Dodaj do ulubionych

Czy Lechowi należał się rzut karny?

IP: *.czeladz.vectranet.pl 03.04.10, 23:30
Gdzie jest piłka w momencie zderzenia zawodników? Lewandowski wypuszcza
sobie piłkę. Obaj startując piłki. Następuje zderzenie gdzie tu faul?
Obserwuj wątek
    • Gość: t Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: 91.150.139.* 03.04.10, 23:34
      wiedzialem ze jak bedzie siejewicz to bd cuda...
      • Gość: ax Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 14:05
        tak apropos to nie tylko karny, ale jeszcze czerwona kartka dla muchy! pewny
        gol, wiec dlaczego, panie siejewicz, lewy miałby sie wywracac, majac piłke i
        siedmio-metrową pustą bramkę przed sobą??
    • Gość: doNAPINACZYzWAWY Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 00:04
      Bo to Lewy wypuszcza piłkę,a nie Mucha!!! Przepisow nie znasz - to
      się nie wypowiadak!
    • Gość: Lech_Man Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 00:17
      Ewidentny rzut karny-nie podlega to nawet dyskusji. Zastanawiam się dlaczego
      sędziowie popełniają takie mega błędy-ŻENADA!!!!
    • Gość: wi Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 00:37
      oj panie siejewicz... wstyd;p
    • Gość: gracz Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.komster.pl 04.04.10, 01:38
      to kolejny sędzia słuzalczy PZPN i tzw. warszawce... i drukowac
      dalej można!!!
    • Gość: ppsg Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 07:42
      To nie była pomyłka sędziego, nie podyktował karnego z pełną
      premedytacją, to samo dotyczy kartki dla Lewandowskiego. Chodzi tu o
      wyeliminowanie najlepszych graczy Lecha, Obserwujemy taką tendencję
      wśród sędziów już od kilku meczy. Szkoda, że zawodnicy nie
      interpretują przepisów dosłownie. Jeżeli sędzia jest nieomylny i nie
      ma od jego pomyłek żadnych odwołań, to zgodnie z przepisami
      jest "powietrzem" i należałoby to wykorzystać "polując" na niego
      piłką. Wtedy byłoby ciekawe widowisko, sędzia być może zostałby
      ukarany a władze piłkarskie zastanowiłyby się nad problemem i
      wprowadziły sprawdzanie kontrowersyjnych sytuacji na nakraniach
      kamery.
    • Gość: kibic Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.icpnet.pl 04.04.10, 08:37
      Byłem na własne oczy widziałem To co ci panowie w czarnych kapucynach
      wyprawiają to KPINA Ten co tu nie widział karnego niech zacznie grać w
      szachy to dyscyplina dla niego
    • Gość: ja Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.fortes.com.pl 04.04.10, 09:11
      a lech wygrał.koronie należał się też karny i jakoś otym nie
      piszą,bo korona niżej w tabeli.tak?jeszcze do tego korona przegrała:p
    • Gość: ryba99 Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.t2net.pl 04.04.10, 09:49
      Siejewicz nie po raz pierwszy probuje wypaczyc wynik meczu, w tym akurat w
      obie strony niezle sie mylil...
    • Gość: lech Kolejorz Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.centertel.pl 04.04.10, 14:44
      oczywiscie że tak !!!!!!!! sory dla tych co głosowali na nie ale.... ŻAL MI
      WAS !!!!!!!!....
    • Gość: KibicLecha.zWawy Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: 88.220.57.* 04.04.10, 16:32
      Karny ewidentny a oczywiście kibole legii beda protestowac... ale co my sie
      dziwimy to tylko polski futbol i znow powoli widac korupcje ...
      Pozdrawiam siejewicza "Howard Webb #2" :)
    • kolggie A kartka Peszki? 04.04.10, 19:31
      Obaj z liniowym drukuja az milo patrzec. Ostatnio wypaczyli mecz
      Arce na korzysc ... wojciechowskiego. Tepy pysk i maly cwaniaczek na
      2 lige lub Wroclaw.
    • Gość: Kibic Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.as.kn.pl 05.04.10, 00:19
      Lewandowski wypuścił piłkę a Mucha zaatakował nie piłke a nogi Lewandowskiego.Ewidentny błąd sędziego.Czyżby "Fryzjer" jeszcze działał?
    • Gość: Gość Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 13:54
      KARNY NA 100%. CIEKAWE CZY NA TRYBUNACH SIEDZIAŁA ŁAPÓWKA. GRA TOCZY SIĘ DALEJ, "PIŁKARSKI POKER" CZEKA.
    • Gość: wojciech 1956 Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.tktelekom.pl 05.04.10, 14:57
      karny ewidentny i kartka dla muchy lech powinien odwołać się od kartki dla lewego
    • Gość: fan Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.range86-181.btcentralplus.com 05.04.10, 17:00
      zaden karny brawo sedzia
    • Gość: hahaha Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.10, 22:04
      No ja tu faulu nie widzę,może przez to,że nie kibicuje lechowi.Lewandowski
      wypuścił piłkę za daleko i nie dobiegł by do niej więc zahaczył o Muchę(liczył
      na karnego).A no i jeszcze coś takiego,że nawet sam na sam z pustą bramką nie
      gwarantuje gola przykład zawodnik Arki.Sędzia się pomylił ale co do kartki a
      nie co do decyzji.
      • slonx Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 06.04.10, 13:04
        Dzięki Ci głosie rozsądku za Twój komentarz. Byłem przekonany, że się go nie
        doczekam. Miła niespodzianka.

Nie kibicuję ani Legii, ani Lechowi i obiektywnie muszę powiedzieć, że faulu nie
        było. Lewandowski wykonał bardzo dużą pracę i całkiem nieźle to zrobił, ale
        Siejewicz to dobry sędzia i nie dał się nabrać. Popatrzmy, najpierw wystartował
        do piłki już będąc spóźniony. Gdy do niej dochodził, wychodzący z bramki Mucha
        pozamykał kąty, także Lewy mógł już go tylko mijać. Lewy jednak potrafi myśleć
        na boisku. Widział, że nadbiegający obrońcy Legii uniemożliwią mu skuteczne
        wykończenie akcji. Dziubnął więc piłkę przed Muchą i ani przez chwilę nie miał
        zamiaru jej gonić, tylko zanurkować. Spójrzmy na zachowanie Muchy, chce on
        zagarnąć piłkę, ale błyskawicznie kładzie ręce na ziemi i chowa je do siebie.
        Lewandowski mogąc spokojnie przeskoczyć nad nim, postanawia się wyłożyć, bo jak
        wspomniałem, nie byłby w stanie dojść do piłki, którą za daleko sobie wypuścił.
        • leftt Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 06.04.10, 14:49
          Za to ja byłem przekonany, że doczekam się beznadziejnego komentarza
          slonxa. Canal + - faul. Szybka piłka - faul. Siejewicz - w końcu
          przyznaje się do błędu. Faul tak ewidentny, że absolutnie nikt nie
          ma wątpliwości. Nikt z wyjątkiem slonxa, jak zwykle. Z twojego
          komentarza wynika też, że był faul. Mucha zaatakował piłkę, spóźnił
          się i trafił w Lewandowskiego. Karny dla Lecha i czerwona kartka.
          Gdyby to był Brożek powiedziałbym to samo. I ty wtedy też byś
          powiedział, że był faul.
          • slonx Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 06.04.10, 15:42
            tu się mylisz. Czemu czerwona kartka? Lewandowski nie byłby w stanie dogonić
            piłki. Nie oddałby strzału. A więc bez kartki. Dlaczego faul? Czy każdy kontakt
            w polu karnym to faul? Nie, wszyscy to wiedzą, oprócz kibiców Lecha i Howarda
            Webba. Równie dobrze zawodnik mógłby leżeć, ktoś się o niego celowo przewróci i
            będzie domagał się karnego. Absurd.
            Lewy zostawił nogi, wywinął jaskółkę i zanurkował. Mógł ustać na nogach? Mógł.
            Wolał paść.
            W lidze angielskiej za coś takiego nie dyktuje się fauli. I słusznie, bo piłka
            nożna to nie sport dla panienek i aktorów.

P.S. Gdyby tak samo zrobił Brożek, Boguski, Małecki, Łobodziński, Kirm, Alvarez,
            Jop, Burliga, Singlar, Drugi Brożek, Marcelo, Hristov, Głowacki, Sobolewski,
            Pawełek, Juszczyk, Kurto, Czekaj, Papież, Mączyński itp. To i tak bym
            powiedział, że faulu nie było, tylko symulka.
            • leftt Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 06.04.10, 15:52
              Bzdury. Jeżeli zawodnik zaatakuje nogami piłkę i trafi w nogi
              przeciwnika to jest faul i nigdzie nie jest napisane, że w przypadku
              ataku rękami jest inaczej. Zawodnik atakowany może uciekać z nogami,
              ale nie ma takiego obowiązku. Dlatego też - stuprocentowy karny.
              • slonx Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 07.04.10, 11:40
                czyli jeśli ktoś zrobi wślizg w polu karnym, ja specjalnie zwolnię, by
                przewrócić się o jego nogi, to będzie karny? Dobrze wiedzieć.
                • leftt Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 08.04.10, 09:02
                  Nie musiał specjalnie zwalniać. Wystarczyło, że nie uciekał z
                  nogami.Prawie każdy napastnik zachowałby się tak samo i prawie każdy
                  sędzia gwizdnąłby karnego.
                  • slonx Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? 08.04.10, 12:19
                    to można dojść tylko do takiej konkluzji, że piłkarze to panienki, które tylko
                    patrzą jak nie grać, a wymuszać. A przepisy im w tym pomagają.
                    • Gość: clarissa90 Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 12:35
                      Nie wiem o co sie kłócicie jak dla mnie karny ewidentny. I nawet jeżeli kibicuje
                      Lechowi to raczej jestem obiektywna. Trzeba spojrzeć na to w ten sposób. w
                      którym momencie Lewandowski wypuścił sobie piłkę -a był w takiej odległości, że
                      nie ma sposobu żeby przeskoczyć Muche bo obaj są w ruchu. i nie ma tu znaczenia,
                      czy Lewy miałby szansę dojść do piłki czy nie. doszedł do niej wypuszcza ja
                      sobie w bok i dosłownie dziesiąte sekundy potem jest skoszony równo z trawą
                      przez Muche.
                    • Gość: GRoVe Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:30
                      Poczytaj to co napisała pani o nick'u clarisa90 bo dobrze prawi lewy miał czas tylko na wypuszczenie sobie piłki co zrobił na przeskoczenie muchy zdecydowanie mu go zabrakło może co po niektórych z czerwoną dla muchy ponosi ale żółta musiał pokazać lewy wyszedł by na czystą
        • Gość: Lawok Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.lanet.net.pl 14.04.10, 22:12
          Faktycznie takie opinie tylko downy moga pisac. Zal naprawde bo nikt z tych ludzi ktorzy daja takie opinie nie zna sie na zasadach pilki noznej!!!! Po pierwsze sedzia nie jest od gdybania co by bylo jesli, ma oceniac to co sie dzieje! a stalo sie to ze Lewy przewrocil sie o bramkarza ktory spoznil sie z interwencja!! Drogi malo inteligentny gosciu...nie kumasz bazy ze Lewy przeskakujac nad bramkarzem musial by zwolnic???? a wtedy napewno nie dogonil by pilki! po drugie do linii koncowej bylo jeszcze tyle miejsca ze spokojnie by dobiegl. po trzecie nie musial strzelac bo mogl podac (dosrodkowac)i co? i sedzie tez byl pewien ze po dosrodkowaniu nie bedzie gola? Zasady pilki sa proste! Bramkarz spowodowal upadek Lewego wlatujac w jego nogi i on musi uwazac na to co robi!!! Zagarnal jego nogi a nie pilke wiec sprawa prosta KARNY!!!! Debilu
    • Gość: lawoK Re: Czy Lechowi należał się rzut karny? IP: *.lanet.net.pl 14.04.10, 21:58
      Chyba jestes ostro uposledzony albo bardziej sie interesujesz pilka wodna niz
      nozna:D bramkarz startuje do pilki po tym jak Lewy ja wypuscil sobie? to
      dlaczego bramkarz startujacy do pilki kierowal sie w przeciwna strone i na nogi
      Lewego a nie do pilki ktora go minela???? co za cymbal z Ciebie:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka