Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hannawald w TVN

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 00:45
    Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji...
    Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie?
    Czy uważacie ze mozna go polubić?

pozdr Hanka
    Obserwuj wątek
      • Gość: Oro Re: Hannawald w TVN IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.02, 01:53
        to straszny bufon i arogancki typ. Jest bardzo niesympatyczny, taki typowy
        gestapowiec. Nie widzialem wywiadu ale jestem o tym przekonany.
        I on sie dopinguje i nie lubi Polakow.

;-)
        • Gość: Bic Re: Hannawald w TVN IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 08:52
          Jeżeli nie widziałeś wywiadu to po co się odzywasz !!!!!!!!!!!!!
          Ponadto określenia typu bufon, gestapowiec etc. są rzeczywiście "SUPER" !!!!!
        • Gość: Gizmo Re: Hannawald w TVN IP: 192.168.2.* 01.04.02, 12:05
          Gość portalu: Oro napisał(a):

> to straszny bufon i arogancki typ. Jest bardzo niesympatyczny, taki typowy
          > gestapowiec. Nie widzialem wywiadu ale jestem o tym przekonany.
          > I on sie dopinguje i nie lubi Polakow.
          >
          > ;-)

Wlasnie przez takich palantow jak ty stwarzamy swoj wizerunek w swiecie. Zanim
          cos napiszesz to najpierw sie zastanow, a jak nie potrafisz tego zrobic to idz
          lecz swoje kompleksy ale gdzie indziej i w inny sposob...
          • Gość: obi. Re: Hannawald w TVN IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 02.04.02, 09:42
            Ludzie! Przecież Oro posłużył się ironią... o czym świadczy choćby buźka.
            Zastanówcie się, zanim zaczniecie stukać.

Pozdr
            • rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 10:09
              Gość portalu: obi. napisał(a):

> Ludzie! Przecież Oro posłużył się ironią... o czym świadczy choćby buźka.
              > Zastanówcie się, zanim zaczniecie stukać.
              >
              > Pozdr

Slusznie. Tez odnioslem takie wrazenie ale nie bylem do konca pewny.

;-) to przeciez znaczek oznaczajacy usmiech i puszczenie oczka, prawda?

• Gość: Jo Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.139.* 02.04.02, 11:24
          A Ty jesteś Ciula
      • Gość: dd Re: Hannawald w TVN IP: *.czajen.pl 01.04.02, 10:06
        na mnie zrobił pozytywne
      • Gość: Dalla Re: Hannawald w TVN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 11:09
        Gość portalu: Hanka napisał(a):

> Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji...
        > Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie?
        > Czy uważacie ze mozna go polubić?
        >
        > pozdr Hanka

To był bardzo dobry pomysł z tym wywiadem. Lis próbował wyjasnic dlaczego Sven
        nie jest lubiany w Polsce i popierał to róznymi przykładami. Naprawdę kawał
        dobrej roboty. Sven był taki jak zwykle, czyli trochę spiety, ale miły, skupiony
        i zupełnie zwyczajny, a nie żaden potwór, niosący zniszczenie i wrogość ;-)
        Hanni to bardzo dobry sportowiec i miły facet, no może trochę za bardzo zamknięty
        w sobie, ale już po prostu taki jest. Tu starał sie bardzo. Gratulacje dla Lisa i
        Svena!!!!
        • dalla Re: Hannawald w TVN 06.04.02, 14:01
          hej, co to za podszywanie sie pod mojego nicka?!!!!!

ja sie loguje i to jest "dalla", z malej litery! ale nie podoba mi sie to.
          znajdz sobie inne imie
      • Gość: pink flo dziwny kraj, dziwni ludzie IP: 194.95.74.* 01.04.02, 12:34
        wszystko bylo normalnie, czyli przed tym jak sven wygral Turniej 4 Skoczni;
        biedny sven, ktory z natury jest sympatycznym i milym gosciem, nieswiadomy swojej
        zle odbieranej egzaltacji i gestow, podpadl Polakom, z natury zakompleksionym i
        nie cierpiacym Niemcow; no i na tym wyrosly jak grzyby po deszczu wszelkie
        idiotyczne opinie, jak i w tym watku gdzies, ze to na pewno debil, bufon i typowy
        zarozumialec niemiecki; w ogole ta cala historia jeszcze raz pokazuje jak wazna
        jest znajomosc jezykow obcych; wtedy mozna rozpoznac klase i umiejetnosc
        wypowiedzi nie tylko zawodnikow ale i komentatorow sportowych w telewizji...
        • Gość: ja Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 16:55
          Gość portalu: pink flo napisał(a):

> wszystko bylo normalnie, czyli przed tym jak sven wygral Turniej 4 Skoczni;
          > biedny sven, ktory z natury jest sympatycznym i milym gosciem, nieswiadomy swoj
          > ej
          > zle odbieranej egzaltacji i gestow, podpadl Polakom, z natury zakompleksionym i
          >
          > nie cierpiacym Niemcow;

zgadzam się
          ja tam nic nie mam do Svena, milo sie ogladalo ten wywiad
          tylko Lis mnie troche zdenerwowal-inaczej bym poprowadziła ten wywiad
          ale moze sie nie znam;)
          • Gość: mysz Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.kopernik.gliwice.pl 01.04.02, 19:56
            Fajny pomysł z tym wywiadem. Widziałam go i stwierdzam że Hani to normalny całkiem fajny facet, i najwyraźniej
            chce spokojnie dalej skakać:-))
            • Gość: Porter Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.orion.pl 02.04.02, 11:57
              Gość portalu: mysz napisał(a):

> Fajny pomysł z tym wywiadem. Widziałam go i stwierdzam że Hani to normalny całk
              > iem fajny facet, i najwyraźniej
              > chce spokojnie dalej skakać:-))

... byle mu potem nie kazali sikac w probowke...

• Gość: Paweł Re: Hannawald w TVN IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.04.02, 22:50
        Nie lubię go, ale we wczorajszym wywiadzie zrobił na mnie dobre wrażenie.
        Myślę, że nie zasłużył na to co robią polscy "kibice".
      • Gość: Aga Re: Hannawald w TVN IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 07:06
        Gość portalu: Hanka napisał(a):

> Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji...
        > Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie?
        > Czy uważacie ze mozna go polubić?
        >
        > pozdr Hanka

--------------------
        Oglądałam wywiad z Hannawaldem i wrażenie zrobił całkiem dobre. To że nie rozdaje
        uśmiechów na lewo i prawo - taka jest jego natura i chyba nikt tego nie zmieni.
        To że po każdym swoim udanym skoku cieszy się i wykonuje takie gesty - każdy ma
        swój sposób wyładowania, tego wszystkiego co się w środku dzieje.
        Co do zachowania Polaków, to uważam i to samo powiedział Hannawald, że Polacy
        (przede wszystkim ci "piłkarscy") nienawidzą każdej osoby która mogła i może
        zagrozić Małyszowi w zdobyciu jak najwyższych miejsc. Za każdym razem padało na
        Niemców (wcześniej Schmit, a teraz Hannawald). I nie ma co tłumaczyć że
        to "nielubienie" dotyczy tylko Niemców.
        A co do wywiadu TVN ze Svenem - to udało im się, a wiadomo, że nie udzielił on
        wywiadu żadnej gazecie jak i innej telewizji.

Pozdrawiam
      • xtrem Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 08:59
        Jakies dwa miesiace temu stalem tu na calkiem straconej pozycji broniac
        Hannawalda. Czego ja tu o sobie nie musialem czytac...

Az sie wierzyc nie chce w tyle normalnosci - teraz.

Byc moze Hannawald bylby inaczej odbierany przez czasc polskiej publicznosci,
        gdyby wtedy udzielil tego wywiadu. Byc moze nie. Napewno byloby zle, gdyby
        zrobil to z zamiarem przypodobania sie "kibolom". Pokazanie srodkowego palca
        tym typom to moze nie gest swiadczacy o dobrej "kindersztubie" ale zupelnie
        zrozumialy i absolutne minimum - przynajmniej z mojego punktu widzenia. Jak
        dlugo mozna bylo znosic te prowokacje.
        • rewelacyjny zapis wywiadu??? 02.04.02, 09:01
          Czy ktos z was wie, czy istnieje gdzies zapis tego wywiadu?
          Co on w ogole mowil? Czy byl pytany o "zajscia" z Harrachowa i Zakopanego?
          • Gość: Svenka Re: zapis wywiadu??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 09:25
            zajrzyj na stronę www.skokinarciarskie.pl do działu "wywiady"
        • Gość: Svenka Do Xtrem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 09:23
          Xtrem, wiem coś o tym, co musiałeś znosić broniąc Hanniego, bo i mnie się
          zdrowo dostało. Ale wiesz co ja myślę? Że gdyby wywiad odbył się jakieś 2
          miesiące..., no, miesiąc temu (po Zakopanem), to Hannawalda by po prostu
          wyśmiano. Teraz już wszyscy są pokojowo nastawieni, bo po prostu sezon się
          skończył i każdemu zwisa, co mówi ten "szwabski anorektyk". Było do
          przewidzenia, że na zadane pytania odpowie tak, a nie inaczej i ktoś, kto ma
          odrobinę inteligencji wie, że trudno żywić urazę do całego narodu..., no,
          mniejsza z tym, zapraszam do przeanalizowania wywiadu, jak ktoś nie wie, o czym
          mówię. Ale tak jak wspomniałam: gdyby wywiad odbył się w połowie sezonu, na
          nikim nie zrobiłby wrażenia, a coniektórzy na pewno znaleźliby jakieś
          potknięcia Hanniego i obróciliby te wypowiedzi przeciwko niemu. Ja nie musiałam
          zmieniać zdania... Na razie krzyki typu "Hannawald to...[cenzura]" ucichły, ale
          poczekajmy do nastepnego, oby mniej burzliwego, sezonu.

pozdr.
          Svenka
      • Gość: obi. Re: Hannawald w TVN IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 02.04.02, 09:45
        Hanni rzeczywiście wypadł sympatycznie, ale sam wywiad był bardzo ugrzeczniony.
        Wielu rzeczy mi w nim brakowało. Lis nie zapytał np. "Jak myślisz, dlaczego
        kibice nie lubią ciebie, a lubią Schmitta" - a przyznam, że czekałem na to
        pytanie. Poza tym na pytania "trudne" Hannawald odpowiadał wymijająco i nie na
        temat (np. "Jak Hess mógł powiedzieć, że Polacy mają tylko dwóch idoli -
        papieża i Małysza?")

Pozdr
        • rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 10:07
          Gość portalu: obi. napisał(a):

> Hanni rzeczywiście wypadł sympatycznie, ale sam wywiad był bardzo ugrzeczniony.
          >
          > Wielu rzeczy mi w nim brakowało. Lis nie zapytał np. "Jak myślisz, dlaczego
          > kibice nie lubią ciebie, a lubią Schmitta" - a przyznam, że czekałem na to
          > pytanie.

Obi, przeciez Sven juz w pierwszym swoim zdaniu mowi o tym, dlaczego polscy
          kibice "nie lubili" jego a Martina - rzekomo - tak. W zeszlym sezonie wygrwal
          Schmitt i jego nazywali "parowa". Wtedy nikt w Polsce nie mial nic do Hannawalda
          bo nie zagrazal Adamowi. Nieco dalej dyskutuja tez o tym kompletnie idiotycznym
          (az chorym) zarzucie wobec hannawalda - jego sposobie wyrazania radosci. Przeciez
          na poczatku to wlasnie byl jeden z glownych "powodow" nienawisci, ktory mial
          tylko ukrywac prawdziwe powody.

> Poza tym na pytania "trudne" Hannawald odpowiadał wymijająco i nie na
          > temat (np. "Jak Hess mógł powiedzieć, że Polacy mają tylko dwóch idoli -
          > papieża i Małysza?")

A czego oczekiwales? Dlaczego w ogole mialby odpowiadac na pytanie dotyczace tego
          co powiedzial Hess a nie on sam? Co wedlug ciebie powinien powiedziec, skoro sam
          Lis juz w pytaniu przyznaje, ze papiez i Malysz to rzeczywiscie obecnie najwieksi
          bohaterowie w Polsce?

Svenka, dzieki za podanie adresu.
          To fajny wywiad. Mnie osobiscie uderzylo to, jak zenujaca jest ta cala zaistniala
          sytuacja. Jak glupie, dziecinne i irracjonalne jest to, ze jakis sportowiec moze
          byc nienawidzony i chamsko traktowany w jakim kraju tylko - rzekomo - za sposob
          wyrazania swojej radosci lub za zupelnie blache wypowiedzi. To tragiczne
          swiadectwo dla Polski.
          • Gość: Mario29 Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.192.* 02.04.02, 10:16
            > To tragiczne
            > swiadectwo dla Polski.

Przyrzeklem sobie nic nie pisac .. ale tu przegiales pale... To tragiczne
            swiadectwo ale dla tych co te opinie wyrazali/pokazywali ... albo jestes tak
            ograniczony ze tego nie rozumiesz albo robisz to swiadomie ...

Lubie Hanniego nie musze, nie musze tez chwalic tych wszystkich ktorzy zgodnie z
            linia 'political correctness' chcieliby za wszystko przepraszac.. najlepiej w
            imieniu narodu ...

Prosze nie przepraszac za mnie za cos czego nie zrobilem !!!! Czujecie sie
            winni ? To przepraszajcie, ale za siebie...
            • Gość: radziwił do mario - tak na marginesie IP: *.glinik.gorlice.pl 02.04.02, 10:41
              hi hi, hannawald jakby czytał twoje posty
              nie uogólniał, zawsze wypowiadał się ostrożnie ("część kibiców", "niektórzy
              kibice" itp.)
              poza tym przepraszał tylko za siebie ;) (za hessa już nie)
              • rewelacyjny Re: do mario - tak na marginesie 02.04.02, 10:55
                Gość portalu: radziwił napisał(a):

> hi hi, hannawald jakby czytał twoje posty
                > nie uogólniał, zawsze wypowiadał się ostrożnie ("część kibiców", "niektórzy
                > kibice" itp.)
                > poza tym przepraszał tylko za siebie ;) (za hessa już nie)

Podobaly mi sie wywazone wypowiedzi Hannawalda, tez jego opinia chyba troche na
                wyrost, ze gwizdzaca czesc polskiej publicznosci to wlasciwie pilkarscy
                chuligani. Przeciez on probuje usprawiedliwiac zachowanie tej czesci publicznosci.

A opinia pozostaje opinia Mario, chocbys nie wiem jak sie prezyl i tezyl. Obrazki
                z Zakopanego widzieli kibice skokow w calej Europie i nie tylko. Zaledwie trzech
                niemieckich idiotow, ktorzy stlukli prawie na smierc francuskiego zandarma
                wystawili swiadectwo krajowi z ktorego pochodza.
                Dlaczego kilkadziesiat tysiecy Polakow otwarcie prezentujacych swoje chamstwo i
                brak kultury mialoby nagle nie wystawiac swiadectwa Polsce? Wystawili i nic na to
                nie poradzisz. I zalosne jest to, ze taka dyskusja musiala miec miejsce akurat w
                Polsce.

Jesli jako Polak identyfikujesz sie tez z pozytywnymi i pieknymi stronami naszej
                kultury to miej tez odwage przejac odpowiedzialnosc za ta tluszcze z Zakopanego.

• Gość: Mario29 Re: do mario - tak na marginesie IP: 157.25.192.* 02.04.02, 11:33
                  > Jesli jako Polak identyfikujesz sie tez z pozytywnymi i pieknymi stronami nasze
                  > j
                  > kultury to miej tez odwage przejac odpowiedzialnosc za ta tluszcze z Zakopanego

Odpowiedzialnosc przyjac moge za to co sam zrobilem, nie moge przyjac
                  odpowiedzialnosci za 'niektorych kibicow'... To nie przejaw odwagi jezeli
                  przepraszasz za to ze zyjesz .... A w szczegolnosci za to ze zyjesz w Polsce..

Co do tluszczy to bym nie przesadzal z epitetami 'polski' dodawanymi na kazdym
                  kroku ... Polecam jakiekolwiek opracowanie na temat psychologii tlumu ... A dla
                  sprawdzenia w praktyce - polecam wizyte np w USA na meczu NBA, w Anglii na meczu
                  rugby z Francja itd .... Celowo nie wspominam meczy pilkarskich... Tam gdzie sa
                  emocje sportowe dla szerokiej rzeczy kibicow tam pojawiaja sie i zachowania
                  tlumne, gdzie czlowiek czuje sie bezpieczny ... I nie ma znaczenia czy to kibice
                  z Polski, z Urugwaju, czy z Katalonii...

Nie demonizujmy ....

• rewelacyjny Re: do mario - tak na marginesie 02.04.02, 13:35
                    Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Odpowiedzialnosc przyjac moge za to co sam zrobilem, nie moge przyjac
                    > odpowiedzialnosci za 'niektorych kibicow'...

Odpowiedzialnosc i opinia to dwie rozne sprawy. Ta tluszcz wystawila Polsce
                    fatalne swiadectwo, czy tego chcesz czy nie.

> To nie przejaw odwagi jezeli
                    > przepraszasz za to ze zyjesz .... A w szczegolnosci za to ze zyjesz w Polsce..

Przepraszanie za to, ze sie zyje w Polsce byloby rzeczywiscie kompletnym
                    idiotyzmem ale kto i gdzie robi cos takiego? Przeciez jesli ma byc mowa o
                    jakimkolwiek przepraszaniu to nie za to, ze jest sie Polakiem, tylko za to, ze
                    czesc Polakow zachowala sie jak bydlo.
                    Mam nadzieje, ze zachowanie jak bydlo nie jest dla ciebie rownoznaczne z byciem
                    Polakiem?

Gdyby Adam jako jedyny skoczek, zupelnie niewinnie zostal wygwizdany w Niemczech
                    przez kilkanascie albo nawet kilkadziesiat tysiecy Niemcow potraktowalbys to
                    rownie poblazliwie i oczywiscie?
                    Ja nie. Odczulbym co najmniej spory niesmak i niepokoj, ze robilo to nie kilku z
                    nich tylko bardzo wielu. To juz swiadczyloby o pewnej tendencji widocznej w calym
                    spoleczenstwie. Ewentualne przeprosiny nie przekonalyby mnie do tej czesci
                    Niemcow ale dostrzegl bym w tym wazny znak, ze wsrod nich sa rowniez ludzie
                    dystansujacy sie od takich form zachowania.

I niczego nie zmienia tu twoje teorie o "zachowaniach tlumnych". Po prostu sa
                    sytuacje i miejsca w ktorych okreslone formy zachowan sa niespotykane. Tak
                    przynajmniej bylo do czasu Zakopanego w skokach narciarskich.

Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jednego
                    jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu.

>
                    > Nie demonizujmy ....
                    >

• Gość: Kan Re: do mario - tak na marginesie IP: 157.25.84.* 02.04.02, 13:54
                      Sorry, że wtrącam swoje trzy grosze.

„Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jednego
                      jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu.”

A co było, bodajże, z Figo. Wygwizdywano jego jedynego za to tylko,
                      że zmienił barwy klubowe. Czy to jest powód ????
                      • rewelacyjny Re: do Kana - tak na marginesie 02.04.02, 21:16
                        Gość portalu: Kan napisał(a):

> Sorry, że wtrącam swoje trzy grosze.
                        >
                        > „Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jedneg
                        > o
                        > jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu.”
                        >
                        > A co było, bodajże, z Figo. Wygwizdywano jego jedynego za to tylko,
                        > że zmienił barwy klubowe. Czy to jest powód ????

Przynajmniej nie tak idiotyczny jak "sposob okazywania radosci" lub
                        "wyraz twarzy".

• Gość: Kan Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.84.* 02.04.02, 10:47
        A oto opinia serwisu www.skoki.narciarskie,pl nt. wywiadu :

www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/

Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem.
        Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie
        niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było
        właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska”
        znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno
        nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym
        tematem wywiadu.
        Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt.
        • troy-der-1 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 11:02

> A oto opinia serwisu www.skoki.narciarskie,pl nt. wywiadu :
          >
          > <a href="www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/"targe
          > t="_blank">www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/</a>
          >
          >
          > Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem.
          > Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie
          > niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było
          > właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska”
          > znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno
          > nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym
          > tematem wywiadu.
          > Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt.

Hi,Kan. "Polecialem" na link od ciebie,ale...
          gdzie tresc tego wywiadu???

• Gość: Kan Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.84.* 02.04.02, 11:11
            Treść wywiadu jest na : www.skokinarciarskie.pl
            Wywiady.

Pozdr.
            • troy-der-1 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 11:15

> Treść wywiadu jest na : <a href="www.skokinarciarskie.pl"target="_blank"
              > >www.skokinarciarskie.pl</a>
              > Wywiady.
              >
              > Pozdr.

Ok,dzieki,pozdr.

• Gość: radziwił tu kan - tak na marginesie IP: *.glinik.gorlice.pl 02.04.02, 11:23

> Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem.
          > Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie
          > niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było
          > właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska”
          > znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno
          > nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym
          > tematem wywiadu.
          > Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt.

też wolałbym żeby więcej miejsca poświęcono sprawom sportowym i zadano m.in. te
          pytania o których piszesz. kiedyś nawet założyłem tutaj taki wątek, namawiający
          dziennikarzy "gw", żeby solidnie przepytali skoczków (w tym svena h.). napisałeś
          mi wtedy... że cię to nie interesuje. a teraz narzekasz. a w "gw" dali tylko
          wywiady z małyszem i tajnerem + krótkie, pięciozdaniowe wypowiedzi innych.
          [owszem, przecztać tam można było także ciekawą "deklarację polskości" hannawalda
          (stał już z opróżnioną butelką szampana i mówił, że zamierza pić cały tydzień;).]

jeszcze co do wywiadu w tvn. moim zdaniem mimo wszystko był ok. niedosyt
          faktycznie pozostaje, ale lepszy rydz... podobnie jak ty uważam, że ten wywiad
          był potrzebny - choćby dlatego, że znane często okazuje się mniej straszne.

a bardziej sportowe informacje mogliśmy otrzymać wczoraj i przedwczoraj na
          eurosporcie, który zrobił podsumowanie sezonu w skokach.
          można tam było zobaczyć fragmenty (prawie) wszystkich konkursów poprzetykane
          krótkimi komentarzami samych skoczków - jussilainena, małysza, hannawalda,
          ammanna, hautamaekiego i schmitta i trenerów - innauera, hessa, steierta,
          schedlera. często bardzo ciekawe.
          • Gość: Kan Tak na marginesie 2. IP: 157.25.84.* 02.04.02, 11:37
            „...kiedyś nawet założyłem tutaj taki wątek, namawiający
            dziennikarzy "gw", żeby solidnie przepytali skoczków (w tym svena h.).
            napisałeś
            mi wtedy... że cię to nie interesuje. a teraz narzekasz...”

Ale akurat wywiadu z Hannawaldem ( w polskich mediach )nie oglądałem lub nie
            czytałem do tej pory. I wiesz, nie bardzo wierzyłem, że taki wywiad może
            powstać.
            A tu masz, niespodzianka.

„...a bardziej sportowe informacje mogliśmy otrzymać wczoraj i przedwczoraj na
            eurosporcie, który zrobił podsumowanie sezonu w skokach...”

Niestety nie oglądałem. Święta i te rzeczy.
            Mam nadzieję, że jeszcze będzie powtórka.
      • troy-der-1 Sven w TV 02.04.02, 11:31
        Wydaje mi sie,ze S.H jest sympatyczny i
        nieznajac go ocenia sie go calkiem zle.
        A sam wywiad to moim zdaniem calkiem
        niezla akcja PR.
      • Gość: lalka Re: Hannawald w TVN IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.02, 14:01
        Dzieki za link do wywiadu i do opinii o nim. Sprawia wrazenie zrobionego na konkretne zamowienie, by udowodnic taka a nie inna teze. Ale to wcale
        niezle, szkoda tylko, ze nie pokuszono sie o to troche wczesniej. Kazdy wielki sportowiec POWINIEN miec doradce ds mediow, Malyszowi tez by sie
        przydal. Jego Federer nie do konca radzi sobie rowniez z ta rola, choc wydaje mu sie chyba, ze wszysko jest ok.
        A co wlasciwie Sven na wizji piekl? Schwarzwaldzkie torty wisniow
      • amelia25 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 19:42
        Mnie się wywiad podobał, nie wiem czy miał udowadniać jakąś tezę (jeśli tak to
        czyją -Hessa, FISu, Hofera?), czy był akcją PRów - do mnie przede wszystkim
        przemówił fakt, że obu rozmówcom zależało na tym żeby wyjaśnić sprawę -
        wypowiedzi Svena były bardzo wyważone - powtarzał że przeprasza kibiców, którzy
        mogli poczuć się urażeni jego wypowiedziami - i chyba trudno mu się dziwić że
        tak cedził słowa i uważał na każde z nich- zdał sobie sprawę że wszystko co
        powie jest filtrowane, prześwietlane, szeroko dyskutowane. Dla mnie wykazał
        dobrą wolę - tak samo jak Lis - bo nie było to z jego strony gonienie za
        sensacją - gdyby na tym mu zależało mógł poprowadzić tę rozmowę inaczej i być
        napastliwy.
        Na początku nie podobały mi się pytania Lisa, ale potem zdałam sobie sprawę, że
        to właśnie zaprzątało większość kibiców i "kibiców" ostatnio i to była szansa
        na otrzymanie odpowiedzi na nie - chociaż nigdy nie zrozumiem jak czyjaś radość
        mogła zostać odebrana jako przejaw "buty" - a był to przecież główny powód
        gwizdów z Zako. Mało o sporcie - ale też nie w takim kontekście toczyła się
        większość dyskusji nt. S.H.
        Na koniec pytanie:
        Co zrobiła TVP, wożąc się w te i wewte za skoczkami? - Tylko dokument "Wakacje
        mistrza" ?
        Po co sytuacja nagonki i napięcia wokół najfajniejszej dyscypliny sportowej;))))
        Już za 8 miesięcy nowy sezon - może spokojniejszy - jak się wszyscy postaramy;)
        Pzdr
      • gzdureczka Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 20:37
        Hannawald zrobil dobre wrazenie, tylko jakos tak cichutko mowil.
        • rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 21:14
          gzdureczka napisał(a):

> Hannawald zrobil dobre wrazenie, tylko jakos tak cichutko mowil.

Czyli znow cos zle? ;-)

• Gość: Jos Re: Hannawald w TVN IP: *.proxy.aol.com 02.04.02, 22:12
            Zastanawiajace ,jak latwo manipulowac mozna opiniami Polakow.
            Od nienawisci ,prawie do milosci.
      • Gość: Kan Do Radziwiła i innych, spragnionych wywiadów. IP: 157.25.84.* 03.04.02, 10:36
        Być może już tam wpadliście a jeśli nie, to zajrzyjcie:

www.skokinarciarskie.pl/ i zakładka "wywiady i opinie"
        • Gość: radziwił do kana. IP: *.glinik.gorlice.pl 03.04.02, 16:19
          znałem, ale dzięki anyway:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka