Dodaj do ulubionych

bez tematu ;-)

03.03.05, 10:34
Nie jestem wielodzietną mamą, ale właśnie staram się nią zostać, tzn.
rozpoczeliśmy starania o 3 dziecko, mam nadzieję, że niebawem będę mogła
zostać pełnoprawnym członkiem Waszego wielce sympatycznego forum. Piszę o
swoich planach u Was ponieważ, na "starających się" nie znalazłam nawet
jednej mamy, która czeka na trzecie dziecko. Życzcie mi powodzenia.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • romanska.3463 Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 11:08
      Witaj, z całego serca życzę trzeciej pociechy. Ja sama mam tylko dwoje ,ale kto
      wie co los pokaże. Pozdrowienia .Ola
    • mama_kasia Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 11:25
      Powodzenia smile
    • eleanorrigby Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 13:07
      Trzymam kciuki!
      • jol5.po Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 13:30
        i wśród znajomych też jakos tak ciężko znaleźć wsparcie, kiedy trzecie w planach - czasami zdarzy się, że jak już jest, ale jeszcze nie na zewnątrz, a wewnątrz u mamy, usyszeć: współczuję, od jakiejś usłużnej koleżanki.
        No, tak witają niektórzy, ale człowiek wie swoje
        będzie jeszcze bardziej ciekawie w życiu, jeszcze piękniej, bo różnorodniej
        wszystkiego dobrego w wyprawie ku dobrej nowinie
        proszę nas o niej koniecznie poinformowaćsmile))))))
        Jola
    • tarba Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 15:46
      powodzenia!!!Zobaczysz będzie jeszcze lepiej!!!
      • agnieszka35 Re: bez tematu ;-) 03.03.05, 20:51
        Powodzonka,na pewno się uda.Będzie fajnie.Nikt nie mówi,że lekko ale nic co
        wartościowe nie przychodzi lekko.Wielodzietnośc to napradę fajna sprawa.Tyle do
        kochania i tyle kochających.Pozdrawiam.Agnieszka.
    • iju Re: bez tematu ;-) 04.03.05, 11:37
      Bardzo dziękuję za miłe słowa, jak tylko się uda dam znać. W moim otoczeniu
      jest kilka rodzin mających 3 lub więcej dzieci, ale będę szczera w większości
      te rodziny nie są dobrym przykładem rodzin wielodzietnych i dlatego trudno jest
      przełamywać stereotypy. Niemniej należę do osób, które nie przejmują się tym co
      ludzie powiedzą. Muszę przyznać, że Wy stanowicie doskonały wzór rodziny i nie
      dzieliłabym rodzin na wielo- i niewielo- dzietne, dla mnie rodziny albo są
      o.k., albo do naprawy.
      Myślę, że powinnam napisać kilka słów o sobie: mam 30 lat( jak ten czas szybko
      leci!!!), i dwie córeczki 10l i 3l, o drugie dziecko musieliśmy z mężem dosyć
      długo się starać (2 poronienia), ale dzięki temu chyba bardziej doceniam jakim
      dobrodziejstwem są nasze dzieci. Jestem pracującą mamą i mam nadzieję, że nadal
      będę mogła łączyć pracę i wychowywanie dzieci. Ale się rozpisałam... Pozdrawiam
      i wracam do pracy.
    • bornholmka Re: bez tematu ;-) 04.03.05, 13:50
      Owocnych staran i pieknego bobaskasmile))
      • jol5.po Re: bez tematu ;-) 04.03.05, 14:56
        maluszek dobrze powinien rozumieć się z obecnymj 3 latkiem, to fajna różnica, a 10 latki tez fajnie reagują na rodzeństwo, są na tyle duże, że niespecjalnie rusza ich zazdrość, a potrafią wykazywać się dużą opiekuńczością i tolerują u maluszka to co jest nieprzebaczalne w ich oczach, gdy chodzi o starsze rodzeństwo - tak przynajmniej jest u mnie
        pozdrawiam i powodzenia
        Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka