Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Puszakowski DĘTKA ROKU!

09.06.05, 00:51
    Z góry zaznaczam, że piszę z Bydgoszczy. Żeby nie było. Staram się być zawsze
    obiektywny. Cenię Apator za to, że w ciągu wielu lat wychował wielu
    reprezentatów Polski. Jednak po ostatniej niedzieli głównym kandydatem do
    Dętki Roku jest kolega Puszakowski. I nie mam na myśli samego faulu w 15
    biegu. To w ferworze walki może się zdarzyć, ale to że nie wie czy był
    kontakt ze Słaboniem (już nie mówię o faulu tylko o samym kontakcie) to kpina
    i dziecinada. to poprostu żałosne. To pewnie Puszakowski złożył sie w wiraż,
    zamknął oczy, a kiedy otworzył już był trzeci? Już lepiej wcale by się nie
    wypowiadał, niż kłamie jak uczeń podstawówki złapany na ściąganiu. ten drugi
    film ewidętnie pokazuje, że to Puszakowski przewrócił Słabonia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sadura1 Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: 195.245.217.* 09.06.05, 09:49
        EWIDENTNIE nie masz racji. Dętka roku to Neville Tatum.
        Każdy kto był na meczu wie jak komfortowo czują się kibice Apatora po
        tym "zwycięstwie". Zamknijmy temat tego meczu. Oliwa sprawiedliwa...
        Każdy kto myśli, że Puszakowski zrobił to specjalnie licząc na takie a nie inne
        rozstrzygnięcie jakie zapadło, jest co najmniej dziwny. Chłopak walczył, chciał
        jak najlepiej. To najlepszy mecz sezonu w jego wykonaniu i chciał postawić
        kropkę nad i. Nie jest wielkim artystą więc sfaulował. Sędzia podjął decyzję
        korzystną dla Torunia. Z jakiego powodu tak uczynił - nie nam oceniać a jużna
        pewno nie nam wyrokować. Chciałbym jak najszybciej zapomnieć o tym meczu i
        wszystkim co się z nim wiąże (wzajemne oskarżenia, rzucanie błotem, demolka
        szatni, protesty etc.) Personalna walka Karwana i Ruski nie obchodzi mnie ani
        troszkę! Boli mnie tylko kiedy jestem na stadionie we Wrocławiu (a jestem
        często, bo lubię żużel i to miasto) i słyszę rozmowy wrocławskich kibiców
        typu: "posuń się trochę - nie bądź z Torunia!", "pożycz 2 złote - nie bądź z
        Torunia"...
        Mam już dosyc tych odwiecznych animozji. Osobiście szanuję kazdy zespół, bo po
        prostu szanuję i kocham ten sport! Nie wszędzie i nie zawsze dzieje się dobrze,
        ale nie obwiniajmy za to klubów i nie obrażajmy siebie nawzajem!
        Możemy wkurzać się (trudno tego nie robić), ale na działaczy, ich
        interpersonalne zagrywki nie mające nic wspólnego z dobrem naszej dyscypliny,
        na idiotyczne zagrywki kolegium sędziów etc. Wiem - zaraz napiszecie, że Apator
        czy tez jak wolicie Amator, to klub Karwana, którego przydupasem jest Kaczmarek
        itd........ Przykro to czytać. Chodze na mecze. Lubię ten zespół od zawsze i
        chyba już nic tego nie zmieni. Jestem obiektywny (staram się). Ostatni mecz
        został wygrany niesłusznie i przynajmniej ja mam kaca moralnego. Mógłbym tu
        napisac jako wierny kibic Apatora, że sędziego kupił ZKŻ albo Lotos, którym
        zależy na jak najmniejszej zdobyczy punktowej Atlasu. Ale tego nie zrobię, bo
        szanuję sam siebie i zyczę tego każdemu.
        Słyszę co chwilę "to tylko sport".....! A potem czytając te wszystkie
        inwektywy, chamskie wypowiedzi bez pokrycia wypływające np. li tylko ze
        śmiesznych, lokalnych animozji, zastanawiam się czy dobrze robię w ogóle
        ineresując się sportem...
        Życzę wszystkim powodzenia i MP ich ulubionym klubom. W walce na torze i tylko
        na torze.
        Pzdr
        • czawez Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! 09.06.05, 10:07
          Ale ja nie piszę o sprawiedliwości, faulu czy wyniku meczu! Ale o "pomroczności
          jasnej" Puszakowskiego. To śmieszne.

Obiektywnie Pozdrawiam :-)
          • Gość: sadura1 Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: 195.245.217.* 09.06.05, 10:12
            Masz rację, że chłopaczyna nie przyznał się do błędu. Są takie czasy, że coraz
            mniej to dziwi. Niestety kazdy zawodnik (w takim momencie meczu) postapiłby tak
            samo. Nagrody fair-play może Puszak nie dostanie, ale nie straci miejsca w
            składzie i mozliwości zarabiania kasy. Nie zostanie wyklęty przez "wiadomo
            jakich" kibiców... Niech każdy z nas wyobrazi sobie taką presję i zastanowi się
            jak postąpiłby sam.
            Zaręczam jeszcze raz wszystkim, ze normalnych kibiców Apatora te dwa punkty nie
            cieszą (bonusowy punkt cieszy...).
        • Gość: sadura1 Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: 195.245.217.* 09.06.05, 10:07
          Aha! Chciałbym jeszcze dodać, że jestem z Warszawy i na mecze żuzlowe muszę
          zasuwać pkp lub samochodem. Cieszcie się z tego co macie na miejscu!!! :)
          Wydaje mi się, że fakt mieszkania w mieście gdzie żużla (już) niestety nie ma,
          znacznie podnosi obiektywność moich opinii, gdyż nie jestem uwikłany w żadne
          lokalne pierdoły.
          Jeszcze raz pozdrawiam.
          • Gość: Iviiiii;] Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:55
            Puszakowski powiedział: "nie wiem, czy zahaczyłem o Słabonia. Możliwe, że tak
            było, ale pwenoości nie mam."
            • czawez Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! 09.06.05, 15:59
              ja wiem, pewnie tak jak w przypadku Magdy z Krakowa, tak i Ty wiesz wszystko od
              swojego taty, który wszystko sam słyszał. Ja niestety mogę tylko czytać
              wypowiedzi z prasy. cytaty poniżej

cytat z Wyborczej:
              "- Nie widziałem go. Ale wydaje mi się, że jednak nie zahaczyłem Słabonia.
              Owszem, był to ostry atak, ale tak samo walczyli rywale - mówił."
              lub z
              www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=44&k2_id=100&dzial_id=355&news_id=68132
              Pozdrawiam
              • Gość: xyz czawez nudny jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:59
                wałkujesz to samo w tą i z powrotem od kilku dni. Wymyśl coś innego.Plizzz
                • czawez Re: czawez nudny jesteś 09.06.05, 19:57
                  do xyz:
                  OK my friend!
                  • Gość: Iviiiii;] Re: czawez nudny jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:18
                    ja niestety słcuahm także radia. niestety, mój Tata nie chadza na żużel ,więc
                    raczej On mógł się tego dowiedzeić ode mnie. niestety, denerwują mnie ludzie
                    lubujący w porównaniach. niestety, denerwują mnie ludzie wygłaszający opinię nie
                    znając tematu. niestey, konczę te przecudowną wypowieź. niestety, żegnam się z
                    wami.
                    busioleczki od spidłej fanki.
                  • Gość: xyz Re: czawez nudny jesteś IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 10.06.05, 07:52
                    • Gość: Iviiiii;] Re: czawez nudny jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:40
                      bitte;]
      • Gość: ja Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.06.05, 16:33
        Z góry zaznaczam, że piszę z Torunia.
        CZAWEZ przestan kompromitowac siebie i kibicow bydgoskich znajacych sie na
        zuzlu. Masz prawo miec pretensje do sedziego, bedziesz mial prawo miec
        pretensje do GKSZ jak sedziego nie ukaraja.
        Mariusz mial prawo powiedziec nawet ze to Slabon wjechal w niego, bo przy
        takiej adrenalinie, koncentracji, stresie, presji zawodnik ma prawo sie mylic.
        • Gość: Krzysztof Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: 212.122.214.* 11.06.05, 17:59
          A czy Walesek, w związku z tym co napisałeś, ma prawo powiedzieć "KU.."?
          Jeżeli Puszak ma prawo powiedzieć, że to Słaboń wjechał w niego to Czawez też
          ma chyba jakieś prawa...
          • czawez Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! 11.06.05, 18:29
            chyba po raz pierwszy podzielam zdanie Krzysztofa. Dzięki za obronę, ale na
            przyszłość nie musisz się fatygować.
            Do "JA":
            Mam dokładnie odwrotne zdanie. Abstrachując od dalszych roztrzygnięć dla mnie
            liczy się czy ktoś kręci czy mówi szczerze. A kompromitacji w swoich
            wypowiedziach nie dostrzegam....

p.s. Sorry XYZ, dałem się sprowokować :-)
            • Gość: Krzysztof Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: 212.122.214.* 11.06.05, 19:14
              ...wyrażałem tylko swoją opinię.Fatyga żadna, podziękowania zbędne.
            • sdb Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! 12.06.05, 17:59
              smiac mi sie chce z naiwnosci niektorych kibicow ktorzy twierdza ze wiedza
              kiedy zawodnik wypowiada sie szczerze i tej szczerosci z powazna mina oczekuja.
              detki nie powinien otrzymac Puszakowski bo Balinski musialby dostac chyba z 10
              detek ze o Pedersenie nie wspomne tylko sedzia ktory podjal nieprzejrzysta
              decyzje.

PS. zazenowany jestem natomiast opiniami torunskich kibicow wypowiadajacych sie
              niedawno w Radiu GRA- wg wiekszosci zuzel to twardy sport i z tego tytulu nie
              bylo faulu- co za pierdoły. Puszakowski spanikowal, pojechal desperacko i
              przewrocil Slabego. na pewno zdaje sobie sprawe ze sedzia sie pomylil ale to
              juz nie jego sprawa i moze sobie mowic co chce bo ostatecznie najwazniejsza
              jest decyzja sedziego. sluchajac "o tym sie mowi" czekalem az ktos zadzwoni i
              powie ze Nicki jest wzorem zuzlowca jezdzacego fair.
            • Gość: xyz Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:16
              abstrahując :-)
              • czawez Re: Puszakowski DĘTKA ROKU! 12.06.05, 22:10
                :-)
                Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka