Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oliwa w finale Pucharu Stanleya

IP: *.com / *.u.mcnet.pl 20.05.04, 13:30
    Brawo Płomienie! Tak trzymać!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: tnowos GO Flames GO!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 14:15
        UofC i Haskayne School of Business 3mają kciuki za Calgary w finalach!!!
        Go Iggy, Gelinas, Kipper, Sutter and Co.!!!

pozdrawiam,

nowos
        • Gość: bingo Re: GO Flames GO!!! IP: 5.3.1R* / 199.21.28.* 20.05.04, 14:34
          Bravo Flames!!!

Bardzo sie ciesze. Mieszkalem w calgary gdy zdobyli Stanley Cup w 89tym i wiem
          jak to terz miasto wyglada. Lanny McDonald i Jim Peplinski byli wtedy
          bohaterami. Kibicuje Flamesom, choc przez dlugie lata tez mieszkalem w San
          Jose, a teraz jestem w Philadelphii. Ani Sharks, ani Flyers nie podniecaja mnie.

Pozdrawiam wszystkich w Kalgarkowie,

Bingo
      • grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 14:30
        Wow !!! Ale to byla gra. Jak to powiedziano na poczatku Flames are the black
        horse in play-offs. Nasze chlopaki sa super a poza tym maja najlepszych fanow
        pod sloncem.
        A co sie bedzie dzialo na 17 Ave jak zdobedziemy puchar.
        GO FLAMES GO !!!!!!
        • Gość: haha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: 168.208.215.* 20.05.04, 14:58
          powinno byc raczej napisane w tytule; "Klub w ktorym na lawce siedzi Oliwa"
          • Gość: Jak na lawce????? Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:33
            czlowieku nie wiesz o czym mowisz ze siedzi na lawce to co?? pokaz mi innego
            enforcera z innej druzyny ktory gra i strzela gole??? oni lapia tzw scratches
            na playoff i nie graja wogole wiesz co to enforcer ??? chyba nie na hokeju sie
            nie znasz go avs
          • Gość: grro Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.chello.pl 20.05.04, 15:33
            a te 15 meczow i 2 bramki ktore strzelil to pewnie nie oliwa tylko jego
            sobowtor nie?

glupi jestes i nie potrafisz docenic faktu ze oliwa jest jedynym zawodowym
            sportowcem w polsce ktory osiagnal i dalej osiaga sukcesy w ostatnich latach. i
            to jeszcze w tak niszowym sporcie w polsce jakim jest hokej. wiecej szacunku
            dla ciezkiej pracy pana krzysztofa
          • grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:17
            > powinno byc raczej napisane w tytule; "Klub w ktorym na lawce siedzi Oliwa"

No coz widac , ze malo meczy ogladasz albo raczej zytaz tylko informacja w
            gazecie.
            Dla scislosci wczoraj nie gram bo ma kontuzje a w play-offs strezlil juz dwie
            bramki dla Flames.
            Nim cos napiszesz to najpierw dokladnie sprawdz swoje wiadomosci.

• Gość: gadal dziad do Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:49
        obrazu po co z takimi dyskutowac polecam strone hockeyfights.com lub
        nhl.com niech matol poczyta sobie o oliwie i innych enforcerach. wogole on na
        lawce tez nie siedzi gwoli scislosci ale skad ty masz to wiedziec tylko szydzic
        potrafisz. siedzisz przed tym kompem i trukasz w te klawisze . byles kiedys na
        hokeju?? w lidze nhl jest cos takiego jak enforcer czyli po polsku mozna by go
        nazwac takim ochroniarzem (choc nie jest to doslowne tlumaczenie) jego zadaniem
        jest dbanie o bezpieczenstwo gwiazd zespolu czyli jak trzeba to przylozy
        pozadnie lub poprostu prowokuje i utrudnia zycie graczom przeciwnej druzyny.
        Podam ci tylko takie nazwiska jak parker worell oliwa to jedni z najbardziej
        znanych enforcerow. Oliwa mimo ze jest nominalnie napastnikiem to wlasnie jest
        w swoim zespole enforcerem i nikt od niego strzelania goli nie wymaga ( choc w
        playoff strzelil 2 bramki co jest super wynikiem) enforcerzy zwykle nie graja
        w playoff bo hokej playoff jest inny i nie ma tylu bijatyk i generalnie takiej
        przemocy na lodzie. mysle ze ci to powinno rozjasnic w glowie . pozdrawiam
        fanow hokeja w polsce .
      • Gość: H Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: 63.121.99.* 20.05.04, 15:52
        Philadelphia Flayers ich zmiecie.
        • Gość: kopia Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:56
          najpierw musi awansowac..... go avs
      • jerry0081 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:15
        ..a dlaczego mialby grac ....przeciez on jest po to zeby sie bic a nie
        grac ..........na tym poziomie rozgrywek " bokserzy" siedza na lawce ...
        • grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:24
          Nisamowite ilu ignorantow pojawia sie na forum. Pisza co im slina na jezyk
          przyniesie albo to co podpowiada im zazdrosc.
          Krzysiu Oliwa jest najlepszym polskim hokeista , ktory doszedl do swojej
          obecnej pozycji tylko dzieki wlasnej pracy i zaparciu. Przyjechal do Kanady na
          wlasny koszt z dwudziestoma dolarami w kieszeni. A teraz jest znany w calek
          Kanadzie a juz na pewno w Albercie.
          "na tym poziomie rozgrywek " bokserzy" siedza na lawce ..."
          No coz widac , ze "bokserzy " rowniez strzlaja bramki w meczach play-off.
          Krzysiu strzeli juz dwie, z ktorych jedna padla w 20 sekundzie meczu z Sharks.
          • Gość: kazio Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.access.uk.tiscali.com 20.05.04, 17:46
            Najgorsze ze nawet jesli Calgary wygra to podobno wladze NHL zabronily by
            puchar pojechal do Polski ze wzgledu na bardzo duze prawdopodobienstwo
            kradziezy jednego z najwiekszych skarbow w Kanadzie
            • cza_ha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 18:16
              Teraz tylko trzeba WYGRAĆ finał !

ps. Kto wie, za ile Krzysztof Oliwa gra w Calgary Flames ? Słyszałem, że grosze.
              • Gość: grrro Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.u.mcnet.pl 20.05.04, 19:24
                grubaska2003 - to marcus nilson strzelil gola w 20 sekundzie 2. meczu z sharks.
                krzysiek strzelil gole z vancouver i 1. meczu z san jose.

nie gra za grosze. zarabia ok.700 tys. dolarow za sezon. ma swoja firme
                polishhammer i ko gear produkujace odziez sportowa
                prawda jest ze przyjechal do kanady z drobnymi. dokladnie mial ich 18 dolarow w
                kieszeni, spal w kosciele, potem go przygarnela rodzina, ogolnie mial
                niesaowite samozaparcie i wszystko czego dokonal zawdziecza sobie!

a to ze jest enforcerem i gral w 15 meczach play-off tylko jak najlepiej
                swiadczy o nim!

jak ktos ma jakies watpliwosci co do sukcesu oliwy niech napisze kiedy i kto z
                polskich sportowcow osiagnal cos w zawodowym sporcie. mi przychodzi na mysl
                jozef mlynarczyk i puchar europy z fc porto w 89 i moze tomasz rzasa puchar
                uefa 2002 z feyenoordem. no i mozna byc podciagnac sebastiana janikowskiego i
                awans do finalu super bowl.

nie ulega jednak dla mnie watpliwosci ze puchar stanleya zdobywa sie
                najtrudniej z wszystkich trofeow w zawodowym sporcie.
                • cza_ha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 19:47
                  700 tys na rok, to są jednak grosze, nawet gdy nie jest się zawodnikiem
                  podstawowym w drużynie; bez porównania do Rosjan i Słowaków w NHL.
                  Cieszmy się,więc nie ze szmalu,a z sukcesu medialnego, może większego po FINALE!
          • Gość: Vero Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.acn.pl 22.05.04, 02:12
            Nie przesadzaj z tym "najlepszym polskim hokeistą", bo przecież chyba każdy
            laik wie, że najlepszy jest Mariusz Czerkawski!! Co prawda NYI odpadli z play-
            off, ale na razie tylko Flyers opierają się Tampie (i to z trudem). Pozdro
            wszystkich fanów hokeja!
      • Gość: MaciekS Kolego Redaktorze IP: *.gs.com 20.05.04, 20:42
        Problem tylko w tym ze Oliwa ostatnio nie gra. Prosze sprawdzic tzw. "Shift
        Chart" z ostatnich meczow na stronie www.nhl.com by sie przekonac.

Tak Oliwa w finale Pucharu Stanley'a... zupelnie tak samo jak Polska w finale
        Pucharu Stanley'a.

Pozdrawiam
      • Gość: MaciekS A co to jest "druzyna kanadyjska"? IP: *.gs.com 20.05.04, 20:53
        Chcialem zauwazyc, ze prawie wszystkie druzyny w NHL sa kanadyjskie. No ale zeby
        sie o tym przekonac to trzeba by przenalizowac sklady klubow w NHL czego zapewne
        PAP ani redkatorzy w Polsce nie robia stosujac swe glupawo-narodowe podejscie do
        wiadomosci.

To ze druzyna ma siedzibe w danym kraju jeszcze o niczym nie swiadczy. Chcialem
        zauwazyc ze druzyny AHL scisle zwiazane z konretnymi druzynami NHL maja siedziby
        w odleglych miastach (setki mil) czesto w innych stanach.

Trzeba by wreszczie zrozumiec, ze w USA to nie funkcjonuje jak Legia Warszawa,
        Wisla Krakow i.t.p. Taka druzyna futbolu amerykanskiego jak Jets jest druzyna
        potocznie zwana "nowojorska"... z boiskiem "domowym" na Meadowlands w New Jersey
        - zupelnie innych stanie.

Pozdrawiam z USA,
        M.
      • Gość: cyg@nek Brawo Krzysiu. IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 20.05.04, 21:16
        Nie jestem fanem hokeja, ale cieszy mnie fakt, że tak wielu kibiców jest
        dumnych z Krzysia Oliwy. Ja też!
        Przy okazji jednak dopadła mnie refleksja, że nikt tak pięknie nie sr@ we
        własne gniazdo jak my Polacy.
        Oliwa będzie zdobywcą Pucharu Stanley'a i już!
      • Gość: Maria Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.cg.shawcable.net 21.05.04, 09:15
        Jestem mieszkanka Clgary . I jestem bardzo dumna z Oliwy .Nie tylko my Polacy
        kochamy Krzysia ale mnustwo Calgaryjczykow Go lubi w pracy musze uczyc
        przyjaciol jak sie Jego imie i nazwisko wypowiada tz ze chlopak jest znany i
        lubiany w Calgary .I gdybysmy nawet nie wygrali to i tak jestesmy dumni z
        naszej druzyny GO FLAMES GO
        • Gość: kazio Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.access.uk.tiscali.com 24.05.04, 11:55
          Maryska, nie lubie Ciebie ani twojego Oliwy bo jestem z Vancouver, ale sie nie
          martw bo po ostatnim juz gwizdku mi to przejdzie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka