Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!!

IP: *.torun.mm.pl 25.08.05, 15:54
    Od kilku lat jeżdżę ze znajomymi do Bydgoszczy na Grand Prix i jest jedna
    rzecz, która totalnie nas wkurza!!! Przyjeżdżamy na stadion kilka godzin
    wcześniej ( ok. godz. 14-15 ) i niestety nie mozna znaleźć miejsca siedzącego,
    bo gościnni Bydgoszczanie siedzą tam od rana i zajmują całe rzędy ławek,
    obstawią je kilkoma łysolami i nie waz się podejść. Bilet kosztuje 80 zł i
    uważam, że organizatorzy powinni zapobiegać takim praktykom! Gdy zapytasz
    takiego "obstawiacza" czy kupił faktycznie te 20- czy 30 biletów to obrzuci
    Cie stekiem wyzwisk. Zdaje sobie sprawę, że sektor B czy C to nie trybuna lub
    numerowane ale mimo wszystko to niedopuszczalne. A co o tym sądzą inni
    przyjezdni a może i miejscowi?
    Obserwuj wątek
      • Gość: greg Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:43
        ja idę 2 godz. przed GP zawsze na sektorze C, i jeśli ktoś powiadomi mnie że
        miejsca zajęte powiadomie go by zajął kolejkę u stomatologa
      • Gość: ona Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:45
        Nie od rana bo bramy otwieraja ok. 2-3 godziny wczesniej dokładnie nie pamietam
        i bardzo dobrze, kiedys tez przyszlam pozno i mialam slabe miejsca, teraz
        chodze wczesniej i zajmuje sobie i znajomym. Trudno trzeba przyjsc wczesniej i
        miec pretensje najwyzej do siebie ze tak pozno sie przyjechalo nikt nigdy nie
        ma pretensji , a ty tu z czyms takim wyjezdzasz to glupie i nieuzasadnione
        pretensjie kazdy moze robic co musie podoba no prawie wszystko a zeby zabraniac
        komus zajecia miejsca zawsze wszyscy tak robia i bylo dobrze
      • Gość: kibic Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: 83.238.70.* 25.08.05, 21:11
        pewnie Jaśnie Pani Hrabinie Ance z Torunia wszyscy na stadionie powini paść do
        stóp i zaprosić na specjalnie wyznaczone miejsce na stadionie gdzie tylko sobie
        zażyczy, a do tego zapewnić szwedzki stół z przekąskami, dwóch murzynów
        wachlujących pawimi piórami i 20 osobową ochronę, żeby czasem nikt nie śmiał się
        zbliżyć do Hrabianki z Torunia...
        a po GP wstrzymać pokaz sztucznych ogni, żeby Hrabianka Anka helikopterem
        wynajętym przez Polonię odleciała do swojej metropolii...
        • Gość: hrabianka Anka Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: *.torun.mm.pl 25.08.05, 21:59
          w tym roku zmieniam swoje postępowanie- walę w ryj i siadam!
          • Gość: kibic Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: 83.238.70.* 25.08.05, 22:13
            skoro doszłaś do takich wniosków to gratuluję (sam nie wiem czego)!
            typowe zaściankowe zachowanie...
          • Gość: greg Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:20
            jeśli hrabianka wali w ryj to zapraszam na wspólne oglądanie GP, idę z kamratem
            z niebieską krwią..

Ś r o d e k o b r o n y . – W walce z głupotą najsprawiedliwsi i
            najłagodniejsi ludzie stają się w końcu brutalni. Może wtedy są na właściwej
            drodze obrony; gdyż na głupi łeb argumentem, który mu się z prawa należy jest
            zaciśnięta pięść.
            Ale ponieważ, jak się rzekło, charakter tych ludzi jest łagodny i sprawiedliwy,
            sami cierpią więcej z powodu tych środków obrony koniecznej, niż zadają bólu.
            • Gość: hrabianka anka do grega IP: *.torun.mm.pl 25.08.05, 22:34
              Bardzo to ładne o tym ŚRODKUOBRONY, no może nie jestem taka najsprawiedliwsza i
              najłagodniejsza, ale czasami to faktycznie komuś bym przyłożyła i nie
              koniecznie czuła się z tym dobrze. Ale Kibic całą sprawę potraktował
              niewłaściwie, bo ja oczywiście nikomu nie przyłożę( raczej nie dam rady), pewnie
              pozostanie mi jutro stać w najlepszym razie za barierką u góry ale pewnie nie
              będę sama, bo w ubiegłym roku podobne miejsca obok zajmowali Anglicy, Szwedzi
              itd nieco zdziwieni czemu nie mogą zająć wolnego miejsca, bo chłopcy "
              zajmujący" w żadnym cywilizowanym języku nie potrafili wytłumaczyć im, że te
              miejsca to są juz dawno zajęte. A o tym zaścianku to słyszałam już sto razy, nie
              czuje sie panną zaściankową..
              • exces Re"KOKSY" pilnują ławek ... 25.08.05, 23:41
                Greg nie uważasz, że w tym przypadku Anka ma rację? To co się dzieje na Polonii
                to wypisz- wymaluj PRL.Przycodzi banda "delegatów", nakrywa kocem ławki, i
                uniemożliwia zajecie miejsc tym, którzy zapłacili za bilet, a nie mają
                możliwości by opłacic "KOKSÓW"! Po to aby ich bilet mimo przyjścia na stadion w
                odpowiednim czasie był wart tyle samo, co pozostałych...
                • Gość: greg Re: Re"KOKSY" pilnują ławek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:21
                  czytaj ze zrozumieniem, a dowiesz się z kim polemizuję
                  • zinekk Bo to Polska własnie... 26.08.05, 01:38
                    Wszystko urzadzone do dupy !!! Kiedy płace za bilet żądam, bym wiedział gdzie
                    siedze lub czy w ogóle usiąde. Niestety, miejsca nie sa numerowane i stad ten
                    cały syf. Zamiast przepłacac jakims obcokrajowcom, nalezy zrobic krzesełka na
                    CAŁEJ powierzchni stadionu.

Nie byłoby sprawy, gdyby kazdy umiał sie zachowac, a tak jest wolna amerykanka.
                    Po prostu Polski bur.el. W normalnym kraju, takie zachowania to jakas
                    abstrakcja. Mina lata , zanim wzniesiemy sie z poziomu Albanii. Jestesmy w
                    europie, ale daleko nam z poziomem do europejczyków.

Jak czytam ze trzeba byc wczesniej i tez sie kłasc na ławce, bo tak było jest i
                    bedzie to mi rece opadaja !!!

Pozdrawiam.
                    • Gość: greg Re: Bo to Polska własnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:22
                      heh... niestety
                      • Gość: Anka Re: Bo to Polska własnie... IP: *.torun.mm.pl 26.08.05, 22:05
                        Ale jednak jedziemy, chyba stawimy sie na stadionie ok. 15.30, może będzie
                        szansa na miejsce...tak naprawdę to uwielbiam Grand Prix, (nawet jak stoję),
                        atmosfera niesamowita, niepowtarzalna, no i Ząbik chociaż na chwilkę się
                        pokaże(ha ha- jest 2 rezerwowym, musi wyjść na prezentację)
            • Gość: Anka Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: *.torun.mm.pl 28.08.05, 08:50
              No to już po!!! Siedziałam!!! I to całkiem całkiem...Było nieźle, ochroniarze w
              czarnych kominiarkach konfiskowali piwo gdzie popadło, byli oczywiście
              obstawiacze, taśmowali co się dało, ale ludzie nabrali chyba jednak trochę
              odwagi i poczuli , że też zapłacili za bilety ( przynajmniej tam gdzie ja
              siedziałam).
              • Gość: Szrek Organizatorzy GP zapamiętajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:58
                Ten wątek powinien zostać zapamiętany przez organizatorów GP w Bydgoszczy.
                Powinni za rok wprowadzić jeszcze jedną kategorię biletów: "bilet z koksem". I
                wtedy "narzekacze" powinni mieć w razie kłopoów z miejscem siedzącym żal tylko
                do siebie
                • Gość: Wolff Re: Organizatorzy GP zapamiętajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:38
                  Bardzo dobry temat, wlasciwie sam chcialem o tym napisać.
                  Włodarze Polonii powinni ponumerować miejsca siedzące ( wstawić krzesełka lub
                  po prostu oznaczyć ławki ) i sprzedawać bilety z miejscówkami. Powiedzmy w
                  kilku kasach bilety na sektor C, itd, itd. Każdy wtedy wie gdzie siedzi, nie ma
                  zajmowania, w razie jakichś problemów wołasz ochronę i sprawa załatwiona.
                  Tylko, że tym typom spod ciemnej gwiazdy nic takiego nie przyjdzie nigdy do
                  głowy, gdyż mogą oni w sytuacji takiej, jaką mamy obecnie, bezkarnie kiwać
                  urząd skarbowy. Ktoś z tym powinien zrobić porządek. Miejsca numerowane,
                  rezerwacja on-line, mamy XXI wiek, a obyczaje na tym stadionie nadal są żywcem
                  wyjęte z minionej epoki.
                  Panowie z Zarządu, ruszcie tyłki proszę!
                  • Gość: Szrek Re: Organizatorzy GP zapamiętajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 07:57
                    Jesteś Wolfff ny. Dlaczego dobierasz się do tyłków włodarzy Polonii. Przecież
                    one siedzą na ponumerowanych krzesełkach
                    • Gość: Marek Re: Organizatorzy GP zapamiętajcie! IP: 83.238.70.* 29.08.05, 18:07
                      To nie jest tylko problem GP Bydgoszczy we Wroclawiu bylo podobnie o wiele
                      wiecej biletw sprzedali niz bylo na stadionie
        • Gość: xyz [...] IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 30.08.05, 09:42
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: iv Re: Grand Prix- zajmowanie miejsc !!!!!! IP: 193.19.104.* 29.08.05, 12:36
        hehe a ja slyszalem iz sdb mial pewne problemy na GP :)
        • sdb Otóż to- chrzanię GP w Bydzi 29.08.05, 22:34
          cieszylem sie ze bede na tych zawodach, kupilem nawet bilet za 80zl. Wiecej na
          GP w Bydgoszczy nie jade.

1. Nie wiem o ktorej Polonia otworzyla bramy ale bylem 3h przed zawodami i
          wolne byly tylko dolne 4-5 rzedow. GP to impreza na którą zjeżdża mnostwo
          kibicow z calej Polski a takze z zagranicy dlaczego zeby dostac dobre(po prostu
          takie z ktorych widać wszystkich zawodników na calej dlugosci toru) miejsca
          musza przyjezdzac z tak duzym wyprzedzeniem?

2. na dolnych 4-5 rzedach przy mixie: niskie i dalekie polozenie+dmuchana banda
          widocznosc akcji na torze jest bliska zeru. pozostaje podnoszenie tylka i
          narazanie sie na delikatnie mowiac nieżyczliwosc kibicow nad toba albo
          ogladanie telebimu- dziekuje wole isc do pubu.

3. przed zawodami rozmawialem z kibicem Unii Leszno- byl wczesniej ode mnie,
          chcial zajac jedno z 15 czy 20 miejsc zaklepanych przez staczy stadionowych i
          powiedzieli mu ze moze je dostac ale za 140 czy ilestam zlotych. czy gdyby
          poprosil ochroniarzy, pomogliby mu?

PS. do tej pory myslalem ze to Torun jest bardziej przewrazliwiony na pkcie
          Bydzi niz na odwrot ale okazuje sie ze oszolomow jest taki sam odsetek po obu
          stronach :(
          PS 2. tak- niestety zagralem na nerwach braciom bydgoszczanom i wywolalem
          krotka szarpanine- ci przede mna zeby widziec cokolwiek musieli stac, ja zeby
          widziec tor zamiast ich plecow tez musialem stac- tym z tylu szlachetnosci
          zabraklo, chcieli za wszelka cene siedziec. moje najgorsze i najdrozsze zarazem
          zawody. dopoki BTŻ nie przebuduje stadionu- na GP nie zagoszcze
          • Gość: kibic Re: Otóż to- chrzanię GP w Bydzi IP: 83.238.70.* 29.08.05, 22:50
            sdb! Ty jesteś z Torunia? a jeśli tak, to czy Ty serio mówisz o przebudowywaniu
            bydgoskiego stadionu??? sorry stary, ale to tak jakbyś jeżdził Polonezem i komuś
            kto ma Toyotę mówił, że ma hujowy samochód!!!
            • sdb Re: Otóż to- chrzanię GP w Bydzi 30.08.05, 08:19
              a czy ja mowie ze masz **jowy samochod? mowie tylko ze dopoki stadion nie
              bedzie przebudowany na GP do Bydzi wiecej nie pojade- nie mam zamiaru
              przyjezdzac 6h przed zawodami zeby potem moc po ludzku ogladac zawody. ale
              dobra przepraszam wiecej juz nie bede mowil no bo urazilem swietosc bydgoskiego
              stadionu.

PS. poza elegancko zadaszona wieza oswietleniem i krata oddzielajaca trybuny od
              pasa bezpieczenstwa nie widze w bydgoskim obiekcie wazniejszych roznic w
              stosunku do torunskiego.

PS2. w szkolach powinien zagoscic nowy przedmiot- kultura dialogu- coraz mniej
              obywateli posiada te umiejetnosc a na forum zwlaszcza
              • Gość: iv Re: Otóż to- chrzanię GP w Bydzi IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.08.05, 09:02
                spokojnie chlopaki wyluzujcie :)

jest jeszcze jedna strona tego problemu. Rok temu by moc miec jakiekolwiek
                miejsce musialem z zona stac na koronie stadionu. Gdy najwyzsze rzedy wstaly by
                moc cos widziec gdyz nizsze juz wstaly, dwa trzy rzedy osob stajacech na koronie
                nic nie widzialy.
              • Gość: kibic Re: Otóż to- chrzanię GP w Bydzi IP: 83.238.70.* 30.08.05, 12:39
                sdb... ja wcale nie mówiłem tego, żeby wywołać kolejną kłótnię tu na forum, a
                więc z mojej strony "znak pokoju" :)

ale znowu... skoro nie ma dla Ciebie różnicy między stadionem bydgoskim a
                toruńskim... cóż.
                w statystykach podaje się, że oba stadiony mają równą pojemność co jest
                absurdem! sam nie wiem kto jest takich debilem żeby takie statystyki podawać.
                nie będę też wyliczał różnic między stadionami, bo każdy wie i sam sobie na to
                pytanie odpowiedzieć może..

pozdrawiam
      • Gość: kibic do anki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:38
        • Gość: kibic ??? IP: 83.238.70.* 29.08.05, 22:43
          o! a co tu było? mam nadzieję, że nie było to podszywanie się pode mnie i
          bluzganie na Ankę! ja swoje z nią wyjaśniłem i temat zakończyłem.
          • Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.08.05, 07:38
            Były tu dość niewybredne epitety pod adresem Anki oraz miasta z ktorego
            pochodzi. W kazdym razie ci co nie czytali niewiele stracili:)
            • Gość: Anka Re: ??? IP: *.torun.mm.pl 30.08.05, 13:05
              Wczoraj obiecałam sobie, że więcej tu nie zaglądam, nie sadziłam, że moje uwagi
              na temat zajmowania miejsc wywołają tyle agresji. Epitety pod moim kierunkiem
              żywcem wzięte z ... a juz nawet nie powiem skąd bo znowu na moją głowe zwali sie
              nie jeden. Dziekuję moderatorom za usunięcie. Cieszę się, że jednak są osoby,
              które podzielają moją opinię, nie zmieniam zdania odnośnie sedna sprawy- można
              zająć miejsce kumplowi, babci, teściowej itd ale dla całego podwórka to przesada
              i mam nadzieję, że nie będe musiała w przyszłym roku siedzieć z dzieckiem na
              stadionie od 15 albo pojedziemy po prostu np do Vojens, gdzie rozłozymy sobie na
              trawce kocyk i miło spędzimy czas, bez lejącej się dookoła wódy i chamstwa.
              • Gość: greg Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:43
                Anka z dzieckiem i mężem na żużel...hoho ciekawe podejście- a bez chamstwa to
                tylko za daleką granicę(niestety)- albo na trybunę za 400 pln(might be)
                • Gość: Anka Re: ??? IP: *.torun.mm.pl 30.08.05, 14:02
                  Przecież mamy równouprawnienie! Co to Anka nie moze na żuzel? A z dziecka to juz
                  niezły kibic jest( kibicka- podkochuje sie w Jasonie). Na trybuny to po 500
                  bilety były i to raczej okropnie drogo. A teraz tak sobie myślę, że moze nie
                  potrzebnie się wymądrzam, może faktycznie lepiej było siedziec w domu i że żuzel
                  to sport dla chłopów. Ja nie jestem jakąś wielką fanka żużla, ot czasami lubię
                  pójść na fajny mecz, Grand Prix bardzo lubię oglądać za niesamowite emocje i
                  wcale niekoniecznie z plastikowego krzesełka.
                  • Gość: kibic do anki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:13
                    • Gość: Polo Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.08.05, 16:42
                      Gość portalu: kibic do anki napisał(a):

I slusznie bo co tu wiejskie srodowisko szuka w miscie WOJEWODZKIM-BYDGOSZCZ.A
                      >Anka potrzebna jest w toruniu tam wiejski klub sportowy a w nim te male pchelki

Moze i WOJEWÓDZKIE, ale nie w pełnej okrasie ponieważ władze samorządowe mają
                      swoja siedzibie w naszym pięknym miescie zwanym Toruniem,które ma historie
                      nader bogatszą i piękniejszą,niż Bydgoszcz która w wyjątkowych specyficznych
                      warunkach stała się mała przystanią i portem a także enklawą tyfusa i innego
                      dziadostwa. Zachowanie w Łuczniczce podczas prezentacji przed rundą GP dało
                      nader wyraz że zasługuje narazie na miano miasta POWIATOWEGO w którym kibice
                      nie potrafią odróżnic zawodów ligowych od emocji o najwyższą stawke i którym
                      bliżej do Leszna niż Torunia. Ale Anno nie przejmuj się bo tylko zakompleksiony
                      gamoń może napisać cos takiego zgadzam się z Tobą i prosze nie dyskutuj z
                      prostakami.NAJWYRAZIEJ TEN BAŁWAN NIE ODRÓZNIA ZAPACHU ALKOHOLU OD URYNY I
                      STALE SLECZY PRZED KUJAWIAKIEM,KTORE JUZ I TAK POMNIEJSZYŁO JEGO NADWATLONY
                      UMYSŁ:) Pozdrawiam tych normalnych i pozbawionych kompleksów w stosunku do
                      kobiet:)
                    • Gość: kibic Re: ??? IP: 83.238.70.* 30.08.05, 17:30
                      sorry stary, ale kompletnie nie zrozumiałem tego co napisałeś...
                      może jak spakujesz 1 września tornister i pójdziesz do szkoły, to polepszy ci
                      się sposób wysławiania!!!
                • Gość: cs He he, a co dziwnego w paniach z mezem i dziecmi ? IP: *.k102.webspeed.dk 30.08.05, 19:38
                  Wlasnie bylem na mistrzostwach Danii i jest to tu zupelnie normalne i
                  powszechne, ze cale rodziny zabieraja kocyki, krzeselka, koszyczki z jedzeniem i
                  przybywaja na stadion popiknikowac na trawce posrod romantycznego ryku silnikow
                  i zapachu metanolu :o))
                  Nie ma problemow z miejscami, bo , jak wspomnialem, kazdy przynosi swoje
                  krzeselka i na nich siada.
                  Nie ma sektorow, krat, klatek, krzeselek ani rozrob.
                  A bylo az 6 tys. ludzi, jak na Danie to sporo.
                  Co krok to kiosk z piwkiem i parowkami, mila atmosfera, wszyscy jak jeden maz
                  dopingowali wszystkich zawodnikow, a najbardziej mistrza Nickiego :o))
                  • Gość: Anka Re: He he, a co dziwnego w paniach z mezem i dzie IP: *.torun.mm.pl 30.08.05, 20:17
                    Miałam tą przyjemność uczestniczyć w czymś takim i rzeczywiście inne zupełnie
                    wrażenia. Żużel u nas aż tak bardzo to chyba nie ewoluuje, bo my mamy raczej
                    inne wyobrażenia o nim. W Danii na zawodach faktycznie siedzisz sobie na kocyku
                    na trawce, popijasz piwko i patrzysz czy aby Nicki równo jedzie. Ale historia...
                    wyobrazacie sobie u nas coś takiego? Po niektórych powyższych opiniach? Za te
                    opowieści o kocykach to chyba mnie zaraz pozabijają! Ale co tam ... a zaczęło
                    sie od zajmowania miejsc na Grand Prix...
                    • Gość: koralka wstyd za Polakow IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 02.09.05, 20:50
                      Od dobrych paru lat jezdze na Grand Prix zuzla po calej Europie, nigdzie, ale
                      to nigdzie nie spotkalam sie z takim chamstwem zajmowaczy miejsc i zla
                      organizacja zawodow jak w Bydgoszczy w tym roku !
                      Zaprosilam paru Francuzow na te zawody i porzadnie najadlam sie wstydu za
                      zachowanie Polakow,za nie znalezienie porzadnego miejsca na prawie pustym
                      stadionie na 3 godz. przed meczem, bo wszystko bylo juz zajete, poklejone
                      tasmami lawki itp.
                      Coz polska rzeczywistosc, daleko nam do kulturalnego swiata...
                      i pewnie nie zmieni sie to szybko
                      od co najmniej 10 lat przyjezdzalam do Bydgoszczy na mecze, to byl moj ostatni
                      raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka