Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosackiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:32
    Po pierwsze Pan Kwiatkowski kłamie- nigdy nie było od niego żadnego sygnału do
    kibiców że się chce spotkać- gdy by był wiedziałby że organizatorami nie są
    16to latkowie to raz... Po drugie gdybysmy przyszli od razu do KP bez
    rozpoczynania protestu to zastanówcie się ludzie czy mielibyśmy szansę choć
    zbliżyć się do osób decyzyjnych w KP, po prostu by nas odesłali z kwitkiem,
    wiec pisanie o tym że mają zazłe nam, że ruszyliśmy z wysokiego C zupełnie
    nielogiczne, a jak mielismy zareagowac wyslac list do Pana Kulczyka?
    Po trzcie MY kibice jestesmy najwiekszym sponsorem klubu placac za bilety i
    nie prosimy Zarzadu Lecha aby zdjal Reklamy piwa Lech ze stadionu. A Pan
    Kwiatkowski zagrozil zerwaniem umowy z klubem jesli nasze transparenty nie
    znikna z plotu ja się pytam jakim prawem on tego od nas wymaga!!!

s.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Poznaniak Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.05, 21:42
        • Gość: czołgowy Śmieszny człowieczek IP: *.net.perfekt.pl 08.09.05, 22:06
          "A właściwie dlaczego mielibyśmy Lechowi zwiększyć kwotę sponsoringową? "

A właściwie dlaczego mielibyśmy pić piwo KP?

Generalnie zakładam, że aby być w KP taką szychą, trzeba mieć niezłe "plecy",
          bo inaczej firma ta już dawno miałaby innego rzecznika. Zresztą pan Kwiatkowski
          zapomina o najważniejszej zasadzie PR-u, a mianowicie, że jedno kłamstwo rodzi
          następne, a założenie, że odwracanie kota ogonem załatwi sprawę jasno pokazuje,
          że rzecznik KP ma nas, kibiców, konsumentów, ogólnie mówiąc - poznaniaków, za
          bandę idiotów. Otóż nie! Trafił pan niestety na ludzi emocjonalnie związanych z
          regionem, znających swoją wartość, a ponad wszystko pasjonatów, potrafiących
          poświecić się ważnej dla siebie sprawie bez reszty, a nie tylko w godzinach
          pracy.

Poza tym, ile razy można temu śmiesznemu człowieczkowi przypominać, że chodzi o
          wielokrotne deklaracje KP o nieangażowaniu się w pojedyncze kluby, a nie o sam
          fakt wspracia Wisły, która rozsławi markę Tyskiego na boiskach Ligi Mistrzów...
          <lol>.

A co do spadku sprzedaży, to pan Kwiatkowski dobrze wie, że "suche wyliczenia"
          nie są wcale tak sztywne, a danymi statystycznymi można manipulować w bardzo
          szeroki sposób. Osobiście mogę powiedzieć, że znam osoby które nie piją piw KP
          mimo, że piłką interesują się mało (nawet nie pochodzą z poznania, tylko tu
          studiują), bo klimat wokół protestu (pasja ludzi walczących z dużą korporacją)
          jest na pewno godny szacunku.
          • eor Re: Śmieszny człowieczek 09.09.05, 13:36
            Może bym się i pośmiał gdyby nie fakt, że ten facet to reprezentant wielkiej
            polskiej firmy, którą dotąd miałem za profesjonalną. Coś strasznego. A
            najbardziej bawi mnie jak on się strasznie denerwuje, że są na tym świecie
            ludzie, którzy mają czelność mówić jemu, superprofesjonaliście jak się
            komunikować z ludźmi :-) Nie wiedziałem, że on jest wielkim nieomylnym guru w
            tej kwestii :-)
          • Gość: Poznaniak Niekibic Do bojkotujących ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:03
            Nie uogólniaj człowieku że "rzecznik KP ma nas, kibiców, konsumentów, ogólnie
            mówiąc - poznaniaków, za
            > bandę idiotów."
            Dla mnie właśnie jesteście taką bandą idiotów. Banda kretynów, którzy są
            zaślepieni, pełni szowinizmu. Firma pomaga Lechowi, ale ma chęć pomagać innym
            klubom więc trzeba ją zniszczyć ? Na ich miejscu olał bym psełdo kopaczy z
            Lecha i przeznaczył pieniądze na inny zespół, moze nawet w innej dyscyplinie.
            Najśmieszniejsze jest to, że wasz bojkot w niczym nie przeszkadza firmie której
            dotyczy, a może naet jej pomaga. Poznańskie pijaczki dalej chleją Lecha i mają
            was w dupie, gdzie zresztą jest wasze miejsce.
            Miłego bojkotu życze :)
            • dryfulec Re: Do bojkotujących ! 09.09.05, 14:06
              Ale ci kibice mają kulturalnych adwersarzy :) Gdzie to miejsce kibiców, panie
              Nibypoznaniaku? W czym przepraszam? Nie wiem czy Ty jesteś rodziną
              Kwiatkowskiego czy nim samym, ale nienawiść jaką prezentujesz jest dokładnie
              taka sama jak jego. Proponuję jakieś sanatorium.

Miłego pławienia się we wściekłości życzę :-)
              • Gość: Poznaniak Niekibic Do dryfulca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:17
                Nie interesuje mnie Kwiatkowski, banda bojkociarzy a najmniej ty. We
                wściekłości to nurzają sie sfrustrowani szalikowcy klubu przy Bułgarskiej.
                Śmieszni w swoich wypowiedziach " to my jestesmy jawiekszym sponsorem Lecha
                kupując bilety" buahaahhaha. Ten wasz sponsoring nie starczy Reisowi na
                skarpetki hahhaha.
                KP powinna wypełnić kontrakt z Lechem i spadać z tego klubu. Lech wtedy spadnie
                do II, potem do III ligi, no chyba ze najpierw udadnie czego i wam zycze.
                • dryfulec Re: Do dryfulca 09.09.05, 14:24
                  Chciałem Ci polecić terapię, ale widzę, że za późno. Mówią, że kibice to bydło.
                  Ale widać, że większym bydłem są ich adwersarze (to trudne słowo, wiem, ale
                  może sobie poradzisz)
                  • Gość: Poznaniak Niekibic Re: Do dryfulca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:27
                    Napisz w końcu coś popartego jakimś argumentem. Narazie bełkoczesz jakbyś miał
                    15 lat i chlał z kolegami bełta pod sklepem. Terapia już ci nie pomoże.
                    • dryfulec Re: Do dryfulca 09.09.05, 14:32
                      Ja bredzę? Ja się wypowiadam jak 15-latek? A to sobie niezłe wystawiłeś
                      świadectwo. Bez pozdrowień i bez odbioru. Nie mamy o czym rozmawiać. A
                      wszystkie odpowiedzi na pytania znajdziesz na stronie poświęconej bojkotowi w
                      dziale pytania i odpowiedzi (jeśli zrozumiesz:))
                    • Gość: Bols Re: Do dryfulca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:38
                      Poznaniak niekibic zamknij wreszcie swój pysk, albo zmień odświerzacz do ust, bo
                      stęchlizną od Ciebie jedzie.
                • Gość: qwert Re: Do dryfulca IP: *.icpnet.pl 09.09.05, 14:25
                  Bardzo kulturalnie panie "niekibic" . Prezentujesz Pan dokaldnie poziom takiego
                  pijaczka-szalikowca. Na tym koncze bo ciezko rozmawiac z kims kto jest
                  zaslepiony w nienawisci do Lecha Poznan. Dobrze mowie, Mikolaju?

Pozdrawiam

P.S. Reka KP bynajmniej nas nie karmi. Reka KP rzuca nam ochlapy. A na to nie
                  mozemy sie zgodzic.
                  • Gość: Oregon Re: Do dryfulca IP: *.inter / *.inter-c.pl 09.09.05, 19:16
                    >
                    > P.S. Reka KP bynajmniej nas nie karmi. Reka KP rzuca nam ochlapy. A na to nie
                    > mozemy sie zgodzic

Normalnie wow!! Nie chcecie "ochłapów", to kolejnym razem KP nie dam Wam nic i
                    będzie spokój.
                    • Gość: pacal powiem tak: zobaczymy kto bardziej straci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:38
                      Lech Poznań straci 500 tys. zł, a KP?
                      Chyba więcej... I to nie tylko w złotówkach...

A co do braku efektów - wystarczy zajrzeć do sklepów spożywczych - lodówki KP są
                      prawie pełne, pozostałe odwrotnie. I to nie dlatego że właśnie je napełniono
                      (pytałem sprzedawców jak im idzie sprzedaż napojów KP)- po prostu jest mały popyt.

Tak że rzecznik Kwiatkowski opowiada bajeczki dla grzecznych dzieci, usiłując
                      ośmieszyć protest.

Sponsoring to nie kaprys KP, lecz symbioza - sponsor daje pieniądze, ludzie
                      identyfikujący się ze sponsorowanym przedsięwzięciem chętniej kupują produkty
                      sponsora.

I na odwrót - firma okłamuje ludzi identyfikujących się z przedsięwzięciem, robi
                      z nich idiotów, ludzie ci przestają darzyć sympatią firmę i jej produkty.

• Gość: lawina Re: Do dryfulca IP: *.icpnet.pl 18.09.05, 13:41
                      to niech nie da nic. To wtedy zobaczy, że im się to po prostu nie opłaca. Suche
                      fakty i statystyki czasami pozwalają ekonomistom przejrzeć na oczy. Ciekawe
                      dlaczego w ostatnim czasie tak radykalnie spadły ceny "Lecha". Można go kupić
                      już za mniej niż 2 złote.Czyżby ktoś szedł w zaparte, że "super się piwo
                      sprzedaje i dlatego właśnie opuszczam cenę???". Zachowują się jak politycy.
                      Kłamią do końca, a przecież to oni o swoją własną dupę walczą. Przecież od
                      dawna wiadomo, że bez inwestycji trudno jest budować zespół piłkarski. Ale KP
                      widocznie chce przyjść na gotowe. Ja nie piję Lecha i nie widziałem dawno
                      żadnego znajomego, żeby pił coś z KP. A Żywiec?? bardzo chętnie.
                • mosinski Re: Do dryfulca 09.09.05, 14:25
                  Jest też inne scenariusz, umowa z KP wygasa, a na wolne wreszcie pole
                  przychodzi inny poważny sponsor i Lech nie tylko nie spada do niższych lig, ale
                  wreszcie graz tam gdzie jego miejsce.
                  Przy okazji - nie wiem czy brak 500tysPLN rocznie tak wymiernie może wpłynąć na
                  pogorszenie wyników KOlejorza.

Ps - cieszę się że tak buracko wypowiadająca się osoba nie jest kibicem,
                  szczególnie Lecha...
            • Gość: Paweł Re: Do bojkotujących ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:24
              Jesteś tak głupi, że nie warto z tobą dyskutowac, bo i tak nie zrozumiesz po
              prostu debil!
              • Gość: Piotr z Daleka Ide o zaklad IP: *.bchydro.com 13.09.05, 22:16
                ze za pol roku Kwiatkowski juz nie bedzie rzecznikiem prasowym KP. Szefowie
                firmy szybko sie zorientuja kogo zrobic kozlem ofiarnym (i dobrze tak temu
                palantowi).
        • Gość: Skipper Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.TeNeT.Odessa.UA 09.09.05, 14:59
          Nie wiem jakich statystyk używa Kompania Piwowarska pisząc że spożycie Lecha w
          Poznaniu nie spadło ale prawdopodobnie tej samej zleconej firmy która liczyła
          głosy w Ługańsku podczas Ukraińskich wyborów prezydenckich - było 107%
          głosujących!!!!
          Piłem Lecha.....obecnie wszyscy znajomi (większości nie kibice)piją Żywca!!! Ja
          robię to samo. wszystkich namawiam dalej do tego.
      • Gość: poznaniak Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.05, 21:57
        Panie Kwiatkowski , jak czytam Pana wypociny to mi się żle robi. Chcę, żeby Pan
        wiedział, że żyjemy w demokratycznym kraju gdzie jest wolnośc słowa. Obudz sie
        człowieku komuna już mineła i nie wróci. Kibice mogą protestować i pisać co
        chcą jeżeli mają na to ochotę, a taki d...k jak ty nie bedzie nakazywac zdjecia
        transparentu. Zrozum też o...e że w każda normalna firma , którą stać na
        sponsoring poprzez sport stara sie aby to drużyny z ich regionu były mocne.
        Dlaczego Amica stworzyła całkiem niezły zespół w małych wronkach , dlaczego
        jest groclin , cupiał w Wisle czy ITI w legi. Odpowiedz jest prosta, lokalny
        patryjotyzm. Dla mnie zarząd KP to c...y najpierw wypromowali sie na nazwie
        klubu Lech (nie pier..ol, ze tak nie było)czyli przyszli na gotowe , a teraz
        ładujecie kase w Wisłe która jest mistrzem od paru lat, czyli też gotowizna.
        Nie potraficie ćmoki zrobić nic, samemu coś zbudować. i na koniec jeszcze jedno
        aby nie było niedomówień , nie jestem małolatem 15-16 letnim (chociaż dla
        młodzieży powinniście mieć szacunek bo to w przyszłosci potencjalni klienci)
        tylko mam 37 lat, i prosze nie rób z siebie głupszego niż jesteś , jak by wam
        nie spadła sprzedaż to byście nie skamlali jak psy
        • Gość: Miecz Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.man.poznan.pl / *.man.poznan.pl 09.09.05, 13:22
          Panie Rzeczniku! Polska to już wolny kraj i mozna w granicach prawa robić wiele.
          Może np. Kompania sponsorować lub nie klub piłkarski. Może zwiększać lub
          zmniejszać przyznawane na ten cel srodki. Może wiele innych rzeczy. Ale nie
          może zamknąć ust ludziom którzy spotkali się z kłamstwem i obłudą. Kibicom
          chodzi o to, jeżeli Pan Rzecznik tego jeszcze nie zrozumiał, że zostali
          oszukani przez KP. Przecież to KP oświadczyło, że niechce angażować się w klub
          piłkarski, a interesuje ich inny typ sponsoringu np. jako sponsor mistrzostw
          świata itp.
          Mam nadzieje, że KP zostanie przez zycie ukarane swoim pazernym postępowaniem i
          ich "wspaniała Wisła" zacznie spadać i to najlepiej do II ligii. A po ostatnich
          ruchach kadrowych w tej drużynie jest to wielce prawdopodobne.
      • Gość: poznaniak Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.05, 22:21
        tak panie kwiatkowski,jezeli jest taki wielki zbyt w calym kraju,a takze w
        wielkopolsce i samy poznaniu to nie ma przeciez zadej sprawy i na zajecie
        stanowiska szkoa papieru i atramentu,musze panu napisac ze bojkotowalem juz
        browary jak w lechu byli jeszcze dolaci, buki i inni,potem kiedy dowiedzialm sie
        ze kp pomaga lechowi wozile nawet piwo lech 1200 km od poznania,bo mowilem ze
        patriotyzm lokalny tez jest wazny, ale jezeli galicja wazniejsza jest dla kp od
        wielkopolski to oswiadczam koniec z piciem lecha!!!,ciekawe ile meczy rozegra
        wisla w pucharach, (jak wiema lech rozeral 3 mecze)
      • Gość: prorok Sprzedaż spada, wystarczy zapytać sprzedawców!!! IP: *.icpnet.pl 08.09.05, 23:05
        Kupuję piwo od czasu do czasu! Ostatnio nie z KP, a zresztą i tak uważam, że
        najlepszym jest Żywiec, bez względu na bojkot. I właśnie kupując ostatnio piwo
        w jednym ze sklepów sieci Żabka, zapytałem sprzedawczynię, czy widoczne są
        jakieś efekty bojkotu. Odpowiedziała, że trochę widać spadek sprzedawalności
        piw Kompanii! I wątpię, żeby ta Żabka, była jedynym tego punktem w Poznaniu i
        okolicach, w którym KP traci na rzecz konkurencji! A co do, Pawła
        Kwiatkowskiego - rzecznika prasowego KP, to rzecznicy prasowi mają to do
        siebie - niezależnie od miejsca pracy - że nagminnie kłamią lub nie mówią całej
        prawdy!Taki to jest zawód!!! Nie wal więc nam kitu Kwiatkosiu!!!
      • jedrek77 Kwiatkowski! Popieram! 08.09.05, 23:19
        Popieram to co pisze Kwiatkowski! Nie będą jakies buraki, prostaki, co o marketingu niemają zielonego pojęcia mówić, na co prywatna firma ma wydawać pieniądze! Jak chcą, to mogą tą kasę wywalić do śmieci i nic wam do tego!
        Zresztą powinni już dawno zerwać umowę, bo zamiast reklamy mają teraz antymreklamę na meczach Lecha. I w ogólnie nie powinni nic dawać na klub, w którym rządzą pseudokibice-bandyci.
        A wszyscy "kibice" z Bożej łaski niech sobie sprawdzą dwie rzeczy:
        po pierwsze - Jakie piwo pili ci co byli w Lubinie na meczu?
        po drugie - jak to się stało, że klub, w którym na mecze przychodzi od lat po kilka-kilkanaście tysięcy widzów, ma trochę sponsorów, a w ostatnich latach sprzedał wielu świetnych piłkarzy za spore pieniądze - jak to się stało, że taki klub ma 15 milionów złotych długu i co roku jakims tylko cudem dostaje licencję??????????????????? Bo tu leży problem, a nie w tym, na co KP wydaje kasę. Wydaje na to na co ma ochotę i takie jej święte prawo!
        • Gość: charlee Re: Kwiatkowski! Popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:39
          witac ze sie nie znasz i chciales sobie pokrzyczec. Moze na marketingu sie nie
          znam, moze co do niektorych punktow bojkotu mam dystans, ale faktem jest ze
          pilismy to piwo dlatego ze to lech. Ze to marka z poznania ze to sponsor lecha.
          Nie wymagam wejscia kompani z wieksza kasa. Jednak z wisla przesadzili. I w
          sumie rybka mnie co kto mowi. Czym dluzej to trwa tym bardziej sie przekonuje ze
          kwiatkowski mnie zlewa a jak mnie zlewa zlewam go ja. Czyli nie pije produktow
          KP. I tak jak wczesniej zlewalem bojkot bo sadze ze to wina zarzadu i ich zlego
          zarzadzania tak teraz KP sama powoduje moja odraze swoimi wypowiedziami na
          lamach prasy. Jezeli beda chcieli sie wycofac z lecha... niech sie wycofaja. Ale
          jedno ci powiem tak jak wiele osob nie bylo albo nie jest nadal przekonanych co
          o tym czy bojkot jest sluszny i pija piwa KP - tak zagwarantowac moge ze
          rpzynajmniej jeszcze polowa z tych ludzi bo jakis specjalnych drastycznych
          krokach kampani zacznie ten bojkot. Bo ja osobiscie sie juz na KP wkurzam ze
          taka powazna firma a nie moze zalatwic sprawy z kibicami.

A jak jeszcze raz kwiatkowski zacznie mnie strzaszyc to sie czynnie do tej akcji
          przylacze.
        • Gość: Rocky Re: Kwiatkowski! Popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:47
          nikt nie mowi KP na co ma pieniadze wydawac(a na pewno nie "jakies buraki,
          prostaki")!!chodzi jedrku o deklaracje skladane przez ta niby powazna firme.Pan
          Kwiatkowski twierdzi ze na Lecha chodzi za malo,bo zaledwie 9 tysiecy osob
          (jakby na wisle chodzilo wiecej).Nie tak dawno chodzilo 25 tysiecy, byly sukcesy
          (PP i Superpuchar) i... I nic!KP mowilo ze nie chce sie identyfikowac z jednym
          klubem,ze tylko reprezentacja itd, itp.I tak od paru lat ta niby powazna firma
          zwodzi nie tylko nasz Klub, ale przede wszystkim nas-Kibicow.I zdaje sie ze o
          to w tym protescie chodzi.Nic ponadto.A jesli w klubie dzieje sie tak zle jak
          piszesz,to z jakiego powodu ta niby powazna firma daje jakiekolwiek
          pieniadze??!!I skoro KP ma prawo robic co chce ze swoimi pieniedzmi to ja mam
          prawo kupic w sklepie piwo jakie chce i glosno o tym mowic.A mowie ze NIE PIJE
          LECHA!!! :)
        • Gość: meta Nazywasz mnie burakiem i prostakiem?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:55
          Pracuje w dużej firmie na stanowisku kierowniczym, mam 28 lat i studiowalem
          zarządzanie i marketing ŚMIECIU!!!!
        • Gość: Arek Re: Kwiatkowski! Popieram! IP: 212.126.9.* 09.09.05, 08:42
          A my wydaje kase na to co my chcemy i tyle :) ich kasa i nasza kasa kazdy wydaje
          pieniazki zarobione na to co uwaza za sluszne.... tyle ze my informujemy opinie
          publiczna dlaczego akurat kupujemy to a nie co innego ;)
      • Gość: Boria Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.promax.media.pl 08.09.05, 23:22
        dlaczego człowieku nie podkreślisz że to MY KIBICE jesteśmy największym
        sponsorem Kolejorza , przez gardło ci to nie może przejsć?Jak narazie to wy
        wywołujecie najwiąkszą awanturę ,jeżeli sprzedaż wam nie spada tylko rośnie to
        dlaczego reagujecie na zarzuty"grupki nastolatków"Robi wam sie troche ciasno w
        Wielkopolsce i skończie ta farse bo niedługo nie bedzie tutaj dla was miejsca
      • Gość: ja Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 23:50
        CHCWD Kwiatkowski!
      • Gość: meta Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:41
        Proponuje Panu Kwatkowskiemu jeszcze raz przeczytac artykuł Pana Bosackiego.
        Pan Marcin nic Panu do ust nie wkładał "przynajmniej w artykule" nastąpiło tam
        przyrównanie do bojkotu który był 30 lat temu.
        My nie chcemy KASY dla siebie jak gornicy!!!!!!!!!!!!!Chcemy dla NASZEGO LECHA,
        tak jak podobno KP.
        A kazdy kibic wydaje kilkanascie razy wiecej w roku na piwo niz na klub (karnet
        ok. 170zł+ mecze pucharowe:)ok.100zł, a tylko jedno piwko dzienie to 2,50x 365
        ok.900zł)A przeciez Lech ma wiecej z biletów niz od KP
        A jesli nie odczuwacie zadnych strat to nawet nie wiecie ile moglibyście zyskać
        WIĘCEJ!!!!!!
        I jeszcze jedno, co to znaczy: grać lepiej i nawet dwukrotnie więcej ??????
        Panie Pawle to zdanie jest bardzo płynne i nieczytelne!!!!!
        Pozdrawiam
        • Gość: Lipert Bo to zły rzecznik jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 06:53
          Nie chce mi się z KWiatkowskim gadać, bo to zły rzecznik jest. Po prostu
          najzwyklejszy dupek
        • anulaw Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack 09.09.05, 14:12
          mnie zawsze wydawało się, że przy wyborze piwa klient kieruje sie smakiem!
          okazuje sie , że dla panów - kibiców z poznania liczy się tylko, żeby piwo
          sponiewierało (no i było politycznie poprawne:)
          • cdsg laugh out loud 09.09.05, 15:44
            nie slyszales o czyms takim jak MARKA?
            tak, kieruje sie smakiem... i naleze do tych 95% (jesli nie wiecej niz 95%)
            spoleczenstwa, ktore po smaku nie odrozni Tatry od Zubra albo Carlsberga od Tuborga.
            I na tej zasadzie Lecha Premium skutecznie mozna zastapic Heinekenem. A marka
            piwa jest wazna, tak jak sposob w jaki sie ja buduje i na czym sie ja opiera. Bo
            wlasciciel browaru pieniadze dostaje od nikogo innego jak od konsumentow,
            ktorych moze interesowac to co z nimi dalej robil. Wiedzac ze z 3zl ktore wydam
            na butelke piwa 20gr pojdzie na sponsorowanie jakiejs imprezy, wole wspomoc
            Heineken Open'er Festival niz mecz Wisly. (Z calym szacunkiem dla Wisly,
            oczywiscie). I te pozostale 2,80 tez wole aby trafilo do zywieckich browarow niz
            poznanskich, bo bardziej cenie sposob w jaki polski sport finansuja browary
            Grupy Zywiec niz Kompanii Piwowarskiej.
      • Gość: w górę serca Hehehe, a świstak siedzi i zawija ;-) Kończ Waść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 07:42
        wstydu oszczędź. Nie dajmy się nabijać w zieloną butelkę. W sierpniu mieliście
        rewelacyjną sprzedaż bo były targety na hurtownie i duże sieci handlowe, a
        teraz macie wrzesień i co jest cieplej a sprzedaż siadła. W jedności siła.
      • Gość: -Łukasz P Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: 195.20.110.* 09.09.05, 08:40
        Oczywiście KP może robić ze swoimi pieniędzmi co tylko chce - może sponsorować
        nawet reprezentacje narciarstwa alpejskiego Burkina Faso ;) Tyle tylko, że jako
        Poznaniak z krwi i kości, kibicujący Lechowi odkąd tylko pamiętam MAM prawo nie
        wspomagać finansowo przedsiębiorstwa, które stało się sponsorem drużyny
        piłkarskiej, która rywalizuje z moją ukochaną drużyną. Podobnie nie odwiedzam
        już Multikina odkąd ITI stało się właścicielem Legii, tylko wybieram inne kino.
        ITI można jeszcze wybaczyć, bo nigdy nie prowadziło polityki "nie inwestowania
        w jeden klub", a KP i owszem. Zmienili politykę - ich święte prawo, ale zmiana
        polityki zabolała mnie, jai i wielu konsumentów w Wielkopolsce i naturalną
        konsekwencją jest złość i odwrócenie się konsumentów-sympatyków Lecha od
        produktów KP. Powiem szczerze, że osobiście nie interesuje mnie czy KP da
        większe pieniądze na Lecha czy nie da - i uważam, że nikt nie ma prawa tego
        wymagać od KP, bo to oni decydują na co wydają swoje pieniądze. Tyle tylko, że
        ja już nie wypije niczego co zostało rozlane w browarach KP - i to jest MOJE
        ŚWIĘTE PRAWO WYBORU jako świadomego konsumenta dokonującego wyboru.
      • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.icpnet.pl 09.09.05, 09:08
        Pawle K -wciąż to samo do znudzenia.Zmień płyte.Przez 8lat wpakowaliście
        setki milionów w reklame i promocje marki a my możemy wam ją zepsuć w ciągu
        kilku miesięcy.Dzisiaj mija pierwszy miesiąc a początki są zawsze trudne i
        chce zobaczyć jak będzie wyglądać twój tyłek na wiosne ale wtedy może być za
        póżno.Wam od tych cyferek w głowach się pokręciło.Każdy za swoje pieniądze
        może kupować co chce a nie to co im dyskretnie sugerujecie.Są inne piwa i
        inne marki wystarczy że ludzie się przyzwyczają i to może być początek
        waszego końca(oczywiście w przenośni bo wasz koniec to spadek sprzedaży o
        kilka procent)Czy to tak trudno powiedzieć-MOŻE BYŚMY POROZMAWIALI- a nie
        wciąż stawiać warunki.Przecież stoicie na straconej pozycji bo najważniejszy
        w interesie jest ten kto ma pieniądze a me je mamy w pierwszej kolejności a
        wy je macie dzięki nam i nie powinniście o tym zapominać.

• Gość: kibic Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: 62.233.164.* 09.09.05, 10:25
        Skoro sprzedaż jest tak rekordowa, dlaczego po sklepach jeżdzą przedstawiciele
        KP i namawiają sprzedawców do obniżania cen? Siła rażenia jest żadna? Zawsze
        piłem Lecha, teraz nie. Podobnie robią moi znajomi. I tysiące ludzi. Tak więc
        gdyby nie bojkot to sprzedaż moglaby być jeszcze większa. prawda Panie
        Kwiatkowski?
      • freon Skąd się biorą tacy "rzecznicy"? Koszmar. 09.09.05, 10:39
        Jak moze rzecznik wylewać pomyje na własnych klientów? Nie rozumiem tego.
        Ciekawe co by było gdyby wszyscy rzecnicy tak się zachowywali. Jakby rzecznik
        ministerstwa finansów wyszedł przed gmach i powiedział, że wszyscy, którym nie
        podoba się wysokość podatków to awanturnicy i powinni zakończyć to żenujące
        marudzenie. Ciekawe jak długo taki rzecznik posiedziałby na stołku.
      • freon Skąd się biorą tacy "rzecznicy"? Koszmar jakiś. 09.09.05, 10:40
        Jak moze rzecznik wylewać pomyje na własnych klientów? Nie rozumiem tego.
        Ciekawe co by było gdyby wszyscy rzecznicy tak się zachowywali. Jakby rzecznik
        ministerstwa finansów wyszedł przed gmach i powiedział, że wszyscy, którym nie
        podoba się wysokość podatków to awanturnicy i powinni zakończyć to żenujące
        marudzenie. Jak długo taki rzecznik posiedziałby na stołku?
      • Gość: stolni No to policzmy trochę IP: 80.51.199.* 09.09.05, 10:52
        Dane:
        roczna sprzedaż KP w roku finansowym 05 3,365 mld PLN (dane ze strony
        internetowej KP)
        roczna sprzedaż w hektolitrach 9,961 mln hl (dane ze strony internetowej KP)
        Średnia cena litra piwa z KP = 3,365 mld/9,961 mln hl = 3,38 PLN
        Założenia:
        1) sprzedaż rozkłada się równomiernie na 17 wojowództw (choć prawda jest taka,
        że w wlkp na pewno sprzedaje się więcej niż 1/17 ogółu sprzedaży)
        2) spadek sprzedaży w sierpniu w stosunku do lipca w wlkp -10% (info z
        Rzeczpospolitej na bazie nieoficjalnych danych jednej z dużych sieci handlowych)
        Wyliczenie:
        średnia sprzedaż miesięczna w WLKP = 996.100.000 litrów/17/12=4.882.843 litrów
        spadek sprzedaży w WLKP w PLN=4.882.843*3,38*10%=1.650.400 PLN
        Wniosek:
        1) skoro koszty na produkcję zostały już poniesione, a marża leży
        niezrealizowana na magazynie, to realny spadek zysków wyniósł właśnie 1,65 mln.
        2) przez 1 miesiąc KP straciła trzykrotność tego co wpłaca do kasy Lecha
        Kolejne wnioski wysnujcie już sami.
        Zastrzegam, iż jest to jedynie moje subiektywne wyliczenie w oparciu o dostępne
        dane.
        • Gość: screen Re: No to policzmy trochę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:40
          Moze w Malopolskim sprzedaz wzrosla :>
      • Gość: robak Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.05, 11:11
        Kwiatkowski Ty baranie przecież kibice nie walczą o te pieniądze dla
        siebie,tylko dla ukochanego klubu.Nie piję waszego ścierwa.
      • Gość: neptyk-sceptyk Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: 212.160.172.* 09.09.05, 11:51
        Szanowny Panie (niedo)rzecznik, nie wiem jak tam wasze badania ale na Śląsku
        też wam sprzedaż Tyskiego (czas zmienić nazwę na małopolskie) spada. Może nie
        ma tak zoorganizowanego (podziw i szacunek) bojkotu ale jak to mawiają w
        Orange "grosz do grosza a będzie na Grolsha" :-)
        Good luck. Tyskie - trudne do przełknięcia (po za małopolską) i to bez kibiców
        Craxy )))
      • Gość: wit Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.eranet.pl 09.09.05, 13:00
        Pan rzecznik to kompletny ignorant. Zna się wybitnie na komunikacji z klientmai
        i z rynkiem, czego dowód widzimy na stronach GW. Wspaniała firma najlepsze
        wyniki sprzedaży, inwestycje w sponsoring - to wszystko prawda. Zgadzam się z
        nim w 100%. Tylko ten człowiek nadal!!!! nie rozumie o co tutaj chodzi. Po 4
        tygodniach sporu to wygląda u niego na jakis problem z percepcją. Zupełna
        odporność na przyswajanie prawdy i informacji oczywistych. Niech zgłosi się do
        Pana Sudoła - on zna się na wszystkim najlepiej. Może mu pomoże i wytłumaczy o
        co chodzi. Chłopak mnie rozbraja. Jeżeli KP daje 500 000 to policzmy: 5 meczy
        po 15000 ludzi, bilety o 10 zł droższe niż normalnie tj. po 35 zł i mamy 750
        000 dla naszego Leszka - BEZ ŁACHY niedouczonych i
        pseudokwalifikowanych "MANAGERÓW" z bożej łaski!!! Zarząd Lecha - trzeba tylko
        coś zaproponować. Ja mogę zapłacić za bilet i po 50 zł byle bez
        tych "KaPucynów". Pozdrawiam wszystkich kibiców. Do zobaczenia we Wronkach z
        okrzykiem "Nie piję LECHA..."
        • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:40
          No,nareszcie jesteśmy na ogólnopolskiej.ZAPRASZAMY WSZYSTKICH NA
          www.bojkotkp.com
          • Gość: kibic z Wolsztyna Re: Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:01
            a może by tak KP wypuściła nową markę piwa np. Lech w niebiesko-białej puszce
            lub etykiecie i wypromowała ją wśród kibiców Lecha-rezygnując jednocześnie z
            większej części zysku ( z marży)- oddając ją klubowi?? Skończył by się ten
            konflikt- a każdy kibic pijąc piwo pośrednio zasilałby kasę Kolejorza. Byłby
            wilk syty i owca cała - marżą dzieliliby się KP i LECH.Myślę, że marka
            przyjęłaby się tylko lokalnie (Wlkp.) ale myślę ,że warto spróbować. W każdym
            razie ja bym kupował takie piwo - wiedząc ,że uczestniczę w sponsorowaniu LECHA.
            • Gość: Kibic Re: Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:56
              Sądzę że jest to bardzo dobry pomysł! Piwo w klubowych barwach i z emblematem
              ukochanego klubu na pewno kupowałbym w sklepie, wiedząc że sponsoruję tym Lecha.
              Jest to napewno sposób na rozwiązanie tego konfliktu. Forza Kolejorz!
      • Gość: krzysiek Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:44
      • Gość: GOSC Panowie iddzie sobie do piaskownicy pogadac! nt IP: 195.94.201.* 09.09.05, 13:50
        jestem z warszawy, pije lecha bo mi smakuje
        • Gość: hubsol Re: Panowie iddzie sobie do piaskownicy pogadac! IP: .* / 212.185.43.* 09.09.05, 14:47
          Smacznego koledze życze.
          Ja jestem z Poznania, piję Królewskie. Teraz wyjątkowo mi smakuje.
        • Gość: pracownik piwny Re: Panowie iddzie sobie do piaskownicy pogadac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:03
          A pij sobie, warszawiaczku, pij Lecha, bo to naprawde dobre piwo. Powiem
          więcej, mamy w Wielkopolsce bardzo dobre piwa i to świadczy o naszej
          wielkopolskiej zaradności i naszym potencjale. Tego waszego K....wskiego nikt
          nie ruszy z wiadomych przyczyn. Zapijaj się wiec ile dasz radę. Ale my,
          Wielkopolanie, będący bliżej "zachodu", a więc i cywilizacji (nie co to wy, na
          wschodzie), wiedząc o walorach NASZEGO piwa, w imę wyższego celu, świadomie z
          niego rezygnujemy, nie pijemy, bojkotujemy. A t swoją wypowiedzią nadal nie
          dostrzegasz niczego więcej poza tą flaszkę piwa. Więc pij sobie dalej, a my
          pokażemy wszystkim, co znaczy nasz bojkot. Jak zwykle zresztą, bo w Warszawie
          tego nie uświadczysz...
      • Gość: Fanatyk Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.naru.syscomp.pl / *.crowley.pl 09.09.05, 13:51
        Panie Kwiatkowski ,Sosnowiec zaprasza!!Jezeli KP nie chce sponsorowac Lecha,to
        kibice w S-cu beda wdzieczni jezeli wylozy pan kase u NAs,a bede naprawde
        naprawde wdzieczni.W koncu wrocimy do Ekstraklasy,wspierani przez
        najwierniejszych kibicow w Polsce.Zapraszamy i witamy z otwartymi
        rękami,bedziemy czestowac chlebme i sola ;)
        • dryfulec Re: Sosnowiec Zaprasza !! 09.09.05, 13:58
          No, zapraszajcie, zapraszajcie :-) Nikt Wam tyle nie da ile Kompania obieca.
          Nawet sama Kompania nie da tego co obieca :-)

Ludzie z innych miast - nie rozumiecie zapewne tego bojkotu, ale po pierwsze
          pozwólcie poznaniakom robić na swoim podwórku to co waużają za słuszne. A po
          drugie - uwierzcie, że w tym wypadku mamy do czynienia z wysoce kulturalnym
          bojkotem nierzetelnej firmy reprezentowanej przez wysoce niekulturalnego
          rzecznika. Swoje kibicowskie odczucia zostawcie na boku.
          • Gość: Hahahaa Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:38
            Właśnie na tym polega wasza śmieszność, wszystkim mówicie co mają robić. (po
            przeczytaniu wszystkich twoich wypowiedzi dryfulec widze ze jestes w tym
            mistrzem)
            • dryfulec Re: Sosnowiec Zaprasza !! 09.09.05, 14:54
              Nikomu nie mówię. Ja nie mam z tym bojkotem nic wspólnego. Popieram akcję i
              tyle. Uważam, że jej organizatorzy mają rację, a czytając wypowiedzi
              przeciwników bojkotu utwierdzam się w tym przekonaniu.
        • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:01
          W zagłębie to oni może by zainwestowali ze dwa tysiące zeta a w zamian za to
          musiał byś krzyczeć na mecu LEH,LECH i co ty na to?wejdż na www.bojkotkp.com i
          zobacz jak oni traktują swoich klientów.Pamiętasz Francuskie -możemy siedzieć
          cicho- to jest ich kierunek działania.Siedzieć cicho i dawać tu waszą kase.
          • Gość: ja STARA MADROSC LUDOWA ! IP: *.man.poznan.pl 09.09.05, 14:11
            Pan Kwiatkowski zaprzecza ze sprzedaz piwa spadla? A ktos kiedys powiedzial ze
            jedyne prawdziwe informacje to te ktore zostaly zaprzeczone :)
        • Gość: Bart Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.bci.net.pl 09.09.05, 14:03
          I o to chodzi. Chłopaki z Poznania biją pianę bo im się wydawało, że prywatną
          firmą będą rządzić sentymenty lokalne. Niestety albo stety takie życzenia to po
          prostu bzdety. Prawda jest taka, że Kompania Piwowarska to nie jest firma
          lokalna, tylko ogólnopolska. Przyczyna, dla której Tyskie sponsoruje Wisłę jest
          dokładnie taka sama, jak ta, dla której Wisłę sposnoruje Cupiał. Bo Wisła
          (kiedy Cupiał do niej przychodził) była klubem znacznie bardziej znanym niż
          Dalin Myślenice, podobnie w tym momencie Wisła jest klubem znacznie bardziej
          rozpoznawalnym niż Lech - a korporacje mają podejście globalne, a nie lokalne.
          Rzeczą kibiców jest patriotyzm wobec klubu. Rzaeczą korporacji jest zarabianie
          pieniędzy. I to klub powienien się postarać, żeby sponsorowi opłacało się
          wyłożyć kasę na klub.
          • dryfulec Re: Sosnowiec Zaprasza !! 09.09.05, 14:08
            Nie masz wiedzy, Bart. Piwo Lech Pils, o które właściwie idzie cała batalia to
            piwo wyłącznie regionalne. Nie ma go w innych częściach kraju.
          • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszamy na www.bojkotkp.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:10
            Uświadom sobie że oni dysponują tylko naszymi tzn konsumentów pieniędzmi a my
            możemy sobie pieniądze wydawać na jakie piwo chcemy.A że ich to bardzo boli to
            niech wyjdą z LECHA i zrobią miejsce innej firmie.Nie bo gdzie będą mieć tak
            tanią reklame.
            • Gość: Polak Jakiej firmie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:24
              Znasz jakąś poważna firmę z wielkopolski, która zainwestuje duże pieniadze w
              śmieszny klubik jakim jest Lech Poznań ? Jakos przez wiele lat się nie znalazła
              taka. Każdy inteligentny właściciel bogatej firmy będzie się od Lecha trzymał z
              daleka (teraz także dzieki jego kibicom)
              • dryfulec Re: Jakiej firmie ?? 09.09.05, 14:38
                Obawiam się, że śmieszne to jest takie gadanie. Lech Poznań to jedna z
                najlepiej rozpoznawanych marek piłkarskich w kraju. Warto by to było wiedzieć.
                Chyba, że wiedza Cię nie interesuje i wypowiadasz się tylko po to żeby coś
                mówić. Są inne poważne kluby, w które mało firm chce inwestować - Górnik
                Zabrze, Ruch Chorzów, Widzew. Poza tym tak się składa, że Lech ma sponsorów i
                są to poważne firmy. A będą jeszcze poważniejsze.
                • Gość: ??? Re: Jakiej firmie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:46
                  Gruszecki ? Czy jeszcze wieksze ?
                  • Gość: pracownik piwny Re: Jakiej firmie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:14
                    O, tu przeginasz gościu... Nie wiem, dlaczego w trakcie wymiany zdań, masz
                    chamską czelnośc i obrażasz inne firmy i ich właścicieli, w tym przypadku Pana
                    Gruszeckiego? To świadczy tylko o twoim niskim poziomie. Rozmawiajmy o
                    konkretach, a nie mieszajmy do tego innych firm i to wywoływanych
                    bezpośrednio "do tablicy".
                    A swoją drogą, to uważasz wywołaną firmę za jakąś gorszą? Nie na mijescu to
                    było.
          • Gość: Cinek Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.icpnet.pl 09.09.05, 15:11
            Straszne bzdury wypisujesz chłopczyku !!!
            A firma PHILIPS jaką jest firmą ?
            lokalną ?
            A dlaczego firma PHILIPS reklamuje się na koszulkach PSV Eindhoven, a nie na
            przykład Ajaxu Amsterdam ?
            Dlaczego firma KGHM jednoznacznie związana z Lubinem nie sponsoruje np.
            Zagłębia Sosnowiec, albo Jagielloni Białystok ?
            Rozumiesz już ?
            I tak jest na całym świecie, tylko w Poznaniu znalazła się pewna firma, która
            wyłamała się ponad powszechnie obowiązujące zasady.
            I tak oto cała teoria Barta poszła się ****ć.
            A Kompania Piwowarska owszem może sobie sponsorować Zagłębie Sosnowiec.
            To takie fajne czerwone miasto, Edward Gierek mimo że już zimny napewno się
            ucieszy iż jego ukochany klub z Czerwonego Sosnowca będzie miał takiego
            wspaniałego dobrodzieja.
        • Gość: pracownik piwny Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:07
          Koleś, aleś się po szychcie najeb...ł... az ci mózg zezarła ta okowitka...
        • Gość: KKSiak Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:49
          Trzeba mieć choć trochę GODNOŚCI, ale widzę, że w Sosnowcu to niespotykane
          słowo.
        • Gość: KKSiak Re: Sosnowiec Zaprasza !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:53
          Godność i poszanowanie własnej wartości --> trudno dostępne w Sosnowcu
      • Gość: Stefan Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.u.mcnet.pl 09.09.05, 14:11
        Cały ten "wielki" sponsoring względem Lecha jest mocno przesadzony. Przecież
        nie robią tego za darmo. Spójrzcie ile banerów reklamowych jest na stadionie
        Lecha. A Canal+ mecza Lecha chętnie transmituje, a wraz z transmisją w Polskę
        idzie marka Lecha(piwa).
        • smutnyizdegustowany Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack 09.09.05, 14:22
          Chętniej transmituje Wisły (dlatego Tyskie) i Legii (Krolewskie), częściej
          chyba też nawet Pogoni (z Bosmanem na piersi). A tak generalnie rzecz biorąc -
          firma ma prawo sponsorowac w takim zakresie, w jakim chce i kogo chce, jesli ta
          druga strona (klub) się na to godzi. Jak macie pretensje to do władz klubu, a
          nie sponsora, dla niego to czysty biznes i i tak cieszcie się, że w ogole
          zamierza jakies sentymenty uwzglęniać
          • Gość: Onion(e-Lech'02) Re: Rzecznik KP odpowiada na tekst Marcina Bosack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:59
            proszę przeczytaj uważnie dział FAQ na stronie www.bojkotkp.com...tam wszystko
            jest prosto i klarownie napisane, zrozumesz i nie będziesz z całym szacunkiem
            smutny,i zdegustowany...czasem wystarczy odrobina dobrych chęci by
            zrozumieć,dotrzeć do zródła, dowiedzieć się a potem wypowiadać się znając setno
            problemu...pozdrawiam

BOJKOT TRWA
      • Gość: kdh [...] IP: *.koelner.pl / *.koelner.pl 09.09.05, 14:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kibic Matołki. IP: *.com.pl 09.09.05, 14:14
        Róbcie tak dalej kibice to Wasz ukochany klub podzieli los innych "znanych firm"
        w polskim sporcie, które nie dają sobie rady w warunkach rynkowych.
        A gdyby tak KP wasz klub zbojkotowała???Co by takiego straciła?Cóż w takiej
        sytuacji straciłby klub?Chyba jednak więcej niż KP.KP nie musi sie martwic o
        wyniki finansowe z powodu takiego bojkotu bo jest on niepoważny, i tak sobie
        poradzą.Klub bez kasy od KP raczej nie, tym bardziej że takie zachowania grupy
        Matołków odstraszą potencjalnych sponsorów.Kąsacie rękę która Was karmi.
        pozdrawiam....i na zdrowie...
        • Gość: Poznaniak Niekibic Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:18
        • Gość: Poznaniak Niekibic Sprzedaż Lecha w Krakowie rośnie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:20
          No i sie wyrównuje :))
          • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszam na www.bojkotkp.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:26
            Ale gdyby rosła w Wielkopolsce to chyba by było lepiej.A może ja się nie znam.
        • Gość: www.bojkotkp.com Zapraszam na www.bojkotkp.com-Matołku- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 14:23
          Te 500.000 a może mniej bo nikt głośno i oficjalnie o kwotach nie mówi to koszt
          wystawienia banerów w pierwszoligowym klubie a oni się zowią sponsorem?Bez tych
          guzików damy sobie rade.A tak na marginesie to wielkie słowo sponsor tylko ta
          jedna firma wykorzystuje na swoich banerach,tylko nie piszą że są sponsorem
          nr.5,9 albo nawet 12.
        • dryfulec Krytykujący bojkot to matołki. 09.09.05, 14:27
          Jeśli mówisz o Lechu per Wasz klub, to pozwól kibicom tego klubu dbać o niego
          tak jak uważają za słuszne. Czy ktoś Ci mówi jak masz sobie urządzać
          mieszkanie? A matołków, drogi kulturalny człowieku poszukaj sobie właśnie tam
          gdzie nikt Ci się wtracać nie powinien.
        • cdsg laugh out loud 09.09.05, 15:57
          fajnie, a na czym KP będzie zarabiać w Wlkp nie sponsorując Lecha? Firma
          istnieje dzięki konsumentom. A konsumenci w Wlkp kupują Lecha bo kibicują
          Lechowi. jak KP zbojkotuje Lecha, wszyscy kibice zbojkotują KP (tzn sprzedaż
          spadnie raczej DO 13% a nie jak teraz O 13%). i myslisz ze oni dobrze na tym
          wyjda? LOL
        • Gość: Onion(e-Lech'02) Re: Matołki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:03
          zastanów się człowieku jakie Ty bzdury wyppisujesz, mam w dupie ochłapy KP, te
          sowje 400 tyś.,które dają na reklame(płacą za bandy i budynki kas które są
          wymalowane barwami KP) mogą sobie wsadzi w dupe przy budżecie 10,5
          mln.Wystarczy,że na kilku meczach wzrośnie frekwencja i straty się wyrównają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka