Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!!

17.05.05, 11:17
    "Nie będziemy składali protestu w tej sprawie. To nie zmieniłoby wyniku.
    Zasygnalizujemy jednak problem w oficjalnym zażaleniu do Głównej Komisji
    Sportu Żużlowego - mówią zgodnie szefowie BTŻ Bogdan Sawarski i Leszek
    Tillinger". Cytat z art.GW.

Ta wypowiedź zmusiła mnie do stwierdzenia że nasi włodrze chcą wybielić
    Ruteckiego za jego dyletancka decyzje.Bo gdyby byli przekonani o bezprzecznej
    winie sędziego to zjedliby faceta na śniadanie.Panowie Sawarski i Tilinger
    taktyka osłaniania i kolesiostwa kończy się w dzisiejszych czasach czerwoną kartką
    My chcemy prawdy!!!!!
    pozdrowieni
    Obserwuj wątek
      • Gość: mix Re: Protest IP: *.tvgawex.pl 17.05.05, 11:36
        Tylko żeby złozyć protest, to klub musiałby go złozyćć już w czasie meczu w
        Lesznie i wpłacić 1000 zł. Wtedy byłby on przyjęty a tak nie mają jak się
        odwoływać, bo byłaby podobna sytuacja do zeszłorocznej z Wrocławiem-oni nie
        zrobili tego w czasie meczu i przegrali proces i my pewnie też byśmy przegrali.
        przykre ale realne. Oni teraz powinni tylko ukarać Krzyżaka i Robaka cyt.G.W.
        albo odsunąć od składu albo karą pieniężną- to może oni czegoś się nauczą....
        • Gość: bebert Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:21
          może Polonia pójdzie na całość i zawiesi obu tych pajaców na kolejny mecz
          • Gość: Mich Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:01
            A ja obawiam się, że poraz kolejny nic nie zostanie zrobione... :(
        • Gość: kibic Re: Protest IP: 83.238.70.* 17.05.05, 15:03
          o ile mnie pamięć nie myli, to rok temu tysiączek był wpłacany w bydgoskim
          parkingu!!!
      • wchodzi Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! 17.05.05, 14:27
        To należy wyjasnić niżej wkleiłem art. z PZREGLĄDU SPORTOWEGO

17/05/2005
        Ale gapiostwo

Mocno rozgoryczeni po ostatniej porażce w Ekstralidze z Unią Leszno (41:49) są
        zawodnicy bydgoskiej Polonii. Ich zdaniem prowadzący mecz arbiter Marek
        Czernecki popełnił rażące błędy, który miały wpływ na wynik spotkania. -
        Pretensje to ten zespół może mieć tylko do siebie, bo ja przepisy znam bardzo
        dobrze - ripostuje sędzia z Wrocławia. Zastrzeżenia bydgoszczan dotyczą biegu
        nominowanego.

Nie rozumieli

Przed 14. wyścigiem ekipa z Bydgoszczy przegrywała w Lesznie różnicą sześciu
        oczek (36:42) i zgodnie z regulaminem chciała zgłosić rezerwę taktyczną. W
        miejsce Krystiana Klechy miał pojechać Piotr Protasiewicz, by razem z Andreasem
        Jonssonem starać się odwrócić losy spotkania. Podwójne zwycięstwo dawało jeszcze
        przyjezdnym szansę na zwycięstwo. Tego, że "Pepe" wyjedzie na tor, spodziewali
        się nawet rywale. - Byłem przekonany, że Polonia skorzysta z takiej możliwości -
        mówił trener Unii Zbigniew Jąder. Sam zawodnik też się tego spodziewał i był już
        gotowy do startu. Ostatecznie jednak partnerem Jonssona został Klecha i zamiast
        zwycięstwa Polonii bieg zakończył się remisem. - Nie potrafię tego zrozumieć.
        Przecież od tego sezonu regulamin pozwala na korzystanie z rezerwy taktycznej
        także w biegach nominowanych (artykuł 767). Tak właśnie chciał zrobić trener
        Zdzisław Rutecki. Nie wiem, może ktoś zapomniał przepisów? - zastanawia się
        Tillinger.
        • wchodzi Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! 17.05.05, 14:37
          jeszcze jedna wklejona wypowiedż kibica z www.sportsboard.pl

Opisywana sytuacja właściwie potwierdza zaobserwowane przeze mnie wydarzenia w
          leszczyńskim parkingu. Krótko przed 14 biegiem Klecha w przygotowuje się do
          wyjazdu w żółtym kasku, ktoś z ekipy bydgoskiej biegnie do telefonu, akurat w
          moemncie, gdy w parkingu zapala się zielone światło.
          Czyli jednym słowem sztab szkoleniowy Polonii dał ciała. Tylko do siebie mogą
          mieć pretensje o zaistniałą sytuację.

W obliczu tego wydarzenia zastanawia mnie jednak inna sytuacja. Przez prawie dwa
          dni z ust bydgoskich działaczy i niektórych dziennikarzy(czy to na portalach,
          czy w prasie) słyszeliśmy informacje o skandalicznym zachowaniu sędziego i jego
          niekompetencji. Obie strony miały w tym własny ineteres.
          Bydgosczanie chcieli zrzucić całą winę na sędziego, tłumacząc w ten sposób swoją
          porażkę(bo przecież gdyby nie to mecz by wygrali ) i własne gapiostwo.
          Dziennikarze natomiast szukając taniej sensacji nie zadali sobie nawet trudu by
          skonfrontować zdania dwóch stron (sędziego i działaczy).

Tak sie zastanawiam czy teraz ci, którzy tak żarliwie żądali ukarania sędziego,
          sami nie powinni ponieść konsekwencji swoich ostrych słów i oszczerstw pod jego
          adresem.
          I co ma o tym zdarzeniu myśleć.
          • Gość: Szrek A teraz wniosek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:03
            Po tym co przytoczył WCHODZI w zasadzie wychodzi na 1: w BTZ najwyższa pora nie
            tylko na wymianę paru zawodników, ale też paru działaczy. Tylko problem kogo w
            1szej kolejności: tych co najdłużej, czy tych z najmniejszym stażem. A może
            refwerendum?
            • wchodzi Re: A teraz wniosek! 17.05.05, 17:27
              Właściwie to wszystko zaczyna się powtarzać. Mianowicie jak są kłopoty, to
              Wszyscy nabierają wody w usta,czekają do momentu wyciszenia sprawy, Teraz będzie
              szukanie kozła ofiarnego,a może dwóch?. Sprawa wyników w meczach wyjazdowych
              Krzyżaniaka i Robackiego jest klarowna,chłopaki mają dosyć żużla i już . Gorzej
              wygląda sprawa obsady XIV biegu, bo tutaj trzeba doprowadzić do klarowności.
              Należy wyjaśnić okoliczności i wskazać winnych tego zdarzenia, dla dobra klubu i
              drużyny. Tylko szczere przyznanie się do błędu ,/ jeżeli taki błąd nastąpił /
              może uzdrowić i tak już nieciekawą sytuację. Mam prawo wiedzieć jako kibic, czy
              drużyna jest w dobrych rękach. Wierzę w winę sędziego zawodów , bo nie może być
              inaczej.
              Panowie prezesi i szanowny trenerze potwierdźcie, że jesteście fachowcami w tym
              sporcie.
              Czekam na stanowczy protest i opublikowanie tego na stronie internetowej klubu.
              • Gość: Szrek Re: A teraz wniosek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:53
                No to możesz kolego trochę poczekać
                • wchodzi Re: A teraz wniosek! 17.05.05, 21:30
                  A niech tam!! dam sobie czas.
      • Gość: cs Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.k102.webspeed.dk 17.05.05, 19:08
        Pomijajac fakt 14 biegu, to mecz zostal przegrany duzo wczesniej, teraz Rutecki
        i inni probuja nam wmowic, ze gdyby nie sedzia to by wygrali oba biegi po 5:1 i
        caly mecz.
        Tyle, ze gdyby nasza wspaniala "druga linia" postarala sie o pare puntow, nie
        bylo by w ogole problemu z biegiem 14.
        Czy to nie czasem odwracanie uwagi od rzeczywistych problemow ?

• Gość: Szrek Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:17
          Ja sobie wypraszam te wszystkie ataki na działaczy i zxawodników BTŻ! Oni tak
          jak nam powiedzieli jeszcze w pazdzierniku 2004 są najlepsi i medal mają pewny.
          Ato że chwilowo są na tak niskiej pozycji to nie jest ich wina tylko
          konsekwencja tego, że się wszyscy na nich uwzięli i celowo z nimi wygrywają. Ale
          to się zmieni. Jeśłi nie w tym sezonie to w którymś z następnych.
          Czemu jesteści tacy nieżyczliwi?
          • Gość: cs Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.k102.webspeed.dk 17.05.05, 20:17
            He he
            w sumie szkoda, ze nie wzieli Bajerskiego, on chociaz 3 punty potrafi zdobyc :o)
            • Gość: bydgoszczanin Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: 212.122.214.* 18.05.05, 00:54
              smutne ale taki bajerski kładzie obydwu asów na łopatki na wyjazadch to
              najlepiej świadczy jak nisko upadli obydwaj zawodnicy Polonii.
              A co do biegu XIV odpowiedź jest prosta Protasiewicz nie pojechał bo p. RUTECKI
              zapomniał? nie wiedział? że może skorzystać z rezerwy - wersja odpowiedzi do
              wyboru! Świadczą o tym racjityczne, pozorowane, werbalne zapowiedzi jakiegos
              protestu ale poza słowami nie robi się nic.
              Zdumiewa mnie jeszcze jedno totalny brak reakcji kierownictwa klubu i trenera
              na wyczyny "dwóch miszczów" Czyzby w Polonii zawiązało się nowe towarzystwo
              wzajemnej adoracji i wspierania się gdzie "dwóch mnieszczów" daje d..py a
              trener i prezesi ich klepią i mówią żę wszystko jest okay - ot taka bestresowa
              presja aby zmobilizować "miszczów" do lepszych wyników!
              Spadek Polonii raczej nie grozi ale przy takiej postawie to i awans do
              pierwszej czwórki między bajki mozna włożyć!
              • Gość: iks Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:38
                A wy tylko narzekacie i krytykujecie trenera i dzialaczy. A ja mam pretensje do
                zawodnika Protasiewicza, ze sam z odpowiednim wyprzedzeniem nie poinformowal
                sedziego i trenera ze chce jechac w rezerwie taktycznej. A byc moze jemu sie
                wcale nie chcialo jechac i dlatego sie ociagal?

wiem wiem - to co powyzej to zwygla zgrywa bez sensu. Tak samo sensu pozbawione
                jest wasze zlorzeczenie. Wyniku to nie zmieni a po ludziach ktorych
                krytykujecie to splynie i tyle. A wy co? Pogadaliscie, TPSA zadowolona z
                zainkasowanych impulsow, a Polonia juz czeka na wasze pieniadze z biletow na
                nastepny mecz. I kto tu jest gupi?
                • wchodzi Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! 18.05.05, 15:03
                  Myślę, że ci którym się wydaję, że unikną odpowiedzialności za swoje błędy.
                  • Gość: Szrek CHCECIE PRAWDY to.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:15
                    .. poczytajcie dzisiejsze bydgoskie gazety. A prawda z nich wynika taka:
                    wzajemne żale wylewają na siebie niektórzy bydgoscy działacze i dwaj wspaniali
                    żużlowcy. Postawa działacza jest tak samo żałosna jak postawa Robaka i Krzyaka
                    na torze. A co do PRAWDY o którą pytamy to jest ona taka: mamy na papierze
                    zespół, ale nie mamy drużyny. Nie tylko na miarę naszych oczekiwań, ale wogóle.
                    Smutna jest czasem PRAWDA
                    • wchodzi Re: CHCECIE PRAWDY to.... 18.05.05, 19:24
                      Rzeczywiscie z tej lektury wyłania się obras smutnej prawdy.Kłopoty drużyny
                      przerosły możliwosci działaczy,pewnie dlatego jest tak nerwowo.Ale czy ktoś
                      powiedział ze bedzie spokojnie i łatwo , czas sie przyznać i zacząc naprawiać to
                      co można jeszcze naprawić.Obietnice typu;[ będzie lepiej]jakoś mnie nie
                      przekonują, domagam się konkretów panowie.
      • pogaduchy Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! 18.05.05, 20:18
        He,he śledząc niektóre posty nie wsposób dostrzec,że używane słownictwo autorów
        wyraźnie wskazuje,że mamy do czynienia z osobami,które rozmawiaj same z sobą.Z
        reguły starają się dokopać obecnej ( nowej Polonii) oraz jej działaczom a przy
        okazji niektórym zawodnikom. Zastanawiałem się co jest tego powodem, czym
        zostali sprowokowani do takiego zachowania i myślę,że powód jest jeden. Z
        pewnośćią zostali odsunięci od Klubu, stąd ich frustracja. Widocznie błędem
        było ich niedowartościowanie choć podzielam zdanie,że lepiej z mądrym zgubić
        niż z głupim znaleźć.
        • Gość: greg Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:16
          ja zostanę działaczem i poprowadzę Polonię w "świetlaną przyszłość"- mając za
          sobą głosy forumowiczów
        • Gość: ODPpogaduchy Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 07:42
          Tak jak w klubie, dobrze kombinują ale cieniutko wychodzi. A skład z pozoru na
          medal. Jakiś czas temu nastąpiła zmiana xywy, bo po miesiącu w szpitalu
          stwierdziłem, że cały czas byłem na forum. Co do reszty: wysuszenie kałuży z
          błotem nie jest powodem do frustracji tylko okazją do chodzenia w czystych
          butach. Tak więc Prezes rozpoznanie bojem dało tylko pozorne wyniki. Pozdrawiam
          • wchodzi Re: MY CHCEMY PRAWDY !!!!!!!! 19.05.05, 21:38
            To jest skan z dzisiejszego art.gazety.
            ------------------------------------------------------------------------------
            Po zastrzeżeniach BTŻ do pracy
            arbitra Marka Czerneckiego
            w Lesznie, kolegium sędziów zana-
            lizuje jego decyzje z XIV i XV biegu
            meczu z Budleksem/Polonią

Dlaczego Piotr Protasiewicz nie był
            dopuszczony do startu jako rezerwa
            taktyczna w przedostatnim biegu?
            Czy słusznie z następnego wyścigu był
            wykluczony Robert Sawina (w powtórce
            spowodował upadek Damiana Balińskie-
            go, który wcześniej wywrócił Sawinę
            - red.)? Swoje wątpliwości przy tych wy-
            darzeniach niedzielnego meczu działa-
            cze Bydgoskiego Towarzystwa Żużlowe-
            go skierowali do Głównej Komisji Spor-
            tu Żużlowego. Prezydium GKSŻ po
            wtorkowym zebraniu postanowiło zasię-
            gnąć rady kolegium sędziów. Jego prze-
            wodniczący Jerzy Kaczmarek akurat był
            w niedzielę w Lesznie. - Na poparcie na-
            szych zastrzeżeń do dokumentacji dołą-
            czyliśmy nagranie meczu na płycie CD
            - informuje wiceprezes BTŻ Leszek Til-
            linger. - Kolegium zbierze się najpew-
            niej w piątek. Skoro pojawiły się zastrze-
            żenia, trzeba też wysłuchać drugiej stro-
            ny, czyli sędziego Czerneckiego. Suge-
            stie co do decyzji kolegium przekaże
            członkom prezydium. Nie podejmuje się
            wskazania rozwiązania, ale może to być
            także przerwa dla arbitra - przekazała
            Grażyna Makowska z biura PZMot.
            -----------------------------------------------

Brawo !!! i tak trzeba, o to własnie chodzi.
            Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka