowali korty tenisowe i boisko do siatkówki i koszykówki w pewnym miejscu. Nie remontowali tego nigdy - jest ruina, chwasty rosną, sprzęty, ogrodzenia pordzewiałe, rozwalone. Ale w zeszłym roku - zaraz obok - Orlik powstał. I mam wierzyć, ze będzie inaczej z tym Orlikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej no gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 19:10 jak ten rzad moze wszystko zniszczyc rozpieprzyc w drobny mak, jak mozna tak niszczyc wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej IP: *.nplay.net.pl 21.02.11, 19:13 to samo czeka narodowy piłkarski Odpowiedz Link Zgłoś
aniabajk Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej 23.02.11, 18:31 Trochę to smutne :( Odpowiedz Link Zgłoś
litespeed Re: Kolarstwo zabite deskami z sosny syberyjskiej 23.02.11, 18:33 Gość portalu: Bobo napisał(a): > Tak samo skończą stadiony po łełro 2012. Bogaty kraj .Naprawdę. Oto Polska rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś