competer1 30.08.04, 22:34 Akurat za rok bedzie mógł powtórzyć swój występ! Dać mu dozór na czas Igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ji Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:42 no i coś mu się należy nie kompetencja wladz olimpijskich nie powinna zostac bez echa... Co mu daje nagroda fair play... fair play powinni byc ci co przebiegli przed nim... Co to za zwyciestwo dla wlocha gdy jakis irlandczyk sciagnal mu rywala z trasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:00 Teoretycznie masz rację, ale jak sobie przypominam różne sytuacje, rywale nie zatrzymują się, gdy prowadzącemu wyścig przytrafi się nieszczęśliwy wypadek (nasz Malinowski spokojnie przeskoczył gościa, który przed nim przewrócił się na jakiejś przeszkodzie). De Lima nawet bez incydentu z kibicem mógł na ostatnich metrach zasłabnąć czy skręcić nogę - nikt tego nie sprawdzi. Myślę, że zmiana wyniku (choć też kibicowałam Brazylijczykowi) nie byłaby do końca sprawiedliwa i obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koma Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.devs.futuro.pl 30.08.04, 23:07 Tez sie nad tym zastanawialem, ze pieknym gestem byloby gdyby Wloch i Amerykanin pozamieniali sie z Brazylijczykiem medalami... Jednak, kto wie co by stalo sie przed meta. Patrzac na Wlocha wygladal na dosyc zdeterminowanego i zdolnego na odrobienie strat. A i Brazylijczykowi moglo przydazyc sie calkiem cos innego: odpasc podeszwa od buta, zlapac skurcz, krzywo stanac, miec za lekkie buty :-) itp, itd. Poniewaz jednak plame dala ochrona IO uwazam, ze sluszna byla propozycja Brazylijczykow by przyznac 2 zlote medale. Mysle jednak, ze Grekom ni jak to nie pasowalo do ceremoni zamkniecia grzysk, no i byloby przyznaniem sie do winy. Calym sercem zyczylem mu zwyciestwa, ale odebranie Wlochowi zlotego medalu byloby zbyt okrutne. Mysle, ze i tak ma niedosy, ze wielu uwaza, ze by go nie zdobyl gdyby nie ten swir. Jego walka rowniez byla imponujaca i zaluzyl na zloto. APELUJE O WRECZENIA 2 MEDALU ZLOTEGO DLA BRAZYLIJCZYKA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:17 Dokładnie, to sprawa na odszkodowanie i złoty medal honorowy, ale karanie Włocha byłoby nie fair (on przecież nie pobił). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Pobity maratończyk bohaterem Bazylii IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 30.08.04, 23:03 Na następne igrzyska to z bombą wpadnie! a weżmie ją od wojowników musadre (koleszcy bena Ladena). Oni lubią takich swirów od brudnej roboty. Do Pekinu polece czarterem z ekipa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 30.08.04, 23:08 Noi jeszcze jedno11.Taki kolo wysportowany to powinien se z kotem poradzić. Biegłbym po złoto to szmacie irlandzkiej wygryzłbym gardło za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koma Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.devs.futuro.pl 30.08.04, 23:11 ponosi Cie fantazja, oj ponosi czy ty zauwazyles w jakim tempie oni biegna? ok 15 min 5 kilometrow, czyli ok 20km/h!!! Rowerem niektorzy tak szybko nie jezdza.... Toz to niezly wysilek, zwlaszcza jak sie przebiegnie prawie 40km a Ty mowisz o "przebiezce" po irlandczyku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 23:13 Będzie kiedyś mecz pilki nożnej Brazylia-Irlandia, myślę że warto będzie popatrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawon Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.08.04, 23:42 byłem i jestem za brazylijczykiem, ale z punktu widzenia sportowego - Włoch a pewnie i amerykanin i tak bez "pomocy" świra by z nim wygrali. Byli mocniejsi w końcówce.Podział medali jest słuszny i trzeba zamknąć ten temat. Nie jasna jest tylko kwestja motywacji irlandczyka co z tą gwiazdą Dawida na jego spódnicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brazil Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 23:54 Mozliwe, że gdybym była na miejscu Włocha i Amerykanina, to by mi było tródno zrobić coś takiego jak oddanie medalu, jednak Brazylijczyk zasłużył na uczciwą, sportową rywalizacje!! Gdyby Polakowi zrobili takie coś to tak byście się nie zachowywali i nie mówili o sprawiedliwości!! Co byście pisali gdyby to zrobili Korzeniowskiemu?? A grekom to wcale nie popsuło by zakończenia, wręcz przeciwnie. Od samego początku ideom tych igrzysk było w nich uczestniczyć, a nie wygrywać(trochę to przesłodzone) i cały czas pokazywali, że takie są te igrzyska. Gdyby oddano Brazylijczykowi złoto pokazali by, że najważniejsza jest uczciwość. Jestem tym wszystkim w szerokim stopniu rozczarowana i zbulwersowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawon Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 31.08.04, 00:34 też mi przez moment przyszło w czasie biegu, że było by pięknie gdyby Włoch i Amerykanin po prostu demonstracyjnie dali wygrać Brazylijczykowi.Ale to jest zbyt piękne na dziś! Pomyślmy co by było gdyby Brazylijczyk - przestał biec ? Wtedy SWIAT miałby problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc bo w amerykanskich mediach pisza ze tak... IP: *.eds.net 30.08.04, 23:56 a przeciez oni by nie klamali, prawda? yahoo, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: czy to prawda że jest on księdzem? IP: *.chello.pl 31.08.04, 00:30 Kiedyś był, ale porzucił stan duchowny. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak Re: czy to prawda że jest on księdzem? 31.08.04, 00:46 Tym bardziej mu sie zloty medal nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Lasek PRAWDA, TO PRALAT JANKOWSKI IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.04, 10:26 To prawda! ten niby Brazylijczyk to nasz ukochany pralat Henryk Jankowski, od kontaktu z bursztynem tak sciemnial, a ten Irlandczyk to jego kochanek, ktory mu chcial dac buzi. Slowo daje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo PRALAT JANKOWSKI tandety nie lubi.... IP: *.13.220.203.acc09-dryb-mel.comindico.com.au 31.08.04, 11:35 ON BY SIE RZUCIL NA TEGO NIBY 'PRALATA' Z GWIAZDA DAWIDA I ZOSTALBY SKAZANY ZA POBICIE KIBICA. Odpowiedz Link Zgłoś
4824am1 Pzeczytalem........ 31.08.04, 00:52 Przelecialem wszystkie wypowiedzi i cos mi nie pasuje.: Dlaczego nikt nie zauwazyl tam o zadne FAIR PLAY nie chodzilo, cale zajscie bylo mialo chrakter chuliganski a nie sportowy. Dlaczego wiec dali mu medal za fair play skoro to nie bylo zadne play???????? Podejmijcie ten temat i zobaczycie bardzo ciekawe rezutaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pzeczytalem........ IP: *.core.lanet.net.pl 31.08.04, 01:49 Nie kumam dlaczego dostał medal fari play. Co on takiego zrobił? Fair Play przyznaje się za szczgólne zachowania, ale on NIC nie zrobił. Stał się ofiarą, ale za bierność fair play się nie przyznaje. Jakiś dziwny precedens... Pod zdjęciem komentarz o tym, że był wyczerpany i nie wiadomo wcale, że by dobiegł jako pierwszy uważam za conajmniej nieelegancki. Każdy po 35 kilometrach biegu wygląda jak ten brazylijczyk (albo gorzej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek A ja mam taki pomysł jak załatwic tego Irlandczyka IP: *.cable.mindspring.com 31.08.04, 04:14 Z racji tego że nie jest to jego pierwszy taki wyczyn powinni po prostu zebrać grupe największych osiłków w Brazylii, ustawić ich w kółko i wpuścic tego Irlandczyka między nich. Ale uwaga! Zanim ten idiota zostanie dopuszczony do środka należy przywiązać go do samochodu i kazać biec przez 40km, aż upadnie z wycieńczenia. Wtedy niech ta grupa osiłków "poprzeszkadza" mu troche i porzuca nim po barierkach. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii 31.08.04, 08:19 > Akurat za rok bedzie mógł powtórzyć swój występ! Dać mu dozór na czas Igrzysk. Ale Igrzyska będą dopiero za 4 lata! To może wyrok za niski? Zresztą przecież w zawieszeniu.... Czyli jak znowu za 4 lata narozrabia to może pójdzie siedzieć... za recydywę??? Odpowiedz Link Zgłoś
al59 Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii 31.08.04, 08:54 Chińczycy powinni mu pozwolić zakłócać jakies zawody w strzelectwie. Moze od kogoś dostanie wczapę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba ŁOSIU PANCERNY!! :-) IP: *.pmo.osk.pl / *.pmo.osk.pl 31.08.04, 10:18 IGRZYSKA OLIMPIJSKIE maja to do siebie, ze sa co 4 LATA!!! chyba, ze policzysz tez zimowe - to bedzie, ze co 2 lata :-) w kazdym razie NA PEWNO nie bedzie mogl powtorzyc swojego wystepu za rok! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hki Re: ŁOSIU PANCERNY!! :-) 31.08.04, 11:29 Szkoda mi Brazyliczyka, ale trudno, niektórych rzeczy się nie przewidzi. Ciekawe czy ten świr za rok np.znowu bedzie chciał się zabić na torze Formuły 1.Pamiętam jak ogladałem w TV, gdy spokojie sobie wybiegł na tor-tam to mogła byc masakra. Mysle ze do czubków najlepiej go odesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii 31.08.04, 20:14 Wplacil 3 tys. euro i wyszedl spokojnie z wiezienia. Niech no tylko pokaze sie u nas w Brazylii... Wierze, ze brazylijskie wladze cos wymysla. I mam nadzieje, ze to bedzie wystarczajaco okrutne za krzywde, jaka nas spotkala podczas tego biegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brasil Re: Pobity maratończyk bohaterem Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:54 Nagrodę fer play powinni dać Włochowi i Amerykanowi gdyby oddali zloto Brazylijczykowi. No a tego człowieka to by mogli wysłać na jakąś odludną wyspe, albo cos podobnego do tego co zrobili Napoleonowi!! Odpowiedz Link Zgłoś