Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk

IP: *.interdom.net.pl 26.02.11, 12:19
    Wygrała oszustka na prochach
    Nasza justysia ze srebrem i najlepsza wśród uczciwych
    Bravo justyna Kowalczyk:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: gość Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.lukman.pl 26.02.11, 12:20
        Wielkie gratulacje dla Justyny.Jest najlepszą biegaczką na świecie, niezaprzeczalnie.Daje sobie radę dziewczyna z drużynowym bieganiem,z wielką presią , z zawodami w Oslo i z astmatyczkami .Dla mnie to rekord świata.Wytrzymała to piekielne tempo.Poczekajmy do trzydziestki, tam będzie ciekawe .To będzie bieg prawdy, jeden, jedyny i najważniejszy.
      • Gość: kotan Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 12:20
        z fenomenalną astmatyczką
        • manhu Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:45
          Raczej z fenomenalnymi przepisami. Ona zażywa doping legalny i to jest obrzydliwe, bo psuje widowisko.
          Co innego z koksiarzami jak Ben Johnson czy Marion Jones, fajnie się ją oglądało i nie żałuję (żałują jej rywale). Ale wiadomo na 100%, że Bjoergen jest na dopingu, taka rywalizacja jest obrzydliwa. Co innego gdy wszyscy są na dopingu jak Pudzianowski i jego rywale strongmani, wtedy nie psuje to widowiska.
      • Gość: Karramba Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 26.02.11, 12:27
        Mamy już pierwsze głosy rozwścieczonych frustratów, zaklinaczy rzeczywistości, tępych polskich szowinistów, według których ten, kto zajmuje 2. miejsce jest najlepszy na świecie. Czyli przegrała ale jednak wygrała. Zaraz przeczytamy, że miał miejsce wielki norweski spisek, specjalnie po to, żeby urazić wielką polską romantyczną dumę i wyzwolić wielkie polskie kompleksy. Niem napiszę, na co żeście się na rozumy pozamieniali.
        • Gość: Jacko Bo Tobie w BBC muszę powiedzieć żebyć uwierzył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 12:36
          Bo Tobie w BBC muszę powiedzieć żebyś uwierzył. Zobaczysz, ze kiedyś powiedzą. Już zaczyna mówić o tym cały światek. Nie tylko Justyna. Justyna jest najlepsza wśród zdrowych. Maritt jest debeściarą wśród chorych i zdrowych.
          • Gość: ela Re: Bo Tobie w BBC muszę powiedzieć żebyć uwierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:38
            A może Justysi by pomogły kropelki doktora Dziwisza?
            • Gość: dddd Re: Bo Tobie w BBC muszę powiedzieć żebyć uwierzy IP: *.ghnet.pl 26.02.11, 14:03
              Tak, Tobie chyba szczypta ziemi smoleńskiej.
          • Gość: JUZIA Re: Bo Tobie w BBC muszę powiedzieć żebyć uwierzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:12
            On tylko słucha Radia Norwegia - i stąd to ma.
        • Gość: Ma rację Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.ghnet.pl 26.02.11, 12:37
          Karramba ma racje. Skoro ma 2 miejsce to NIE wygrała. Wygrała - i to zasłużenie, bo w końcu była pierwsza na mecie i to z przewagą AŻ 7 sekund - Bjoergen, która - i taka jest prawda - jest najlepsza. Tą kulę odstąpiła Polce, gdyż nie brała udziału we wszystkich wyścigach, aby wypróć sobie płuca i stracić zdrowie. Ciekawe ile jeszcze na tej pesudo formie Kowalczyk pociągnie.
          • Gość: kij Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:20
            Brawo Justyna - jesteś najlepsza .
            Chociaż mam wątpliwości bo najlepszy był kiedyś Ben Jonson .
          • Gość: aes Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:14
            Bjergen wygrała, ale nie jest najlepsza - najlepsze są sterydy - wiwat im i ich zwolennikom.
        • Gość: gość Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.lukman.pl 26.02.11, 12:38
          I forumowego obrażacza , cenzuranta i człowieka zabraniającego poglądów innym.Żeby się z tobą zamienić na rozumy to lepiej się zabić.Napewno nie będę piał z zachwytu nad chorą MŚ.Przeczytaj sobie co powiedziała Petra.Od tego nie uciekniesz.A może nas pobijesz?
        • Gość: don Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.piaseczno.robbo.pl 26.02.11, 12:38
          Frustratem to ty jesteś frędzelku.
        • orion57 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:14
          a nie mamy prawa do takiego zdania,że Norwegia wygrywa oszukując? Przecież sama dzisiejsza zwyciężczyni powiedziała" leki astmatyczne dają mi 20% większą wydolność organizmu". To co to jest Twoim zdaniem- uczciwa walka?
          • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:26
            To nie tak!
            Bjoergen w tym słynnym wywiadzie powiedziała, że astma ograniczyła jej wydolność o 20%, a lek, który zażywa - symbicort - niweluje te ograniczenia. O taka dyskretna różnica w tłumaczeniu.
            Zastanówcie się, czy ktokolwiek ze sportowych władz w FIS i główna agencja antydopingowa WADA zezwoliłyby na stosowanie specyfiku, który daje przewagę? Przecież to niemożliwe.
            Bjoergen ma zgodę na zażywanie tego lekarstwa, tylko dlatego, by zniwelować skutki jej choroby. Symbicort nie zwiększa wydolności, wytrzymałości, czy możliwości mięśniowych. Nie daje żadnych "powerów". Zapobiega obkurczaniu się oskrzeli i pęcherzyków płucnych u astmatyków, tak by mogli swobodnie oddychać. Tylko tyle i aż tyle...
            • orion57 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:50
              czyli jest chora- tak? to oznacza, że nie powinna startować z zdrowymi zawodniczkami. Jest dobra, tego nie neguje ale po co musi brać doping skoro startuje wśród zdrowych zawodników, to przecież jej wybór. I jeszcze jedno, gdyby to była tylko jedna zawodniczka ale reprezentacja Norwegi to zbiór ludzi chorych na astmę.
            • sikiem_prostym Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:54
              Weź ty się wiejski filozofie zamknij bo mimo, że na forum każdy może wysr... na co ma ochotę, to ty przekroczyłeś już dawno wszelkie limity. Brak nogi też ogranicza zdolność ruchową a jakoś nikt nie pozwolił biegaczowi z protezą wystartować mimo, że naukowcy wykazali, że proteza nie daje przewagi nad zawodnikami z obiema kończynami.
            • orion57 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:08
              i jeszcze jedno- skąd wiadomo ze 20% a nie 5 albo 40%? to szwindel takie jest moje zdanie.
            • Gość: nie maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:08
              słuchaj ty, a może by zaczęło naszą Justynę boleć kolano; powiedziała by wtedy, że przez to traci 80% wydolności - może wtedy pozwolono by startować jej na skuterze???
            • eela Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:28
              Nie zgadzam się z tym co piszesz. Nikt nie powiedział, że sportowcem jest się dożywotnio. Jesli stan zdrowia nie pozwala na sport wyczynowy, kończy się karierę a nie podtrzymuje sztucznie mozliwości. Słyszałes co niedawno powiedział Amman? Bolą go plecy i zastanawia się nad końcem kariery. Nic nie mówił o legalnie dozwolonych blokadach.

Jasne, ze Bjoergen jest bardzo dobrą biegaczką, bo gdyby była złą to i te wziewy by jej nie pomogły. Kiedy jednak spotykają sie dwie narciarki o podobnych możliwościach tak jak ona i Justyna, zawsze bedzie ta niepewnośc, na ile jej legalnie dozwolony doping pomaga.
              Tu się liczy czas w częściach sekundy.

Dla mnie najlepszą w szerokim przekroju biegaczka jest Justyna. Biega niemal zawsze. Nie wybiera sobie zawodów, nie przygotowuje sie pół sezonu tylko dla jednej imprezy. Jesli Bjoergen w przyszłym roku zdobędzie PŚ, może zmienię zdanie.
            • Gość: astmatyczka Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:50
              a jesteś pewien na 100%, że ona ma tą astmę?
              ja nie...
      • szylink Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 12:28
        Symbicort rules!
      • Gość: Dawid Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.sdm.am.gdynia.pl 26.02.11, 12:28
        Brawo brawo brawo!!!!! Justyna jest wpaniała!!!!!
      • Gość: Benek Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.tvk.torun.pl 26.02.11, 12:33
        Zdyskwalifikować tą całą Bjergen, toć ona biega na dopingu!, kto zezwolił na branie tego? jak jest chora,niepełnosprawna,to niech bierze udział w mistrzostwach dla niepełnosprawnych!! Dziewczyny wycofajcie się z tego całego bałaganu! szkoda ze Justyna wkłada w to tyle wysiłku, który idzie na marne!!
        • Gość: Karramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 26.02.11, 12:37
          Nie zesraj się z frustracji.
          • Gość: Nuda Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.ghnet.pl 26.02.11, 12:40
            Sam jestes frustratem. Nie możesz przeżyć, że przy nienawiści do Kowalczyk jednak zajęła wysokie miejsce. Pozostaje Ci jedynie pożywka z wyśmiewania krytykujących Norweżkę na forum, a nie naszej biegaczki, gdyż ona akurat pobiegła idealnie!
          • Gość: don Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.piaseczno.robbo.pl 26.02.11, 12:42
            Frustracja ciotexie - to niezadowolenie, a jak ktoś potrafi się cieszyć z 2 miejsca - to chyba raczej nie jest sfrustrowany. Tak bardzo cię to boli?
            • Gość: Karramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 26.02.11, 13:04
              Cieszyć z drugiego miejsca ? 3/4 wpisów tutaj to agresywne, prostackie teksty wyrażające bezradność i ogromną pretensję do świata, że wynik jest jaki jest. Im więcej Bjoergen zdobywa tych złotych medali, tym większa ta frustracja. NIC SIĘ NIE STAŁO, POLACY, NIC SIĘ NIE STAŁO
              • Gość: don Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.piaseczno.robbo.pl 26.02.11, 13:14
                Zawsze w takich przypadkach jak twój zastanawiam się czy pisać komentarz. Napiszę tylko - masz jakieś spore problemy z kompleksami i psychiką. Uprawiasz sport jakiś? Wiesz co to znaczy ciężki trening? Bo jestem przekonany, że poza rywalizacją w grach komputerowych nie masz pojęcia o sporcie. I nie będę już odpowiadał na twoje głupkowate, bądź prowokujące wpisy.
              • Gość: kumaty czy nie? Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:21
                Wszyscy się cieszymy z 2 miejsca Polki - jest w czymś druga na świecie. I nikt tu nie jest sfrustrowany!!!
                Im więcej Bjoergen zdobywa tych złotych medali, tym większa ta frustracja.
                A niech zdobywa jeszcze 20 - cały świat będzie wiedział dlaczego. Już nie tylko Justyna, ale też i Petra mówią głośno o "chorobie" Bjoergen. A za jakichś parę lat (gdy ty będziesz starym sfrustrowanym człowiekiem, bo nic ci w życiu nie wyszło) wyjdzie szydło z worka. Odbiorą medale, tytuły.... Ale póki co wygrywa i śmieje się wszystkim w twarz
          • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 12:42
            maz, nie kombinuj. OK, Bjoergen wygrała, ale... i to ale, niestety, ma swoje znaczenie.
            • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:02
              Wypraszam sobie!
              Ja co miałem do powiedzenia na temat Bjoergen i jej astmy, to aż w nadmiarze wypowiedziałem wszystko na ten temat. Nie myśl sobie, że w swych poglądach jestem odosobniony. Ale wkurza mnie, gdy ktoś próbuje przypisywać mi jakieś opinie, których nie napisałem. Że zarzuca mi podpisywanie się innym nickiem, czy celowe prowokacje.
              • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:26
                Wypraszaj sobie ile tylko chcesz.
                • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:48
                  Asshole!
                  • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:06
                    I wzajemnie.
              • Gość: stefek Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:24
                a co sobie wypraszasz?
          • Gość: karol Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:24
            Czy coś jest legalne czy nie decyduje o tym prawo .
            Aushwitz Birkenau też było legalne ....
            • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:29
              Jakie legalne?!
              Auschwitz to była zbrodnia na ludzkości i radzę nie stosować takich porównań...
          • Gość: kumaty czy nie? Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:10
            oj Karramba - ty sie już zesrałeś/łaś?
      • wynick Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 12:36
        Justyna jest wielka, zrobiła wszystko co należało.
        Teraz czas na działaczy.
        Pora podzielić zawodników na dbających o zdrowie i unikających dopalaczy oraz tych, co mają swoje zdrowie gdzieś i wspomagają się chemią.
        • Gość: bpos Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 12:45
          Serdeczne gratulacje dla Justyny.
          Sama jedna, niemal że chałupniczymi metodami, przeciwko milionom Skandynawii i zabiera im srebrny medal :).
          Brawo.
        • Gość: gouda Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 193.17.54.* 26.02.11, 12:55
          Niech mi to ktoś wyjaśni!!!!!!!!!!
          Cały świat narciarski patrzy jak Norweżka zdobywa kolejne złoto, jednocześnie zażywa leki poprawiające wydolność o 20% (to jej słowa), czyli rywalizacja jest wypaczona i niesprawiedliwa. To gdzie sport ducha i uczciwa rywalizacja. To totalny bezsens.
          Proponuje żeby jej od razu 6 złotych medali po prostu dać. Ciekawe czy Polce pozwoliliby brać takie leki gdyby dostała nagle astmy wydolnościowej, czy poleciliby raczej sportową emeryturę. Brawo dla Petry Majdic, ze też w końcu miała odwagę coś powiedzieć.
          Relacja i komentaże w tv Kurzajewskiego to kompletna żenada. i poniżej krytyki. czy on nie moze się zająć czymś dla siebie- ta cała polska spiewa albo prowadzenie innych głupot. Maćku sport zostaw prawdziwym komentatorom
          • eela Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:01
            Brawa dla Justyny, świetny wynik.

A co Petra powiedziała. Można to gdzieś przeczytać?
            • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:17
              Petra powiedziała mniej więcej to samo, co Justyna w Vancouver na temat astmy Marit Bjoergen. Wspomniano o tym wczoraj w Sporcie po Wiadomościach w TVP1. To był wywiad, który ukazał się wczoraj w którejś norweskiej gazecie...
            • Gość: starybyk Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 13:30
              Tu jest wypowiedź Petry Majdic:
              www.fakt.pl/Majdic-ostro-atakuje-Bjoergen,artykuly,97081,1.html
              • eela Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:51
                Petra ma rację. Pewnie nie tylko ona tak mysli, ale nie każdy ma odwagę zadzierać z FIS.
                Myślę, że dożyjemy czasów, które ocenią sprawiedliwie osiągnięcia Marit i międzynarodowych władz narciarskich.
            • Gość: gouda Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 193.17.54.* 26.02.11, 13:30
              pochodzi z onetu
              - Jeśli Bjoergen twierdzi, że dzięki lekowi dostaje 20 procent ekstra, to dla mnie bardzo, bardzo dużo - mówi "Przeglądowi Sportowemu Petra Majdić, brązowa medalistka MŚ w Oslo w biegu sprinterskim.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Wywołała pani wielkie zamieszanie w Norwegii i całym narciarskim świecie, wspominając o lekach na astmę, które zażywa Marit Bjoergen.

PETRA MAJDIĆ: Mówię jak jest. Słyszałam, że ten lek zwiększa jej możliwości o dwadzieścia procent i bez niego nie mogłaby tak szybko biegać. Spytała mnie o to jakaś norweska dziennikarka, więc powiedziałam po prostu co myślę. Pytanie - czy mogłaby biegać tak szybko bez tych leków? No, mogłaby, czy nie? Sprawdził to ktoś? Bo jakoś nie słyszałam. Nie chodzi mi jednak o to, żeby powtórzyła się sytuacja z igrzysk, kiedy na ten temat wypowiedziała się Justyna Kowalczyk. Istnieje jakaś komisja, która dała jej pozwolenie na przyjmowanie tych specyfików, więc bierze i wszystko jest zgodnie z prawem.

To może być polski weekend - czytaj cały wpis na blogu Tomasza Kalemby "Ślizgiem"

PS: Może powtórzyć się sytuacja z igrzysk. Zdaje pani sobie sprawę, że grozi nam wybuch awantury?

Chodzi mi o to, że człowiek może korzystać z tego, z czym się urodził. Jeśli urodziłeś się, aby być mistrzem i twoje ciało na to pozwala, wszystko w porządku - bądź mistrzem. Jeśli nie, masz problem. Ludzie rodzą się bez nogi i nie mogą brać udziału w normalnych igrzyskach olimpijskich, tylko w paraolimpiadzie.
      • deus-cosma-deus To była powtórka z Lahti 26.02.11, 12:46
        Tereska na mniej więcej kilometr przed metą zablokowała Justę i Marit uciekła. Justyna o tym nawet w wywiadzie wspomniała. Mówiła o "norweskiej taktyce", ale nie miała żalu, mówiąc, że gdyby była Polka to pewnie zrobiłyby to samo. Zatem ani Justa ani każdy rozsądny kibic nie będzie miał o to pretensji do Tereski, nadal ją lubię :) Nie mogę tego powiedzieć o Marit z przyczyn oczywistych...
        Moje przewidywania się sprawdziły, niestety, stety. Srebr to w tych okolicznościach znakomity rezultat i dziękuje Justa Ci za nie. :)
      • Gość: pr Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 77.252.233.* 26.02.11, 12:48
        bjoergen wypier**aj na paraolimpiade!!
      • Gość: gość Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.48.* 26.02.11, 12:57
        Na sukcesy Bjoergen będzie sie zawsze kladł cien stosowania lekarstw o wlasnoscich dopingujacych.Legalnosc nic tu osłabia negatywnej oceny.
        • Gość: pierre de c. Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:12
          Na sukcesy Kowalczyk będzie się zawsze kładł cień stosowania niedozwolonych środków, za co została w przeszłości zdyskwalifikowana. Nielegalność nie osłabia negatywnej oceny.
          • Gość: bubu Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.11, 13:52
            pierre, na ktorym to forum pisali.
      • Gość: oxxoplat Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.11, 13:02
        kocham cie theese
      • Gość: matteo Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 80.54.117.* 26.02.11, 13:05
        Ewidentnie druga Norweżka delikatnie przyblokowała naszą Justynę. Mimo wszystko dzięki Justyno za srebro :)
        • Gość: Karramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 26.02.11, 13:10
          Ewidentnie, to masz umysł przyblokowany.
          • Gość: don Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.piaseczno.robbo.pl 26.02.11, 13:16
            Jak ci napisał aramba - wypi...j cvelbecku
            • Gość: Karramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 26.02.11, 14:04
              Nie jesteś w stanie mnie obrazić trollu bezmózgowcu.
              • Gość: zzz Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:23
                Fakt, troll nie może obrazić trolla.
          • Gość: kumaty czy nie? Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:56
            ej Karramba - chyba tobie przyblokowało oczka- nawet Justyna o tym mówiła. Johaug przyblokowała Polkę i w tym czasie Bjoergen uciekła
            • Gość: Karramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: 178.73.49.* 27.02.11, 09:06
              J. Kowalczyk może sobie różne bajki opowiadać tłumacząc swoją przegraną. Broniła złotego medalu i nie wyszło. Te bajki są żenujące. Najpierw łamiącym głosem oznajmiła, że była blokowana. Potem się zorientowała, że może jednak nie wypada obwiniać innych za porażkę i stwierdziła, że przegrała, bo Norweżki z nią nie współpracowały. Biednemu zawsze wiatr w oczy. Pusty śmiech po prostu.

W takim razie nie wiem, po co Kowalczyk startuje i walczy o złote medale, skoro zamiast liczyć na siebie oczekuje, że ktoś jej będzie ułatwiał. Jakby nie można było być uczciwym i przyznać, że celu nie udało się osiągnąć. Ona już na starcie swojej kariery opowiadała ludziom, że będzie najlepsza na świecie. Dlatego teraz jest taka sfrustrowana i ma pretensje do całego świata zamiast do siebie.
              • Gość: ee Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.51.classcom.pl 27.02.11, 09:35
                ogladaj wywiady i sluchaj ze zrozumieniem co sportowcy mowia, pusty smiech po prostu
                ps. to ty sobie mozesz rozne żenujace bajki opowiadac, zreszta od lat to robisz i dlatego jestes taki sfrustrowany i masz pretensje do calego swiata zamiast do siebie
              • Gość: kumaty czy nie? Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 12:19
                Kowalczyk liczyła na siebie i zrobiła to, co do niej należało. Nie wyszła jej obrona złota, bo Bjoergen jest za silna, poza tym Johaug (chcesz czy nie) pomogła. Przeciez ustyna przyznała się że przegrała. Nie wszyscy obronią na tych mistrzostwach swoje tytuły. Bo na tym sport nie polega, aby zawsze wygrywali ci sami. Niestety, wszystko wskazuje na to, że w Oslo będzie tak, iż zawsze wygra Bjoergen - Niestety! Nie mam o to żalu do niej - każdy chce wygrywać - ale czy takim kosztem?
                Jak to już ktoś napisał - lekarz sportowy nie dałby pozwolenia na uprawianie tak wyczerpującego sportu osobie chorej na astmę. A tu mamy podobno tak silny przypadek astmy, że aż o 20 % zmniejsza wydolność organizmu. Kłania sie sportowa emerytura.
                Najlepsza na świecie jest; według ciebie druga (ale Bjoergen pomaga lek ; jak myślisz- jakie wyniki osiągałaby bez leku?)
                O pozostałe medale będzie ciężko, ale potrzymamy kciuki.
                Norweska prasa tak jak i ty robi z igły widły.
      • Gość: sorg Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.aster.pl 26.02.11, 13:08
        Pierdzielcy z obwisłymi brzuchami i pustymi głowami już nadają i wylewaja kompleksy na forum:tak, Justyna jest cienka! Wasz czas jest, póki istnieje internet, a potem szczota i kible szorować
      • janu5 cyborg na sterydach znowu wygrał z człowiekiem 26.02.11, 13:11
        Kiedy władze wreszcie ukrócą tę legalny doping dla astmatyczek????
      • orion57 Justyna jest Wielka 26.02.11, 13:11
        Dla mnie Justyna jest mistrzynią, jako jedyna nie biegła na dopalaczach. Ciekawe co zrobi kontrola antydopingowa bo jeśli ktoś jest astmatykiem to powinien startować w paraolimpiadzie. 20% większa wydajność to słowa dzisiejszej "zwyciężczyni".
        Wstyd dla Norwegii ....po prostu wstyd, tylko dopingiem umieją walczyć o miejsca na pudle.
        Gratulacje dla Justyny.
      • maz-48 Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:13
        Przed mistrzostwami przewidywałem, że przy "złotym stole" oprócz Bjoergen i Kowalczyk zasiądzie jeszcze ktoś inny. Wygląda jednak na to, że będę musiał zweryfikować swoje przewidywania. Na razie wygląda na to, że przy tym stole jest tylko jedno krzesło, a na nim siedzi tylko Bjoergen. Trudno będzie zmusić ją do tego, by zrobiła jeszcze choć jedno miejsce.
        Nie ma mocnych na Bjoergen, wygrywa jak chce i bez żadnych problemów. Szkoda, że tak to wygląda, że nie ma żadnych emocji, ale cóż poradzić?
        Pozostało 10 km klas. i 30 km dow. Na obu tych dystansach niewiadomą jest tylko, która z pozostałych zdobędzie brązowy medal.
        Nadal wierzę, że ta 30-ka będzie Justyny, że może pokonać Marit i oby tak się stało...
        • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:28
          To w końcu wierzysz, że Justyna wygra czy, że trzeba siedzieć cicho i nie pyskować Norwegom, bo to się nie opłaca?
          • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:33
            A co ma piernik do wiatraka?
            • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:06
              Ni, oczywiście nic hipokryto.
              • Gość: ee Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.51.classcom.pl 27.02.11, 09:42
                trzeba przyznac ze sie wymaz zreflektowal, chyba po przeczytaniu biografii kowalczyk jakis miesiac temu
                jest na tym forum karmba ktory pieje jak kiedys wymaz [ciezko zrozumiec o co takim ludziom chodzi]
        • Gość: majka Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.toya.net.pl 26.02.11, 13:29
          ty wierzysz? buhahahahaha. Ty masz z góry ustaloną tezę, choćby wczorajsza nasza pogawędka dowiodła, że gdy ktoś obala twoje argumenty i ma na to dowód to znikasz jak kamfora. Przeczytałes juz ten artykuł, który podałam ci wczoraj, czy nadal masz z nim kłopoty? Gdyż dowodzi tego, że Wierietielny o astmatykach trabił przed Libercem, czyli wtedy, gdy Bjoergen w zasadzie już nie istaniała, a symbicort to nawet jej się jeszcze nie śnił...Że gdy waliła astmą w Bjoergen to nie dlatego, że jej zawiściła złota, czy była z frustrowana tylko dlatego, że wyrównywacz szans" tak naprawdę pozbawiają ich uczciwych zdrowych sportowców. I czy to byłaby Bjoergen czy Kalla czy ktokolwiek inny to chodzi o zasady a nie o osoby...Bo wypacza to rywalizację i sprawia, że sport wyczynowy zdominują chorzy, bo tylko im będzie się opłacać trening i wyrzeczenia...Zdrowym pozostanie rekreacyjne uprawianie sportu. To absurd, ale praktyki Bjoergen właśnie otwierają taką możliwość!
          • maz-48 Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:39
            Powiedz mi tylko jedną rzecz. Co zyskali Wierietielny i Justyna na tych oskarżeniach? Czy cośkolwiek zmienili na swoja korzyść? Nic! Narobili tylko sobie kłopotów.
            Dlaczego nie wnoszą protestów narodowe federacje, czy komitety olimpijskie w innych krajach? Nie sądzisz, że to oni powinni protestować, jeśli uważają, że rywalizacja jest nieuczciwa?
            Dlaczego w imię protestu nikt nie zrezygnuje ze startów z Bjoergen i innymi astmatyczkami? Przecież nie ma przymusu, zawsze można sobie zorganizować zawody "tylko dla zdrowych'...
            • aramba Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:08
              Oczywiście nic nie zyskali. Po prostu morda w kubeł, uszy po sobie i cieszyć się z miejsc za Norweżkami.
              • Gość: majka Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.toya.net.pl 26.02.11, 14:15
                Dokładnie aramba. Cicho siedzieć i całować w tylek Norwegów, że póki co tylko Bjoergen jest na symbicorcie. Dlaczego inni się nie odzywają? Własnie podnoszą głowy. Choćby Finowie alarmując o podwyższonym hemokrycie u Norwegów. Mam nadzieję, że nie oni ostatni.
                • sikiem_prostym Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:21
                  maz któryś tam jest typem człowieka,który odda klesze swoje dziecko a na pytanie co to białego jest na twarzy dziecka odpowie,że to lody waniliowe. Bo inni też nie protestowali.Tfu.
                  • Gość: majka Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.toya.net.pl 26.02.11, 14:28
                    Ten pan zawsze podkreslał, że nie lubi Kowaczyk, zatem ten symbi-cyborg mu spadł z nieba, on akurat całuje w dupsko Norwegów i FIS, że dzięki nim może podleczyć swe kompleksy. xD
                  • bigark Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 17:15
                    Coś Ci się śnieg popieprzył z lodami śmietankowymi, którymi Cię częstował Twój klecha!?
                    Słabo jakoś przeżyłeś tą traumę, pomimo siku_prostego!?
            • eela Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:35
              Maz, to że Justyna nic na oskarżeniu nie zyskała, nie znaczy, że należy siedzieć pod stołem z podkulonym ogonem. Kto wie, czy za kilka lat tym teraz protestującym wielki świat sportowy nie przyzna oficjalnie racji?. Przypomnij sobie, jak skończyli sportowcy z NRD? Co sie teraz mówi o ich wielkich osiągnięciach.
              • Gość: majka Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.toya.net.pl 26.02.11, 14:58
                Sportowcy z NRD, Marion Jones, czyli dominatorzy-dziś po nich tylko smród został i wstyd...
        • oloros Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 13:30
          zgoda nasze przewidywania sie sprawdzaja
        • Gość: realista Bjoergen 2: Kowalczyk 0, czyli tak jak w calym ... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 26.02.11, 15:45
          .... sezonie. Kowalczyk z Bjoergen nie wygrala (chyba) zadnego biegu w tegorocznych startach, na jakimkolwiek dystansie. Dla mnie oczywistym jest wiec to, kto jest lepsza narciarka. Wiekszosc polskich forumowiczy nie moze tego jednak zniesc.

Sama Kowalczyk jest zreszta temu winna bo nie potrafi przegrywac (co jej sie regularnie przytrafia z Bjoergen: moze jakis znawca/statystyk powie mi jaki jest stan obecny pojedynkow tych dwoch najlepszych biegaczek ostatnich lat, podejrzewam, iz Bjoergen w 80-90% startow wygrywala z Kowlaczyk) i rozpetali z Wieretelnym anty-norweska wojne juz podczas olimpiady w Kanadzie gdzie tez Bjoergen wyraznie pokazala Kowalczyk miejsce w szeregu.

Puchar Swiata zdobywa zawodniczka, ktora jest zdobedzie najwiecej punktow w sezonie. Jest/byla nia Kowalczyk i jest to olbrzymi sukces Polki. Ale to nie oznacza, iz jest najlepsza zawodniczka, przynajmniej dla mnie. Ktos na forum juz porownywal to z rankingiem tenisistek, gdzie czesto 'number 1' nie wygral zadnego szlema.
          • Gość: widz Re: Bjoergen 2: Kowalczyk 0, czyli tak jak w caly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:30
            "moze jakis znawca/statystyk powie mi jaki jest stan obecny pojedynkow tych dwoch najlepszych biegaczek ostatnich lat, podejrzewam, iz Bjoergen w 80-90% startow wygrywala z Kowlaczyk)"

Nie trzeba statystyka - przypomnij sobie Mistrzostwa w Libercu. Tam Bjergen przegrywała nie tylko z Justyną.
      • Gość: _Y Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 13:23
        2:0 dla astmy...
      • Gość: Hadziuk Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:30
        Brawa dla Justyny,nic więcej nie dało się zrobić"norweska mafia" w biegach ma długie ręce i na więcej nie pozwoli,a "strzały w płuco" Bjoergen? Skutki tego zobaczymy za 10-15 lat i ocenimy co było gorsze ciężka harówka Kowalczyk czy "leki na astmę" Marit...
      • Gość: seb Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 13:37
        chorowita biedna astmatyczka rules:)
      • Gość: haha Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.ghnet.pl 26.02.11, 13:42
        Haha, ale jesteś fajny. Toż, to co napisał xxx to była prowokacja. Oczywiście musiałeś to podłać i rozpocząć tą standardową tyradę o tym, jak to EMPATYCZNIE przykro Ci, że nasza Justyna ma taki okropny, niesportowy charakter. To niesamowite, jak można szukać dziury w całym, aby tylko dopiec, wyśmiać, wykpić, znieważyć... Przy tym obrażając kibiców, którzy nie tak, jak Ty, ale - może nawet 'niedzielnie' - wpadli tu tylko po to, aby wyrazić swoją radość z wysokiego miejsca Polki. Prawda jest taka, że niewiele jest sportów w których odnosimy sukcesy (narodowo) i w przypadku takich sportowców zawsze zainteresowanie jest wyższe i to czasem ze strony osób, które ze sportem nie mają nic wspólnego. Okropne, że są tacy ludzie, jak , KTÓRZY SZUKAJĄ WE WSYSTKIM JEDYNIE POWODÓW DO SZYDZENIA.
        • Gość: rr Re: Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.11, 14:35
          Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Justyna jest wielka.

Co do dzisiejszego biegu, faktycznie w końcówce Johaug przyblokowała Justynę. Justyna wypowiedziała się na ten temat mówiąc, że gdyby w czołówce były dwie Polski i Norweżka pewnie zrobiłyby to samo więc to nic dziwnego. Justyna pobiegła świetnie, jej klasyk był naprawdę niesamowity i myślę, że ma realne szanse na złoto właśnie klasykiem. Oczywiście, 30km tak samo.

I sprawdziło się to co wczoraj napisałam. Theresee Johaug to taka przylepa (absolutnie nie mówię tego z jakimś negatywnym stosunkiem), która przylepia się do najlepszych i spokojnie wytrzymuje ich tempo. Na szczęście dla naszej zawodniczki nie ma aż tak dobrego finiszu.

Mam jednak nadzieję, że Bjoergen nie zdobędzie 6 medali.

BRAWO JUSTYNA!

• sikiem_prostym Gdybym ja był Justyną... 26.02.11, 14:02
        Załatwiłbym sobie papiery gruźlika-astmatyka. Wygrałbym co jest do wygrania, a później wszystkie medale poleciłbym szanownym członkom FIS wsadzić sobie w d..pę.
        • Gość: majka :) IP: *.toya.net.pl 26.02.11, 14:25
          Buhahahahahahaha-n8estety Kowalczyk to kozak nad kozaki, takie wygrane by jej kompletnie nie zadawalały, to nie zgodne z jej mentalnoscią. Ale tekst pierwsza klasa ;D
        • Gość: kumaty czy nie? Re: Gdybym ja był Justyną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:43
          Nie - tu wystarczy kontuzja nogi i utrata wydajności o jakieś 60 - 80%. Potem tylko postarać się o pozwolenie startu na skuterze

BRAWO JUSTYNKA
        • bigark Re: Gdybym ja był Justyną... 26.02.11, 17:20
          Nie wsadzaj osobiście - poproś swojego klechę, to może jakie lody Ci ...
      • waszyngtonczyk Buty Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:13
        Justyna Kowalczyk mowila, ze lubi starszy sprzet i musi walczyc ze sponsorami, zeby pozwolili jej wystepowac w starszych modelach butow (sport.wp.pl/kat,1832,title,Justyna-Kowalczyk-ma-gdzies-wynalazki,wid,13158844,wiadomosc.html). Ale zdjecia z dzisiejszego biegu (uk.eurosport.yahoo.com/26022011/2/photo/26022011113123.html) i innych wczesniejszych ujawniaja, ze Kowalczyk uzywa "nowego" modelu starych butow "usprawnionych" przez ...oklejanie w poprzek tasma (duct tape)! Bjoergen i Johaug (i wielu innych zawodnikow na mistrzostwach) startuja w nowych butach Fischera, ktore w tym samym miejscu maja dociagajaca (regulowana) opaske. Moe stad tych pare sekund przewagi
      • tine6 Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk 26.02.11, 14:19
        Czy Marit jest fenomenalna???? Dobre pytanie, napewno "astma " jej pomaga.Dzisiaj w Norweskiej Tv otwarcie mowili co chca zrobic z Justyna aby Astam dziewczyna wygrala.Blokowac i jeszcze raz blokowac.Moze w koncu ktos sie za to wezmie i skontroluja jej astme.Marit wdzisiaj w Tv jest boginia, nowedzy beda chlac ze szczescia. Szkoda ze sport jest jednym wielkim dopingiem.
      • Gość: Bez_jadu Narciarskie MŚ. Srebro Justyny Kowalczyk IP: *.swidnica.mm.pl 26.02.11, 14:47
        Brawo Marit! Tak jak się spodziewałem wygrała w tym momencie najlepsza zawodniczka. Sprawiedliwie moim zdaniem. Brawo również dla Justyny za walkę do końca i sukces w postaci srebrnego medalu. Jako, ze inne zawodniczki również są świetnie przygotowane każdy medal dla Polski to wielki sukces. W końcu to mistrzostwa świata tu w czołówce nie ma słabych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka