Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 23.02.01, 19:51
    Teraz już nic nie stanie Iversonowi na drodze do mistrzostwa. Nawet Shaq nie będzie miał za wiele do powiedzenia przy Mutombo. Już nikt nie będzie na wyrost mówił, że Zachód zdobędzie mistrzostwo.
    Jest tylko problem ze wzmocnionym Nowym Jorkiem - jeżeli Jackson rozkręci Houstona i Spreewella, w finale Konferencji będzie gorąco.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mike Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.01, 22:56
        Nie zapominaj, że Sixers mają doskonały rekord, bo większość meczów grają z drużynami ze wschodu. Chociaż, kto wie...
        • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 24.02.01, 10:46
          Ale z drużynami z Zachodu też radzili sobie bardzo dobrze.
          A tak w ogóle moje wymarzone finały to:
          Konferencja Wschodnia: Sixers - Knicks
          Konferencja Zachodnia: Kings - Blazers
          Finał NBA: Sixers - Kings
          Mistrz: Philadelphia 76ers!!!!!!!!
          • Gość: ronin Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo? - wolne żarty IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 12:19
            Bzdura. Lubię oglądać Kings ale o finale (nawet konferencji) to oni mogą pomarzyć. Nie ta obrona. Dla mnie oczywistym finalem na zachodzie jest San Antonio-Lakers (wmieszać się tu może tylko Utah), a na wschodzie - masz rację Sixers - New York (może ... Charlotte - maja potencjalnie najlepszych wysokich na wschodzie). Ale pomyśl o jednym. Allan jest twardy jak nikt, lecz gdy zmozy go choc najmniejsza kontuzja to Sixers przegraja nawet z Bykami. No bo kto będzie rzucał punkty, szcególnie te decydujące - Muttombo, Lynch, Hill, Snow - wolne zarty. Sprzedając Kukoca, fakt najgorszego po J. Williamsie obrońce NBA, pozbyli sie przy okazji jedynego strzelca, który mógł marzyć o jakimkolwiek, nawet miernym, zastapieniu Allana. Allan wyglada na niezniszczalnego - czy takim jest?. W jego recach los Philli. Ale nie mistrzostwa, uwież mi - ogladam ta lige od 13 lat.
            • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 13:56
              Chylę czoła przed znawcą (to nie żart)! 13 lat to wspaniały wynik. Gratuluję!
              Co do tych finałów, to napisałem o moich wymarzonych, a nie prawdopodobnych. Rzeczywiście zgadzam się, że najpewniej będzie to LA - San Antonio (Utah chyba jednak nie wytrzyma tempa, chociaż kto wie...), ale mimo wszystko chciałbym zobaczyć Kings w finale.
              Iverson rzeczywiście udowodnił, że jest naprawdę twardy (w przeciwieństwie do mamisynka Duncana - vide ubiegłoroczne play-off), ale czy wytrzyma? Sądzę, że tak. On może grać nawet z kontuzją (lub z kilkoma - vide ubiegłoroczne play-off:)). Oczywiście zawsze może zdarzyć się nieszczęśliwy wypadek, ale ja uważam, że największym problemem będą umyślne faule. Wielokrotnie widzieliśmy z jaką przyjemnością wielkoludy z innych drużyn łapią Iversona na swoje zasłony (ten się odbije, zatoczy, połamie ale i tak biegnie dalej;))). W play-off gdy gra się co najmniej 3 mecze, wyeliminowanie najlepszego zawodnika w pierwszym meczu to gratka: następne dwa ma się już z głowy.
              Jestem optymistą i wierzę, że Allen pozostanie zdrowy. Podobnie jak Mutombo, Snow, McKie i cała reszta. W takim wypadku wierzę, że mogliby powalczyć z LA, a nawet z nimi wygrać.
              • Gość: Ronin Re: NBA IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 26.02.01, 20:00
                Masz racje co do faulowania Allana. Co do kings, to zdradze Ci tajemnice ;-), ze to moj ulubieniec po kleskach Bykow (ale im tez od 13 lat wiernie kibicuje), ale raczej nie mam zludzen co do ich udzialu w Finale Konferencji. Podobaja mi sie dlatego, ze to najbardziej bialy zespol w NBA, co napewno sam widziales podczas opisywanego prze Ciebie meczu z TOR. Jak dobrze pamietam zachwycales sie Pedja - tu w 100% podzilam Twoje zdanie. Uważam, ze razem z Dirkiem sa obecnie najlepszymi, typowymi nieskim skrzydlowymi w NBA. Wiem, ze to kontrowersyjne stwierdzenie ale je zaryzykuje :-).
                A propos bialych - widze, ze masz Wizje Sport (ja niestety tez - niestety bo staczaja sie na psy, zeby kupowac mecze od stacji lokalnych :-(((( - wstyd) i napewno ogladales mecz EAST-WEST. Najbardziej, oprocz gry, podobalo mi sie stwierdzenie WoMichalowicza - "dobrze ze gra Vlade, bo broni honoru bialych" - hm a Jason Kidd to Chinczyk????.
                Co do mojej fascynacji NBA - dwie liczby:
                w domu mam okolo 180 kaset wideo
                napewno ponad 150 z nich to mecze NBA :-)) (kaset, nie meczy - meczy jest z 500)
                • Gość: DrJ Re: NBA IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.02.01, 14:32
                  Dirk jest rzeczywiście dobry, ale czy on jest niskim skrzydłowym? A tak w ogóle to mam do niego jakąś awersję. To chyba przez to, że na DSF-ie za bardzo się nim podniecają (ale uczciwie przyznaję, że jest bardzo dobry).
                  Hmmm... Wysnułeś błędny wniosek. Nie mam Wizji, a swój głód NBA zaspokajam dzięki DSF i TVN (tu właśnie oglądałem mecz Kings-Raptors).
                  Co do białych w NBA, to niestety nie pamiętam nawet Larry`ego Birda. Jak sięgam pamięcią, koszykówka zawsze była czarna:))) Uważam, że Divac jest jednym z pięciu najlepszych centrów NBA, a Sabonis byłby najlepszy gdyby przyszedł do Ligi wcześniej i gdyby nie problemy zdrowotne. Szkoda, że Jason Williams jakby się już wypalił (może to tylko chwiliowy kryzys) - mógłby być najbardziej widowiskowym zawodnikiem.
                  Nie jestem pewien czy bycie najlepszym <typowym> niskim skrzydłowym jest taką wielką zaletą. W dzisiejszych czasach nie ma już tak rygorystycznego podziału na pozycje i na small forward można ustawić wielu graczy: od Francisa przez Cartera po Garnetta.
                  Co do kolekcji meczów to szczerze gratuluję!!! Sam posiadam bardzo znikomą.
      • Gość: Mały Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: unknown, 194.145.96.* 24.02.01, 13:46
        Z tym Mutombo to wcale nie taka łatwa sprawa. Wydaje się, że to pozorne wzmocnienie może zniszczyć styl gry Filadelfii. No bo jak wyobrażacie sobie Mutombo w szybkim ataku ( w dodatku prowadzonym przez Iversona ).
        No chyba, że chcą grać w ataku w czterech, a Dikembe będzie tylko stał pod własnym koszem i czekał na akcje przeciwników.
        • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 24.02.01, 15:03
          I to właśnie nie byłoby takie głupie rozwiązanie. Do szybkiej kontry wystarcza praktycznie sam Iverson. Zresztą, czy którykolwiek center biega do szybkiego ataku?
          • Gość: xyz Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.105.18.39, 10.1.10.* 24.02.01, 15:05
            Koszykówka jest beznadziejną grą
            • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 24.02.01, 19:05
              To po cholerę wpieprzasz się na forum o koszykówce?
              Ty pewnie wolisz skoki narciarskie?
      • Gość: MAGIC Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cgs.poznan.pl 25.02.01, 02:47
        Philadelphia nie ma szans z zachodem, LA wejda do finalu i naucza ich grac, a jak nie oni to ktos inny z zachodu.
        • Gość: MAGIC Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cgs.poznan.pl 25.02.01, 03:01
          Phil Jackson to najlepszy trener i pewnie ma juz specjalna taktyke na playoff,to mu trzeba przyznac, chodziaz kiedy trenowal byki to krótko mówiac nie bylem jego zwolennikiem.
          • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 10:20
            Taaak, coś w nim jest. Co prawda z Jordanem i Shaqiem to nie taka wielka sztuka zdobyć mistrzostwo, ale nie wszyscy trenerzy to potrafili (vide Doug Collins czy Del "Leslie Nielsen" Harris).
            Mimo wszystko uważam, że najlepsi trenerzy to Jeff van Gundy (ta akcja, gdy rzucił się rozdzielać Mourninga i Larry`ego Johnsona - niewielu by się na to zdobyło) i Doc Rivers (ten to nawet z zespołu z polskiej ligi mógłby uczynić zespół NBA)
        • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 10:16
          Buchachacha! Teraz gdy Sixers mają Mutombo Shaq może im naskoczyć, chyba, że myślisz że to Kobe wygra mistrzostwo dla Lakers:)))))
          Nie tak w ogóle to trochę przesadzam. Uważam, że Lakersi są najmocniejsi na Zachodzie i to raczej oni byliby faworytami w finale Philadelphia - LA, co nie przeszkadza mi całym sercem kibicować Sixers.
          Ale powiedz mi kto jeszcze na zachodzie mógłby dojść do finału i mieć szanse na walkę z Philadelphią?
          • Gość: Ronin Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 12:27
            San Antonio skarbie, San Antonio :-). Absolutnie nie jestem ich kibicem - wkurzał mnie sposb ich gry w mistrzoskim sezonie, ale po przyjsciu Dereka Andersona graja zupelnie inny basket. I pamiętaj o jednym D. Anderson juz od czasów Kentucky uchodzi za jenego znajlepszych (wymarzonych) obronców. Takze w SA jest chyba jedyna osoba zdolna kryc Allena.
            Napisales w ktoryms powyzszych postów o finale PH-SK. Wiem dla Ciebie jako zwolennika PH to wymarzony final. No bo kto by kryl Allena - J. Williams, hahaha - srednia punktow w finale Allen wywindowal by na ponad 50 punktow. D. Christie jest za wysoki, a przynajmniej kryje za wysoko na nogach i szybko by lapal na Allenie faule.
            • Gość: Mazik Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 25.02.01, 13:27
              Mistrzostwo? Dyskusyjna sprawa...Mutombo na pewno równoważy (nawet z nawiązką) ilość zbiórek ogółem zaliczanych przez oddanych zawodników (zwłaszcza Ratliffa i Kukoca), ale jeśli chodzi o atak to wychodzą mu pojedyncze mecze i tu raczej zespół został osłabiony. Zresztą do szybkiego składu Sixers pasuje on tak samo jak Olajuwon do odmłodzonych Rockets, którzy grają bardzo nierówno...
              • Gość: michal Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.134.130.* 27.02.01, 13:26
                Uważam,że ta wymiana osłabi pozycję Sixers. W tym składzie grali długo i tym sezonie układ zaskoczył. Po za tym nie zmienia się wygrywającej drużyny.
                Nic nie zmienia jednakże faktu, że wschód nie ma żadnych szns z zachodem. Niezależnie kto wystąpi w finale po stronie zachodu ( wg mnie LAL ) i tak zwycięstwo przypadnie im. Na wschodzie typuję Kniksów ale koszykówka wschodu jest generalnie nieciekawa i przede wszystkim mało widowiskowa. Rozpad Byków i odejście starych gwiazd spowodował, że koszykówka jest niestety coraz mniej atrakcyjna.
            • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 14:03
              Taaaa... Z Philly mogliby powalczyć, ale najpierw musieliby dojść do finału, a w to nie za bardzo wierzę. Chyba, że LA już całkiem rozłoży się od środka. A i wtedy zostają jeszcze Blazers, Jazz, Kings. Poza tym wystarczy, że Duncan złamie sobie paznokieć i już pauzuje, a wtedy San Antonio jest niczem.
              Z tym finałem Kings to mnie rozgryzłeś. Chociaż, to nie był jedyny powód, chodziło mi głównie o fajne widowisko. Ale czy Williams kryty przez Iversona mógłby pokazać coś ciekawego?
              • Gość: Zyga Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wszib.poznan.pl 25.02.01, 16:02
                Philadelphia-Portland to mój wymarzony finał,ale do tej chwili nie wiem,czy wymiana Ratliffa i reszty na Mutombo to korzyść.Mutombo jest z pewnością jednym z lepszych defensorów,ale Ratliff też był niezły,z kolei w ofensywie Mutombo jest raczej żałosny,przepraszam słaby.Ale jako fan Sixers wierzę,że na tej wymianie zyskali i Allen z Mutombo oraz niedocenianym Snowie i McKie,solidnych Hillu i Lynchu jednak wygrają mistrzostwo.Bardziej od drużyn z zachodu obawiam się Knicks,Miami też może sprawić niespodziankę.
                • Gość: DrJ Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.02.01, 16:46
                  Zgadzam się: Knicks będą chyba najpoważniejszą przeszkodą. Co do transferu to Ratliff jest kontuzjowany i nie mógłby grać jeszcze przez miesiąc, a Mutombo w pełni sił.
                  • Gość: Ronin Re: ALLAN - mistrzostwo IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 26.02.01, 20:06
                    No moze podsumujmy krotko - nikt w tym sezonie tak nie zasluguje na mistrzostwo jak Allan Iverson ::-)) - jest ze stali. Karl Malone? John Stockton - no dobra, dobra ale oni graja na dzikim zachodzie :-)), a to sie nie liczy ;-).
                    Wiecie jakak bedzie 1 piatka NBA za 10 lat?
                    John Stockton
                    Karl Malone
                    :-)).
                    • Gość: DrJ Re: ALLAN - mistrzostwo IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 27.02.01, 14:35
                      Można tam dostawić jeszcze Patricka Ewinga i Hakeema Olajuwona, którzy też nie kwapią siędo odejścia.
                      Hakeem jak Hakeem, ostatnio przeżywa renesans, ale Ewing??? Żenada.
                      • Gość: Yarek Re: ALLAN - mistrzostwo IP: *.warburg.com 27.02.01, 18:03
                        New York Knicks mistrzami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        Zapomnijcie o Filadelfii, Lakers i Utah. New York jest gora z Houstonem and Spree, i Camby bedzie lepszy niz stary Mutombo, a Shaq nie bedzie w stanie rzucac "free throws" i tak.
                        • Gość: Ronin Go NY IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 27.02.01, 22:27
                          Problem w tym, ze Shaq wezmie wyzej wymienina piatke na plecy i tak wsadzi pilke do kosza :-))). A osobistego nie rzuci przy okazji. Starcia Cambiego z Shaqiem raczej nie wyjda temu pierwszemu na dobre
                          ;-). Marcus powinien grac tak ja na uczelni Massachuset - krotkie i czeste zmiany
      • Gość: OMC Re: Iverson + Mutombo = mistrzostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.01, 23:17
        Go NY Go !!!!!.
        szkoda tylko ze Vince Carter nie ma szans na zostanie nastepca Jordana byloby znowu co ogladac ale mu na to nie pozwola :-((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka