Gość: Hanka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 00:45 Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji... Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie? Czy uważacie ze mozna go polubić? pozdr Hanka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oro Re: Hannawald w TVN IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.02, 01:53 to straszny bufon i arogancki typ. Jest bardzo niesympatyczny, taki typowy gestapowiec. Nie widzialem wywiadu ale jestem o tym przekonany. I on sie dopinguje i nie lubi Polakow. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bic Re: Hannawald w TVN IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 08:52 Jeżeli nie widziałeś wywiadu to po co się odzywasz !!!!!!!!!!!!! Ponadto określenia typu bufon, gestapowiec etc. są rzeczywiście "SUPER" !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Hannawald w TVN IP: 192.168.2.* 01.04.02, 12:05 Gość portalu: Oro napisał(a): > to straszny bufon i arogancki typ. Jest bardzo niesympatyczny, taki typowy > gestapowiec. Nie widzialem wywiadu ale jestem o tym przekonany. > I on sie dopinguje i nie lubi Polakow. > > ;-) Wlasnie przez takich palantow jak ty stwarzamy swoj wizerunek w swiecie. Zanim cos napiszesz to najpierw sie zastanow, a jak nie potrafisz tego zrobic to idz lecz swoje kompleksy ale gdzie indziej i w inny sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: Hannawald w TVN IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 02.04.02, 09:42 Ludzie! Przecież Oro posłużył się ironią... o czym świadczy choćby buźka. Zastanówcie się, zanim zaczniecie stukać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 10:09 Gość portalu: obi. napisał(a): > Ludzie! Przecież Oro posłużył się ironią... o czym świadczy choćby buźka. > Zastanówcie się, zanim zaczniecie stukać. > > Pozdr Slusznie. Tez odnioslem takie wrazenie ale nie bylem do konca pewny. ;-) to przeciez znaczek oznaczajacy usmiech i puszczenie oczka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Hannawald w TVN IP: *.czajen.pl 01.04.02, 10:06 na mnie zrobił pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalla Re: Hannawald w TVN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 11:09 Gość portalu: Hanka napisał(a): > Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji... > Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie? > Czy uważacie ze mozna go polubić? > > pozdr Hanka To był bardzo dobry pomysł z tym wywiadem. Lis próbował wyjasnic dlaczego Sven nie jest lubiany w Polsce i popierał to róznymi przykładami. Naprawdę kawał dobrej roboty. Sven był taki jak zwykle, czyli trochę spiety, ale miły, skupiony i zupełnie zwyczajny, a nie żaden potwór, niosący zniszczenie i wrogość ;-) Hanni to bardzo dobry sportowiec i miły facet, no może trochę za bardzo zamknięty w sobie, ale już po prostu taki jest. Tu starał sie bardzo. Gratulacje dla Lisa i Svena!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalla Re: Hannawald w TVN 06.04.02, 14:01 hej, co to za podszywanie sie pod mojego nicka?!!!!! ja sie loguje i to jest "dalla", z malej litery! ale nie podoba mi sie to. znajdz sobie inne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink flo dziwny kraj, dziwni ludzie IP: 194.95.74.* 01.04.02, 12:34 wszystko bylo normalnie, czyli przed tym jak sven wygral Turniej 4 Skoczni; biedny sven, ktory z natury jest sympatycznym i milym gosciem, nieswiadomy swojej zle odbieranej egzaltacji i gestow, podpadl Polakom, z natury zakompleksionym i nie cierpiacym Niemcow; no i na tym wyrosly jak grzyby po deszczu wszelkie idiotyczne opinie, jak i w tym watku gdzies, ze to na pewno debil, bufon i typowy zarozumialec niemiecki; w ogole ta cala historia jeszcze raz pokazuje jak wazna jest znajomosc jezykow obcych; wtedy mozna rozpoznac klase i umiejetnosc wypowiedzi nie tylko zawodnikow ale i komentatorow sportowych w telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 16:55 Gość portalu: pink flo napisał(a): > wszystko bylo normalnie, czyli przed tym jak sven wygral Turniej 4 Skoczni; > biedny sven, ktory z natury jest sympatycznym i milym gosciem, nieswiadomy swoj > ej > zle odbieranej egzaltacji i gestow, podpadl Polakom, z natury zakompleksionym i > > nie cierpiacym Niemcow; zgadzam się ja tam nic nie mam do Svena, milo sie ogladalo ten wywiad tylko Lis mnie troche zdenerwowal-inaczej bym poprowadziła ten wywiad ale moze sie nie znam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.kopernik.gliwice.pl 01.04.02, 19:56 Fajny pomysł z tym wywiadem. Widziałam go i stwierdzam że Hani to normalny całkiem fajny facet, i najwyraźniej chce spokojnie dalej skakać:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: dziwny kraj, dziwni ludzie IP: *.orion.pl 02.04.02, 11:57 Gość portalu: mysz napisał(a): > Fajny pomysł z tym wywiadem. Widziałam go i stwierdzam że Hani to normalny całk > iem fajny facet, i najwyraźniej > chce spokojnie dalej skakać:-)) ... byle mu potem nie kazali sikac w probowke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Hannawald w TVN IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.04.02, 22:50 Nie lubię go, ale we wczorajszym wywiadzie zrobił na mnie dobre wrażenie. Myślę, że nie zasłużył na to co robią polscy "kibice". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hannawald w TVN IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 07:06 Gość portalu: Hanka napisał(a): > Kto oglądal w TVN wywiad z Hannim? Ja niestety nie miałam okazji... > Napiszcie o czym mowił i czy wywarł na was jakies(pozytywne?) wrażenie? > Czy uważacie ze mozna go polubić? > > pozdr Hanka -------------------- Oglądałam wywiad z Hannawaldem i wrażenie zrobił całkiem dobre. To że nie rozdaje uśmiechów na lewo i prawo - taka jest jego natura i chyba nikt tego nie zmieni. To że po każdym swoim udanym skoku cieszy się i wykonuje takie gesty - każdy ma swój sposób wyładowania, tego wszystkiego co się w środku dzieje. Co do zachowania Polaków, to uważam i to samo powiedział Hannawald, że Polacy (przede wszystkim ci "piłkarscy") nienawidzą każdej osoby która mogła i może zagrozić Małyszowi w zdobyciu jak najwyższych miejsc. Za każdym razem padało na Niemców (wcześniej Schmit, a teraz Hannawald). I nie ma co tłumaczyć że to "nielubienie" dotyczy tylko Niemców. A co do wywiadu TVN ze Svenem - to udało im się, a wiadomo, że nie udzielił on wywiadu żadnej gazecie jak i innej telewizji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xtrem Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 08:59 Jakies dwa miesiace temu stalem tu na calkiem straconej pozycji broniac Hannawalda. Czego ja tu o sobie nie musialem czytac... Az sie wierzyc nie chce w tyle normalnosci - teraz. Byc moze Hannawald bylby inaczej odbierany przez czasc polskiej publicznosci, gdyby wtedy udzielil tego wywiadu. Byc moze nie. Napewno byloby zle, gdyby zrobil to z zamiarem przypodobania sie "kibolom". Pokazanie srodkowego palca tym typom to moze nie gest swiadczacy o dobrej "kindersztubie" ale zupelnie zrozumialy i absolutne minimum - przynajmniej z mojego punktu widzenia. Jak dlugo mozna bylo znosic te prowokacje. Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny zapis wywiadu??? 02.04.02, 09:01 Czy ktos z was wie, czy istnieje gdzies zapis tego wywiadu? Co on w ogole mowil? Czy byl pytany o "zajscia" z Harrachowa i Zakopanego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svenka Re: zapis wywiadu??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 09:25 zajrzyj na stronę www.skokinarciarskie.pl do działu "wywiady" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svenka Do Xtrem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.02, 09:23 Xtrem, wiem coś o tym, co musiałeś znosić broniąc Hanniego, bo i mnie się zdrowo dostało. Ale wiesz co ja myślę? Że gdyby wywiad odbył się jakieś 2 miesiące..., no, miesiąc temu (po Zakopanem), to Hannawalda by po prostu wyśmiano. Teraz już wszyscy są pokojowo nastawieni, bo po prostu sezon się skończył i każdemu zwisa, co mówi ten "szwabski anorektyk". Było do przewidzenia, że na zadane pytania odpowie tak, a nie inaczej i ktoś, kto ma odrobinę inteligencji wie, że trudno żywić urazę do całego narodu..., no, mniejsza z tym, zapraszam do przeanalizowania wywiadu, jak ktoś nie wie, o czym mówię. Ale tak jak wspomniałam: gdyby wywiad odbył się w połowie sezonu, na nikim nie zrobiłby wrażenia, a coniektórzy na pewno znaleźliby jakieś potknięcia Hanniego i obróciliby te wypowiedzi przeciwko niemu. Ja nie musiałam zmieniać zdania... Na razie krzyki typu "Hannawald to...[cenzura]" ucichły, ale poczekajmy do nastepnego, oby mniej burzliwego, sezonu. pozdr. Svenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi. Re: Hannawald w TVN IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 02.04.02, 09:45 Hanni rzeczywiście wypadł sympatycznie, ale sam wywiad był bardzo ugrzeczniony. Wielu rzeczy mi w nim brakowało. Lis nie zapytał np. "Jak myślisz, dlaczego kibice nie lubią ciebie, a lubią Schmitta" - a przyznam, że czekałem na to pytanie. Poza tym na pytania "trudne" Hannawald odpowiadał wymijająco i nie na temat (np. "Jak Hess mógł powiedzieć, że Polacy mają tylko dwóch idoli - papieża i Małysza?") Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 10:07 Gość portalu: obi. napisał(a): > Hanni rzeczywiście wypadł sympatycznie, ale sam wywiad był bardzo ugrzeczniony. > > Wielu rzeczy mi w nim brakowało. Lis nie zapytał np. "Jak myślisz, dlaczego > kibice nie lubią ciebie, a lubią Schmitta" - a przyznam, że czekałem na to > pytanie. Obi, przeciez Sven juz w pierwszym swoim zdaniu mowi o tym, dlaczego polscy kibice "nie lubili" jego a Martina - rzekomo - tak. W zeszlym sezonie wygrwal Schmitt i jego nazywali "parowa". Wtedy nikt w Polsce nie mial nic do Hannawalda bo nie zagrazal Adamowi. Nieco dalej dyskutuja tez o tym kompletnie idiotycznym (az chorym) zarzucie wobec hannawalda - jego sposobie wyrazania radosci. Przeciez na poczatku to wlasnie byl jeden z glownych "powodow" nienawisci, ktory mial tylko ukrywac prawdziwe powody. > Poza tym na pytania "trudne" Hannawald odpowiadał wymijająco i nie na > temat (np. "Jak Hess mógł powiedzieć, że Polacy mają tylko dwóch idoli - > papieża i Małysza?") A czego oczekiwales? Dlaczego w ogole mialby odpowiadac na pytanie dotyczace tego co powiedzial Hess a nie on sam? Co wedlug ciebie powinien powiedziec, skoro sam Lis juz w pytaniu przyznaje, ze papiez i Malysz to rzeczywiscie obecnie najwieksi bohaterowie w Polsce? Svenka, dzieki za podanie adresu. To fajny wywiad. Mnie osobiscie uderzylo to, jak zenujaca jest ta cala zaistniala sytuacja. Jak glupie, dziecinne i irracjonalne jest to, ze jakis sportowiec moze byc nienawidzony i chamsko traktowany w jakim kraju tylko - rzekomo - za sposob wyrazania swojej radosci lub za zupelnie blache wypowiedzi. To tragiczne swiadectwo dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.192.* 02.04.02, 10:16 > To tragiczne > swiadectwo dla Polski. Przyrzeklem sobie nic nie pisac .. ale tu przegiales pale... To tragiczne swiadectwo ale dla tych co te opinie wyrazali/pokazywali ... albo jestes tak ograniczony ze tego nie rozumiesz albo robisz to swiadomie ... Lubie Hanniego nie musze, nie musze tez chwalic tych wszystkich ktorzy zgodnie z linia 'political correctness' chcieliby za wszystko przepraszac.. najlepiej w imieniu narodu ... Prosze nie przepraszac za mnie za cos czego nie zrobilem !!!! Czujecie sie winni ? To przepraszajcie, ale za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwił do mario - tak na marginesie IP: *.glinik.gorlice.pl 02.04.02, 10:41 hi hi, hannawald jakby czytał twoje posty nie uogólniał, zawsze wypowiadał się ostrożnie ("część kibiców", "niektórzy kibice" itp.) poza tym przepraszał tylko za siebie ;) (za hessa już nie) Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: do mario - tak na marginesie 02.04.02, 10:55 Gość portalu: radziwił napisał(a): > hi hi, hannawald jakby czytał twoje posty > nie uogólniał, zawsze wypowiadał się ostrożnie ("część kibiców", "niektórzy > kibice" itp.) > poza tym przepraszał tylko za siebie ;) (za hessa już nie) Podobaly mi sie wywazone wypowiedzi Hannawalda, tez jego opinia chyba troche na wyrost, ze gwizdzaca czesc polskiej publicznosci to wlasciwie pilkarscy chuligani. Przeciez on probuje usprawiedliwiac zachowanie tej czesci publicznosci. A opinia pozostaje opinia Mario, chocbys nie wiem jak sie prezyl i tezyl. Obrazki z Zakopanego widzieli kibice skokow w calej Europie i nie tylko. Zaledwie trzech niemieckich idiotow, ktorzy stlukli prawie na smierc francuskiego zandarma wystawili swiadectwo krajowi z ktorego pochodza. Dlaczego kilkadziesiat tysiecy Polakow otwarcie prezentujacych swoje chamstwo i brak kultury mialoby nagle nie wystawiac swiadectwa Polsce? Wystawili i nic na to nie poradzisz. I zalosne jest to, ze taka dyskusja musiala miec miejsce akurat w Polsce. Jesli jako Polak identyfikujesz sie tez z pozytywnymi i pieknymi stronami naszej kultury to miej tez odwage przejac odpowiedzialnosc za ta tluszcze z Zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: do mario - tak na marginesie IP: 157.25.192.* 02.04.02, 11:33 > Jesli jako Polak identyfikujesz sie tez z pozytywnymi i pieknymi stronami nasze > j > kultury to miej tez odwage przejac odpowiedzialnosc za ta tluszcze z Zakopanego Odpowiedzialnosc przyjac moge za to co sam zrobilem, nie moge przyjac odpowiedzialnosci za 'niektorych kibicow'... To nie przejaw odwagi jezeli przepraszasz za to ze zyjesz .... A w szczegolnosci za to ze zyjesz w Polsce.. Co do tluszczy to bym nie przesadzal z epitetami 'polski' dodawanymi na kazdym kroku ... Polecam jakiekolwiek opracowanie na temat psychologii tlumu ... A dla sprawdzenia w praktyce - polecam wizyte np w USA na meczu NBA, w Anglii na meczu rugby z Francja itd .... Celowo nie wspominam meczy pilkarskich... Tam gdzie sa emocje sportowe dla szerokiej rzeczy kibicow tam pojawiaja sie i zachowania tlumne, gdzie czlowiek czuje sie bezpieczny ... I nie ma znaczenia czy to kibice z Polski, z Urugwaju, czy z Katalonii... Nie demonizujmy .... Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: do mario - tak na marginesie 02.04.02, 13:35 Gość portalu: Mario29 napisał(a): > Odpowiedzialnosc przyjac moge za to co sam zrobilem, nie moge przyjac > odpowiedzialnosci za 'niektorych kibicow'... Odpowiedzialnosc i opinia to dwie rozne sprawy. Ta tluszcz wystawila Polsce fatalne swiadectwo, czy tego chcesz czy nie. > To nie przejaw odwagi jezeli > przepraszasz za to ze zyjesz .... A w szczegolnosci za to ze zyjesz w Polsce.. Przepraszanie za to, ze sie zyje w Polsce byloby rzeczywiscie kompletnym idiotyzmem ale kto i gdzie robi cos takiego? Przeciez jesli ma byc mowa o jakimkolwiek przepraszaniu to nie za to, ze jest sie Polakiem, tylko za to, ze czesc Polakow zachowala sie jak bydlo. Mam nadzieje, ze zachowanie jak bydlo nie jest dla ciebie rownoznaczne z byciem Polakiem? Gdyby Adam jako jedyny skoczek, zupelnie niewinnie zostal wygwizdany w Niemczech przez kilkanascie albo nawet kilkadziesiat tysiecy Niemcow potraktowalbys to rownie poblazliwie i oczywiscie? Ja nie. Odczulbym co najmniej spory niesmak i niepokoj, ze robilo to nie kilku z nich tylko bardzo wielu. To juz swiadczyloby o pewnej tendencji widocznej w calym spoleczenstwie. Ewentualne przeprosiny nie przekonalyby mnie do tej czesci Niemcow ale dostrzegl bym w tym wazny znak, ze wsrod nich sa rowniez ludzie dystansujacy sie od takich form zachowania. I niczego nie zmienia tu twoje teorie o "zachowaniach tlumnych". Po prostu sa sytuacje i miejsca w ktorych okreslone formy zachowan sa niespotykane. Tak przynajmniej bylo do czasu Zakopanego w skokach narciarskich. Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jednego jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu. > > Nie demonizujmy .... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Re: do mario - tak na marginesie IP: 157.25.84.* 02.04.02, 13:54 Sorry, że wtrącam swoje trzy grosze. „Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jednego jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu.” A co było, bodajże, z Figo. Wygwizdywano jego jedynego za to tylko, że zmienił barwy klubowe. Czy to jest powód ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: do Kana - tak na marginesie 02.04.02, 21:16 Gość portalu: Kan napisał(a): > Sorry, że wtrącam swoje trzy grosze. > > „Nawet najgorsi chuligani na stadionach pilkarskich nie wygwizduja jedneg > o > jedynego pilkarza, jesli nie maja do tego powodu.” > > A co było, bodajże, z Figo. Wygwizdywano jego jedynego za to tylko, > że zmienił barwy klubowe. Czy to jest powód ???? Przynajmniej nie tak idiotyczny jak "sposob okazywania radosci" lub "wyraz twarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.84.* 02.04.02, 10:47 A oto opinia serwisu www.skoki.narciarskie,pl nt. wywiadu : www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/ Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem. Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska” znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym tematem wywiadu. Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 11:02 Gość portalu: Kan napisał(a): > A oto opinia serwisu www.skoki.narciarskie,pl nt. wywiadu : > > <a href="www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/"targe > t="_blank">www.skoki.narciarskie.pl/newsy/index.html/Wiadomosci/282/</a> > > > Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem. > Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie > niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było > właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska” > znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno > nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym > tematem wywiadu. > Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt. Hi,Kan. "Polecialem" na link od ciebie,ale... gdzie tresc tego wywiadu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Re: Hannawald w TVN IP: 157.25.84.* 02.04.02, 11:11 Treść wywiadu jest na : www.skokinarciarskie.pl Wywiady. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 11:15 Gość portalu: Kan napisał(a): > Treść wywiadu jest na : <a href="www.skokinarciarskie.pl"target="_blank" > >www.skokinarciarskie.pl</a> > Wywiady. > > Pozdr. Ok,dzieki,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwił tu kan - tak na marginesie IP: *.glinik.gorlice.pl 02.04.02, 11:23 Gość portalu: Kan napisał(a): > Mówiąc szczerze, ja też jestem zawiedziony tym wywiadem. > Oczekiwałem więcej o samym Hannawaldzie, o drużynie > niemieckiej, o wzajemnych relacjach skoczków a było > właściwie tylko o „Hannawald a sprawa polska” > znowu w tonacji jakiejś sensacyjki. Oczywiście, trudno > nie zadawać takich pytań ale nie one powinny być głównym > tematem wywiadu. > Dobrze, że taki wywiad powstał ale pozostaje niedosyt. też wolałbym żeby więcej miejsca poświęcono sprawom sportowym i zadano m.in. te pytania o których piszesz. kiedyś nawet założyłem tutaj taki wątek, namawiający dziennikarzy "gw", żeby solidnie przepytali skoczków (w tym svena h.). napisałeś mi wtedy... że cię to nie interesuje. a teraz narzekasz. a w "gw" dali tylko wywiady z małyszem i tajnerem + krótkie, pięciozdaniowe wypowiedzi innych. [owszem, przecztać tam można było także ciekawą "deklarację polskości" hannawalda (stał już z opróżnioną butelką szampana i mówił, że zamierza pić cały tydzień;).] jeszcze co do wywiadu w tvn. moim zdaniem mimo wszystko był ok. niedosyt faktycznie pozostaje, ale lepszy rydz... podobnie jak ty uważam, że ten wywiad był potrzebny - choćby dlatego, że znane często okazuje się mniej straszne. a bardziej sportowe informacje mogliśmy otrzymać wczoraj i przedwczoraj na eurosporcie, który zrobił podsumowanie sezonu w skokach. można tam było zobaczyć fragmenty (prawie) wszystkich konkursów poprzetykane krótkimi komentarzami samych skoczków - jussilainena, małysza, hannawalda, ammanna, hautamaekiego i schmitta i trenerów - innauera, hessa, steierta, schedlera. często bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Tak na marginesie 2. IP: 157.25.84.* 02.04.02, 11:37 „...kiedyś nawet założyłem tutaj taki wątek, namawiający dziennikarzy "gw", żeby solidnie przepytali skoczków (w tym svena h.). napisałeś mi wtedy... że cię to nie interesuje. a teraz narzekasz...” Ale akurat wywiadu z Hannawaldem ( w polskich mediach )nie oglądałem lub nie czytałem do tej pory. I wiesz, nie bardzo wierzyłem, że taki wywiad może powstać. A tu masz, niespodzianka. „...a bardziej sportowe informacje mogliśmy otrzymać wczoraj i przedwczoraj na eurosporcie, który zrobił podsumowanie sezonu w skokach...” Niestety nie oglądałem. Święta i te rzeczy. Mam nadzieję, że jeszcze będzie powtórka. Odpowiedz Link Zgłoś
troy-der-1 Sven w TV 02.04.02, 11:31 Wydaje mi sie,ze S.H jest sympatyczny i nieznajac go ocenia sie go calkiem zle. A sam wywiad to moim zdaniem calkiem niezla akcja PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Hannawald w TVN IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.02, 14:01 Dzieki za link do wywiadu i do opinii o nim. Sprawia wrazenie zrobionego na konkretne zamowienie, by udowodnic taka a nie inna teze. Ale to wcale niezle, szkoda tylko, ze nie pokuszono sie o to troche wczesniej. Kazdy wielki sportowiec POWINIEN miec doradce ds mediow, Malyszowi tez by sie przydal. Jego Federer nie do konca radzi sobie rowniez z ta rola, choc wydaje mu sie chyba, ze wszysko jest ok. A co wlasciwie Sven na wizji piekl? Schwarzwaldzkie torty wisniow Odpowiedz Link Zgłoś
amelia25 Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 19:42 Mnie się wywiad podobał, nie wiem czy miał udowadniać jakąś tezę (jeśli tak to czyją -Hessa, FISu, Hofera?), czy był akcją PRów - do mnie przede wszystkim przemówił fakt, że obu rozmówcom zależało na tym żeby wyjaśnić sprawę - wypowiedzi Svena były bardzo wyważone - powtarzał że przeprasza kibiców, którzy mogli poczuć się urażeni jego wypowiedziami - i chyba trudno mu się dziwić że tak cedził słowa i uważał na każde z nich- zdał sobie sprawę że wszystko co powie jest filtrowane, prześwietlane, szeroko dyskutowane. Dla mnie wykazał dobrą wolę - tak samo jak Lis - bo nie było to z jego strony gonienie za sensacją - gdyby na tym mu zależało mógł poprowadzić tę rozmowę inaczej i być napastliwy. Na początku nie podobały mi się pytania Lisa, ale potem zdałam sobie sprawę, że to właśnie zaprzątało większość kibiców i "kibiców" ostatnio i to była szansa na otrzymanie odpowiedzi na nie - chociaż nigdy nie zrozumiem jak czyjaś radość mogła zostać odebrana jako przejaw "buty" - a był to przecież główny powód gwizdów z Zako. Mało o sporcie - ale też nie w takim kontekście toczyła się większość dyskusji nt. S.H. Na koniec pytanie: Co zrobiła TVP, wożąc się w te i wewte za skoczkami? - Tylko dokument "Wakacje mistrza" ? Po co sytuacja nagonki i napięcia wokół najfajniejszej dyscypliny sportowej;)))) Już za 8 miesięcy nowy sezon - może spokojniejszy - jak się wszyscy postaramy;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gzdureczka Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 20:37 Hannawald zrobil dobre wrazenie, tylko jakos tak cichutko mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
rewelacyjny Re: Hannawald w TVN 02.04.02, 21:14 gzdureczka napisał(a): > Hannawald zrobil dobre wrazenie, tylko jakos tak cichutko mowil. Czyli znow cos zle? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Hannawald w TVN IP: *.proxy.aol.com 02.04.02, 22:12 Zastanawiajace ,jak latwo manipulowac mozna opiniami Polakow. Od nienawisci ,prawie do milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kan Do Radziwiła i innych, spragnionych wywiadów. IP: 157.25.84.* 03.04.02, 10:36 Być może już tam wpadliście a jeśli nie, to zajrzyjcie: www.skokinarciarskie.pl/ i zakładka "wywiady i opinie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziwił do kana. IP: *.glinik.gorlice.pl 03.04.02, 16:19 znałem, ale dzięki anyway:) Odpowiedz Link Zgłoś