Gość: PikFloyd IP: *.proxy.aol.com 03.09.01, 06:36 Czy Stadion Slaski moze byc stadionem naszej reprezentacji? Czy moze w koncu sluzyc czemus? Jakie wrazenia ludzi ktorzy byli na Slaskim i na Legji i moga porownac te dwa stadiony oraz ich atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 16:04 stadion Śląski to relikt, za 3 lata zostanie zburzony stadion X lecia a na jego miejsce zostanie zbudowany stadion Narodowy na conajmniej 50 tys, super nowoczesny i na nim reprezentacja będzie rozgrywała najważniejsze mecze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: No i co z tym SLASKIM IP: 211.191.12.* 03.09.01, 16:07 Gość portalu: vinc napisał(a): > stadion Śląski to relikt, za 3 lata zostanie zburzony stadion X lecia a na jego > > miejsce zostanie zbudowany stadion Narodowy na conajmniej 50 tys, super > nowoczesny i na nim reprezentacja będzie rozgrywała najważniejsze mecze Spadaj popierdzielony wszawiaku! Stadion narodowy bedzie, tylko NIE w warszawie! NIGDY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 16:09 a własnie że tak, za 3-4 lata rusza budowa stadionu Narodowego w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kepi Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.ale-czat.com.pl 03.09.01, 19:57 O stadionie z prawdziwego zdarzenia możemy sobie pomażyć!!!.Stadion Śląski,który widziałem na żywo nie prezentuje się tak żle troche poprawek i starczy na pare lat.Zgadzam sie , ze nalezy on do przeszłosci (trybuny za daleko boiska)ale na lepszy nas nie stać.Reprezentacja wszystkie mecze eliminacyjne powinna grac na "Slaskim".Stadion na Lazienkowskiej to kompletna DZIURA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BACA Re: No i co z tym SLASKIM IP: 213.195.133.* 03.09.01, 16:27 hm...Śląski a niech sobie stoi,zawsze się przyda.W czasie maczu z Nor.było kolorowo i ładnie(za sprawą 43tys.szalików!)Ale są nam potrzebne nowe stadiony 1 duży-NARODOWY oraz kilkanaście mniejszych takich jak mają w Bel,Hol,czy nawet w Sco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 16:33 on tym też mówił Listkiewicz, że powinno powstać sporo nowych małych ale kameralnych stadionów i 2-3 duże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Bundy Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.01, 18:14 Mam nadzieję, że sukces Polaków pomoże znaleść prywatnych sponsorów, którzy wsparci kasą z Totalizatora pomogą wybudować nowoczesny obiekt, na miarę XXI wieku (min. 50000, zadaszenie, ośwetlenie nie na słupach itd.). Jak nie teraz to chyba już nigdy. A stadion ten powinien być w stolicy, jak to ma miejsce na całym świecie. Śląski niech będzie na razie naszym Narodowym, jak już ożywili trupa to niech sobie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYTUS Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.upc-b.chello.nl 03.09.01, 20:15 Gość portalu: Al Bundy napisał(a): > Mam nadzieję, że sukces Polaków pomoże znaleść prywatnych sponsorów, którzy > wsparci kasą z Totalizatora pomogą wybudować nowoczesny obiekt, na miarę XXI > wieku (min. 50000, zadaszenie, ośwetlenie nie na słupach itd.). Jak nie teraz > to chyba już nigdy. A stadion ten powinien być w stolicy, jak to ma miejsce na > całym świecie. Śląski niech będzie na razie naszym Narodowym, jak już ożywili > trupa to niech sobie żyje... Czy Brazylia gra swoje mecze w stolicy?...Nie. Czy Niemcy?....Nie. Czy Wlochy?...Zadko. Nowy, stadion POLSKI ma byc na SLASKU bo TU, MIESZKA NAJWIENCEJ POLAKOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gómowy Re: No i co z tym SLASKIM IP: 217.11.134.* 03.09.01, 20:42 Przykro mi synku stadion narodowy powstanie w Olsztynie ,bo tu jest najlepsze powietrze. STOMIL TO JEST POTEGA STOMIL NAJLEPSZY JEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.elite.com.pl 04.09.01, 09:08 A może w Chicago? tam jest najwięcej Polaków w jednym mieście? A tak poważnie- oglądając później na spokojnie skróty w Eurosporcie wreszcie nie musiałem się wstydzić,że repra gra na jakimś kurniku w obecności 8-9 tys ludzi. Było kolorowo, głośno i naprawdę zupełnie przyzwoicie (nie licząc tego gościa, który ciągle zasłaniał szalikiem kamerę). Dla mnie stadion Śląski prezentował się naprawdę dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: No i co z tym SLASKIM IP: 195.136.95.* 04.09.01, 09:38 Co do szalika to z TVP juz polecial zdaje sie gosc ktory ustawial kamery - ten szalik w kamerze to skandal. Mozna bylo spokojnie przewidziec ze ludzie beda czyms machac - wystarczy podwyzszenie dac. A co do stadionu. Stadion bedzie zdaje sie w Warszawie - jak bedzie - albo dokladniej - pod Warszawa. Na miejscu Stadionu X-lecia nie zbuduje sie nowego stadionu z braku miejsca. Juz slysze te krzyki - miejscew jest na stadion !!! Owszem - ale nie ma miejsca na studio dziennikarskie. infrastrukture z prawdziwego zdarzenia, parkingi dla kibicow i nawet bramki dla kibicow (nie moga wchodzic bezposrednio na stadion. Juz nie mowie o tym, ze stadion na 50 tys wg wymogow FIFA to jest poltora raza wiekszy obiekt niz ten co tam stoi betonowy trup. A wiec - pod Warszawa. Na Slasku nie bedzie stadiony - era Dziurowicza, ktory wspieral caly czas Slask sie skonczyla. I Listek i Boniek forsuja Warszawe. Co nie jest takie zle bo rzeczywiscie - tu jest stolica Polski. A co do uwagi kolegi - to w aglomeracji warszawskiej (szerokiej) jest mniej wiecej tyle ludzi co na caaaalym Slasku. Dodam tylko ze nie pochodze z wawy. Staram sie byc obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:16 niestety nie znasz zagospodarowania przestrzennego Warszawy i moge Ci powiedzieć że za 3-4 lata stadion X lecia zostanie zburzony, największy jarmark Europy zostanie przeniesiony, dla kupców zostanie wybudowana gigantyczna wielopoziomowa hala w ktorej będą handlować, na miejsce stadionu X lecia powstanie nowoczesny stadion na światowym poziomie na co najmniej 50 tys, będą na nim odbywały sie różne duże imprezy nie tylko mecze ale np mitingi lekkoatletyczne ale to nie wszystko gdyż będą tam również sklepy z pamiątkami, małe centra handlowe, resturacje i wielki podziemny parking na kilka tysięcy samochodow, dalej wokół samego stadionu powstanie wielki obszar przeznaczony na sport i rozrywke, powstaną korty tenisowe, tory dla rolkowców, nowe ośrodki sportowe itp. powstanie również kilka mostów przez Wisłę wyłącznie dla pieszych, rowerzystów, rolkowców wiem o czym pisze gdyż mam kontakty a ludźmi od inwestycji w Warszawie i sam sie tym interesuje a jesli nadal jest grupka niedowiarków to moge Was na bierząco informować np. kiedy dokładnie rozpoczną sie prace budowlane, kto będzie inwestorem, wspomnę na zakończenie że wszystko to będzie warte ponad 1 mld $ ps. przekonacie sie o czym pisze za 3-4 lata czyli np. wtedy kiedy rozpoczną sie gigantyczne inwestycje na pl.Defilad czyli miejsce luksusowych wieżowców, hoteli i apartamentowców pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: No i co z tym SLASKIM IP: 195.136.95.* 04.09.01, 16:22 to ciekawe co piszesz .... ale jak juz wspomniales o wiezowcach na placu Defilad (gdzie wlasnie zbudowali hale targowa, a takze ze wzgledu na problemy wlasnosciowe) to juz wiem ze jestes idealista i zupelnie nie liczysz sie z realiami. Niez za 3 ale za 33 lata, jezeli juz... A w miejscu ktore typujesz jest za malo miejsca na stadion- z pustego i Salomon nie naleje a ziemi nikt nie rozciagnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:32 jest to hala która została specjalnie zbudowana na 3lata, nawet ma specjalną konstrukcję żeby można ja bylo łatwo rozebrać, co do placu Defilad teraz trfają intensywne prace związane z prawami własnościowymi działem, wszystko zakończy sie za 3-4 lata, obecnie trfaja prace nad praojektem, w zasadzie jest on prawie gotowy, teraz pracują nad pewnymi szczegółowymi rzeczami związanymi z projektem, zabudowa pl.Defilad trwać będzie około 10 lat, przez 10 lat będzie tam sporo dziwgów którę będą wznośić coraz to nowe budowle ps.widze że postrzegasz to jakbyśmy mieli lata 80-te, te czsy mineły kiedy budowano jedną linię metra 20 lat, bo np w ciągu nastepnych 10 powstanie kilka razy więcej niz powstało do tej pory, teraz metro nie będzie budowane za państwowe pieniądze ale wybuduje je inwestor np w listopadzie będzie wybrany swiatowej klasy doradca prawno-finansowy właśnie do metra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: No i co z tym SLASKIM IP: 195.136.95.* 04.09.01, 16:35 jednak idealista :-))) moze to tak ladnie wyglada na papiorku . .zobaczymy jak na real bedzie. .. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:41 Gość portalu: Mario29 napisał(a): > jednak idealista :-))) moze to tak ladnie wyglada na papiorku . .zobaczymy jak > na real bedzie. .. > > Pozdro nie ma sprawy, przekonasz sie wtedy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:39 Mario !!! ja sie tym zajmuje na co dzień i co dla przeciętnego człowieka mogłoby sie to wydawać nieprawdopodobne dla mnie to normalna rzecz, mysle że gdybym Ci przedstawil inwestycje w Warszawie które sie już rozpoczęły i te które zostaną zrealizowane w ciągu 10 lat pomysłałbyś że jestem marzycielem ale tak nie jest, zreszta Warszawa jest największym placem inwestycji w Europie więc czemu sie dziwisz, napisze jeszcze tylko jedno, Warszawa za 10 lat to bedzie zupełnie inne miasto, zmiany będą niewyobrażlane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: do Mario IP: 195.136.95.* 04.09.01, 16:47 A ja powiem tylko ze jestem finansista. Firmy ktore w Warszawie inwestowaly do tej pory (Skanska np.) maja klopoty finansowe z przeinwestowania. Nie ma realnych alternatywnych DUZYCH pieniedzy. Jezeli twierdzisz ze sa - to jestes idealista. Polska nie jest obiektem inwestycji jako ''najwiekszy plac budowy w Europie'' jak usilujesz przedstawiac tutaj - czyzbys pracowal w Dziale Promocji Miasta ? - ten tytul jest bezsprzecznie zarezerwowany dla Berlina aktualnie. A Ci odwazniejsi wola Moskwe i Sankt-Petersburg. Nadzieje Zarzadu Miasta na wyczekiwanego inwestora - zbawce sa moim zdaniem plonne. Masz podpisane umowy ? Czy tylko plan zagospodarowania i swoje nadzieje ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:50 Berlin był na początku lat 90 tych obecnie jest Warszawa, liczby nie kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:51 Skanska jest jedną z wielu, bardzo wielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: do Mario IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 16:52 jeszcze jedno, nie Polska tylko Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: do Mario IP: 195.136.95.* 04.09.01, 17:00 Gość portalu: vinc napisał(a): > jeszcze jedno, nie Polska tylko Warszawa Nie lap mnie za slowka :-))) Nie bede dalej sie spieral - Ty wiesz swoje a ja wiem swoje (np to ze na inwestycje Skanskiej bardzo liczyli wlodarze miasta i troche im sie plany pokrzyzowaly). Pozdrawiam i zycze spelnienia marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: do Mario IP: *.pentor.com.pl 04.09.01, 17:04 kim ty chłopczyku jestes? nie znasz polskiego (ortografia zalosna) i wypisujesz jakies kosmiczne bzdury powolujac sie na jakies wyimaginowane "plany" i twoje rzekome "kontakty"... warto to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bundy Re: do Mario IP: *.chello.pl 04.09.01, 17:17 Gość portalu: Thorgal napisał(a): > kim ty chłopczyku jestes? nie znasz polskiego (ortografia zalosna) i wypisujesz > > jakies kosmiczne bzdury powolujac sie na jakies wyimaginowane "plany" i twoje > rzekome "kontakty"... warto to tak? > Z takimi "rasapanami" to zawsze bedzie bol!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lietovas Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.pszczynska.silesianet.pl 04.09.01, 19:33 kochany ty chcesz porownywac stadion slaski i legi... co ty palisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvg Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 20:12 Wy tam kurwa w warszawce żyjecie marzeniami.Jesteście największe ciule na Świecie i jeszcze do tego gorole.A reprezentacja niech gra gdzie chce a jak chce zbierać w pizdeczkę to niech gra w stolycy-odbytnicy.warszawa i jej obywatele to same Chuje i gnidy.Sam szłam a stolica powinna być we Lwowie a nie w mieście gdzie samo gówno mieszka.Ten kurnik top sobie zburzcie ale to szybko. Pogoń LWÓW.,legia i ten szłam to szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: No i co z tym SLASKIM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 20:20 :)))))) a wam na tym śląskim zadupiu odpierdala skoro takie chuje takie pierdolone bzdety piszą, same cioty i idioci, chuj wam w dupe ciule Odpowiedz Link Zgłoś