Gość: Vero IP: *.com / *.u.mcnet.pl 20.05.04, 13:30 Brawo Płomienie! Tak trzymać!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tnowos GO Flames GO!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 14:15 UofC i Haskayne School of Business 3mają kciuki za Calgary w finalach!!! Go Iggy, Gelinas, Kipper, Sutter and Co.!!! pozdrawiam, nowos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: GO Flames GO!!! IP: 5.3.1R* / 199.21.28.* 20.05.04, 14:34 Bravo Flames!!! Bardzo sie ciesze. Mieszkalem w calgary gdy zdobyli Stanley Cup w 89tym i wiem jak to terz miasto wyglada. Lanny McDonald i Jim Peplinski byli wtedy bohaterami. Kibicuje Flamesom, choc przez dlugie lata tez mieszkalem w San Jose, a teraz jestem w Philadelphii. Ani Sharks, ani Flyers nie podniecaja mnie. Pozdrawiam wszystkich w Kalgarkowie, Bingo Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 14:30 Wow !!! Ale to byla gra. Jak to powiedziano na poczatku Flames are the black horse in play-offs. Nasze chlopaki sa super a poza tym maja najlepszych fanow pod sloncem. A co sie bedzie dzialo na 17 Ave jak zdobedziemy puchar. GO FLAMES GO !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: 168.208.215.* 20.05.04, 14:58 powinno byc raczej napisane w tytule; "Klub w ktorym na lawce siedzi Oliwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak na lawce????? Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:33 czlowieku nie wiesz o czym mowisz ze siedzi na lawce to co?? pokaz mi innego enforcera z innej druzyny ktory gra i strzela gole??? oni lapia tzw scratches na playoff i nie graja wogole wiesz co to enforcer ??? chyba nie na hokeju sie nie znasz go avs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grro Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.chello.pl 20.05.04, 15:33 a te 15 meczow i 2 bramki ktore strzelil to pewnie nie oliwa tylko jego sobowtor nie? glupi jestes i nie potrafisz docenic faktu ze oliwa jest jedynym zawodowym sportowcem w polsce ktory osiagnal i dalej osiaga sukcesy w ostatnich latach. i to jeszcze w tak niszowym sporcie w polsce jakim jest hokej. wiecej szacunku dla ciezkiej pracy pana krzysztofa Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:17 > powinno byc raczej napisane w tytule; "Klub w ktorym na lawce siedzi Oliwa" No coz widac , ze malo meczy ogladasz albo raczej zytaz tylko informacja w gazecie. Dla scislosci wczoraj nie gram bo ma kontuzje a w play-offs strezlil juz dwie bramki dla Flames. Nim cos napiszesz to najpierw dokladnie sprawdz swoje wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadal dziad do Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:49 obrazu po co z takimi dyskutowac polecam strone hockeyfights.com lub nhl.com niech matol poczyta sobie o oliwie i innych enforcerach. wogole on na lawce tez nie siedzi gwoli scislosci ale skad ty masz to wiedziec tylko szydzic potrafisz. siedzisz przed tym kompem i trukasz w te klawisze . byles kiedys na hokeju?? w lidze nhl jest cos takiego jak enforcer czyli po polsku mozna by go nazwac takim ochroniarzem (choc nie jest to doslowne tlumaczenie) jego zadaniem jest dbanie o bezpieczenstwo gwiazd zespolu czyli jak trzeba to przylozy pozadnie lub poprostu prowokuje i utrudnia zycie graczom przeciwnej druzyny. Podam ci tylko takie nazwiska jak parker worell oliwa to jedni z najbardziej znanych enforcerow. Oliwa mimo ze jest nominalnie napastnikiem to wlasnie jest w swoim zespole enforcerem i nikt od niego strzelania goli nie wymaga ( choc w playoff strzelil 2 bramki co jest super wynikiem) enforcerzy zwykle nie graja w playoff bo hokej playoff jest inny i nie ma tylu bijatyk i generalnie takiej przemocy na lodzie. mysle ze ci to powinno rozjasnic w glowie . pozdrawiam fanow hokeja w polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: 63.121.99.* 20.05.04, 15:52 Philadelphia Flayers ich zmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopia Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.client.comcast.net 20.05.04, 15:56 najpierw musi awansowac..... go avs Odpowiedz Link Zgłoś
jerry0081 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:15 ..a dlaczego mialby grac ....przeciez on jest po to zeby sie bic a nie grac ..........na tym poziomie rozgrywek " bokserzy" siedza na lawce ... Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska2003 Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 17:24 Nisamowite ilu ignorantow pojawia sie na forum. Pisza co im slina na jezyk przyniesie albo to co podpowiada im zazdrosc. Krzysiu Oliwa jest najlepszym polskim hokeista , ktory doszedl do swojej obecnej pozycji tylko dzieki wlasnej pracy i zaparciu. Przyjechal do Kanady na wlasny koszt z dwudziestoma dolarami w kieszeni. A teraz jest znany w calek Kanadzie a juz na pewno w Albercie. "na tym poziomie rozgrywek " bokserzy" siedza na lawce ..." No coz widac , ze "bokserzy " rowniez strzlaja bramki w meczach play-off. Krzysiu strzeli juz dwie, z ktorych jedna padla w 20 sekundzie meczu z Sharks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.access.uk.tiscali.com 20.05.04, 17:46 Najgorsze ze nawet jesli Calgary wygra to podobno wladze NHL zabronily by puchar pojechal do Polski ze wzgledu na bardzo duze prawdopodobienstwo kradziezy jednego z najwiekszych skarbow w Kanadzie Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 18:16 Teraz tylko trzeba WYGRAĆ finał ! ps. Kto wie, za ile Krzysztof Oliwa gra w Calgary Flames ? Słyszałem, że grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrro Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.u.mcnet.pl 20.05.04, 19:24 grubaska2003 - to marcus nilson strzelil gola w 20 sekundzie 2. meczu z sharks. krzysiek strzelil gole z vancouver i 1. meczu z san jose. nie gra za grosze. zarabia ok.700 tys. dolarow za sezon. ma swoja firme polishhammer i ko gear produkujace odziez sportowa prawda jest ze przyjechal do kanady z drobnymi. dokladnie mial ich 18 dolarow w kieszeni, spal w kosciele, potem go przygarnela rodzina, ogolnie mial niesaowite samozaparcie i wszystko czego dokonal zawdziecza sobie! a to ze jest enforcerem i gral w 15 meczach play-off tylko jak najlepiej swiadczy o nim! jak ktos ma jakies watpliwosci co do sukcesu oliwy niech napisze kiedy i kto z polskich sportowcow osiagnal cos w zawodowym sporcie. mi przychodzi na mysl jozef mlynarczyk i puchar europy z fc porto w 89 i moze tomasz rzasa puchar uefa 2002 z feyenoordem. no i mozna byc podciagnac sebastiana janikowskiego i awans do finalu super bowl. nie ulega jednak dla mnie watpliwosci ze puchar stanleya zdobywa sie najtrudniej z wszystkich trofeow w zawodowym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
cza_ha Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya 20.05.04, 19:47 700 tys na rok, to są jednak grosze, nawet gdy nie jest się zawodnikiem podstawowym w drużynie; bez porównania do Rosjan i Słowaków w NHL. Cieszmy się,więc nie ze szmalu,a z sukcesu medialnego, może większego po FINALE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vero Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.acn.pl 22.05.04, 02:12 Nie przesadzaj z tym "najlepszym polskim hokeistą", bo przecież chyba każdy laik wie, że najlepszy jest Mariusz Czerkawski!! Co prawda NYI odpadli z play- off, ale na razie tylko Flyers opierają się Tampie (i to z trudem). Pozdro wszystkich fanów hokeja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Kolego Redaktorze IP: *.gs.com 20.05.04, 20:42 Problem tylko w tym ze Oliwa ostatnio nie gra. Prosze sprawdzic tzw. "Shift Chart" z ostatnich meczow na stronie www.nhl.com by sie przekonac. Tak Oliwa w finale Pucharu Stanley'a... zupelnie tak samo jak Polska w finale Pucharu Stanley'a. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS A co to jest "druzyna kanadyjska"? IP: *.gs.com 20.05.04, 20:53 Chcialem zauwazyc, ze prawie wszystkie druzyny w NHL sa kanadyjskie. No ale zeby sie o tym przekonac to trzeba by przenalizowac sklady klubow w NHL czego zapewne PAP ani redkatorzy w Polsce nie robia stosujac swe glupawo-narodowe podejscie do wiadomosci. To ze druzyna ma siedzibe w danym kraju jeszcze o niczym nie swiadczy. Chcialem zauwazyc ze druzyny AHL scisle zwiazane z konretnymi druzynami NHL maja siedziby w odleglych miastach (setki mil) czesto w innych stanach. Trzeba by wreszczie zrozumiec, ze w USA to nie funkcjonuje jak Legia Warszawa, Wisla Krakow i.t.p. Taka druzyna futbolu amerykanskiego jak Jets jest druzyna potocznie zwana "nowojorska"... z boiskiem "domowym" na Meadowlands w New Jersey - zupelnie innych stanie. Pozdrawiam z USA, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Brawo Krzysiu. IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 20.05.04, 21:16 Nie jestem fanem hokeja, ale cieszy mnie fakt, że tak wielu kibiców jest dumnych z Krzysia Oliwy. Ja też! Przy okazji jednak dopadła mnie refleksja, że nikt tak pięknie nie sr@ we własne gniazdo jak my Polacy. Oliwa będzie zdobywcą Pucharu Stanley'a i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.cg.shawcable.net 21.05.04, 09:15 Jestem mieszkanka Clgary . I jestem bardzo dumna z Oliwy .Nie tylko my Polacy kochamy Krzysia ale mnustwo Calgaryjczykow Go lubi w pracy musze uczyc przyjaciol jak sie Jego imie i nazwisko wypowiada tz ze chlopak jest znany i lubiany w Calgary .I gdybysmy nawet nie wygrali to i tak jestesmy dumni z naszej druzyny GO FLAMES GO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Oliwa w finale Pucharu Stanleya IP: *.access.uk.tiscali.com 24.05.04, 11:55 Maryska, nie lubie Ciebie ani twojego Oliwy bo jestem z Vancouver, ale sie nie martw bo po ostatnim juz gwizdku mi to przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś