Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Głos" ma wyłączność na dodatki o Lechu ?

04.07.02, 16:31
    Od wczoraj Głos Wielkopolski,a w zasadzie jego dodatek "Niech zwycięża Lech"
    jest oficjalną gazetą Lecha Poznań . W myśl umowy Głos am wyłączność na
    redagowanie dodatków o Lechu wśród dzienników regionalnych. Czy to oznacza kres
    dodatku Kolejorz w Poznańskiej? Jeśli tak to szczerze mówiąc nie jest to zbyt
    fair wobec Poznńskiej, która pomogła Lechowi w budowaniu wizerunku wtedy, kiedy
    nikt o Lechu pisać nie chciał, a już złaszcza Głos. Poznańska pisała dużo i
    dobrze. W tym czasie w debacie przed rundą wiosenną sezonu 00/01 (sorry,że
    przypominam tragiczne dzieje), kiedy Lech stał nad przepaścią., pan Lubawiński
    potrafił tylko wyszydzać wiarę prezesa Majchrzaka i Krystyny Łybackiej w to,że
    znajdą się firmy, które będą chciały Lechowi pomóc.Pamiętam jak dziś:
    "ak mi ktoś mówi,żebym przyszedł za pół roku albo za rok, to znaczy,że mam się
    odwalić. Nie jedną imprezę organizowałem i wiem jak to jest jak ktoś mnie tak
    odsyła. A przecież tych 8 mln długu nie da się spłacić.."- mówił Lubawiński. A
    Majchrzak nie wytrzymał i rzucił "No pewnie możemy zamknąć to wszystko i
    powiedzieć :Mamy długi więc kończymy tą zabawę. nie będzie Lecha"- pierwszy i
    ostatnim raz widziałem jak pana Majchrzaka ktoś wyprowadził z równowagi.
    Dziś gdy Lech jest znów na topie, Przybylski, Lubawiński i spółka znów sobie o
    nim przypomnieli....To tak na marginesie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Goldi Re: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.07.02, 18:07
        Słuszne spostrzeżenie!
        Co do Poznańskiej to ja np niewiem jaki będzie dalej los.
        Pozdro
        • Gość: Pablo Re: IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.07.02, 18:15
          Braku dodatku "Kolejorz" w Gazecie Poznańskiej mówimy stanowcze NIE!!!!
          A tak serio to rzeczywiście bez sensu. GW raczej zbyt przychylnie o Lechu nigdy
          nie pisała. Mam nadzieję że to tylko plotki.
          Pzdr
          • wesoly1 Re: 04.07.02, 18:29
            GW raczej przychylnie nie pisała? Może czasami jak coś jest czarne, to trzeba pisać, że jest czarne, a
            nie białe lub szare - jak robią to inni. Jeżeli ktoś nie potrafi tego docenić jego sprawa, a raczej -
            problem.

PS. A jakikolwiek tekst poświęcony historii tego klubu w jakiejkolwiek innej gazecie widziałeś? Tak?
            To jesteś dobry, a ja ślepy.Widocznie nie każdego stać na odrobinę poświęcenia, aby coś
            trudniejszego napisać, a nie tylko bić się o miano OFICJALNEGO DODATKU... Śmieszne, ale
            prawdziwe...
      • Gość: frez Re: IP: 62.233.156.* 04.07.02, 18:35

duzo w tym prawdy ...pana Lubawinskiego pamietam jeszcze na pierwszej debacie
        na WTK kiedy wszystko jego zdaniem bylo na NIE ! Lecha juz widzial w III lidze
        i szydzil ze wszystkich pomyslow.
        Kiedy przyszly wyniki i znow bylo glosno o Kolejorzu pan L. byl najblizej
        sukcesu ! prowadzil "Lech Cup 2002" prowadzil prezentacje zespolu przed runda
        rewanzowa , nie mowiac juz jak dostal sie na autobus po meczu z orlenem ! to
        blazen i jak slysze ze jego gazeta ma wylacznosc na dodatek to mnie szczyka !
        Lubawisnki do piachu a dodatek w poznanskiej !!
        pozdrawiam !
      • Gość: sw80 Lubawiński i inne gwiazdy dziennikarstwa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.07.02, 22:53
        Zero szacunku dla Lubawińskiego!!! Ten koleś zawsze był tylko nastawiony na
        kasę. Pozytywnie o Lechu wypowiada się tylko wtedy, gdy w Lechu dzieje się
        lepiej. Teraz jest z Lechem. Podobnie było w sezonie 98/99, gdy sukcesy odnosił
        Topolski. W razie czego zawsze wiedział jak szybko dotrzeć do Wronek. W końcu,
        dobra w mieście klawiszy konferansjerka = dobra lodówka lub dobra kuchenka.
        Pomijając moją niechęć do niego, to trzeba stwierdzić, że jego dziennikarstwo
        sportowe prezentuje niezbyt wysoki poziom. Podobna uwaga może dotyczyć reszty
        dziennikarzy tejże gazety. Artykuły o Lechu (innych sportowych raczej nie
        czytam) wyprodukowane przez ludzi z Głosu to dla mnie same ogólniki lub
        informacje, które już dawno znałem z innych gazet. Ale czego się spodziewać –
        Lubawiński jak cała redakcja sportowa Głosu to wytwór komunistycznej szkoły
        dziennikarstwa. Jeśli czytam zapowiedź meczu Kolejorza, to taki Lubawiński czy
        inny nie musi mi przypominać: jaką pozycję w tabeli zajmuje Lech, ile zdobył
        punktów, że kibice liczą na dobry wynik, jakie są inne ciekawe mecze w tej
        kolejce. To wszystko każdy kibic dobrze wie. A Głos jest mistrzem w kategorii:
        najmniej szczegółów i najwięcej ogólników i frazesów.

A tak na marginesie, to ostatnio w Urzędzie Miejskim wręczono nagrody dla
        zasłużonych dziennikarzy sportowych. Jedną z nagród dostał Kuczyński ze Sportu -
        myślę, że zasłużenie. Drugą dostał jakiś dziadek z Głosu, a dwie pozostałe
        mnie rozbawiły. Najpierw nagroda dla mojego ulubionego dziennikarza z TV
        Poznań – Czesława Kaliszana. Temu kolesiowi rzeczywiście ta nagroda się
        należała. Pamiętam te relacje w PTV z meczów (właściwie drugich połówek meczów)
        Lecha. Mecz komentował np. Ratajczak, a na koniec w telewizorku pojawiał się
        Kaliszan na tle opustoszałych już trybun i mówił "To wszystko ze stadionu
        Lecha". Cóż za wysiłek i poświęcenie! Red. Kaliszan jednak zawsze umiał docenić
        swoją pracę. Każdy sportowy program kończył się podpisem "przygotował Czesław
        Kaliszan" – niezależnie czy red. Kaliszan powiedział w nim jedno czy dwa
        zdania. No i nie zapominajmy o wyjazdach na koszt podatnika do Malezji i innych
        egzotycznych krajów na zawody w hokeju na trawie. Ach ciężko pracuje ten
        Kaliszan – nagroda się należy jak najbardziej. Ostatnie wyróżnienie dostał mąż
        byłej koszykarki Olimpii – Małgorzaty Kubiak. Jak ja lubię jak ten człowiek
        czyta wiadomości sportowe w Radiu Merkury. Czy on czyta je z takim znudzeniem,
        czy on po prostu ma taki głos? Nie wiem, ale spodobała mi się jego wypowiedź
        dla WTK z okazji tych wyróżnień. Pan Kubiak skrytykował młode pokolenie
        dziennikarzy sportowych, domyślam się, że chodziło mu pewnie o panów RANA i
        HEN. "Oni nie są tacy jak my. Oni gonią za sensacją. Oni popełniają wiele
        błędów...". No cóż, ja jednak wolę tych młodych goniących za sensacją
        dziennikarzy. RANA i HEN nagórd nie dostali – może zbyt młodzi, może za mało
        układów? Ciekawe kto nominował do tych nagród, bo obok Frankiewicza
        wręczającego wyróżnienia stał nasz ulubiony LUMAR. Dobrze jednak, że nagrody
        dla zasłużonego dziennikarza zajmującego się sportem nie dostał inny
        dziennikarz GW Poznań – wiecie jaki.
      • Gość: KaczoR DODATEK TYLKO W POZNANSKIEJ IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 04.07.02, 23:11
        ...innego miejsca sobie nie wyobrazam. Poznanska to moja ulubiona gazetka,
        ktoram czytam codziennie. GLOS omijam wielkim lukiem, gdyz nic tam nie ma
        ciekawego. A informacji o LECHU jest jak na lekarstwo.
        Mam nadzieje, ze to tylko plota a dodatek pozostanie w Poznanskiej. Wkoncu nie
        ma bardziej poznanskiej gazety. GLOS to dla mnie gazeta z ogloszeniami, ktora
        mozna sobie nie kaleczac tylek podetrzec.
        nARKA
        FORZA POZNANSKA :-)
        • Gość: Lechfan Re: DODATEK TYLKO W POZNANSKIEJ IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 15:36
          wyłączności "Głosu" na dodatki o Lechu mówimy stanowcze NIE!"GP"towarzyszyła
          nam w trudnycz chwilach."Kolejorz" pokazał się na kilka kolejek 1 ligi,kiedy
          Lech spadał.Może ten dodatek trochę się opuścił i jest mniej ciekawy,ale nie
          można im zakazać pisania o Lechu!
      • Gość: K_K_S Re: Dodatek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 23:39
        Mi się najbardziej podobają artykuły o Lechu red.Nawrota w Gazecie Wyborczej i
        myśle że jeśli zrezygnowano z Poznańskiej to jemu powinnie powierzyć taki
        dodatek!
        • misza01 Re: Dodatek 05.07.02, 08:52
          Tylko,że tu na pewno chodzi o kasę. Lech jak nic coś za to skasował- co nie
          powinno nikogo dziwić.Tak jest wszędzie na świecie-wyłączność kosztuje. Ale
          swoją drogą to ciekawe jak szybko ludzie z Glosu umieli dotrzeć do odpowiednich
          ludzi, choć nie wyciągajmy pochcopnych wniosków, bo może (wierzę w to) było
          tak,że każdy dziennik miał równe szanse- wygrał Glos dają c najlepszą ofertę.
          Choć to,że akurat teraz sobie o Lechu przypomnieli budzi niesmak. ja również
          Głos omijam szerokim łukiem, bo jak sobie będę chciał poczytać ogłoszenia to
          wezmę na stacji benzynowej jakąś bezpłatną gazetkę, których obecnie nie
          brakuje.
          Cieszyć należy się z tego jak mocno mediom zależy na tym,żeby być z Lechem
          identyfikowanym, kojarzonym- ktoś uznaje,że to podnosi prestiż i
          zainteresowanie dziennikiem. Jeśli z Poznańskiej zniknie "Kolejorz" to chcąc
          nie chcąc kupimy Głos.
          I please Panowie- nie przesadzajcie z tą rzekomą niechęcią GW do lecha. na
          pewno kilka pomysłów na artykuły nie było najlepszym pomysłem, kilka można
          zaliczyć do grupy "szukanie dziury w całym", ale GW była po środku. Między
          propagandowym 'Kolejorzem" z Poznańskiej i lakonicznym Głosem. Chyba jednak
          najbardziej obiektywna ze wszystkich lokalnych dzienników, a i poziom
          dziennikarstwa w naszym dodatku regionalnym jeszcze nawet nie zaczął (i oby
          nigdy nie zaczął) zniżać się do poziomu prezzentowanego przez ogólnopolską
          redakcję sportową staczającą się po równi pochyłej w kierunku Przeglądu i Super
          Expressu. Nad czym zresztą ubolewam....A znaczna większość artykułów-
          felietonów wspominanych tu RANA ( mój ulubiony dziennikarz sportowy) i HEN'a
          było naprawdę bardzo wysokich lotów.
          • Gość: MaciejK Re: Dodatek IP: *.radiomerkury.pl 05.07.02, 09:07
            Po pierwsze a propos wyborczej skrót GW w tym wątku został przywołany jak sądzę
            z myślą o Głosie-stad ta wycieczka o niechęci(do niedawna bardzo uzasadniona,
            teraz obserwujemy miłość z rozsadku). Co do poznanskiej to rozwazcie
            ewentualność ze skończyła się umowa i wówczas klub miał prawo wybrać nową
            ofertę.
            Po drugie akurat według mnie obydwie gazety Poznanska i Glos są na
            porównywalnym kiepskim poziomie. Po trzecie za Głosem mogły przemówić nie tylko
            pieniądze. otóz klubowi zależy na promocji w całym regionie. z tego co wiem
            Głos jest chętnie czytany i w Lesznie, Pile, koninie czy nawet kaliszu.
            poznańska ze względu choćby na tytuł w tamtych miastach sprzedaz ma niewielka.
            PZDR
            • Gość: młynek Re: Dodatek IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 10:33
              I tu się z Tobą nie zgodzę. Mieszkam w Turku ,chetniej kupowana jest Poznańska
              niż Głos, w poznanńskiej są też dodatki regionalne. Ja kupuję poznańską ze
              względu na dodatek "Kolejorz", teraz będę musiał kupować głos, choć niewiem w
              jakie dni będzie ten dodatek.
              pzdr.
            • feelgood Re: Dodatek 05.07.02, 10:44
              Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Po pierwsze a propos wyborczej skrót GW w tym wątku został przywołany jak sądzę
              >
              > z myślą o Głosie-stad ta wycieczka o niechęci(do niedawna bardzo uzasadniona,
              > teraz obserwujemy miłość z rozsadku). Co do poznanskiej to rozwazcie
              > ewentualność ze skończyła się umowa i wówczas klub miał prawo wybrać nową
              > ofertę.

I tak najpewniej było. Klub wybrał ofertę nową i najkorzystniejszą.

nARKA

> Po drugie akurat według mnie obydwie gazety Poznanska i Glos są na
              > porównywalnym kiepskim poziomie. Po trzecie za Głosem mogły przemówić nie tylko
              >
              > pieniądze. otóz klubowi zależy na promocji w całym regionie. z tego co wiem
              > Głos jest chętnie czytany i w Lesznie, Pile, koninie czy nawet kaliszu.
              > poznańska ze względu choćby na tytuł w tamtych miastach sprzedaz ma niewielka.
              > PZDR

• Gość: grzeda Jeszcze o Poznańskiej... IP: *.wsb.poznan.pl 05.07.02, 13:24
                Poznańska zrobiła jeden "błąd"-mianowicie fajny, trzystronicowy dodatek, który
                miał nawet zamienić się w 4 strony podzieliła na 3 części 3 razy w tygodniu i
                jakoś od tego czasu "Kolejorz" stracił swój "smaczek", który miał na początku.
                Raz w tygodniu to było to, na co się cały tydzień czekało-niezłe artukuły i
                informacje + fotki. No ale pewnie przeważyły inne względy...
                Na temat p. Lubawińskiego nie ma się co wypowiadać, wystarzczy sobie
                przypomnieć jego zachowanie na prezentacji w "Wildzie" i to ciągłe powtarzanie
                ze śmiechem "...Lech Premium..."(sic!) a także "śpiewy" na autobusie, które w
                jego wykonaniu psuły tę wspaniałą atmosferę :(

Pozdr
                • forza_imperial Re: Jeszcze o Poznańskiej... 05.07.02, 19:54
                  a pamietacie te haslo na bialym plutnie !

Lechmna ty geju skonczysz w burdelu ;)
      • Gość: guerra Re: IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.07.02, 10:24
        a czy ktoś wie za ile Gł. Wlkp babył te prawa do wydawania dodatku?

i o ile ów dodatek zwiększa potencjalną sprzedaż???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka