Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W Phoenix będą play-off?

17.04.12, 11:09
    Do końca sezonu zasadniczego zostało pięć spotkań moim zdaniem dość trudnych. Kolejno mecze z Oklahomą (2.), jednym z głównych pretendentów do mistrzowskiego tytułu, LA Clippers(4.), gdzie "szaleje" Griffin, Spurs - jedynką na Zachodzie, a także Utah(10.), z którą to drużyną Słońca walczą o ósme, ostatnie miejsce premiowane awansem do play-off. Patrząc na kalendarz klubu z Phoenix, we wszystkich meczach poza Jazzmanami przyjdzie im zmierzyć się ze statystycznie lepszymi przeciwnikami. Reprezentantów Utah i Rockets, którzy mają taki sam bilans jak klub Marcina Gortata, w ostatnich pięciu meczach moim skromnym zdaniem czeka "łatwiejsza" przeprawa. Więcej spotkań z klubami z dołu tabeli, szczególnie w przypadku koszykarzy z Houston.

Zatem, czy do najgorętszego stanu w USA zawitają play-off ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: maksiu1515 Re: W Phoenix będą play-off? IP: *.183.236.185.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 20:44
        Myślę, że terminarz nie jest taki zły, ponieważ 4 z 5 meczów Phoenix grają u siebie. A u siebie pokazali już szczególnie w 2 fazie sezonu zasadniczego, że potrafią wygrać z każdym :) Jak dla mnie decydujące będą 2 mecze: mianowicie z Denver u siebie i później z Utah na wyjeździe. Jeśli Phoenix wygrają 4 z tych 5 pozostałych meczów to play off jak w banku. Jest nawet szansa na 7 msc.
        7 msc jak dla mnie byłoby rewelacyjną sprawą, ponieważ zmierzą się wtedy prawdopodobnie ze Spurs, którzy rok temu pokazali jak się gra w play off haha :P
        • pawel_sportpl Re: W Phoenix będą play-off? 18.04.12, 12:26
          Świetna uwaga z tymi Spurs, uśmiałem się ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka